- 30 Haziran 2013
- 21.887
- 1
- 17.947
- 498
ama on süt ve arka sütün içeriği farklıdır. on süt şu bakımından arka süt besin yağ bakımından zengin. bebis iki kısmı da almalı sagmadan biraz on süt verip biraz sandıktan sonra arka süte geçersen daha kolay olur bebek de dengeli almış olur.Evet ondan oldu sanırım bide bi ara mastite dönüyordum 2 saatte bir 20 şer dk sağım yaptıkça arttı da arttı süt .şimdi de önüne geçemiyorum önden sağım yapıp biraz göğsü sakinleştirip sonra emzirmeye başladım başka ne yapayim bilemedim. Biraz zaman geçince daha çok emecek ve düzelecek inşallah
Evet canım lohusalıkta diyete devam et dediler bana , lohusalık sonrası gel dedilerDoğumdan sonra da miiiiben hastaneye bilr bir sürü çikolata götürme hayali kuruyordummm
Canım benim çok geçmiş olsun güçlü kız bunu da atlatacak hiç yaşamamış gibi olacaksın inşallah dualarım kalbim gönlüm herşeyim sizinleAllah razı olsun hiç birinizin basına gelmesin bu durum inşallah. Biz de hemen atlatalım Rabbimin yardımı ile inşallah , kafam durdu zaten artık benim açıkcası cümle kurabılıyor muyum onu da bilmiyorum
Aynı şeyi sanırım bende yaşıcam. Makaslayıp vermek mantıklı bakalım hemşireler nası yönlendirecek. Eğitim vericez dediler. Bu akşam ilk kez emzirmeyi denicekmişiz bakalım çok heyacanlıyım. Oğluşum ile memede ilk buluşmaEvet ondan oldu sanırım bide bi ara mastite dönüyordum 2 saatte bir 20 şer dk sağım yaptıkça arttı da arttı süt .şimdi de önüne geçemiyorum önden sağım yapıp biraz göğsü sakinleştirip sonra emzirmeye başladım başka ne yapayim bilemedim. Biraz zaman geçince daha çok emecek ve düzelecek inşallah
Bazen İğne gibi batma bende olmaya başladı bile o neden oluyor makine çok sert vakumluyor heralde. Philips Avent elektirikli kullanıyorum ben. Aslında göğsümü hiç yara yapmadı ucu slikonu çok güzel yumuşak hastanenin makinesi acayip bişeydi çok güçlü çekimi hep yara olmuştu göğüs ucum. Lansinoh kremle geçirdim her sağımdan sonra sürdüm. İyileşti. Şimdi her seferinde sürmüyorum bile. Ama sanırım sağım süresini kısaltmam lazım 20-25 dk ları görüyorum ben tek memede dalıyorum gidiyor bazen makine kendi kapatıyor yarım saatte. 10-15 dk da kalmak lazım sanırım.lahana yaprağını buzlukta 10-15 dk tutup göğsünuzun üstüne koyun. iyi gelir insALLAH Ssertlesme olunca. bir de otomatik makineyle sağım yapıyorsanız belki mochi gibi Manuel bir pompa edinebilirsiniz. lahana sonrasi akan sutu toplar mastiti engellersiniz. otomatik pompayla uyarildikcw artacak sutunuz. ben de iki oglumda sagdim surekli sut yetmez diye ama sonra igne gibi batmalar basladi cok acı çekiliyor. simdi mochi aldim bakalim surec nasil olacak.
Aynen yaa artık seker bebeğe zarar veremeyecegi için bu kadar sıkı dikkat etmemize gerek kalmaz insaAllahEvet canım lohusalıkta diyete devam et dediler bana , lohusalık sonrası gel dedilermalesef durum bu , ama bebekler dogacagı için ben sahsen diyete cok da bu kadar baglı kalmayı dusunm, ama asırı rahat da olamam
Yani örnek verir misin lütfen kafam basmıyor leb demeden leblebiyiBununla ilgili çok yazı okudum yer çekiminin aksine pozisyon alıp emzirmeyi öneriyorlar ve emzirme öncesinde sağım yaaa ne tatlı küçücük ama parmağında oynatıyor desene
Canım vakumlu süt toplayıcı var mochi onu takıcaksın ağrı ve batma başlayınca ağrı geçene kadar memeyi çalım ile boşaltacak ama tam boşaltmayacaksın ve nadasa bırakarak emzireceksin. Hiperlaktasyonda sütü azaltmak için öyle yapılır. İlk diyelim ki sağ memeyi emzirdin diyelim ki 4 saat sağ memeyi nadasa bırakacaksın. Ve o meme nadastayken emzirmezken doldu ve ağrı batma başladı mochi takacaksın. Aralarda da soğuk uygulamayla sütü azaltacaksın. Böylece meme mastit olmaz. Sonra da sol memeyi nadasa bırakacaksın vs. Sırayla. Süt azaltma için bu yöntem uygulanır ama bunu bence kafana göre yapma bir ebeyle çalış o seni daha iyi yönlendirir.bebek erken doğduğu için çok az içiyor sütü ve boşaltamıyor memeyi ve mecburen sağmak zırunda kalıyorım aksi taktirde meme taş gibi oluyor ve ağrı yapıyor mastite döner diye korkuyorum
Yavrum sağmazsam da taş gibi olup ağrı oluyor gece uyuyamadım sabaha karşı mecbur sağdım ve öyle çocuğu ezdirdim. Mastite dönmez mi sonra çünkü bebek çok az içiyor şu anda sık sık ve az
1 tane ile kaldı çünkü yer yemez ikimiz de ula alkollü bu deyip ambalaja koşup okudukAmaaaan bi taneden bişey olmaz valla ben bile bunun diyorsam hiç kafana takma ne olabilir deve de kulak kullandığımız herşey çok mu masum bi tane ile kaldıysan sorun yok devam
Bebek dönmüştür etmiştir normal canım. Hadi bakalım günümüz aynıKızlar şimdi hastaneden geldim, 27 ocak sabah erken saatlerinde doktorumuz gün verdi artık 3800 olduğu için bu saatten sonra normali zorlamanın mantığı yok dedi. Hatta bebek iyi durumda yarın bile alabiliriz ben tatile gitmeden ama tatil dönüşümü de bekler dedi. Ben de her şey yolundaysa erkene gerek yok 27'sini kabul ettim.
Sonra anestezi muayenesini oldum ve nst girdim ilk defa.
Nst'de yolunda geçti her şey kasılmalarım hiç 20'nin üzerine çıkmadı, bebeğin kalp atışı da gayet dalgalıydı ama 1 dk civarı falan 75-90 bandına düştü sonra da değer kaybolup 150 civarında geri geldi. hemşire anlık annenin de kalp atışları bazen algılanabiliyor sorun yok kalan süreç düzenli dedi doktoruma daha ulaşamadım ameliyata girecekti.
Sizin başınızda geldi mi böyle bir şey chatgpt sordum o da normal dedi ama bi an gerildim kafama taktım.
İzledim canim tülin ebeyi. Soğuk uygulamayla bir süre rahatlatayım 3 5 güne de benim tosun memeyi boşaltacak inşallahCanım vakumlu süt toplayıcı var mochi onu takıcaksın ağrı ve batma başlayınca ağrı geçene kadar memeyi çalım ile boşaltacak ama tam boşaltmayacaksın ve nadasa bırakarak emzireceksin. Hiperlaktasyonda sütü azaltmak için öyle yapılır. İlk diyelim ki sağ memeyi emzirdin diyelim ki 4 saat sağ memeyi nadasa bırakacaksın. Ve o meme nadastayken emzirmezken doldu ve ağrı batma başladı mochi takacaksın. Aralarda da soğuk uygulamayla sütü azaltacaksın. Böylece meme mastit olmaz. Sonra da sol memeyi nadasa bırakacaksın vs. Sırayla. Süt azaltma için bu yöntem uygulanır ama bunu bence kafana göre yapma bir ebeyle çalış o seni daha iyi yönlendirir.
Şöyle ki geri yaslanarak yarı yatarak yani uzanarak emzirmek yan yatarak emzirmek bunları gündüz beslemeler de yapmanı öneriyorlar gece annenin yorgun düşmesi uyuya kalması durumunda riskli olmasın diye yani oturur pozisyonda yer çekiminin de etkisiyle sütün gelişi hızlanır zaten buna da Hiperlaktasyon denir emzirmeden önce sağım yapılabilir ama bunu makine ile değil az miktarda elle sağım yapabilirsen memeyi daha az uyarırsın ve fazla sütü de almış olursun memenin kahverengi kısmını uca doğru parmakların ile makas şeklinde sıkmak ta bi yöntem özellikle yan yatısta ve sırt üstü yatıs pozisyonunda emzirirken bebeğin burnunun tıkanıp nefessiz kalmasını da engelleyebilirsin bu sekılde. he bi de şey var nasıl süt gelsin diye sıcak uygulama yapıyorsak emzirme sonrasında soğuk uygulama iyi gelir tabi bunu her emzirme sonunda yapmamak lazım günde bir yada iki kez yapmak yeterli olur, yenidoğanlarda pek önerilmez ama bebeğin kılosu ayına uygunsa blok emzirme de önerilir ama onun için biraz erken bence sizin için sen bu yöntemleri dene bi bakalım birde sütün tazyikli geldiğini nasıl anladın bunu anlamanın bi kaç yolu var bunların olduğundan yani sütün tazyikli geldiğinden emin ol sınra dene benceYani örnek verir misin lütfen kafam basmıyor leb demeden leblebiyi
Şimdiden başladı onun keyfine göre hareket etmeler
Annem hep şey der istemediğin sevmediğim yada yapmaman gereken birşeyi yanlışlıkla yaptıysan gerçekten farkında olmadan vücudun buna ihtiyacı varmıs takma kafaya der1 tane ile kaldı çünkü yer yemez ikimiz de ula alkollü bu deyip ambalaja koşup okuduk
göğüsler tam bosalmadigi icin oluyor o igne batması gibi acı canim. pompalar bebek gibi çekemiyor. bebegin geldiginde insALLAH o emdikce göğüsler de alıştıkça gececek .Bazen İğne gibi batma bende olmaya başladı bile o neden oluyor makine çok sert vakumluyor heralde. Philips Avent elektirikli kullanıyorum ben. Aslında göğsümü hiç yara yapmadı ucu slikonu çok güzel yumuşak hastanenin makinesi acayip bişeydi çok güçlü çekimi hep yara olmuştu göğüs ucum. Lansinoh kremle geçirdim her sağımdan sonra sürdüm. İyileşti. Şimdi her seferinde sürmüyorum bile. Ama sanırım sağım süresini kısaltmam lazım 20-25 dk ları görüyorum ben tek memede dalıyorum gidiyor bazen makine kendi kapatıyor yarım saatte. 10-15 dk da kalmak lazım sanırım.neyse inşallah bebişimi kucağıma alınca yoluna girer.
Mahremiyete önem var derkenTrajikomik!
Eşim Almanya Munih doğumlu, bu sıkıntıların hiçbirini yaşamamış kayınvalidem. Hem mahremiyete önem var, hem 9 ay boyunca seninle tek kişi ilgileniyor onu da sen seçmiyorsun orda seninle yeterince ilgileniyorlar.
Ama 21.yüzyıl Türkiyesinde mahremiyet diyince hemen Afganistan deniliyor. Medeniyet bize hiç uğramaz.
Haklı gibiAnnem hep şey der istemediğin sevmediğim yada yapmaman gereken birşeyi yanlışlıkla yaptıysan gerçekten farkında olmadan vücudun buna ihtiyacı varmıs takma kafaya dersenin ufaklıkta dünya ile tanısmadan biraz efkarlanmıs bu dünyaya gelinir mi be diye
Elektrikli 4mom falan gibi bir marka var bence çok pahalı ve çok yer kaplıyor ama hareket ritmi şekli çok iyi. Babybjörn var elektriksiz baya tutuluyor. Ben Bagi Dandini aldım ilk kızımda 2. Kızımda da tamamen Bagi dandinin aynısını aldım ama ismi değişik. Ama mantık ses tasarım tamamen aynı.Selam herkese, ana kucağı öneriniz var mıdır? Elektrikli yada normal farketmez
Aferin sanaİzledim canim tülin ebeyi. Soğuk uygulamayla bir süre rahatlatayım 3 5 güne de benim tosun memeyi boşaltacak inşallahsüt az gelse nasıl çoğaltacağız çok gelse nasıl azaltacağız bu nedir yaw
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?