Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    64
Kurabiye poğaça pişirip tazeyken atın. Böreği çiğden atın ve buzluktan çıkarıp çözülmeden atın fırına. Ben de geçen hafta sulu köfte, kuru köfte , mantı ve börek yaptırdım arkadaşlarıma buzluğu doldurduk. Hazır yemek oluyor elimin altında baya işime yarayacak son zamanlarda yada doğumda. Biraz toparlanıp kurabiye de atarim
Börek kurabiye kombinasyonu yaparim ikramda

Canım bebeğin kıyafetleri yıkandı ütülendi hazır. Eşyaların hepsi alındı hazır. Bavul genel itibariyle hazır hastaneden çıkarken giyeceğim, şampuan vs şeyleri şarj aleti vs eklemedim sadece onlar da son dakika eklenir. Benim bi eksiğim kalmadı yani bence. 2 gün sonra hastanede anestezi doktoruyla randevum var gelecek ayın 23de annem gelecek 27 ocakta da doğuma gidicem inş.

Ay Allah’a şükür ikram vs derdim yok ilk doğumda da yoktu gerçi ben hizmet etmeyi sevmiyorum gelen bana hizmet ediyor genelde annem gelince yemekler onda valla canı isterse buzluğa bi kaç bişey yapar atar atmazsa da günlük yapar yeriz. ben gelen misafir bir şey isteyince git al mutfak orda diyen yüzsüzün tekiyim ya

Ay ne güzel canım her şeyi halletmissin. Bende düşünüp duruyorum yapacağım şeyleri başım ağrıyor artık düşünmekten Bir işi yapmayınca hep aklım orda kalıyor. Bir an önce eksikleri tamamliycam inşallah.

Aşağıdaki börek benim vazgeçilmezim. Pişmemiş, sarıp koyuyorum dolaba. Pişireceğim zaman çıkarıp azıcık maden suyunda bekletip pişiriyorum. Çıtır çıtır

Bir de geçen artmıştı avcı böreği içi. Kıymalı harç atmıştım dolaba. Çıkarıp 2 dkda yufkaya sardım, o da çok pratik oldu.

Ve her yinenin çok beğendiği efsane atom kurabiye. Pişirip buzluğa atın, çıkarın, biraz bekleyin oda ısısında. Kıyır kıyır

Off bende böyle rahat olmak isterdim ama hep insanlar ne der hic bisey yapmamış hazıra kaçmış derler diye kendimi kasıyom

Off bende böyle rahat olmak isterdim ama hep insanlar ne der hic bisey yapmamış hazıra kaçmış derler diye kendimi kasıyom
Valla ben normalde de misafir ağırlarken yaptığım bi kaç güzel bişey vardır. Onları yaparım ama yaprak sarması içli köfte fln mesela hep dışardan yaptırırım yani hiçte elalem neder diye takmam kafaya 3 günlük dünyada kendimi sıkamam böyle şeylerle çalışan kadın olmaya bağlamıcam konuyu çünkü çalışan çok hamarat arkadaşlarım da var. Sanırım herkesin huyu farklı. biraz da rahat olmak lazım boşver

Herkes senin gibi şanslı değil maalesef. Bana gelip destek çıkacak annem yok. Bir çoğununda belki gelemeyecek durumda. Mesele de hizmet etmek değil de kendimize yetebilmek ve kimseye o zor günlerde muhtaç olmamak . Anne olmak da böyle bişey belki de. Doğumumda tek olacağım için kocam kızım ve kendim için şimdiden bişeyler üretmeliyim ki zamanı geldiğinde tüketebilelim.

Hiç kasma o elalem hep bişeyler der. Doğumdan sonra 40 im çıkana kadar misafir kabul etmeyip sonrasında toplu çağırıp belki de bi duayla misafirleri tek seferde kabul edip bitirmek gibi düşüncem var. Bakalim doğumdan sonra şartlar ne gösterecek

Aynı şeyi bende düşünüyorum. Hele 40 dan önce gelen olmasın hiç istemem. Sonra ki süreçte belki sünneti de çıkarırız aradan iyileşince de üstüne evde bi mevlit okuturuz. Gelen gelsin görsün oh miss onda da yine pide fln yaptırırım ben tavuklu pilav ayran tek kulanımlık tabaklarda tabii ikram işine girip bide o yorgunluk üstüne bulaşıklar ayy ben o kadın değilim ya yok bende o potansiyel

Tabi canım. Oan yapılmış gibi taptaze oluyor. Pişirip soğuduktan sonra katıyorum. İhtiyaç olunca çıkarıyorum çay demlenene kadar açılıyor hemen. Yada 10 dk fırında ısıtılıp çözülüyor. Yarın poğaçada yapıcam. Doğumdan sonra babası kızım için ara öğünlerde çıkarsın. Kimsem yok burda. Bir kaç günlük hazırlığım olsun istiyorum.

Sanırım bende şöyle bisey var eksik kalmayayım herkes gibi bende gelen misafire ikramlik yapıp koyayim her şeyim tamam ve düzgün olsun diye düşünüyorum. Bende pek becerikli değilim işte elimden geldiğince biseyler yapıyorum. İllaki yardım eden olur aç kalmayız da işte bende de böyle bir takıntı var

Kurabiye gibi tatlılar inanki buzluktan çıkınca çok güzel oluyor. Tabağa koyup kenara bırakıyorum. Kurabiye olduğu için çay demlenene kadar çok hızlı çözülüyor.

Aman boşver kuş sütü de koysan sofraya konuşacaklar. İnsanlar hep bir şey der onların ne diyeceğini düşünsem paranoyak olurum uğraşamam. Ben orda doğurduğum halde benden hizmet bekleyen insanı ben napayım cehennemin dibine kadar desin ne diyecekse

Canım senin kocanın bir sağlık problemi mi var açıkçası anlayamadım. Mutfak nerde Ocak nerde bilmiyor mu? Kendine tamam yet zaten benim annem yurt dışında olduğum halde gelecek ve 60 yaşında kadın ya o ya eşim yemek yapacak sadece. Ha gelmese de eşim yapardı. Ben önceden neden yemek telaşına düşüp 32 aylık çocuğumla ilgilenmek yerine kıtlıkta kalacakmışım gibi yemek yapmaya koşayım. Bilmiyorum herkesin ailevi yapısı farklı ama kocalarımız da kendi kendimize yetme eylemimize dahil olabilir bence.

kızlar ne kadar incesiniz yaaa. hicbirsey hazırlayıp koymayı düşünmüyorum. gelecek olanları bir kereliğine çağıracağım. birine diyecem ben yapamam herkes bir çeşit yapsın getirsin. o hepsine soyler zaten. öyle çayı da demlerim sanirim kızımdan ağzım yandı kocamın sülalesini benim arkadaşlarımı hepsini parça parça kabul ettim. samimiyet grup durumlarına göre şimdi diyorum ne salaklık etmişim hiç de birsey yapamam sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum enerjiniz var açıkçası benim enerjim de yok mental olarak da tükendim hamileliklerim üst üste oldu 16 aydır hamileyim. kime catacagimi şaşırdım. doktorumu azarladım en son o dereceyim

Zaten o kalabalığa pide ayran ,tavuklu yada kavurmalı pilav yanında baklava yada tulumba menüleri biçilmiş kaftan. O kadar gelen kişiye ikramlık pasta börek çok zor olur. En iyisi tek seferde çağır ağırla gönder kurtul temiz iş

Ay aynen öyle yemek yapamazsan yemek sepeti var. İlle de ben yenidoğan bağışıklığı olmayan bebeğini görcem diye tutturan varsa gelen getirsin ne getiriyorsa. Ben mi bi tuhafım ya. Koca denen şey evde yemek yapmayı da bilsin eşek kadar adamlar bunlar yani. Ben önden önden savaşta kalmışım gibi buzluğa neden dolduruyorum. Şanslı olduğum kısım nedir onu da anlamadım yılın 365 gününün 300 günü tek başımayım kocamla birlikte naparsam yapıyorum 30 gün annem gelince mi şans olacak bana

canım burada çok garip sulaleler var. ciddi ciddi oturup ikram bekliyorlar. gorumcemin takımı kvsi kendi tarafi yani arıyor bir de beni uyardı çay filan yapma yemek ister bizimkiler dedi o derece tipler var. tabi ben kendime göre kafamdakileri hazırladım ama şimdi diyorum niye hazırladım. İnsan arkamdan konuşmasınlar diyor. ama şimdi zaten umurumda değiller istediklerini konusabilirler.

buzluğa da doldurmuyorum artık buzluktan çıkanı sevmiyoruz. ama sevenler var elimin altında hazır yemek olsun diye tedbir alıyor ona da lafım yok. çat kapı misafire hazır oluyor bakış açısı yani çat kapı kefene kusura bakmasın 3u birada koyarsam öpsün başına koysun.

annen geliyor diye şanslı değilsin kuzum. en fazla 20 gün bir ay kalır sonra yine hersry sana bakacak. benim kızımda kv geldi gelmez olaydı dikisim patladı oğlunun yanında yardım ediyorum gibi görünüp elini kaldırmadı benden yemek bekledi gönderdim evden. İyi insanlara denk gelmek çok önemli. gelmesen de başa gelen çekiliyor valla. 5 yaşında çocukla eşim böbrek nakli oldu. tek başıma neler çektim. güçlü olmak zorunda kalınca oluyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…