Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    124
Bebişe söylemek çok hoşuma gidiyor benim de.

"Elbet sen de güzel olacaksın küçüğüm
Aşk güzel ediyor her şeyi /.../

Bak bu ışık senin ışığın
Dallarına ay doğmuş
Delice, delice zeytin"

Evililik ve hamilelik ve çocuk sadece kadınlar için sorun ediliyor gerçekten. Kısmet olursa çocuklarımız doğup küçük çocuğumuz olduğunda da böyle davranacaklar, "annesin, çok izin alırsın, çocuğun ihtiyacı olunca gidersin vs." diyecekler ve bizi tercih etmeyebilecekler. Babalar da aynı derecede sorumlu aslında, bizi kurtaracak tek şey -en azından doğumdan ve ilk aylardan sonra- babaların da çocuklarını sorumluluğunu eşit alması. Hasta olduğunda sadece bizim değil babaların da işten izin alıp koşması. O zaman eşit davranmaya başlarlar bize belki. Bir de fabrika usulü saatli çalışılan işler hariç sorumluluk sahibi insanlar işlerini aksatmazlar zaten, kaybedilen zamanı bir şekilde dolduruyoruz, eninde sonunda oturup o işi biz yapıyoruz. Haksızlık çok oluyor bu alanda. İşe girerken iki yıl çocuk yapmama sözleşmesi imzalayan arkadaşım olmuştu, buna hakları var mı bilmiyorum. Benim işyerim geçen sene uzağa taşındığı için şimdi zor gidip geliyorum ve doğum raporu sonrası işi bırakacağımı söyledim işyerime, bir süre çocukla kalıp sonrasına bakacağız sanırım. Hayırlısı olsun hepimiz için.

Henüz 25 yaşındayım. Maalesef ki anne olmak ve kariyerim arasında bir seçim yapmak zorunda kaldım bu yaşımda. Oysaki çalışan bir anne olmayı gerçekten çok isterdim. Umudumu kaybettim artık, uzun bir süre daha ev hanımı olarak hayatıma devam edeceğim belli ki.
Sizin adınıza da çok üzüldüm, inşallah hepimizin gönlüne göre verir Allah. Hayırlısı olsun artık bundan sonrasında da, Allah iyi insanlarla karşılaştırsın...

Özelde mi yaptırdınız acaba?
Hayır devlet hastanesinde yaptırdım. Özel icin inanın hicbir bilgim yok ama devlet hastaneleri tekrar gel diye çoğu kişiye söylüyor zaten detaylı icin bi arkadaşım detaylı için 3 kere çağrıldı kalbini her seferinde görememiş artık gitmedi zaten 5 ayda çok agırlasmıstı
Benim de kalbini arkadan gördüm sorun göremedim yinede 2 hafta sonra gel dedi plesanta rahime çok yakın oldugu icinde takipli hasta diye not aldı bana zaten devlet hastanesinde doktor iyi olursa eger şansın olabilir

Kızlar selam. Ben de birkaç gündür giremedim alıntı seli yapıcam o yüzden

Topallama durumu sol bacağımda bende de var. Yıllardır bel fıtığıyla yaşıyorum 2005-2006 falan ilk teşhis. Ara ara bacak-bel ağrıları olur ama bu topallama işi yeni çıktı kafasına göre bir de benimki öyle sürekli ayakta kalmıyorum ya da uzun süreli oturmuyorum ağrılar oluşmasın diye ama yine de oluyor
Eşime blof attim seni doğuma sokucam beni sinir ettin falan dedim yok beni alma ben seni öyle görünce bayılırım diyor aslında prenseste değildir ama doğum olunca konu kaçacak delik ariyor
Ben de eşime diyorum sezeryan olursa sen de gireceksin benimle diye ikinci çocuğu istemesin diye ama bu gidişle normal doğum olursa ona da almayı düşünüyorum vicdansız belki insafa gelip 2. çocuk diye tutturmaz ilerde

Kızlar hamilelikte okunacak kitap önerisi olan var mı. Çocuk yetiştirmekle ilgili olur, hamilelikle ilgili olur
Ben “Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler” diye bir kitap önerisi görmüştüm. Gerçekten hoşuma gitti. Bebek yapma düşüncesinden gebeliğin sonuna kadar hafta hafta bizi neler bekliyor neler yaşarız onları anlatıyor. Tavsiye ederim.

Kilo ile ilgili birkaç tane daha alıntı yapmıştım ama sildim yanlışlıkla (hala bu siteyi nasıl kullanacağımı çözebilmiş değilim valla ) onlar için de genel yazayım. Ben de 7 kilo aldım pazartesi kontroller vardı (20+0). Dra yorumlar mısınız dedim. Hızlı almışsın 15 kg kadar alabilirsin ama alma dedi. Zaten zayıf başladığın için şu an problem yok dedi.

Normalde ben kahvaltıcıyımdır. Öğle veya akşamı 1 öğün yesem 2 gün atlardım öyle aman aman açlık hissi de olmazdı. Şu an ara öğünlerle beraber 6-7 öğün yiyorum bana mısın demiyor

Son olarak avokado meselesi çok tartışılmış ben de fikrimi belirteyim aşırı düşkün birisi olarak. Yiyemeyen arkadaşlara önerim yeşil salatalarınıza karıştırmanız. Ekşi yeşil elma avokado ve bol ekşili yeşil salata inanın o yağsı tadını hissetmezsiniz. Bazıları sırf o yüzden yiyemiyor çünkü

Sagolasinn balım braxton hicks sancılar bunlar biliyorum da yine de aniden ters bı hareketle falan gelince acayip can yakıyor, şükür bebiş hareket ediyor öyle rahatlıyorum
Anladım canım geçmiş olsun. Arada bana da oluyor da uzun surmeyince ve bebek hareket edince endişe etmiyorum. Dikkat etmeye çalışıyorum ama diğer çocuk da küçük olunca bazen hızla bir hareket yapıyorum onu korumak için o zaman işte gelsin acılar agrilar. Detaylı doktoru bir de karnını hiç bir yere surtmeyeceksin bile demişti.. nerde.. eşim evdeyken tamam ama yalnızken çoğu şeyi yapıyorum bu da ne kadar doğru bilmiyorum. İnşallah güzelce alırız evlatlarımızı kucagimiza
Yok canım zorlamıyor da rahim büyüdüğü için mi oluyor bilemedim aynı dertten muzdarip var mıdır diye en ufak şeyi yazıyorum A acemianne92
Arada oluyor tabi canım ama çok zorluyorsa diye dedim bende zorlamiyorsa normal tabi
Geçmiş olsun canım. Böyle alerjiler ancak uzun vadede kendini belli ediyor çoğu zaman. 1 senede ancak belli olmuş bak mesela. En kısa zamanda kediyi uzaklaştırmalisin evden. Kızın için en sağlıklısı bu. Ondan ayrılmak da zor gelecektir elbet ama işin ucunda evlat var
Çok geçmiş olsun canım. Bol bol limon, limonlu ılık su, iyi gelecek çorbalar.. bir an önce toparlanmana yardımcı olurlar inşallah..
Şöyle bir şey ben özelde yaptırdım detayliyi ve beyinde bir değer sınırda çıktı. İki hafta sonra geleceksin kontrol edeceğiz dedi. Ücret falan almayacağız dedi. Sadece o dediği yapıyı inceleyeceği için uzun uzun bakmayacagi için ücret almayacak. Başka özel yerlerde öyle mi bilmiyorum ama benimkinde öyle.

Eşim sıcak ramazan pidesi aldı bi kaç akşam ekmeğe sürülen çikolatalardan olsaydı keşke onla çok iyi olur diye diye 2 gün söyledi durdu normalde sevmem öyle bende en son ne zaman yedim hatırlamıyorum bile. Sonuç geçen gittim aldım ve 2-3 gün demeden kavanoz bitti tek tesellim eşim de baya çok yedi tek başıma bitirmiş olamam

Mobinge karşı yeni birşey yayınlanmış .. ne kadar çözüm olur bakalım .

canım çok çok geçmiş olsun

İğneleyici laflar, hasta olsan raporlu olsan mesela keyfi rapor alıyor muamelesi .. evet bu durumu suistimal eden çok fazla insan olabilir . Fakat adaletli bir yönetici çalışan ve çalışmayan, emek veren insanı iyi bilir .. çocuk olduysa kafadan 5 seneyi çıkarıyorlar . Hak ettiğin bir makam varsa çocuğu var diyerek erkek olan personeli getiriyorlar . Çok üzücü ama böyle . Sonra kadın neden mutsuz ?

Aiyyy valla çok üzücü vi durum ne desem boş gelir ne yapmayı planlıyorsunuz çok üzüldüm

Ayy hepsini alacağım. Kitap okumayı zaten çok seviyorum en azından annelikle ilgili bi şeyler okuyayım biraz teşekkür ederim

Bende daha yok çok şükür lierac krem aldım ondan sürüyorum haftada 2 falan ondan mı genetik mi daha vakti mi gelmedi bilmiyorum

İşte kesinlikle öyle.. tadını çıkaramadım valla, hasta gibiyim, insaAllah bundan sonrasını daha verimli geçiririz

Malesef kızım geceleri burundan nefes alamıyor . Sahiplendireceğiz büyük ihtimalle

Çok teşekkür ederim, sağlık olsun diyelim, maddi olarak zorlanacak olsak da bebeğin yanında durmayı istiyorum zaten, bakalım nasıl olacak.

Siz de olumsuz düşünmeyin, yaşınız çok genç maşallah. Çocuk/çocuklar kreş çağına gelince düşünebilirsiniz tekrar. Çocuklardan sonra, 30'da 35'te iş hayatına atılıp çok güzel işlerini sürdüren anne arkadaşlarım var.

Kızlar selam doktoruma gittim. Çok şükür o beyindeki yapı falan oluşmuş diyo ki niye anksiyeteye girdin dedim böyle böyle siz o yapı oluşmamış demiştiniz dedim. Ben onu hani her şeyin zamanı var mesela 20 haftadan sonra detaylı yapmamız lazım o zamana her şey anca oluşur manasında söylemiştim dedi. Aklında ne varsa hepsini cevaplayacağım sen hiç merak etme dedi. Sağolsun çok rahatlattı. Plesentayı falan sormayı unuttum ben, eşim sordu. Artık rahim ağzından çekilmiş. Yukarı çıkmaya başlamış hareketli dedi. Yakında tamamen çıkar dedi. Çok şükür detaylıyı daha rahat bekleyebilirim artık bi de sürekli burnum kanıyordu günde 4 kere falana çıkmıştı. KBB ye gittim çok alerjiksin ondan dedi. Nazal nem diye bi şey verdi bi de burun spreyi. Şimdilik durumlar bunlar

Çok şükür bacım.
Bak ne güzel hiç endişe edecek bi şey yokmuş

Bence şu detaylı haftalarını düzenlemeleri lazım. Madem önemli yapılar 20den sonra oluşuyor. İdeal haftalar 21-22. Neden 19. Haftadan itibaren detaylı bakılıyor?

Son on günde benim de belki 3-4 kez burnum kanadı. Ama nasıl diyeyim bir çay kaşığını doldurmayacak şekilde az ve kısa süreli. Corasprin kullanıyorum. Biraz ondan belki dedim.

Canım bana da dua eder misin benimki de yukarıya çıksın 15 haftadayken aşağaıdahdı rahim ağzına yakındı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…