Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
USER=1139973]@Vaalbara[/USER] nasıl geçti geceniz? Ateş düşmüştür inşallah rahat uyumussunuzdur. ❤️
Sabah düştü eşime devrettim uyudum biraz canım sağolasın daha iyi, sadece ateş var başka bir belirtide yok anlamadik, keyfi iştahı yerinde

Merhabalar hamişler umarım herkes iyidir artık 3. Trimestır a girmeye başladık. Nasıl gidiyor gebelikleriniz? Ben çok az fırsat bulup girip yazabiliyorum arada okuyorum ama sağdan soldan ortadan gidiyor 😊
Göbekler arrık iyice çıkmıştır herhalde 😁 ben 1 2 haftadır baskğlde artıya geçmeye başladım. Ama göbek epeydir çıkmıştı zaten. Akşamları çatlayacak gibi hissediyorum şişkinlik çok fazla oluyor. Bir de 1 haftadır akşamları çok ağrım oluyor huzursuz bir ağrı kasıklarımda hatta gün aklam baya bş endişelendim. Benim gibi olan var mı aranızda
kasik ağrısı bıçakla oyuluyormus gibi bı ağrı, Diz ağrısı, yanlarin ağrısı, romatizma gibi bı agri doğuma kadar gider artık, şişkinlik gerilme de hepimizde var heralde, sabah yumuşak akşam sigamiyoruz 😂

Ay ben 4 gün o kol ağrısını boşa mı çektim yani 😂 2.dozumda
Yok canım ya bana tek doz yaptılar geçen çarşamba üstüne yatınca hala ağrı oluyor hafif ilk yada iki fark etmiyor bence 🥲 o sertlik hala var kaldırırken kolumu kişiden kişiye değişiyor sanırım bazıları ağrısız sızısız iki dozuda atlatıyor

Alırız tabisiiii En Büyük TÜRKİYE
Hatun bu topiğin asli üyelerinden.
Devamsızlık hakları da bitti. :p
Canımsın 💞 sen de topiğin ana kraliçesisin bacım :KK54:

Ben sabaha kadar buralardayım muhtemelen, oglus ateşli nöbet var bu gece
Geçmiş olsun canım nasıl şimdi durumu?

günaydın :) benim sağlık ocağı normalde her ay arardı gebe izleme bekliyoruz derdi şubattan beri ne aradılar beni ne sordular tetanoz için de çağırmadılar 27. haftaya girmek üzereyim ne yapsam bilemedim
Kız :) beni sağlık ocağı hiç aramadı şimdiye kadar Allaha emanet yaşıyorum valla:) doktorun da söylemedi mi 4 hafta arayla yapılacağını umarım geciktirmemişsindir

Yok canım ya bana tek doz yaptılar geçen çarşamba üstüne yatınca hala ağrı oluyor hafif ilk yada iki fark etmiyor bence 🥲 o sertlik hala var kaldırırken kolumu kişiden kişiye değişiyor sanırım bazıları ağrısız sızısız iki dozuda atlatıyor
Benim ilk doz inanılmaz rahattı hatta kolumun üzerine dahi uyudum o derece ama 2.doz beni maffetti agrıdan 2 gece uyuyamadım yani. İlk hamilelik ve 2.hamilelik ile alakası yok sanırım aşısın dozunun

Canımsın 💞 sen de topiğin ana kraliçesisin bacım :KK54:

Geçmiş olsun canım nasıl şimdi durumu?

Kız :) beni sağlık ocağı hiç aramadı şimdiye kadar Allaha emanet yaşıyorum valla:) doktorun da söylemedi mi 4 hafta arayla yapılacağını umarım geciktirmemişsindir
doktorum söylemedi bende öenmsemedim açıkcası yalan mı söyleyim olasım yoktu :)

Günaydın kızlar şeker yüklemesine geldim açlık verdim 1. Saati bekliyorum hemşire 5 dk içinde iç ve bi daha su bile içme oruç gibi dedi yalnız baya midemi bulandırdır kusmamak için bahceye cıktım temiz hava rahatlarım diye burdada sigara kokusu 🤦🏼‍♀️ Ay bi atlatsaydım hayırlısıyla
Geçmiş olsun canım geçer o bulantı hissi birazdan. Sinir oluyorum öyle düşüncesizler ki hastane kapısında, market kapısında, eczane vs önü saçma sapan yerlerde içiyorlar ve zorunlu maruz kalıyoruz. Geçenlerde eşimle ormana gittik temiz hava almak için, bir yere oturdum nefes egzersizi yapıyorum birden kokusu geldi. Gözümü açtım bir kadın karşıma dikilmiş sigara içiyor :KK57:

Kızlar mad men diye bir diziye başladık. 1950'lerde geçiyor Amerika'da.
İnsanlar o kadar bilinçsiz ki. Zaten sürekli sigara içiliyor her odada, yatak odalarında falan. Bir kadın çocuk bakmaya gidiyor onun yanında içiyor. Hamile kadınlar sigara içiyor ve alkol alıyor. Çocuklarla başa çıkamayınca "hadi git TV izle" diyorlar. Aklım şaştı tüm bunlar da gerçekten oluyormuş o çağlarda.

İzlerken olanlara inanamadım. :KK57:

Bu anlattıklarım işin aile kısmı. Daha kadının objeleştirilmesi, değersizleştirilmesi, sadakatsizlik konularına girmedim gerçekten çağ atlamışız...

Günaydın kızlar şeker yüklemesine geldim açlık verdim 1. Saati bekliyorum hemşire 5 dk içinde iç ve bi daha su bile içme oruç gibi dedi yalnız baya midemi bulandırdır kusmamak için bahceye cıktım temiz hava rahatlarım diye burdada sigara kokusu 🤦🏼‍♀️ Ay bi atlatsaydım hayırlısıyla
Aynısını ben yaşadım.:olamaz:

Allah kolaylık versin 🤲🏼

Bizde su içmek serbestti. Ama yudum yudum. Fazla içmeyin dedi hemşire. Her yerde farklı uygulama var. Anlamıyorum bu işi. 🤷‍♀️

Canım benim… Şu an nasıl korkmuş ve yalnız hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki… Ama bir yandan da şunu bil istiyorum: Bu yaşadığın şey daha önce de olmuş, tanıdık bir durum aslında. Vücudun ne yapacağını biliyor, sen de nasıl baş edeceğini aslında biliyorsun. Şimdi yeniden olmuş olması elbette can sıkıcı ve zorlayıcı ama bu senin ya da bebeğinin güvende olmadığı anlamına gelmez.

Genel Cerrahi ile görüştüğünde bir uzmanın gözetiminde olacaksın, bu çok kıymetli. Belki sadece küçük bir müdahale ya da antibiyotikle çözülecek bir durumdur. Kendine yüklenme, dualarım seninle ❤️
Ah yavrum benim. Ağlamaaa 😕

Gebelerin çoğunda göbek deliği dışarı doğru çıkar. Bu normal bi şey.

Senin o bölgede bir operasyon ve rahatsızlık geçmişin old için sıvı geliyor. Bebeğe bi tesiri olmaz ins. Mantıken de derinin üst katmanında olan bir durum sanıyorum. İç organlara doğru bi iltihaplanma durumu yok. Bunu da operasyondan sonraki yıllarda şikayet tekrarlayınca antibiyotik kullanmadan sadece batikonla temizlemenden çıkarıyorum. 🤔

Hastanedesin zaten, hemen yarın bi genel cerraha görünürsün ins. O seni rahatlatır 🤲🏼

Hiçbir şey olmaz inşallah üzülme sen, iyi hissetmiyorsan da söyle ailene acile falan git bekleme, tek başına çekme öyle, kendini yipratmaktansa bı an önce ne yapman gerektigine bakarsın, yarın ne zamn gideceksin genel cerrahiye
Canım üzülme ben de bebeğe bir zararı olacağını sanmıyorum onlar tamamen farklı bir bölgede korunaklı bir yerde 🙏🏻 Bence ailenden saklama belki doktor istirahat verir bu durumda acil gelebilecek biri varsa çok iyi olur. İçine atma aranız nasıl bilmiyorum ama ailenin desteği her zaman yine hiç yoktan bir şeydir.
Hiç üzülme hicbirsey olmaz Allahın izniyle güzel düşün şimdi nasılsın canım?

Canım geçmiş olsun acil şifalar diliyorum . Bebeklerimiz rahmin içerisinde İniallah bir sıkıntı olacağını sanmıyorum . Doktora gidince haber et hayırlı sonuçlar olsun inş
Umutvari Umutvari nasıl oldun ? Daha iyi misin?
Geçmiş olsun canım endişeni anlıyorum İnşallah yarın içini ferahlatacak bilgiler verecek doktorun dualarım seninle🙏
Canim benim inşallah bebisine bı zarar vermemiştir ki dışarda olduğu için bı zararı olacağını sanmıyorum tam tersi bebekler annelerde bı hastalık meydana gelince o iyileşme süresince anneye tedavi edici hormon üretirlermis aksine sen ağlarken bı sıkıntı yoksa bile içerde onu üzüyorsun bı arkadaşımız yazmıştı bebek stresten etkilendiği de ultason da bile farketmiş Dr sen iyi ol bebisinde iyi olsun acil şifalar diliyorum sana 🧡

Aaa evet hem de çok aynı yaştalarmis 🙈 bakalım doğum günleri nasıl olacak 🥰 sağlıkla buyusunler hepimizinki ❤️

Vaalbara Vaalbara nasıl geçti geceniz? Ateş düşmüştür inşallah rahat uyumussunuzdur. ❤️

Umutvari Umutvari canım sen nasıl oldun uyuyup uyanınca biraz daha rahatladın mı? Doktora ne zaman gideceksin? ❤️
Canlar hepinizden Allah razı olsun dün kötü bi gece geçirdim baya. Mesajlarınızı okudum ama dönemedim ağrım çok fazlaydı. Bi de stresten mi neden bilmiyorum tansiyonum yükseldi sanırım gece yine burnum kanadı yatağın halıların her yeri kan oldu 😔 eşim geldi sabah. şimdi onları temizliyor sağolsun 😔 ama iyi ki bu sitedeyim gerçekten hepinizin mesajları o kadar iyi hissettirdi ki yalnız değilmişim. Hepinizden Allah razı olsun 😍
Doktora gittik çok şükür şimdilik operasyona gerek yok gebeliğini bu şekilde bitireceğiz tedavi ya da operasyon işini gebelik sonrası düşüneceğiz dedi. Antibiyotik tedavisine pek yanaşmadı çünkü uzun süre kullanman gerekebilir ama ağır ilaçlar olacağından gebelikte vermek istemiyorum dedi. Şimdilik her gün pansumanla idare edeceğiz. Durum çok kötü değilmiş şükür. Pansuman seni idare edecek hiç korkma dedi. Bebeğe de hiç bi zarar vermezmiş. İkisi çok başka yerler dedi. Aslında ben de biliyordum ama yine de uzman ağzından duymak ferahlatıcı oluyor. Ağrım çok olduğunda mecburen parol haricinde bi seçeneğim yok. Biz paroldan, pansumandan ve bolca duadan devam 😍
Hepinizi çok seviyorum 🌺🌺

İnsanlar o kadar bilinçsiz ki. Zaten sürekli sigara içiliyor her odada, yatak odalarında falan. Bir kadın çocuk bakmaya gidiyor onun yanında içiyor. Hamile kadınlar sigara içiyor ve alkol alıyor. Çocuklarla başa çıkamayınca "hadi git TV izle" diyorlar. Aklım şaştı tüm bunlar da gerçekten oluyormuş o çağlarda.

Bu anlattıklarım işin aile kısmı. Daha kadının objeleştirilmesi, değersizleştirilmesi, sadakatsizlik konularına girmedim gerçekten çağ atlamışız...
80 lere kadar hamile kadınlar sigara vs iciyormus 80 lerden sonra kanıtlanmış bebeğe zarar verdiği bende gecenlerde okumuştum

Yıllar önce izlemiştim.

Dediğin gibi kadınları bi et parçası gibi görüyorlar. Ondan ona, birinden ötekine 🤦🏻‍♀️ Sadakat, bağlılık, ahlak.. Hiçbiri yok.

Sigara konusuna gelincec o yıllarda Dr lar bile sigara reklamı yapıyormuş. Bir bölümde kaç tane yakılıyor sayamazsın bile 👀

İsmini hatırlayamadım. Sekreterlerden bi kadın vardı. Yuvarlak hatlı. Erkekler delisidir. 😬

Yıllar önce izlemiştim.

Dediğin gibi kadınları bi et parçası gibi görüyorlar. Ondan ona, birinden ötekine 🤦🏻‍♀️ Sadakat, bağlılık, ahlak.. Hiçbiri yok.

Sigara konusuna gelincec o yıllarda Dr lar bile sigara reklamı yapıyormuş. Bir bölümde kaç tane yakılıyor sayamazsın bile 👀

İsmini hatırlayamadım. Sekreterlerden bi kadın vardı. Yuvarlak hatlı. Erkekler delisidir. 😬
Ben hamilelikten önce içiyordum, izlerken benim nefesim tıkanıyor o ne kadar sigara içmektir yatakta uzanırken bile 🤦🏻‍♀️

Ayy o kadın çok çekici gerçekten, dizideki ismi Joan. Christina Hendriks 😍

Mutsuzlar ama, belki özgür ve modern hissediyorlar ama ne ebeveyn olarak ne eş olarak mutlu değiller yüzeysel tebessümleri hep. İşte sağlıklı iletişimin değerini anlıyorum izlerken. Hem anne çocuk, hem karı koca ilişkisinde iletişim çok kıymetli ❤️

Geçmiş olsun canım geçer o bulantı hissi birazdan. Sinir oluyorum öyle düşüncesizler ki hastane kapısında, market kapısında, eczane vs önü saçma sapan yerlerde içiyorlar ve zorunlu maruz kalıyoruz. Geçenlerde eşimle ormana gittik temiz hava almak için, bir yere oturdum nefes egzersizi yapıyorum birden kokusu geldi. Gözümü açtım bir kadın karşıma dikilmiş sigara içiyor :KK57:
Ay koskoca ormanda yer mi yok hamile kadının burnunun dibinde içmek insanlar acayip ya🤨

Aynısını ben yaşadım.:olamaz:

Allah kolaylık versin 🤲🏼

Bizde su içmek serbestti. Ama yudum yudum. Fazla içmeyin dedi hemşire. Her yerde farklı uygulama var. Anlamıyorum bu işi. 🤷‍♀️
Evet ya hep farklı şehir hastanesindeyim ben , gerci şimdi aç su içsem o da bulandırırdı içemezdim bakalım ekmek arası peynir hayalleri kuruyorum 😝

Yıllar önce izlemiştim.

Ben de yıllar önce izlemiştim. O zaman sigara da içiyordum ve dizide yakildikca benim de yaklaşım geliyordu. Paketi bitirip gidip alıp geldiğimi hatirliyorum 🤦🏻‍♀️

Ama benim çok sevdiğim bir dizi. Kadınların da mücadelelerini görüyorsun dizi ilerledikçe spoiler değil ❤️

Bir tek erkekler mi ya Joan'a ben de bayılırdım 🤭

Back
X