Benim ilk oğlumda yapılmıştı çok canı yanmadı öyle korkulacak bir şey değil ama gözü acık kalması lazım ölcüm bir şeyler yapıyorlar damla damlatmışlardı gözü acık kalsın diye bir apart takılmıştı çok uzun sürmüyor 5 dakıka falan ama o arada ağlayabilir öyle korkulacak bir şey değil endişe etmeHastaneden aradılar şimdi Rop muayenesi yapacaklarmış. Prematüre doğan bebeklerde göz muayenesiymiş bu önemliymiş. İyi dedim ne gerekiyorsa bakılsın tabi ama içimde rahat etmedi inşallah canını acıtacak yan etkisi olan bir şey değildir. Siz hiç duydunuz mu? Yapılan birine şahit oldunuz mu?
Bunu bana da yapacaklar 35.haftada. Sanırım zararlı bakteri var mı yok mu diye. Doğumda bebişe bulaşmasın veya rahim ağzı açılınca oradan rahimi enfekte etmesim diye önlem amaçlı.Bu hafta randevularıma b grubu bakteri için test(ne ola ki?) ve nst eklendi.
B grubu testinden hiç haberim yok duymadım da vajinadan sürüntü alınarak yapılıyormuş sanırım
Bunu bana da yapacaklar 35.haftada. Sanırım zararlı bakteri var mı yok mu diye. Doğumda bebişe bulaşmasın veya rahim ağzı açılınca oradan rahimi enfekte etmesim diye önlem amaçlı.
Şuan başladı mesela acikmisim djdnjsjjdbdhd gidip dolabi karistirayimBen hiç duymadım ama sanırımladin19 bu konuyla ilgili bilgi sahibiydi, yazılarda öyle okudum diye hatırlıyorum canım.
Ama içini ferah tut oğlun aslan gibi bu muayeneden hiç bişey olmaz.. kavuşmaniza az kaldı inşallah
Benimde tam tarif ettiğin gibi oluyor. Wcye kalktığımda tekrardan yattığımda mide yanması başlıyor. Ama oğlak kadının dediği gibi sola yatınca hafifliyor.. su içiyorum gece ara ara. O da iyi geliyor bana. Bide acıkınca deli gibi yanıyor benim deşeker ölçümü yapmadan midem yanıyorsa şekerim kesin düşük çıkacak diyorum hatta. Acıktıgimi o şekilde anlıyorum
Bazen batma yapiyo kaburgaya dogru ama çok nadir işte yerlerinin daraldigini anliyorum ben de baskılar daha net çünküBenim de çok hareketli ayaklar yukarda olunca kaburgama vuruyor ama kendini bazen geriye yeri daraldı galıbagerilme olduğunda hafif ağrı oluyo
Bu herkese yapilan bir şey miŞimdi onu konuşuyorduk chatgpt ilevajina ve rektumdan sürüntü alınıyormuş eğer pozitif çıkarsa doğumda antibiyotik veriliyormuş.
Bana da bazen öyle geliyor. Bazende yuları çıkıyor. Ama taytı göbeğin üstüne çekince göbek şekilleniyorKızlar 35. Haftanın içindeyim sanki karnım aşağıda gibi geliyor bana. Aşağıya iniyor gibi sizde kendinizde öyle düşünüyor musunuz. Bende araştırdım ilk gebelikte 36. Haftadan sonra yaziyor ama bilemedim bana mı öyle geliyor ki.
Yani aşağıya baskıda artar o zaman. Bakalım haftaya kontrolde doktorum ne diyecekBana da bazen öyle geliyor. Bazende yuları çıkıyor. Ama taytı göbeğin üstüne çekince göbek şekilleniyorbence aşağı inse hemen anlarız.
BunuŞimdi onu konuşuyorduk chatgpt ilevajina ve rektumdan sürüntü alınıyormuş eğer pozitif çıkarsa doğumda antibiyotik veriliyormuş.
Aynen canım bana yaptılar aldım ağzımın payınıBunuladin19 'a almanyada yapmışlardı sanırım, ama benim doktorum yapmadı bana 37'deyim yarın soracağım. Cumartesi 38 başlıyo
Valla benimki tam olarak planlı bir gebelik değildi. Düşünüyorduk yapsak mı yapmasak mı diye. Hatta vazgeçmiştik korunma yöntemini değiştirip hapa başlamıştık vs. Tam o korunma yöntemini değiştirme aşamasındaki kafa karışıklığında oldu. İyi ki de oldu 33 ay olacak araları. Neredeyse 3 yaş. Kardeşimle aramda 8 yaş var bence böylesi daha iyi oldu. Tek çocuk benim eşim yalnız büyümüş resmen. Onun o halini görünce ve kendi kardeşimle aram 8 yaşta olsa kardeşlik duygusunu bildiğimden durumumdan gayet memnunum. Çok yaş farkı iyi olmuyor ama biz de iki kızız kardeşimle. Ve iki kız kardeş olmak harika bir şeyÖyle heralde ya sıkıntılar unutulup tatlı anılar mı kalıyo geriye nedirse artık. İnşallah hepimizin öyle tatlı hatırlayacağı anıları kalır. Ha ben yine de bi daha doğurmam nooğ
Korkma canım canının acıyacağı ya da yan etkisi olan bir şey değil. Prematüre bebekler için rutin bir şey öyle düşün. Kontrol yani. Üzüleceğin bir şey yok sadece kısa bir süre gözünü aparatla açacaklar o da rahatsız olacak çünkü o daha bebek. Ama sen soğuk kanlı ol çünkü çoğu anne bu muayeneyi yanlış algılıyor canı yanıyor sanıyor. Canını yakan bir şey değil.Hastaneden aradılar şimdi Rop muayenesi yapacaklarmış. Prematüre doğan bebeklerde göz muayenesiymiş bu önemliymiş. İyi dedim ne gerekiyorsa bakılsın tabi ama içimde rahat etmedi inşallah canını acıtacak yan etkisi olan bir şey değildir. Siz hiç duydunuz mu? Yapılan birine şahit oldunuz mu?
Belden geliyorsa ve App uyarı verdiyse bence git canım. Bi duş al hazırlan o arada tekrar ölç ve hastaneye git.Eki Görüntüle 3538041
Kızlar benim gece sancım vardı 4-5 saat sürdü ara ara sonra geçince uyumuşum hemen. Uyandığımda da yine vardı bi öğleden sonra 2 buçuk saat hiç olmadı ama ondan sonra daha çok arttı şimdi de uygulama ikidir uyarı veriyor. Bugün ayakta da kaldım biraz da bel ve sol kasık ağrısı var ne yapsam bilemedim dinlenince geçer mi acaba
3 buçuk saat oldu sürekli uyarı veriyor bir daha ölçeyim de gideyim bakalım teşekkürler ladincimBelden geliyorsa ve App uyarı verdiyse bence git canım. Bi duş al hazırlan o arada tekrar ölç ve hastaneye git.
Bende de gebelik şekeri var, kaç çıkıyor şekeriniz nasıl bir diyet uyguluyorsunuz ne yaparsam yapayım benim sekerim düşmüyor, insülin de kullanıyorum üstelikBenim şekerim var şekerli hiç bir şey tüketemiyorum çok dikkat ediyorum bebeğimde bebek genişlemesi var ama önerim için teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?