Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
Nasıl ya parmakla mı açıyorlar 1-2 cm ? Şu an tansiyonum düşüyor bak :KK43:
Yok canım parmakla acmiyirlar zaten bir iki cm açıklığın varsa onu olcuyorlar ❤️ mesela 6 cm açıklığın varsa ebenin iki parmağı o kadar acilabiliyor içerde demek o. Onlar açmıyor yani senin bedenin zaten açılmış oluyor ❤️

Nasıl ya parmakla mı açıyorlar 1-2 cm ? Şu an tansiyonum düşüyor bak :KK43:
Acmiyorlar kuşum açılıyor zaten doğum başlayınca ya, ne kadar açılmış diye kontrol ediyorlar, inan korkulacak bı durum yok, doğum başlamış orası gevşemiş oluyor zaten, anlamazsın bile

Kızlar merhaba idrar tahlilimde bunlar çıkmıış. Sanırım enfeksiyon var ama bende herhangi bir rahatsızlık yok

Eklentiler

• IMG_8172.webp
    IMG_8172.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_8171.webp
    IMG_8171.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 21
Yok kuzum hiç yumusatmiyorum inan 🥰 ağrım olsaydı biraz oldu derdim. İnsan haliyle tedirgin oluyor ister istemez eğer kendini kasarsan evet biraz zorlayabilir sen hevsemeye ve vajina kaslarını rahatlatmaya odaklan. Genelde kegel egzersizi derler ama aslında doğumu kolaylaştırmak için kasları kasmaktan ziyade rahatlatmaya odaklanmak gerekir. Bol bol kendini rahat bırakma egzersizi yap. Hatta anatomik olarak kaslarin girsellerine bak eğer kaldirabiliyorsan ve o kaslarını hayal ederek gevşetme ve rahat bırakma egzerrsizleri yap. O zaman nefesle kendini gevşek bırakınca hissetmiyorsun bile ❤️

Son haftalarda ben hep "bedenim gevşek, bir gül gibi açılıyor diye kendi kendime söyleyip gözümde canlandırma imajinasyon çalışmaları yaptım çok işime yaradı. Tedirginsen öneririm 🥰 o an da aynı şekilde aynı egzersizi yapınca hiç anlaşılmıyor. "Bedenimi serbst bırakıyorum, vajinam serbest, bir gül gibi açılıyor" gibi olumlamalari tekrarlayabilirsin. Bunu 37/ 38den sonra her gün yatmadan yapabilirsin.

7 saatte doğurdum ben 😂 son yarım saati ikinmaydi sadece üç kere falan ikindim geldi bebiş 🥰
Yaa harika tavsiyeler bunlar. Umarım o stresle ben de kendime bu telkinlerde bulunabilirim. Çünkü maalesef bir çok gebe stresten doğru nefes almayı bile atlıyormuş

Yaa harika tavsiyeler bunlar. Umarım o stresle ben de kendime bu telkinlerde bulunabilirim. Çünkü maalesef bir çok gebe stresten doğru nefes almayı bile atlıyormuş
Evet kuzum ne yazık ki stres doğumu olumsuz etkileyen en büyük şey. O da biraz bilinmezlik ten kaynaklanıyor. Doğal doğum ile ilgili çok güzel kitaplar var, gebe okulu eğitimleri var artık eskiden hep ucretliydi şimdi ücretsiz alinabiliyor. Ben yoga yapmıştım bir ebe ile o kadar iyi geldi ki bana ❤️ tavsiye ederim

Eğer doğum başlamadan önce bol bol pratik edersen, kasların ve vücudun hafızası var. Hatırlar ve seni gevsetir. Tabi çevre ve etrafındaki insanlar da çok önemli eşinle de bunları paylaşırsan sana hatırlatabilir. ❤️

Yok canım parmakla acmiyirlar zaten bir iki cm açıklığın varsa onu olcuyorlar ❤️ mesela 6 cm açıklığın varsa ebenin iki parmağı o kadar acilabiliyor içerde demek o. Onlar açmıyor yani senin bedenin zaten açılmış oluyor ❤️
Yorum silme tuşu nerde ya sorum çok saçma panik yaptımdı :D Teşekkür ederim Eldorin Eldorin & Vaalbara Vaalbara ❤️

Evet kuzum ne yazık ki stres doğumu olumsuz etkileyen en büyük şey. O da biraz bilinmezlik ten kaynaklanıyor. Doğal doğum ile ilgili çok güzel kitaplar var, gebe okulu eğitimleri var artık eskiden hep ucretliydi şimdi ücretsiz alinabiliyor. Ben yoga yapmıştım bir ebe ile o kadar iyi geldi ki bana ❤️ tavsiye ederim

Eğer doğum başlamadan önce bol bol pratik edersen, kasların ve vücudun hafızası var. Hatırlar ve seni gevsetir. Tabi çevre ve etrafındaki insanlar da çok önemli eşinle de bunları paylaşırsan sana hatırlatabilir. ❤️

Pilates yapıyorum ben de haftada iki gün. Bazı hareketlerin gerçekten etkili olduğunu hissediyorum özellikle sırt ağrılarına. İnşallah çok rahat doğururuz hepimiz :dua:

Kız Allah iyiliğinizi versin 😄

Çayı muayenesi de acıklık kontrolü de defalarca olmuş biriyim. Hiçbirinde canım acımadı. Dr yapmadan önce şimdi şöyle yapacağım, kendini rahat bırak ve nefes al diyor. Birkaç saniye süren bi şey. Aynı bölgeden bi bebek geçecek. Gerekse Dr o esnada rahim ağzını parmaklarıyla gevşetip doğuma kolaylık sağlayacak. :KK51:

Başka forumlarda okudum. Misal; bir sebepten sezaryen olacak kişi, şimdiden Dr çatı muayenesi yapmasın. Madem sezaryen olacağım neden açıklık bakıyor gibi serzenişler gördüm.

Kızım 12 yaşında, vücut temizliği, epilasyon, cilt-saç bakım rutini var. Diyor ki, anne erkekler de bunları yapıyor mu ? Bazısını, hatta pek azını dedim. Diyor ki “kadın olmak çok zor”:KK48:

Kadın olmanın cilveleri bunlar. Ama aynı zamanda toprak gibi bereketli olma, çoğalma özelliği de kadına verilmiş. :KK37:

Eldorin Eldorin bugun ve belki günlerdir aldığımız en guzel haberi verdin. Öyle sevindim ki:KK74: Allah’a nihayetsiz şükürler olsun :KK36:

Pilates yapıyorum ben de haftada iki gün. Bazı hareketlerin gerçekten etkili olduğunu hissediyorum özellikle sırt ağrılarına. İnşallah çok rahat doğururuz hepimiz :dua:
Amin 🙏🏻 ne şekilde olursa olsun hepimiz su gibi doguralim sağlıkla kucağımıza alalım bebislerimiziiii 🌹

Valla sonra bakması olmasa ben her sene bir tane doğururum.hamileligi ve doğurmayı o kadar çok seviyorum ama sonrası zor 🤣🤣🤣

Kız Allah iyiliğinizi versin 😄

Çayı muayenesi de acıklık kontrolü de defalarca olmuş biriyim. Hiçbirinde canım acımadı. Dr yapmadan önce şimdi şöyle yapacağım, kendini rahat bırak ve nefes al diyor. Birkaç saniye süren bi şey. Aynı bölgeden bi bebek geçecek. Gerekse Dr o esnada rahim ağzını parmaklarıyla gevşetip doğuma kolaylık sağlayacak. :KK51:

Başka forumlarda okudum. Misal; bir sebepten sezaryen olacak kişi, şimdiden Dr çatı muayenesi yapmasın. Madem sezaryen olacağım neden açıklık bakıyor gibi serzenişler gördüm.

Kızım 12 yaşında, vücut temizliği, epilasyon, cilt-saç bakım rutini var. Diyor ki, anne erkekler de bunları yapıyor mu ? Bazısını, hatta pek azını dedim. Diyor ki “kadın olmak çok zor”:KK48:

Kadın olmanın cilveleri bunlar. Ama aynı zamanda toprak gibi bereketli olma, çoğalma özelliği de kadına verilmiş. :KK37:

Eldorin Eldorin bugun ve belki günlerdir aldığımız en guzel haberi verdin. Öyle sevindim ki:KK74: Allah’a nihayetsiz şükürler olsun :KK36:
Canım benim ya çok sağol 🥰 valla hepinizin duaları destekleri ne kadar kıymetli 🌹 iyi ki varsınız 🥰

Şuan dogum sürecem netleşmedi netleşince dikkate alacagım herkeste oldugu gibi doğal dogum da bende tabu. Kendimi hazırlamak isterim açıkcası

O ağrı bende de var nörolojiye de gittim ama bir şey çıkmadı. Yani bence kanama gibi şeyler yoksa bir olumsuzluk olacağını sanmıyorum. Yine de kasık ağrısı geçmeyip şiddetlenirse tekrar değerlendirin isterseniz.

Size krem olarak ne yazdılar? Bana nöroloji krem de vermedi öylece fizik tedaviye yolladı. Benim kullandığım Magnezyum ilacında da D vitamini var değiştirdiyseniz faydasını gördünüz mü?
Teşekkür ederim 🙏🏻 kasık ağrımda artış olursa gitmeyi düşünüyorum bende sağolun 💐💐

sağol canım 591 çıktı çok yüksek değil kontrollü gideceğiz tansiyon önemli dedi
bakıyorum sabah akşam düşüktü 11/6 yada 10/5 şimdi işteyim ölçtüm 13.6/9.3 çıktı 😑
Ölçüt 14/9 bacım. Bu ve üstü sayılar tehlikeli addediliyor. Stresten de yüksek çıkıyor. Tecrübeyle sabit. Aynı saatlerde ölçmeye çalış. İns bunu da atlatacağız 💙

Tansiyonu doğru ölçmek için belli şartlar var.
*Son yarım saat içinde çay kahve içmemiş olmak gerek.
*İdrara sıksıksan ölçme.
*Yemekten sonra ölçülmüyor.
*Ölçmeden önce beş dk otur dinlen, hareket etme.
*Oturur pozisyonda, iki ayağının tabanları yere değiyor olsun. Sırtını yaslamaya çalış.
*Esnasında konuşma vb.
Alıyorum ama düzenli almıyorum unutuyorum 😥
Bir gün bile bırakma. 👍🏻 Bazen Dr günde 2 tane al bile diyebiliyor. Bunun çaresi magnezyum.

Merhaba suan 18 haftalık gebeyim ben de tahlil sonucumda bugün idrarda protein olduğunu öğrendim bunun anlamı nedir yani
Geçmiş olsun 💐
İdrarda protein tek başına bir şey ifade etmiyor yanında tansiyon yüksekliği, ödem varsa takip yapılıyor ilaç veriliyor yani doktorunuz gerekli açıklamayı yapar ve gerekli görürse 24 saatlik idrar isteyecektir sizden

Evet kızlar. Bebek bezi dosyasını açıyorum 🤣 konu hakkında bir gr bile fikrim yok. Özellikle tecrübeli annelerimiz yanıt verirse sevinirim. Bebekle hangi marka bez alacağız. Geçen markette dolaşırken fiyatlarına baktık markalar arasında devasa fiyat farkları var. Doktorumuz eğitimde stok yapmayın bebeğin hangisini seveceğini bilemezsiniz dedi o yüzden stok yapmayacağız ancak ilk aşama için de bir marka almamız lazım mecburen. Hangisinden başlayalım ? Evet dosya açılmıştır 😀
Ben kızımda ilk sleppy aldım eğer ki kötü olursa pişik vs değiştiririm dedim ama çok iyi geldi biz hiç sorun yaşamadık bezi bırakana kadar slepy kullandık 😃 çoğu arkadaşlarım da kullandı memnun kaldılar
Geçen e bebekte baktık tabi bez fiyatları uçmuş mama fiyatları da öyle tabi
Almadık biz hala bez ama bir aya kadar alırız bir iki paket deneriz bu bebişte de iyi gelirse devam ederiz diye düşündük 😊

Neden emzirme sütyeni alamadım biliyor musunuz 😬 beden yok... İnternette yazan beden tablosuna göre kendimi ölçtüm. 95C olmuşum (75B idim). Yok anacım, bu bedendekiler de bilinmedik dandik naylon gibi şeyler. Sütyen bulamıyorum 🤦🏻‍♀️
Hahaha ben hiç ölçmedim 😂😂aslında küçük göğüse sahibim ama farkettim büyüme olduğuna ben normalde 80 giyerim şuan ne oldu durum bilmiyorum 😂😂🤔🤔
Seninki maşallah baya büyümüş 😂
Ama bu bedende nasıl bulunmaz ona şaşırdım

Ya baby turco deneyecegim dedim ya ben de, geçen eşimin ofisinin orada toptancı var oraya bı girdim 136liydi sanırım paketler numara numara dizmisler tüm.raflara fiyatlara şok oldum doğru mu diyorum adam dedi abla depo full dolu toptan alış fiyatina çektik bitirelim diye kimse büyük paket istemiyor falan dedi inanmadım kasaya gidene kadar ve doğru söylüyormuş her numaradan aldım birer tane, paket fiyati 120tl idi bize iyi gelirse kullanacağız gelmezse konu komşuya dagiticam artık 😂😂 stok yapmayın deyip evin altını üstünü bez stokladim 😂😂😂(ben yuzlusunu 280tlye almıştım önceki haftasinda, fiyat farkını anlayın diye yaziyorum)

Back
X