Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    165
Kızlarr benim 3-4 gündür sağ tarafımda belim ağrıyor böyle kalçaya doğru tam kemik ağrısı gibi 🥲
Bu sabah o kadar ağrıdıki acısına uyandım kalktım bu seferde o sağ taraftan sancı kasığıma doğru vurmaya başladı.
Yürüdüm vs kasık ağrısı geçmedi. Parol aldım geçirmesini bekledik yoksa acile gidecektik belim de çok fenaydı.
O parol iyi geldi ama şimdi yine gün içinde belim aşırı ağrıyor ve şuan hafif kasığıma vuruyor ağrı 😕
Doktorum parol içebilirsin bu haftalarda olur dedi de korktum açıkçası ya
Erken doğum riski vs olabilir mi 😣 benim gibi olan var mı içinizde 😔
Bu arada magnezyum da içiyorum günde 1 tane ve doktorum 2ye çıkarmamı istemedi belki rahatlatırdı ama bilemiyorum 😕

Evet kızlar. Bebek bezi dosyasını açıyorum 🤣 konu hakkında bir gr bile fikrim yok. Özellikle tecrübeli annelerimiz yanıt verirse sevinirim. Bebekle hangi marka bez alacağız. Geçen markette dolaşırken fiyatlarına baktık markalar arasında devasa fiyat farkları var. Doktorumuz eğitimde stok yapmayın bebeğin hangisini seveceğini bilemezsiniz dedi o yüzden stok yapmayacağız ancak ilk aşama için de bir marka almamız lazım mecburen. Hangisinden başlayalım ? Evet dosya açılmıştır 😀
Benim ilk gebeliğim, okuyup araştırdıklarıma göre sleepy bio natural aldım 1 paket. O plmazsa molfix o da olmazsa goon deneyeceğim. Çok sıkışırsam her şey pişik vs yaparsa son alternatifim PRIMA 😱

Ben hiç bir şey almadım daha hala bir şey bile 🥹 sanırım benim gibi olan kimse kalmadı ve ne alacağımı bile bilmiyorum 😃
Benim de bir çöpüm bile yok hiçbir alışveriş yapmadım bebeğe dair. Bu 3. Bebek olacağı için uygun numara bez ve bolca Sabra ihtiyacım var sadece 😅
Benim ilk gebeliğim ve bebekten sonra 1 yıl çalışmayı düşünmüyorum açıkçası . O yüzden benim süt sağma eşyalarına ihtiyacım olur mu ki almam gerekli mi sizce . Emin olmadığım ve bilmediğim için soruyorum . Tecrübesizim bu konularda …

bide emzirme konusunu galiba kafama takıyorum istemeden de olsa
Çünkü 3-4 kere rüyamda doğum yapmışım hastanedeyım bebegımı emzirmeye çalışıyorum hemşireler bana vermiyor felan böyle garip rüyalar bile görüyorum. 🤣

Hamilelikte benim saçma sapan rüyalar tavan yapmış durumda 🤣
Bazen çalışmadan bile pompa gerekiyor mastir vs olma durumları veya süt arttırma çabaları için. Önünde somunda alacaksan şimdiden almanı tavsiye ederim. Gecenin bir saati şişmiş memelerle uyanmak berbat bir his oluyor bebek de boşaltamazsa mastit. Oluyor yani anlık ihtiyaç doğabiliyor. Tabiki hiç ihtiyaç duymaya da bilirsin ama mühim olan ijtiyacın olduğu zaman ulaşabilmek bence

Kızlarr benim 3-4 gündür sağ tarafımda belim ağrıyor böyle kalçaya doğru tam kemik ağrısı gibi 🥲
Bu sabah o kadar ağrıdıki acısına uyandım kalktım bu seferde o sağ taraftan sancı kasığıma doğru vurmaya başladı.
Yürüdüm vs kasık ağrısı geçmedi. Parol aldım geçirmesini bekledik yoksa acile gidecektik belim de çok fenaydı.
O parol iyi geldi ama şimdi yine gün içinde belim aşırı ağrıyor ve şuan hafif kasığıma vuruyor ağrı 😕
Doktorum parol içebilirsin bu haftalarda olur dedi de korktum açıkçası ya
Erken doğum riski vs olabilir mi 😣 benim gibi olan var mı içinizde 😔
Bu arada magnezyum da içiyorum günde 1 tane ve doktorum 2ye çıkarmamı istemedi belki rahatlatırdı ama bilemiyorum 😕
Ben de 3-4 gündür bel ve sırt ağrısı çekiyorum geceleri de rahatlama olmuyor nedense ama kasığımda yok benim. Bugün dr.a yazdım artık kontrole çağırdı rahim ağzını falan ölçtü. Beyin sinir cerrahisine yönlendirdi ordan 1 tane krem aldım max 10 gün kullanabilirsin dedi yarın başlicam bakalım.

Son zamanlarda da geceleri bacak kramplarım arttı. Uzun zamandır magnezyum kullanıyordum ama onu da söyledim değiştirdi. İçerisinde d vitamini de varmış onu da bırak sırtını da rahatlatır dedi inşallah faydalı olur.

Siz de eğer çok rahatsızsanız bir görünün. Sürekli ağrıyla yaşamak zor

Benim ilk gebeliğim ve bebekten sonra 1 yıl çalışmayı düşünmüyorum açıkçası . O yüzden benim süt sağma eşyalarına ihtiyacım olur mu ki almam gerekli mi sizce . Emin olmadığım ve bilmediğim için soruyorum . Tecrübesizim bu konularda …

bide emzirme konusunu galiba kafama takıyorum istemeden de olsa
Çünkü 3-4 kere rüyamda doğum yapmışım hastanedeyım bebegımı emzirmeye çalışıyorum hemşireler bana vermiyor felan böyle garip rüyalar bile görüyorum. 🤣

Hamilelikte benim saçma sapan rüyalar tavan yapmış durumda 🤣
İlk gebeliğimde iş arkadaşlarım hediye almıştı , ilk zamanlar kullanmadım işe başladığımda kullanmıştım.
Ama arkadaşım erken doğum yaptı sütü gelsin diye sağıyordu , önce sağıp sütü getirip sonra emziriyordu

Artık herşey çok ulaşılabilinir , ihtiyacı halinde almak mantıklı geliyor bana 😇
Birde yakın zamanda doğum yapmış ihtiyaç halinde alabilecek arkadaşların varsa onlarda iyi oluyor 💕

Ama emzirme konusu bizi kimse uyar mıyor ama en çok o konuda ögrenmemiz gerekiyor
Ben bebeği tutucam süt gelecek ve bebek emecek sanıyordum o iş öle olmuyormuş 😬

2 gün hastanede kaldım yenidoğan hemşireleri çok iyiydi Allah razı olsun tüm methodları denedik 🤣 yoksa emziremezdim ..

Ayy maşallah pek güzel ismi. Kızım olsaydı inci koymak istiyordum bende 🫠 biz henüz netleştiremedik. Evde herkesin farklı bi fikri var. 3 kişinin beğendiğini 1 i beğenmiyo 2 kişi beğeniyo 2 kişi beğenmiyo falan 😅 ortak noktada buluşamadık. Doğduğunda yüzüne bakınca belki daha net oturur kafamızda 😄
Ben de inci koyacaktım ama eşim istemedi. Üsteleyince exinin ismiymiş Allah kahretmesin beni buldu zorlayınca söylemek zorunda kaldı. İnciden vazgeçmek zorunda kaldım yani :KK53:
Ebru

Yağmur

Defne

Tuğçe

Fulya

Hilal
Benim olasılıklar bunlar. Hilal ve Ebruya en yakınım gibi

Ben de 3-4 gündür bel ve sırt ağrısı çekiyorum geceleri de rahatlama olmuyor nedense ama kasığımda yok benim. Bugün dr.a yazdım artık kontrole çağırdı rahim ağzını falan ölçtü. Beyin sinir cerrahisine yönlendirdi ordan 1 tane krem aldım max 10 gün kullanabilirsin dedi yarın başlicam bakalım.

Son zamanlarda da geceleri bacak kramplarım arttı. Uzun zamandır magnezyum kullanıyordum ama onu da söyledim değiştirdi. İçerisinde d vitamini de varmış onu da bırak sırtını da rahatlatır dedi inşallah faydalı olur.

Siz de eğer çok rahatsızsanız bir görünün. Sürekli ağrıyla yaşamak zor
Ya benim sırtımda ağrı yok tek taraflı sağda bel ağrısı ve oradan kasığa inen ağrı var 😕
Kontrolüm haftaya pazartesi zaten ama dayanamazsam gitmeyi düşünüyorum geçmezse gel dedi doktorum.
Kasıkta olması endişelendiriyor bi de sizde bilirsiniz o bel ağrısı felaket ya umarım sizinki de benimki de geçer 🙏🏻🙏🏻

Ben sleepy kullanıyordum hiç pişik yapmadı, sadece kalıpları küçük geldi sürekli numara buyutuyorduk, araştırdım baby turco hemen hemen aynı değerde sleepy ile ama kaliplari geniş çok güzeldi, oradan devam ettim ilk alıştırirken dikkat etmek lazım alt açtıkça havalandırmak lazım ki alıştırma sürecinde pismesin, baby turcoda da sıkıntı yaşamadım onunla da bitirdik bez işini, şimdi yine baby turco aldım baştan onunla başlayacağım
Canım evet oturduğun için sürekli oluyor ❤️ masanın yanına bir tane yükselti al altına köy arada yürüyüş yap kan akışı hizlansin molalarinda da şansın varsa böyle dinlenme odaları oluyor hemairelerin diye biliyorum orada bir 15 dakika ayaklarını kaldırmaya calis ❤️ eve gelince de koltuğa uzan kaldır ayaklarını bir 15 dakika kadsr iyi gelir ❤️

Ben oğlumda yenidoğan zamanı Prima aldım sonra Prima + sleepy kullandım gündü sleepy gece Prima takıyordum şimdi direk sleepy kullanıyoruz. Kızıma direk sleepy aldım. Onu la baslicam.
Sleepy aldım ilk bezini. Severse ordan devam ederiz gibi. Baby turcoyuda merak ediyorum arada onuda denerim belki. Diğer çocuklarımda a101 in bezindende memnundum. İlerleyen zamanda onada geçebiliriz. Bebeğin gidişatına bağlı. Küçük oğluma molfix pişik yapıyordu mesela. Kesin konuşmak net bunu kullancam demek zor biraz.

Benim ilk gebeliğim, okuyup araştırdıklarıma göre sleepy bio natural aldım 1 paket. O plmazsa molfix o da olmazsa goon deneyeceğim. Çok sıkışırsam her şey pişik vs yaparsa son alternatifim PRIMA 😱
Kızlar en çok sleepy önerilmiş gibi. Ben de sanırım ilk ay için sleepy bio natural ile başlayacağım. Zaten bebek bezi ulaşılabilir bir şey eğer uymazsa da gider farklı marka alırız napalım. İnşallah kızımın minik totosu çok pahalı bez sevmiyordur 🤣

Önceki mesajınızda komple etmiyor gibi yazmışsınız. Neyse sorunuzun cevabını bu mesajda kendiniz bulmuşsunuz. İyi günler
Cevap bulmak derken? Bebeğim hayatta mı diye sormadım altına fetalde normal zaten diye not düştüm aynı haftada olanların bebek hareketlerini sordum siz yanlış yorumlamışsınız

Kizlar bir güzel haber daha vereyim size.

Annemin bilinci yaklaşık iki haftadır kapalıydı. Geçen salı kemoterapi tedavisine başladılar. Çok riskliydi, vücudu kaldırabilir mi bilmiyoruz demişlerdi. Yoğun bakım hastası normalde ama hematolojide yoğun bakım yok. Risk alıp tedaviye baslayacagiz dedi doktoru.

Bugün bilinci açılmış 🥲 iyiyim demis, babamı sormuş 🙈 daha mutlu olmazdım. Sizinle de paylaşmak istedim çok şükür 🙏🏻
İnan bana kendi ailemden haber almış gibi oldum. Rabbim inşallah daha güzel haberler duymayı nasip etsin 🙏

Ben sleepy kullanıyordum hiç pişik yapmadı, sadece kalıpları küçük geldi sürekli numara buyutuyorduk, araştırdım baby turco hemen hemen aynı değerde sleepy ile ama kaliplari geniş çok güzeldi, oradan devam ettim ilk alıştırirken dikkat etmek lazım alt açtıkça havalandırmak lazım ki alıştırma sürecinde pismesin, baby turcoda da sıkıntı yaşamadım onunla da bitirdik bez işini, şimdi yine baby turco aldım baştan onunla başlayacağım
Yenidogan icin yine 1 numaramı yoksa 2 mi canım kalıbı küçük dediğin icin soruyorum

Bebeğim alerji olmasın yeter modundayım bende. ama doktorum anne karnından alışık o kedilere dedi. Anne gebelik öncesi ve gebelikte kedilerle haşır neşirse genelde alerji ihtimali düşük oluyormuş. Umarım öyle olur
Ayyyyy bunu duyduğuma aşırı sevindim benimde kedim var alerji olmaz inş diyip duruyordum😂

Yenidogan icin yine 1 numaramı yoksa 2 mi canım kalıbı küçük dediğin icin soruyorum
Bir yeterli de çok büyük pakete stoga gerek yok, bebek ilk gün kilo kaybediyor ödem atıyor da bir aya toparlanıyor, bir numara bebeğin gelisimine göre tontis bacakalari sıkabilir, zayıf bı bebekse problem.olmazda biraz hızlı toparlanirsa sıkıyor, bebişin durumuna göre devam edilir ya da numara atlanır canım çok alma, pisikte yaparsa elinde kalır, özel totolar bunlar :KK51:

Bir yeterli de çok büyük pakete stoga gerek yok, bebek ilk gün kilo kaybediyor ödem atıyor da bir aya toparlanıyor, bir numara bebeğin gelisimine göre tontis bacakalari sıkabilir, zayıf bı bebekse problem.olmazda biraz hızlı toparlanirsa sıkıyor, bebişin durumuna göre devam edilir ya da numara atlanır canım çok alma, pisikte yaparsa elinde kalır, özel totolar bunlar :KK51:
Çok çok sagol canım 😍

Ben de inci koyacaktım ama eşim istemedi. Üsteleyince exinin ismiymiş Allah kahretmesin beni buldu zorlayınca söylemek zorunda kaldı. İnciden vazgeçmek zorunda kaldım yani :KK53:
Ebru

Yağmur

Defne

Tuğçe

Fulya

Hilal
Benim olasılıklar bunlar. Hilal ve Ebruya en yakınım gibi
Ayy hilalde favorilerimde vardı 🥲 benim yerime siz koyun ☺️

Kızlarım az önce bir konuda tesadüfen gördüm.
Biri çatı muayenesinden korkuyorum vs diyordu. Biri de cevaben "korkma iki parmağını sokuyor sadece" yazmış. Bu gerçek mi niye parmak sokuyor ne o :KK57: :duduk:
Sadece iki sokup bitirmiyor şimdi ortalığı karıştırmak istemem :KK59:

Taranta Taranta şöyle bakılıyor, tabii merak edilecek bı durum yok, o anda anlamıyorsun bile, bı parmak atıp geçiyorlar elleri alışmış 😂😂
1000024658.webp

Back
X