- 25 Nisan 2021
- 2.991
- 5.318
- 108
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #12.721
Yok canım parmakla acmiyirlar zaten bir iki cm açıklığın varsa onu olcuyorlarNasıl ya parmakla mı açıyorlar 1-2 cm ? Şu an tansiyonum düşüyor bak![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok canım parmakla acmiyirlar zaten bir iki cm açıklığın varsa onu olcuyorlarNasıl ya parmakla mı açıyorlar 1-2 cm ? Şu an tansiyonum düşüyor bak![]()
Acmiyorlar kuşum açılıyor zaten doğum başlayınca ya, ne kadar açılmış diye kontrol ediyorlar, inan korkulacak bı durum yok, doğum başlamış orası gevşemiş oluyor zaten, anlamazsın bileNasıl ya parmakla mı açıyorlar 1-2 cm ? Şu an tansiyonum düşüyor bak![]()
Bazen biz aynı kisimiyiz acaba diye düşünüyorumAcmiyorlar kuşum açılıyor zaten doğum başlayınca ya, ne kadar açılmış diye kontrol ediyorlar, inan korkulacak bı durum yok, doğum başlamış orası gevşemiş oluyor zaten, anlamazsın bile
Ortak bı yasamisligimiz var ya ondan bu hisBazen biz aynı kisimiyiz acaba diye düşünüyorum![]()
Yaa harika tavsiyeler bunlar. Umarım o stresle ben de kendime bu telkinlerde bulunabilirim. Çünkü maalesef bir çok gebe stresten doğru nefes almayı bile atlıyormuşYok kuzum hiç yumusatmiyorum inanağrım olsaydı biraz oldu derdim. İnsan haliyle tedirgin oluyor ister istemez eğer kendini kasarsan evet biraz zorlayabilir sen hevsemeye ve vajina kaslarını rahatlatmaya odaklan. Genelde kegel egzersizi derler ama aslında doğumu kolaylaştırmak için kasları kasmaktan ziyade rahatlatmaya odaklanmak gerekir. Bol bol kendini rahat bırakma egzersizi yap. Hatta anatomik olarak kaslarin girsellerine bak eğer kaldirabiliyorsan ve o kaslarını hayal ederek gevşetme ve rahat bırakma egzerrsizleri yap. O zaman nefesle kendini gevşek bırakınca hissetmiyorsun bile
Son haftalarda ben hep "bedenim gevşek, bir gül gibi açılıyor diye kendi kendime söyleyip gözümde canlandırma imajinasyon çalışmaları yaptım çok işime yaradı. Tedirginsen öneririmo an da aynı şekilde aynı egzersizi yapınca hiç anlaşılmıyor. "Bedenimi serbst bırakıyorum, vajinam serbest, bir gül gibi açılıyor" gibi olumlamalari tekrarlayabilirsin. Bunu 37/ 38den sonra her gün yatmadan yapabilirsin.
7 saatte doğurdum benson yarım saati ikinmaydi sadece üç kere falan ikindim geldi bebiş
![]()
Evet kuzum ne yazık ki stres doğumu olumsuz etkileyen en büyük şey. O da biraz bilinmezlik ten kaynaklanıyor. Doğal doğum ile ilgili çok güzel kitaplar var, gebe okulu eğitimleri var artık eskiden hep ucretliydi şimdi ücretsiz alinabiliyor. Ben yoga yapmıştım bir ebe ile o kadar iyi geldi ki banaYaa harika tavsiyeler bunlar. Umarım o stresle ben de kendime bu telkinlerde bulunabilirim. Çünkü maalesef bir çok gebe stresten doğru nefes almayı bile atlıyormuş
Yorum silme tuşu nerde ya sorum çok saçma panik yaptımdıYok canım parmakla acmiyirlar zaten bir iki cm açıklığın varsa onu olcuyorlarmesela 6 cm açıklığın varsa ebenin iki parmağı o kadar acilabiliyor içerde demek o. Onlar açmıyor yani senin bedenin zaten açılmış oluyor
![]()
Evet kuzum ne yazık ki stres doğumu olumsuz etkileyen en büyük şey. O da biraz bilinmezlik ten kaynaklanıyor. Doğal doğum ile ilgili çok güzel kitaplar var, gebe okulu eğitimleri var artık eskiden hep ucretliydi şimdi ücretsiz alinabiliyor. Ben yoga yapmıştım bir ebe ile o kadar iyi geldi ki banatavsiye ederim
Eğer doğum başlamadan önce bol bol pratik edersen, kasların ve vücudun hafızası var. Hatırlar ve seni gevsetir. Tabi çevre ve etrafındaki insanlar da çok önemli eşinle de bunları paylaşırsan sana hatırlatabilir.![]()
AminPilates yapıyorum ben de haftada iki gün. Bazı hareketlerin gerçekten etkili olduğunu hissediyorum özellikle sırt ağrılarına. İnşallah çok rahat doğururuz hepimiz![]()
Canım benim ya çok sağolKız Allah iyiliğinizi versin
Çayı muayenesi de acıklık kontrolü de defalarca olmuş biriyim. Hiçbirinde canım acımadı. Dr yapmadan önce şimdi şöyle yapacağım, kendini rahat bırak ve nefes al diyor. Birkaç saniye süren bi şey. Aynı bölgeden bi bebek geçecek. Gerekse Dr o esnada rahim ağzını parmaklarıyla gevşetip doğuma kolaylık sağlayacak.
Başka forumlarda okudum. Misal; bir sebepten sezaryen olacak kişi, şimdiden Dr çatı muayenesi yapmasın. Madem sezaryen olacağım neden açıklık bakıyor gibi serzenişler gördüm.
Kızım 12 yaşında, vücut temizliği, epilasyon, cilt-saç bakım rutini var. Diyor ki, anne erkekler de bunları yapıyor mu ? Bazısını, hatta pek azını dedim. Diyor ki “kadın olmak çok zor”
Kadın olmanın cilveleri bunlar. Ama aynı zamanda toprak gibi bereketli olma, çoğalma özelliği de kadına verilmiş.
Eldorin bugun ve belki günlerdir aldığımız en guzel haberi verdin. Öyle sevindim ki
Allah’a nihayetsiz şükürler olsun
![]()
Şuan dogum sürecem netleşmedi netleşince dikkate alacagım herkeste oldugu gibi doğal dogum da bende tabu. Kendimi hazırlamak isterim açıkcasıEvet kuzum ne yazık ki stres doğumu olumsuz etkileyen en büyük şey. O da biraz bilinmezlik ten kaynaklanıyor. Doğal doğum ile ilgili çok güzel kitaplar var, gebe okulu eğitimleri var artık eskiden hep ucretliydi şimdi ücretsiz alinabiliyor. Ben yoga yapmıştım bir ebe ile o kadar iyi geldi ki banatavsiye ederim
Eğer doğum başlamadan önce bol bol pratik edersen, kasların ve vücudun hafızası var. Hatırlar ve seni gevsetir. Tabi çevre ve etrafındaki insanlar da çok önemli eşinle de bunları paylaşırsan sana hatırlatabilir.![]()
Teşekkür ederimO ağrı bende de var nörolojiye de gittim ama bir şey çıkmadı. Yani bence kanama gibi şeyler yoksa bir olumsuzluk olacağını sanmıyorum. Yine de kasık ağrısı geçmeyip şiddetlenirse tekrar değerlendirin isterseniz.
Size krem olarak ne yazdılar? Bana nöroloji krem de vermedi öylece fizik tedaviye yolladı. Benim kullandığım Magnezyum ilacında da D vitamini var değiştirdiyseniz faydasını gördünüz mü?
Ölçüt 14/9 bacım. Bu ve üstü sayılar tehlikeli addediliyor. Stresten de yüksek çıkıyor. Tecrübeyle sabit. Aynı saatlerde ölçmeye çalış. İns bunu da atlatacağızsağol canım 591 çıktı çok yüksek değil kontrollü gideceğiz tansiyon önemli dedi
bakıyorum sabah akşam düşüktü 11/6 yada 10/5 şimdi işteyim ölçtüm 13.6/9.3 çıktı![]()
Bir gün bile bırakma.Alıyorum ama düzenli almıyorum unutuyorum![]()
Geçmiş olsunMerhaba suan 18 haftalık gebeyim ben de tahlil sonucumda bugün idrarda protein olduğunu öğrendim bunun anlamı nedir yani
Ben kızımda ilk sleppy aldım eğer ki kötü olursa pişik vs değiştiririm dedim ama çok iyi geldi biz hiç sorun yaşamadık bezi bırakana kadar slepy kullandıkEvet kızlar. Bebek bezi dosyasını açıyorumkonu hakkında bir gr bile fikrim yok. Özellikle tecrübeli annelerimiz yanıt verirse sevinirim. Bebekle hangi marka bez alacağız. Geçen markette dolaşırken fiyatlarına baktık markalar arasında devasa fiyat farkları var. Doktorumuz eğitimde stok yapmayın bebeğin hangisini seveceğini bilemezsiniz dedi o yüzden stok yapmayacağız ancak ilk aşama için de bir marka almamız lazım mecburen. Hangisinden başlayalım ? Evet dosya açılmıştır
![]()
Hahaha ben hiç ölçmedimNeden emzirme sütyeni alamadım biliyor musunuzbeden yok... İnternette yazan beden tablosuna göre kendimi ölçtüm. 95C olmuşum (75B idim). Yok anacım, bu bedendekiler de bilinmedik dandik naylon gibi şeyler. Sütyen bulamıyorum
![]()
Ay koca memeliler grubuna hoşgeldin canımNeden emzirme sütyeni alamadım biliyor musunuzbeden yok... İnternette yazan beden tablosuna göre kendimi ölçtüm. 95C olmuşum (75B idim). Yok anacım, bu bedendekiler de bilinmedik dandik naylon gibi şeyler. Sütyen bulamıyorum
![]()