Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    52
13+2 den selamlar bebiş hareketlerini yatınca hisseden var mı yani sanki kelebek kıpırtısı gibi yoksa benim ki psikolojik mi acaba. Bu arada 9 yıl sonra 2. Gebeliğim

Kızlar selamlar. Benim geçen hafta doktor sol uterin arterde direnç artışı olduğunu söyledi. Çok hafif bi artış var dedi coraspin verdi.
Sonuçları ne olabilir dedim bebekte gelişme geriliği ya da annede tansiyon artışı dedi. Tabi korkmamam gerektiğini coraspinle bunun önlenebilir bir şey olduğunu da söyledi.
Tabi ben çok panik oldum geldim araştırdım gebelik zehirlenmesinin engellenmesi için kan sulandırıcı verildiğini okudum sanırım %75 oranında engelliyormuş bunu.
Ama ben malesef sakinleşemiyorum bu durumu yaşayan tanıdıklarınız vs var mı? tek taraflı direnç artışı olup zamanında ve sağlıklı doğuran tanıdıklarınız vs var mı?

Sakinlesmen lazım bende doktor başka birseyden problem falan deyince kasilmaktan kanama baslattim, şükür bı sıkıntı yok ama boşu boşuna kanamam oldu bitti, birşey olmaz herşeyin bı tedavisi müdahalesi var aklına olumsuz dusunceler getirme, ilacını kullna güzelce hicbirsey olmayacak inşallah bize güçsüzlük hiç yakismiyor sakinleş

Ankaraada olan arkadaşlar hangi doktora ve hangi hastaneye gidiyorsunuz yazarsanız çok sevinirim

Ankaraada olan arkadaşlar hangi doktora ve hangi hastaneye gidiyorsunuz yazarsanız çok sevinirim
Merhabalar ben de Ankaradayım. Burada bir yorum yazmıştım Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi kadın doğum bölümünde doçent veya proflar gebelik takibi yapıyor ücret karşılığında da doğuma geliyorlar diye. Sizin vesilenizle yeni gelişmeyi de yazmış olayım. Açıkçası hocalardan randevu almak başlı başına çok zor. İnanılmaz doluluk var. Buna rağmen bir şekilde ayarladım doçent gülşah hocaya gittim. Çok heveslenmiştim ama nedense elektriğim hiç tutmadı Belki kötü gününe denk gelmişimdir bilmiyorum ama oradan çıktığım gibi özel hastaneleri araştırmaya başladım. Acıbadem ve Memorial hastaneleri çok iyi bütçen varsa ama fiyat/performans açısından en uygunu Liv geldi. Hastanenin içi de gayet iyi temiz. Orada Ümit Yasemin hocadan doğum paketi aldım memnunum şimdilik. Hocanın kapısında gebeliği daha ileride olan birkaç hastayla tanıştım ve onlar da memnun olduklarını söylediler. Bir dr doğum yapan biriyle konuştum o da memnun kalmıştı.

Bir de hanımlar ense kalınlığı 2.4 dedi doktorum biraz gerildim açıkçası 12. Haftadayız
Benimde ilk 2.4 dedi sonra bebegin pozisyonu ters biraz dedi bidaha ölçtü 2 çıktı ama ikili test kağıdına 2.2 yazdı test sonucu geldi en düşük risk oranı çıktı.
2.4 bizim icin iyinin sınırı ama kötü diyemem çünkü 3 ten sonraya riskli diyoruz dedi. Tabi bende cok panik yaptim sonuc cokana kadar kafaya taktım hep vesvese doldu içim ama sonra Allaha bıraktım duamı ediyorum Rabbim sağlıklı evlatlar versin bize.

Hee doktor şunuda ekledi hepimizin bildigi gibi bu testler sadece olasılık olcumlerde öyle benim 3 un ustunde olan gebelerim vardı çok sağlıklı bebekleri oldu, tam tersi düşükolup sağlıksızolan da oldu dedi.

Doktor ense kalınlığını Ölçerken o cizgiyi ekranda nokta kadar kaydirsa bizim icin büyük bir oran değişiyor o yüzden bolca dua

Bıktınız mı bunları atmamdan bilmiyorum ama ben yaptıkça bunlara sarılıp uyuyasım geliyor. Sizinle de paylaşınca mutlu oluyorum ördeğe cingirak da yaptım

Eklentiler

• IMG_20250117_001538_369.jpg
    62,5 KB · Görüntüleme: 1
  • IMG_20250117_001704_825.webp
    82,2 KB · Görüntüleme: 1
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…