• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    129
benim bugün randevum vardı kalp atışı için ama duyamadım dr daha çok küçük 1 hafta sonra gel bakalım bi dedi ama içim tuhaf oldu.
Geç döllenme diye 1 hafta ileri hesaplamıştı adet tarihimi yani kasım 28 de keseyi görüp 6.6mm ölçtü 5 haftalık diyebiliriz demişti
Bugün 17 si kese 15.8mm bebek 3.9mm ölçtü 7 haftayı geçmiş oluyorum ama hesaba göre 7 haftalık değildir dedi dr anlamadım bişey
Böyle bişey başına gelen var mı acaba?
1 hafta ileri hesapladı ama dahada ileri hesaplanıyomu
Bu alttan muayene ultrason fotoğrafı karından da aynı gözüktü emin olmak için vajinalde baktırdım ama yine yoktu
Benimde ilk ne kese nede bebek vardı 1 hafta sonra gittim sadece kese vardı doktor bana 10 gün sonra gel dedi. Bende tam 18 gün sonra gittim bilerek geç gittim çünkü her defasında görememek insanın psikolojisini bozuyor sabrettim ve bekledim . 7+5 de kalp atışını gördük . Yani bekle canım bazen bebekler geç gelişiyo ne demişler geç olsun ama güç olmasın sen sabırla bekle

canım bebeği gördüyse sıkıntı yapma gec döllenmedir inşallah kalp atışını da duyarsın bende 6+ haftalarda gittim bebek yoktu kese de 19 mm sonraki 7 haftada gittim anca bebeği gördüm kalp atışı da cok azdı daha cok küçük dedi ve bebege göre 6+4 çıktım bende yarın tekrar gidecem o yüzden moralini yüksek tut 🙏
Evet geç döllenme bunu kendimde anlamıştım zaten 6 veya 7 gün gecikince beta çok düşük değerle öğrendim
Çok teşekkür ederim cevap için inşallah dediğiniz gibi olur🥺1 hafta nasıl geçicek bilmiyorum🥺

Benimde ilk ne kese nede bebek vardı 1 hafta sonra gittim sadece kese vardı doktor bana 10 gün sonra gel dedi. Bende tam 18 gün sonra gittim bilerek geç gittim çünkü her defasında görememek insanın psikolojisini bozuyor sabrettim ve bekledim . 7+5 de kalp atışını gördük . Yani bekle canım bazen bebekler geç gelişiyo ne demişler geç olsun ama güç olmasın sen sabırla bekle
Cevap için teşekkür ederim 🙏 bende geç gitsem mi diye düşündüm dr söylerken ama 1 hafta sonra bakalım diyince gelişime bakıcak diye düşündüm
Dr kötü konuşmadı korkulucak bişey yok dedi ama ben kötü oldum morelim bozuldu

Evet geç döllenme bunu kendimde anlamıştım zaten 6 veya 7 gün gecikince beta çok düşük değerle öğrendim
Çok teşekkür ederim cevap için inşallah dediğiniz gibi olur🥺1 hafta nasıl geçicek bilmiyorum🥺
içini rahat tut zaten eger sağlıksız gebelikse kendini belli eder canım kanaman olur agrın olur kı anladıgım kadarıyla öyle bi sıkıntında yok herkesin vucut yapısı farklı bak benimde kese büyümüştü bebek yoktu o yuzden benimkide gec göründü inşallah seninde öyle olur

Hahaha hislerim doğru mu değil mi birkaç haftaya öğreneceğiz 🙈🙈🙈😍😍😍
Bekleyip görelim bakalım doğru çıkacak mı 🥰 sağlıkla gelsinler de. 🥰😍 Ama bakıyorum çoğu kişi erkek hissediyor burada kız hisseden çok az 🥰🤣 bakalım kim doğru kim yanlış tahmin edecek 🥰😍

Selam kızlar. Benim hiç bulantı, kusma falan olmadı bu hamileligimde. Sadece çok gaz var midemde. Kızımda deli gibi bulantım olurdu çok kustugum zamanlar oldu 3. Ayda rahatladı. Sürekli etrafimdakiler bunda değişik geçiyor hamileliğin kesin erkek falan diyorlar. Ben erkeginde kızında değilim sadece sağlıklı olsun da merak ettim erkek çocukta bulantı yaşayan veya yaşamayan var mı önceki hamilelikleri de? Sürekli böyle deyip kafamı dolduruyorlar rüyalarımda bile drun erkek dediğini goruyorum 🙄😅
Benim bulantım var hafiften ben de merak ediyorum bunu, bununla ilgili calismalar yapılmış sanırım kız bebek hamileliklerinde bulantı olma ihtimali daha fazla oluyormuş, benim de gözlemlediğim kadarı ile erkek bebek hamilelikleri daha kolay geçiyor ama tam tersi durumu yaşayanlar da var.

Kızlar birşey sorucam cinsiyet öğrenen varmı dün kontrole gittim 10 haftalık çok erken diye doktora birşey sormadım cinsiyetle ilgili doktorda birşey demedi sonra arkadaşlarım nasıl sormadın görebilirdi bu haftada doktor cinsiyeti diye beni darladılar bana göre çok çok erken sizce kızlar
Söylemezler doktorlar zaten ya, ikili testte tahmin yaparlar. İki hafta kalmis senin

içini rahat tut zaten eger sağlıksız gebelikse kendini belli eder canım kanaman olur agrın olur kı anladıgım kadarıyla öyle bi sıkıntında yok herkesin vucut yapısı farklı bak benimde kese büyümüştü bebek yoktu o yuzden benimkide gec göründü inşallah seninde öyle olur
Evet canım öyle bi sıkıntım yok
İnşallah öyle olur sağol🙏

Selam kızlar 11+6 dan size güncellemeleri veriyorum. 😊

Bugün kontrol için gittim dra ve ve bebeğimi gördüm çok net bi şekilde kıpır kıpır eli kolu durmuyordu bana el sallıyordu resmen . 🥰🧿

Dr iyice baktı ultrasonda elleri kolları bacakları kafası ense kalınlığı olması gerektiği gibi dedi. 🙏🧿 plesanta ve bebekte gayet olması gereken yerdeymiş 🧿🙏

tekrar kan ve idrar testi aldı biraz protein kaçağı var dedi bu da preeklamsiye sebep olabiliyormuş tansiyonu yükseltmemeye ve hareketli bi hamilelik geçirmeye çalışmam demek oluyormuş . Tansiyonum genel olarak hep düşüktü gebeliğimde de 10/5 lerde fln seyrediyor umarım bir sorun yaşamam 🙏🧿

Bir de 6-7 saatlik araba yolculuğu yapmam gerekiyor önümüzdeki hafta , aslında dr yapma dedi pıhtı atar dedi ya da 2 saatte bir mola verceksiniz kan dolaşımını hızlandırcaksın sürekli dedi . Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Ayrıca fetaldna testi de verdik şirketin adı rapidnipt 12bine yaptırdık 5 güne sonuç çıkıyormuş ilgilenenler bakabilir.🙏

Ben bugün çok mutlu oldum daha önce hiç bu kadar ilerlememişti gebeliğim ve ultrasonda bebeğimin o hareketlerini görmek çok iyi geldi o anda bi bağlantı oldu sanki 🥰🧿❤️🙏 inşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz bebişlerimizi.

Not: mutlu olduguma bakmayın bitik haldeyim bulantı ve yanma azalmadı resmen arttı akşamları çok daha fazla 😓 ve herşeyden tiksiniyorum😥 artısı 3 kilo vermişim 😅

🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Pıhtılaşma için iğne kullanmiyor musun canım? İğne kullansan bile mi yolculukta pıhtı atıyor eee gece boyunca yatıyoruz uyuyoruz hatta bu aralar saatlerce bilgisayar başındayım ben, ben de iğne kullanıyorum pıhtı bozuklugum var ondan sordum, maşallah gebeligine bu arada, insan kayıpları olunca ilerleyen gebeliği için nasıl seviniyor dimi 🧿

Kızlar bugün 7+5 teyim bir kaç saattir belime ve kasığıma ani sancı giriyor normal mi sizce dört gün önce kanamam oldu kanama alanım vardı ilaç kullanıyorum kanamam kesildi ama kontrole gitmedim henüz
Progestan kullaniyorsanjz kanamaniz kesildiyse korkmayin bence, doktorunuz bakar zaten. Ya yine gaz diycem ama ben çok gaz problemi yasadim bu gebelikte, kasıklarıma öyle bir ağrı yapiyordu ki anlayamiyordum nedenenini sonra sonra gaz ve şişkinlik olduğunu anladim

Cevap için teşekkür ederim 🙏 bende geç gitsem mi diye düşündüm dr söylerken ama 1 hafta sonra bakalım diyince gelişime bakıcak diye düşündüm
Dr kötü konuşmadı korkulucak bişey yok dedi ama ben kötü oldum morelim bozuldu
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, 20 Kasımdan beri 6 farklı doktor gördü beni. Önce kese yok sonra kese var içi boş sonra yolk sac var bebek yok sonra bebek var kalp atışı yok vs vss bir aydır psikolojimizi alt üst ettiler! Sat 23 ekim 7+6 oldum bugün, bebiş 6+5 görünüyor kalp atışı kese her şey yolunda. Geç döllenme de imkansız bende zira ayın yarısı iş için yurtdışındaydım. Yani bebişin canı istemiş bir hafta geriden geliyor😁 ben ettim siz etmeyin, üzmeyin kendinizi, her şey yolundadır zamanı gelmemiştir daha..

Bu arada benim zaten iki oğlum var ilk eşimden, Allah da biliyor ya kız istiyor gönlümüz. Bütün maya çin rus mus takvimlerine baktım, tüm hurafeleri yaptım (yüzük-yastık altona makas bıçak) hepsi kız diyor. Rüyamda da kız görmüştüm zaten ama geçen gece çok komik bir rüya gördüm, ultrasona bakıyor doktor benişin pipisi bana el sallıyor😁😁 bak işte erkek diyor doktor🤭🤭 bilinçaltı korkuları ahahhaha, bu kadar manyamayaydım eyiydi😂

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, 20 Kasımdan beri 6 farklı doktor gördü beni. Önce kese yok sonra kese var içi boş sonra yolk sac var bebek yok sonra bebek var kalp atışı yok vs vss bir aydır psikolojimizi alt üst ettiler! Sat 23 ekim 7+6 oldum bugün, bebiş 6+5 görünüyor kalp atışı kese her şey yolunda. Geç döllenme de imkansız bende zira ayın yarısı iş için yurtdışındaydım. Yani bebişin canı istemiş bir hafta geriden geliyor😁 ben ettim siz etmeyin, üzmeyin kendinizi, her şey yolundadır zamanı gelmemiştir daha..
Ya çok teşekkür ederim rahatladım sizlerin söyledikleri sayesinde biraz🙏
Ben şuan kaç haftalığım bilmiyorum 🥺😂
1 hafta ileri hesaba göre 7+4 diye biliyodum 7 hafta değildir dedi korkulucak bişey yok dedi ama işte insan korkuyo 🥺
Doğru aslında stres iyi değil ama elimde de değil sabredicem artık
Güzel haberleri haftaya yazarım inşallah🥺

Sevgili canlar bi çoğunuz benden ilerdesiniz. Ben bugün 7+6 oldum. Mide bulantısı ve kusmayla baş edemiyorum. Dün nerdeyse gün içinde 20 defa kustum. Bi bardak su anca içebilmişimdir. 1000 lil serum taktık biraz ona güvendim. Ama bugün de yine uyandığımdan beri kusuyorum. Midem boş olduğu için safra kusmaya başladım günüm rezil oluyor resmen. Mide bulantısı neyse de boş bir mideyi kusmaya çalışmak ölüm gibi resmen. Allah aşkına bana bi yol gösterin ne yaptınız bu süreçte. Kimsenin mi bu kadar ağır geçmedi 😀 pirizin prilam ikisine kullanıyorum ama fayda etmiyor
Ayva tavsiye ediliyor. Dene istersen. Ben de kusma yok ama korona olmuşum gibi yediğimden hiç bir şey anlamıyorum. Su bile ağzımda tuha bir tad bırakıyor. Günde bir 1,5 litre su şişesine bir kaç dilim ayva ve yarım limon koyarak içiyorum . 3 gündür biraz daha iyiyim. Yarım da ayva yiyiyorum.

Ay söyleseler ne olur ki ona göre bizde hazırlık yaparız bebek kıyafetlerini görünce almamak mümkün mü ara renklerden iki parça aldım bile 11 +5 te de söyler umarım tatlı ye gitmeden önce göstersin kendini minnak
Ben e-bebekten beyaz zıbın aldım bi sürü bi de birkaç renkli zıbın 🥲
Haftaya tam 12de kontrolüm var belki gösterir cinsiyeti amin inşallah 😅🙈

Bekleyip görelim bakalım doğru çıkacak mı 🥰 sağlıkla gelsinler de. 🥰😍 Ama bakıyorum çoğu kişi erkek hissediyor burada kız hisseden çok az 🥰🤣 bakalım kim doğru kim yanlış tahmin edecek 🥰😍
Hahahha evet çok heyecanlı gerçekten ya 🙈🙈🙈 tabiki öncelikle sağlıklı olsunlar en birinci dileğimiz her zaman bu 😍😍
Ben yanlış hissetmeyi diliyorum 😅😅😅😅

Back
X