- 8 Ağustos 2011
- 10.788
- 4.439
- 448
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #6.581
Ben özele de gideceğim. Ama hakkımı kullanmak istiyorum. Tek güvencesi olan kadın ne yapacak? Eminim 5-10 bin lira özelde bu inceleme.Ben de daha saçma çok az şey duydumhem herkese detaylı ultrason çok önemli en önemlisi mutlaka yapılmalı diyorlar hem de ücretsiz ulaşması neredeyse imkansız bir hale getiriyorlar. Gerçekten anlamak imkansız bu konuda ben de cok ofkeliyim açıkçası
Hiç korkma güçlü bı annesin sen herşey bebeğin içinGunaydindun anestezi kontrolunden gectim. Bebegede soyle bir kez daha bakti doktor cirkin ama renkli bir goruntumuz oldu yarin operasyona giriyorum. Bana ve bebise dua edin olur mu saglikla girip cikalim Stres yapmamaya calisiyorum bebekte strese girmesin diye ama cokta korkuyorum
Merhaba geçen hafta pazartesi verdim bugün 10 gün oldu ama henüz gelmedi sonuç dün sorduğumda 14 günüde bulabilir dedi temsilci. Siz testinizi kargo takip no suyla takip etmiş miydiniz? Kaç günde ulaştı amerikayaHerkese merhabalar ağustos 2025 anneleri grubundayım aslında ama siz bir ay ileride olduğunuz için tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Öncelikle herkese sağlıklı bebişler kolay doğumlar dilerim.
Nateranın Fetal testini verenler kan tahlili sonuçlarınız kaç gün içerisinde geldi? Cinsiyet partisi için gün belirleyemek istiyorum ama kestiremiyorum. Dün kan verdim haftaya cumartesine kadar çıkmış olur mu acaba?
Ya aile hekimliklerinde gerçekten ciddi bi sıkıntı var. Benim de evlenmeden önceki semtimdeydi aile hekimim. Evlendim ve bambaşka bir yere taşındım. Ancak taşındığım yerde boşta aile hekimi olmadığı için bi türlü kaydımı aldıramıyorum. Her yolu denedim. Normalde kendim de hastanede çalıştığım için aile hekimliğine pek giden biri değilim ama hamilelikte takip yapıyorlar mecburen gidilmesi gerek. Valla taaa başka bi semte gidiyorum mecburen bendeBende aile hekiminde takibim yapılsın diye ilçe sağlığa gidip geldim şimdi, doktorumuz gitmiş yerine geçici birileri geliyor gidiyor sanki bizim sorunumuzmus gibi bize doktor atanmiyor, e nabizdan ya da internetten hiçbir şekilde atama yapılmıyor boşta olduğumuz için başka aile hekimliğine de tasinmiyor, doktorumuz görünmediği için çok kıymetli hemşireler ne iğnemi yapıyor ne takibimiha şey diyor ona hasta oldum benim problemim değil hastanede yaptır, doktorun yok baskasinin hastasına ben bakamam yani sonuçta malzeme gidecek şeyimle güldüm ignem ilacım.yanimda kullanacagi pamuk hadi ben çantamdan makyaj temizleme pamuğu vereyim de hayrına kullan
Ohhhh annesi şunun rahatlığına bi bak. İçerde öyle keyfi yerinde kiiiiGunaydindun anestezi kontrolunden gectim. Bebegede soyle bir kez daha bakti doktor cirkin ama renkli bir goruntumuz oldu yarin operasyona giriyorum. Bana ve bebise dua edin olur mu saglikla girip cikalim Stres yapmamaya calisiyorum bebekte strese girmesin diye ama cokta korkuyorum
Uzun süre bekleyince insanın endişeleri de hiç bitmiyor haklısın. Ben sen kadar beklememişim ama bizim de 15 ay olmuştu. Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı da nasip etsin. Cinsiyeti bana kız gibi geldi bu arada çok anlamam amaKızlar merhaba 1 ay aradan sonra dün kontrole gittik . Çok heyecanlıydım çünkü benim infertilite geçmişim vardı . 3 yıldır eşimde de bende de problem olmamasına rağmen gebe kalamıyordum . Nisan ayında bir dış gebelik geçirdim . O bize umut olmuştu kötü bir deneyimde olsa gebe kalabileceğim yönünde . Veeeee kasın ayında tekrar böyle bir mucizeyle karşılaşınca hep acabalarım oldu. Acaba dış gebelik mi gene , sağlıklı mı ?? Hep tadını çıkaramadım . Ama dün kontrolden sonra artık tamamen rahatladım . Herseyin gerçekten bir zamanı varmış . Şuan 12+3 haftalık gebeyim . Bu temmuz anneleri grubunda olmaktan çok mutluyum . Rabbım iyiki bize bu kutsal duyguyu yaşattı . Cinsiyet için de doktor tabiki erken dedi . Bana ultrason fotoğrafını dün verdi sürekli bakıp duruyorum :)))
Çok teşekkür ederim . Amin inşallah. Olsun tahmin almak bile mutlu ediyor insanıUzun süre bekleyince insanın endişeleri de hiç bitmiyor haklısın. Ben sen kadar beklememişim ama bizim de 15 ay olmuştu. Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı da nasip etsin. Cinsiyeti bana kız gibi geldi bu arada çok anlamam ama
Umarım yakın zamanda hayırlı haberlerle gelir sizinki deMerhaba geçen hafta pazartesi verdim bugün 10 gün oldu ama henüz gelmedi sonuç dün sorduğumda 14 günüde bulabilir dedi temsilci. Siz testinizi kargo takip no suyla takip etmiş miydiniz? Kaç günde ulaştı amerikaya
Maltepe devlet hastanesine gittigimde 1 ay sonra gel detayli ultrason yapalim demisti ama sormadim acikcasi detayini daha 10 gun olmus gideli bi yoklasam mi acabaSabim’den aradılar. Detaylı ultrason yapılıp yapılmadığını hastanelere başvurup öğrenebilirsiniz diyor
Bakanlık bu bilgiyi kendi ilan etmeli, kamuyu bilgilendirme sorumluluğu varken, gayet internet sitesinde bi liste yayınlayabilir kolaylıkla yada hastanelerde afişler asabilir; siz bunu yapmadığınız gibi bilgi almak için sizi aradığımda, bana mesai ve para harcayıp hastanelerden tek tek randevu alıp deneyerek bunu öğrenebileceğimi söylüyorsunuz, doğru mu anladım dedim. Evet size verebileceğimiz bilgi bu diyor. Saolun ben kendi aklımla da bu sonuca varabiliyorum dedim kapattım.
Sonra 2025 Aile Yılıymış..
Yok en az 3 çocukmuş..
Geri zekanın başkanları.
Yaa ben de sabah tartıldım 86yla hamile kalmıştım. Sabah 80.3 çıktım. Yediğimi çıkartıyorum ama bukadar da verdiğimi düşünmemiştim. Şişkinlikten verdiğimi de anlamadım. Benim için iyi de inşallah bebiş besleniyordur yaHamile kaldığımda 80.4 kg idim.
Uzun zamandır ertelediğim şeyi yaptım.
Bu sabah tartıldım. 82.7 kg olmuşum.
Bulantı kusmalara rağmen maşallahım var yaniAsıl bundan sonra hızla kilo alacağımız döneme geçiyoruz. Gazamız mübarek ola.
@cokyenianne bize danışmanlık yapacak mısın?
Başka tavsiyeleriniz var mıdır?Bunu çok yaşadım. Ayağınız ağrıdığı zaman beyninize 'eyvah yine geldi' mesajı verdiğiniz için geldiğinde rahatsız etmesi normal. Ağrı geldiğinde hoşgeldin huzursuz bacaklarım, istediğin kadar kal bedenim de seninle ilgilenmiyorum diyin. İnanın 2 3 deneme sonra ağrı gelse bile sizi rahatsız etmiyor. Telkin terapi yöntemi bu.
Hayırlı olsun oğluşun15+2den bildiriyorum.
Bugün detaylı ultrason randevusu almak ve 16. Hafta muayenesi olmak için Göztepe şehir hastanesine gittim. Adı şehir hastanesi, kompleks hastane ancak detaylı ultrason yapılmıyormuş.Beni Kamil’e yönlendirdi. Verdiği kağıtta a ile başlayan bir bölüm yazıyor. Mhrs den randevu alacaksınız dedi. Ama baktım polikliniklerde öyle bi başlık yok. Ben de strandart kadın doğuma randevu aldım. Gidince soracağım artık. Kartal Lütfi Kırdar’da var mıdır dedim, bilmiyorum dedi.
Muayene oldum. Resim yüklerim aşağı.
Bebek iyi. Artık gramla ifade edilebilir.
124 gram olmuş dedi.
Cinsiyeti biliyor musun dedi. Hayır dedim.Söyleyim mi dedi. Söyleyin dedim. Erkek dedi. Emin misiniz dedim. Evet gayet açık dedi. Bana bi şey gösterdi ama şoktan algılayamadım.
Sonra bi his yoğunluğuyla gözlerimden yaşlar dökülmeye başladı.Şimdi bu yaşlar mutluluktan mı üzüntüden mi dedi. Bilmiyorum içimden geldi dedim. Hayırlı olsun kızıma bi oğlan kardeş geliyor.
Artık sanıyorum resmi olarak 2025i erkek yılı ilan edebiliriz
Devit ve demire devam et. Bir ay sonra tekrar gelirsin dedi ve sadece yaşımdan olayı beni genetiğe sevk edeceğini söyledi. Oraya indim . Dr bazı sorular sordu. Akraba evliliği, düşük, ölü doğum var mı gibi. Hiçbiri yok. Ama prosedür olarak sana bilgi vermeliyim dedi. 16. Haftadan itibaren ammiyosentez yapılır sana tavsiye ediyorum dedi. Uzun uzun nasıl yapılacağını, doğruluk yüzdesini, risklerini, sonucuna göre nasıl müdahale edeceklerini anlattı. Ben de sıvı alınmasını istemiyorum dedim. Kağıt imzaladım çıktım.
Sifonella sen ne yaptın bacım ?
Bi önceki gebeliğimde bu durumu çok yaşadım ve çok zorluğunu çekmiştim. Su içebiliyorum Allaha şükür ben ama ekstra hergün bi armut kesin yiyorum. İş yerinde armut saatim varCanlar şimdi size bir sorum var. Ne yazık ki ne kadar lifli beslenirsem beslemeyelim mide bulantısından ötürü su içme işini bi türlü düzene sokamadım. Günde 1-1.5 litre anca içebiliyorum. Haliyle kabızlık problemi ortaya çıktı. Ben sindirimi çok iyi biriyimdir aslında. Her gün aynı saatte tuvalete çıkarım ancak şimdi kabızlıktan ötürü tuvalette biraz zorlanıyorum. Ve anal fissür (çatlak) meydana geldi. Her gün tuvalete çıkınca da iyileşemeden tekrar tekrar kanıyor ne yapacağımı şaşırdım. Büyük tuvalete çıkmak eziyet oldu resmen. Korkulu rüyamönerileriniz var mıdır
Kivi ve kuru dut u hemen bugün deniyorum inşallah fayda görürüm teşekkür ederimmmmBi önceki gebeliğimde bu durumu çok yaşadım ve çok zorluğunu çekmiştim. Su içebiliyorum Allaha şükür ben ama ekstra hergün bi armut kesin yiyorum. İş yerinde armut saatim varkivi var ya canım halt etmiş kuru kaysı falan yanında 2 tane kivi yesen acayip çalıştırıyor bağırsakları. Bir de deneyimlediğim kuru dut. Hem iltihap önleyici hemde çok güzel çalıştırıyor bağırsakları. Umarım sende de işe yarar
Huzursuz bacak sendromu çok kötü ya bende yıllardır var . Kesin bir tedavısı de yokmuş . Ozellıkle uyuyacagınız zaman oluyor . Önceden yatakta kıvranıp hep geçmesini beklerdim . Artık eğer gene sendrom gelirse yataktan kalkıyorum biraz evde turluyorum yürüyüş yapıp rahatlamaya çalışıyorum . Sonra geçiyor ve öyle yatıyorumHuzursuz bacak sendromu yaşayan var mı arkadaşlar? Bende zaten uykum gelip pilim bitince buna benzer bir rahatsızlık olurdu, ille gidip yatağa uzanmam gerekirdi ama şimdi çok daha beter, işyerinde bile zorluyor. Siteyi biraz araştırdım, magnezyum eksikliği olabilir deniyor ama magnezyum ya da B12 olabilir diyorlar ama magnezyum iyi çıkmıştı testlerde, vitamin de içiyorum kompleks. Bunun dışında bulduğum en mantıklı çözüm şu tavsiye oldu, bunu deneyeceğim galiba:)
Başka tavsiyeleriniz var mıdır?
Ben bazen hissediyorum :) ama iki tane olduğu için mi bilmiyorum .ufak ufak hissediyorum .ya da karın kaslarım hassas .Kızlar günaydın
Bugün 16. Haftama girdim bebişi en son 14+2 de gördüm aşırı ama aşırı merak ediyorum. Daha 2 hafta var kontrole nasıl dayanacağım bilmiyorumHenüz hareket vs duyamadım diğer gruplarda 13 ten sonra duyan çok sizde var mı ?
Birde bu yatış pozisyonu sanırım artık sırt üstü de yatamıyoruz benim sağa ve sola yatmaktan kalçalarım ağrıyorsizde durumlar nasıl?
Belirtiler tamamen azaldı sadece uyku baki kaldı sanırım oğlum doğunca pek uyutmayacak anne şimdiden uyu dinlen diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?