- 10 Aralık 2017
- 1.049
- 2.126
- 133
- 35
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #8.081
Merhaba hanımlar.
Bdv topiğindeki saçma biri ve konusu sebebiyle girdiğim gereksiz muhabbetten ceza almışım.
Kaç senedir üyeyim. İlk kez böyle bir şey başıma geldi. Ne kadar gereksiz zaman geçirmişim orada. Daha da işim olmaz. Önümüz ramazan, oruç tutarız-tutamayız ama faydalı meşguliyetler lazım.
Aklımda kalan, sırt üstü yatmanın tehlikesi şu.. Vücuttan toplanan kanları kalbe taşıyan toplar damar bel bölgesinden geçiyor. Sırt üstü yattığımızda bebeğin ve rahmin ağırlığıyla bu damardaki devir daim sıkıntıya giriyor. Kalbe giden kan miktarı azalıp tansiyon düşebilir. O yüzden sırt üstü yatılmaması konusunda Dr uyardı.
Ben zaten istesem de öyle yatamıyorum. 5 dk duramıyorum çünkü nefesim kesiliyor.
Bugun benim de detaylı ultrasonum var. Birkaç gündür onun stresini yaşıyorum. Gece rüyalarıma giriyor. Kabuslar kabuslar… ins sağlıkla bi atlatırsam rahatlayacağım ins.
Detaylı zamanı geldi ki ard arda haberlerini okuyoruz. Güzel haberlerle gelenlerin gözü aydın.Maşallah diyorum bebeklerinize. Darısı başıma ins. Bana da dua edin bacılarım.
“Sümmes sebile yesserah”
Dualarımız sizinle güzel haberlerinizi bekliyoruzMerhaba hanımlar.
Bdv topiğindeki saçma biri ve konusu sebebiyle girdiğim gereksiz muhabbetten ceza almışım.
Kaç senedir üyeyim. İlk kez böyle bir şey başıma geldi. Ne kadar gereksiz zaman geçirmişim orada. Daha da işim olmaz. Önümüz ramazan, oruç tutarız-tutamayız ama faydalı meşguliyetler lazım.
Aklımda kalan, sırt üstü yatmanın tehlikesi şu.. Vücuttan toplanan kanları kalbe taşıyan toplar damar bel bölgesinden geçiyor. Sırt üstü yattığımızda bebeğin ve rahmin ağırlığıyla bu damardaki devir daim sıkıntıya giriyor. Kalbe giden kan miktarı azalıp tansiyon düşebilir. O yüzden sırt üstü yatılmaması konusunda Dr uyardı.
Ben zaten istesem de öyle yatamıyorum. 5 dk duramıyorum çünkü nefesim kesiliyor.
Bugun benim de detaylı ultrasonum var. Birkaç gündür onun stresini yaşıyorum. Gece rüyalarıma giriyor. Kabuslar kabuslar… ins sağlıkla bi atlatırsam rahatlayacağım ins.
Detaylı zamanı geldi ki ard arda haberlerini okuyoruz. Güzel haberlerle gelenlerin gözü aydın.Maşallah diyorum bebeklerinize. Darısı başıma ins. Bana da dua edin bacılarım.
“Sümmes sebile yesserah”
Ben ilaç kullanamadım ilk haftalarımda kendi kendime atlattım ama 1 hafta kabus gibiydi.sonra test yaptık 1 ay sonra ancak şansım oldu çünki enfeksiyon atlatmışım ama bebeğe geçmemişti telaş etmeyin siz ilaçta kullanıyorsunuz birşey olmaz inş gecmiş olsunİdrar yolu enfeksiyonu da neymiş arkadaş geçmek bilmiyor artık wincef diye antibiyotik başlıyorum 5 gün kullanmalı. Tek kullanımlık saşe kullanmıştım 1 ay önce geçmedi demek onunla. Umarım bebişe zararı yoktur of her gün bir yeni evham yemin ederim.
Ay aynen canım benim valla öyleYaa benimde cumartesi sabah 09.00 dadusundukce heyecan basiyor insallah guzel haberlerle doneriz
Ben de işin var da giremedin zannettim laydcim hiç ceza alacağın aklıma gelmemiştiMerhaba hanımlar.
“Sümmes sebile yesserah”
Aslında 12. Haftada olan nt detaylı ultrasonda bakılan da nf nuchal fold ense kalınlığı saydamlığı mı öyle bir sey tek basına bir şey ifade etmiyormuş bir belirteç sadece ikili testin nasıldı demişti bana dr ben de fetal dna yaptırdım iyi dedim tamam o zaman dedi senin ikili testin iyiyse sorun yoktur muhtemelenEvet canım normalde 12. Haftalarda bakılıyor.19-22. hafta arasında da bakılıyor işte üst sınırı 6ve üstü dedi benimki 5.9 oda normal yani sonuçta 6 nin altı ama insan bi tedirgin olmuyor değil bide bir ay sonra da kontrole çağırdı tekrar bakalım diye ondan size de soriyim dedim.
Yani gerçekten inanılmaz hayret verici bir şey sürekli hareket ediyor bir de diyordum ki bu çocuk hımhım mı olacak yok tövbe sabah 6da bi kalkıyor akşama kadar pırpırKuzum benim kız da aynı vallahi bir hareketli bir hareketli.. hiç durmuyor gece gündüz sürekli vuruyor dönüyor sürtünür gibi yapıyor. Sürekli hareket halinde maşallahbende o vururken sürekli aktif olduğum için dikkat etmemiştim bu akşam dikkat ettim dışarıdan da görünüyor artık.
Bugün de güzel haberleri senden alalım laydim ❤Merhaba hanımlar.
“Sümmes sebile yesserah”
Merhaba canımMerhaba kızlar . Detaylı ultrasonunuzu ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz .
20.haftada oluyor beni 19.haftada aradılar 20.haftada gel diyeMrb kızlar 18.haftadayim tetenoz aşısını ne zaman oldunuz ya beni sağlık ocağından kimse aramadı hiç benmi gitsem hangi haftalarda vurulmak gerekiyor bu arada bende hala bebeğimin hareketlerini hissediyorum ya da anlamıyorum ilk oldugu için mi
Şu günlerde hissetmeye başlarsınız daha net ben 19 da hissettim hatta 18 ama pıt sesi sadece siz anlamıyor olabilirsiniz dün mesela ışıga tepki gösterdi sert bir şekilde harekettlerini hissettim sizinde yakındır herkes aynı haftalarda hissedecek diye birsey yokMrb kızlar 18.haftadayim tetenoz aşısını ne zaman oldunuz ya beni sağlık ocağından kimse aramadı hiç benmi gitsem hangi haftalarda vurulmak gerekiyor bu arada bende hala bebeğimin hareketlerini hissediyorum ya da anlamıyorum ilk oldugu için mi
Ben 22+ 2 ye denk geliyor randevum devlet hastanesinde 24 haftaya kadar vaktiniz var diye biliyorum özeller de 1 hafta esneyebilir diye okumuştum burdaMerhaba kızlar . Detaylı ultrasonunuzu ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz .
20 . Haftada çağırıyorlar canım ama beni de aramadı ilk gebelik kaydı açtığımda bana kâğıt yazıp verdi o gün gel diye baktım 20 haftaya denk geliyor gittiğimde tetenoz aşısını yapacağız dedi seninki daha var zaten iki haftaya çağırırlar seni aramazlarsa kendi gidersinMrb kızlar 18.haftadayim tetenoz aşısını ne zaman oldunuz ya beni sağlık ocağından kimse aramadı hiç benmi gitsem hangi haftalarda vurulmak gerekiyor bu arada bende hala bebeğimin hareketlerini hissediyorum ya da anlamıyorum ilk oldugu için mi
O zaman beklim bende aramazlarsa 20 hafta da giderim20.haftada oluyor beni 19.haftada aradılar 20.haftada gel diye
O duyguyu yaşamak için Sabırsızlıkla bekliyorum bende aslında biraz göbeğim kalın belki ondan da geç hissedecemŞu günlerde hissetmeye başlarsınız daha net ben 19 da hissettim hatta 18 ama pıt sesi sadece siz anlamıyor olabilirsiniz dün mesela ışıga tepki gösterdi sert bir şekilde harekettlerini hissettim sizinde yakındır herkes aynı haftalarda hissedecek diye birsey yok
Öyle yaparım artık canım saol bilgi verdiğin için20 . Haftada çağırıyorlar canım ama beni de aramadı ilk gebelik kaydı açtığımda bana kâğıt yazıp verdi o gün gel diye baktım 20 haftaya denk geliyor gittiğimde tetenoz aşısını yapacağız dedi seninki daha var zaten iki haftaya çağırırlar seni aramazlarsa kendi gidersin
Hareketler gerçekten kişiye göre çok değişiyor benim ikinci gebeliğim ama ben bile çok geç hissettim 18 haftalarda hissetmiştim ama çoğu arkadaşlarım benden daha erken hissetmeye başlamışlardı evham yapma kendine 20 haftaya kadar normal görülüyor zaten hissedilmemesi
6 Mart'ta inşallah randevum 22. Haftaya denk geliyor inşallah iyi şeyler duyarımMerhaba kızlar . Detaylı ultrasonunuzu ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz .
Ben başka hastane önerebilirim birkac kere gittim ama bana uzak yeğenim orda çalışıyor o yüzden güvendiğim yerkızlar öneri istemeye geldim,
doktorumdan hiç memnun değilim
kadıköy’de oturuyorum
tamamlayıcı anadolu sağlık sigortam var.
kadıköy, üsküdar, ataşehir vs anadolu yakası ortalarında medipol, medical park, medicana vs hastanelerinde kadın doğum doktoru arıyorum. bildiğini, duyduğunuz, güvendiğiniz biri var mı?
İnşallah canım inşallah dualarım sizinle tüm detaylıya girecek arkadaşlarım inşallah çok çok güzel sağlıklı haberler ile gelirler herkes tecrübesini yazsın mutlakaÇok geçmiş olsun canım inşallah bir an önce iyilesirsin
Ohhh çok şükür gözün aydın canım benimçok sevindim darısı hepimizin başına inşallah
Hadi bakalım hayırlısı ile güzelce atlatırsın inşallah. Alnının akıyla çıkmayı nasip etsin Rabbimdualarım seninle
Ay canım ne güzel haberlerle gelmişsin darısı hepimizin başına inşallahçok sevindim benimde cumartesi sabah bir stres bir heyecan inşallah güzel haberlerle gelirim.bende
Kuzum benim kız da aynı vallahi bir hareketli bir hareketli.. hiç durmuyor gece gündüz sürekli vuruyor dönüyor sürtünür gibi yapıyor. Sürekli hareket halinde maşallahbende o vururken sürekli aktif olduğum için dikkat etmemiştim bu akşam dikkat ettim dışarıdan da görünüyor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?