Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    165
Heh şöyle seni güçlü görmek istiyorum. Böyle devam Rabbim sevdiği kuluna imtihan verir ona sıgınıcaz

Acayip kolay şişle düz örgü yapıyorsan eğer tomurcukları da tığ ile yapiyosun çok basit bende senin bebekleri yapamam diye düşünüyorum çok zor görünüyor çünkü

Çok sağol canım

Allah Allah sizinki i ile mi başlıyor ve kaç mg
İnferject ilacın adı 500 mg iki kutu aldım
Sağlık ocağı tamam yakın, gebelere öncelik var falan ama bazı konularda da dediğin gibi dezavantajlı. Hastaneyi tercih etmeliyiz bence.
Aynen ben de hastaneye gitmeye çalışıyorum ama bakalım

Bu arada Ankarada hamilelere idari izin geldi gözümüz aydın İşin saçma tarafı bugün bel ağrım yüzünden iki gün rapor yazdırdım doktora bir sürü uğraştım. Kaç aydır idari izin çıksın diye bekliyorum o da rapor aldığım güne denk geldi.

Geçmiş olsun canım benim. Allah yardımcın olsun. Neyse ki belirli bir vakit biraz dişini sıkarak atlatacaksin inşallah bu günleri. Allah kolaylığını versin sana ve senin gibi olan arkadaşlara inşallah
Canım merhaba soramadım başıma çok garip bir şey geldi yukarıda yazdım okumak istersen okursun şu an olayın şokundayım inan o zaman sormak aklıma bile gelmedi biraz gergindim
Okudum canım okudum. Çok geçmiş olsun. Neyse ki sonu hayr olmuş sonuçlar abarttiklari gibi gelmemiş. Çok geçmiş olsun.
Canım benim de hep önde gidiyordu bir kaç gün geçen haftaki ölçümlerde karın çevresi bir kaç gün geri çıktı. Kg da 856 girdi. O ara arkadaşlar 1 kg yaziyorlardi. Kıyaslama yapma boşver her bebek kendine özgü. Sağlıklı olsun, canı içinde olsun da kg alınır verilir takma . İlkinde çok takıyordum hatta doktora benim yüzümden mi benim beslenmem ile mi alakalı dedim. Bu konuda anneler hep kendini suçlar ama hiç alakası yok, büyük oranda genetik dedi. Sen minyonsun eşin minyon senden de bir tosuncuk doğurmanı bekleyemeyiz içini ferah tut o iyi demişti. Rahatlatmisti sağolsun. E bu cimcimede daha çok yiyorum ama yine eh işte kgsu. Takma boşver. Sağlıklı olsun. Biliyorum yoruldun enfeksiyon falan derken ama sabret az kaldı. Sağlıkla alacaksın kucağına ve geçip gidecek bu günler inşallah kuzum

Çok tatlısın canım benim çok teşekkür ederim

Taranta ayy inan endiselenecek bisey degil bu. Benim 2 hafta oncesine kadar hep 3 4 gun ilerideydi. 2 hafta once dr gayet haftasiyla uyumlu demesine ragmen ultrason kagidini inceledim vee 1 hafta geri gitmisti. Hatta dogum tarihim bile 1 hafta artmisti. Tabii taktim kafaya. Simdi bugun 3 gun geriye dusmus yine uyumlu dedi. Doktorlar bunu cok normal goruyor ki dogruda aslinda. Bebegin pozisyonu bile etkiliyor o olcumu cunku. O yuzden hic kafana takma. Ben taktim bosuna sen yapma

Kuzucum şimdi şöyle. Eğer gerçekten o kadar lökosit varsa ciddi bi enfeksiyon demektir ki antibiyotiksiz gerçekten düzelmez. Ama genelde o kadar yüksek enfeksiyonlarda mutlaka bir idrar kültürü örneği isterler ki hangi bakteri çıktıysa antibiyogram yapılır ve ona uygun antibiyotik verilir. Yani kafalarına göre geniş spektrumlu bir antiboyik vermemeleri gerek. Ama sende başta o kadar enfeksiyon çıkıp sonraki iki seferde çıkmadıysa muhtemelen ya laboratuvar kaynaklıdır ya da örnek vs karışmıştır. Bazen verilen idrar kapları çok temiz olmuyor kontamine olabiliyor o tarz bir sorun olmuş olabilir. Ama sonuç itibariyle iki ayrı laboratuvarda temiz gelmiş sonucun önemli olan bu çok şükür.

Hahah ben sağlıkçıyım. Hemen hastanenin whatsap grubuna mesaj atmışlar. SAĞLIKÇILAR HARİÇ SİZ GELECEKSİNİZ diye diğer gebeler karda buzda kayıp düşebilir ama sağlıkçıların hiç bir zaman öyle bir lüksü yok malesef neyse ki ben nöbet sistemiyle çalışıyorum yarın zaten nöbetim yoktu

Benim olduğum bölgede şuan aşırı yağıyor ama hangi hastanedesin bilmiyorum ama umarım bilkent değildir buralar fena

Alerjiniz var demek ki. Folik asit'i 3. aydan sonra kesmişti benim doktorum, bu aşamada çok gerekli değil galiba. Bu verdiği demir ilacının içinde vardı ama onu da kullanamadım. Siz başka multivitamin kullanıyor musunuz? İçeriği çakışmış da olabilir.

Kızlar günaydın dün kilo konusu konuşulmuş okuyunca benim de kafama takıldı şimdi. Pazartesi günü kontrolüm vardı benim de 25+4 ve dr 600 küsur gr demişti tam net hatırlamıyorum. Hatta ben ve eşim kaç kg doğmuşuz onu sordu o an hiç bu kadar az olacağı gelmemişti aklıma. Baktım sizin haftalarınıza göre baya baya gerideyim çoğunluk 27-28’de 1 kg.u geçmiş. Var mı benim gibi düşük ağırlıklı bebeği olan acaba yoksa problem bende mi?

Çok geçmiş olsun başlayınca gerisi geliyor inanın ki önemli olan başlayabilmek
Kizlar bakın bebeme battaniye örmeye başladım nasıl teyzeleri
Çoooook güzel ellerinize sağlık maşallah ne kadar hamarat hanımlar var sitede

Şimdi çocuğu 14 yaşında ve gayet uzun boylu olan bir arkadaşımla konuştum dün, hamileyken ona doktor çocuk kısa boylu görünüyor, haftasına hiç uygun değil boyu demiş. Yaşadığı korkuları hala unutamıyor ama sonuç alakasız oldu. Ultrason ölçümleri her zaman doğru olmayabiliyor, kilo almak için de çok zamanı var daha, takip edip inşallah sağlıklı normal kiloda bir çocuk dünyaya getirirsiniz.

Günaydın ama zaten 25 ten sonra yüksek gramlarla kilo almaya başlıyoruz. Biz şuan 28.haftalardayız o yüzden aramızdaki 1 hafta 2 hafta dahi fark ediyor o yüzden kaşar yumurta ceviz ve muz severseniz avakado ıspanak bunları tüketmeye çalışın

Aslında bana hiç yorum yapmadı ağırlıkla alakalı ama ona da düşük gelmiş olacak ki bizim doğum kilolarımızı sordu
Ispanak hariç her gün tükettiğim ürünler ıspanağı da asla yemezdim ama hamileyim diye 1-2 haftada bir yiyorum mecbur umarım dediğiniz gibi olur da bir sonraki kontrolde biz de normal ağırlığa ulaşırız

Evet canım biliyorum zaten kültür testi de verdim ben ne olur ne olmaz diye zaten antibiyotik de aslında enfeksiyonu çeşidine göre veriliyor bunu biliyorum ona göre ben kültürde verdim zaten ama enfeksiyon çıkmayınca zaten kültürde temiz çıkar diye düşündüğüm için kullanmadım açıkçası zaten o kadının yazdığı antibiyotikler hala bende mevcut bekleyeceğim kültür sonucum da çıkınca eğer temiz çıkarsa onları geri iade edeceğim Evde ne yapayım antibiyotikli iğneyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…