Sizin aileye göre normalmiş kilosu falan ne güzel. Devlette zaten seçilmiyor hiç oluru yoksa son çare sezeryan alıyorlar diye duydum. Hiç fark etmez yani sağlıkla gelsin. Benim korkum kilosu coksa ve bunu anlamayip normale diretirseler ihtimali çünkü muayenelerde makinelerden mi bilmem ozeldeki gibi boyu şu kilosu şu tahmini gibi bir şeyler söylemiyorlarCanım ben 178 boyundayım ailede en kısa çocuk benim :) eşim de uzun kemikleri de ailecek iri. Haftasıyla uyumluydu 39da 3,5 kilo civarıydı. Ama son haftalar kilo alımı hızlı oluyor. Normal olursa çocuk için sıkıntı olabilir. Doktor dedi elinize sağlam çocuk veririm ama ileride okulda neden geç anlıyor neden şöyle böyle dersiniz. Zaten minyon bir şey beklemiyorduk. Uzun ve iri bir bebek olacak diyordu doktor. Şimdi de öyle 187 boyunda. Kilosu normal hatta fit spor yapıyor zaten sürekli. Şimdi kız geliyor o da uzun ama kilosu normal gibi. Zaten sezaryen olacak o kadar beklemicez.
Normal diye diretmeyin tabi olursa ok ama en ufak risk varsa risk almaya değmez bu. Hayat çünkü. Zaten az çok belli olur sapmaları da doktor söylüyor ona göre yönlendirme yaparlar.
Korunma meselesi bizde hiç yokBen bu korunma meselesini 30. Haftada öğrendim o günden sonra prezervatif kullandık hiç kaçamak olmadı. Hakkımızda hayırlısı olsun ya artık sebep aramak istemiyorum inşallah normale döner değerlerimsağlıkla ayrılırım burdan inşallah
Valla bende cidden hormonlar halay çekiyor hamilelikten bağımsız. Sadece emzirme döneminde 1 sene kapatmıştım dükkanı hiç mi olmadı tabii ki oldu ama pek zevkli değildiHahaha en iyi örneköyle olsa sen çoktan doğurmuştun bayan libido idol Benım oğlum 41. Haftada gelmeyince eşimle her gün o yolu denemiştik hem de hard:) ama milim açılmadı. Sonra sezaryenle 4200 gr bir pehlivan çıktı kaldıkça büyümüş çocuğum içerde:)) çıkınca direkt okula yazdırdık
Başlatmıyor ya ben haftalardır günde 2-3 yiyorum şeker ihtiyacımı kessin diye, hiçbir şey olmadı daha bakalım olursa söylerim djdjdValla bugün biz 2 kereöyle kolay değil evet her giren açmıyor ama içeri boşalma olursa rahmi yumuşatır artık o olmamalı. Ayrıca burda okudum süt gelince bebek gelir memelere dokundurtmayın diye kız öyle bir şey yokmuş memeden süt geliyor mu kontrol ettin diye doğum olmazmış sıkınca doğurmuyoruz yani. Ama hurma doğumu başlatıyor ona 36-37 başlayın
Yani sağlık ocağındaki doktorum özellikle yeşil çaylardan uzak dur demişti. Bilen arkadaşlar yorumlarsa iyi olur. Ben kaynar suya limon bal katıp içiyorum. Karabiberli süt içiyorum. Rahatlatıyor açıkçası. Farklı birşey kullanmadımYa bence bunlar çok yavaş işleyen süreçler (eğer özel bir durum risk faktörü vs yoksa), dolayısıyla 37den sonra başladığımız şeyler ne kadar işe yarar ben bilemiyorum sanki şimdi başlasam 38de falan anca doğururum gibime geliyor, perine masajına ve böğürtlen çayına da 35te başlamayı düşünüyorum yurtdışı kaynaklarında falan da hep öyle gördüm ama tecrübeli olup zararı olacağını düşünen varsa yazsın lütfen
Evet yeşil çaydan ben de özellikle uzak durdum doktor öyle dedi diye doğuma kadar da içmem sanırım da doğumu başlatmak için yapılması gereken şeyler ne zaman yapılmalı ondan emin olamıyorum, diğer gruplarda 37 dolunca başlamışlar ama bana geç geliyor 35te başlasam 38de anca doğum başlar gibi sanki. Çünkü doktorlar tam inanmıyor bile etkilerine böyle şeylerin çok minimal falan diyorlarYani sağlık ocağındaki doktorum özellikle yeşil çaylardan uzak dur demişti. Bilen arkadaşlar yorumlarsa iyi olur. Ben kaynar suya limon bal katıp içiyorum. Karabiberli süt içiyorum. Rahatlatıyor açıkçası. Farklı birşey kullanmadım
Açıkçası bende inanmıyorum. Bünye buna hazırdır olay belki tetiklemeye bakıyordur. Bebeğiniz kendi ne zaman hazır hissederse o zaman size gelir. Bunun için bence erken birşeyler yapmayın. Heö niye gelsin ki erkenden bir gün bile onlara çok faydalı.Evet yeşil çaydan ben de özellikle uzak durdum doktor öyle dedi diye doğuma kadar da içmem sanırım da doğumu başlatmak için yapılması gereken şeyler ne zaman yapılmalı ondan emin olamıyorum, diğer gruplarda 37 dolunca başlamışlar ama bana geç geliyor 35te başlasam 38de anca doğum başlar gibi sanki. Çünkü doktorlar tam inanmıyor bile etkilerine böyle şeylerin çok minimal falan diyorlar
Ya normal doğum yapmak istiyorum ama etrafımdaki hiçbir arkadaşım yapamadı normal doğum açılmaları olmamasından dolayı hep deneyip sezaryene alındılar, ben de maalesef evden çalışınca inanılmaz hareketsiz kaldım hiç doğuramayacakmışım gibi geliyor ondan panik yaptım galiba.Açıkçası bende inanmıyorum. Bünye buna hazırdır olay belki tetiklemeye bakıyordur. Bebeğiniz kendi ne zaman hazır hissederse o zaman size gelir. Bunun için bence erken birşeyler yapmayın. Heö niye gelsin ki erkenden bir gün bile onlara çok faydalı.
Yok artık. Kız daha zamanın var. İnanki şartlar uygun olursa zaten normal doğum yapılıyor. Hem bebek iri olursa gene sezeryan oluyor. Çokta şey yapmamak lazım canım zamanında sağlıkla gelsin yeterli.Ya normal doğum yapmak istiyorum ama etrafımdaki hiçbir arkadaşım yapamadı normal doğum açılmaları olmamasından dolayı hep deneyip sezaryene alındılar, ben de maalesef evden çalışınca inanılmaz hareketsiz kaldım hiç doğuramayacakmışım gibi geliyor ondan panik yaptım galiba.
merhaba ben bugun 30+1 oldum.Kızlar 30 haftalık olan var mı
Valla bana buradaki hastaneden vermişlerdi broşür hurma mucizesi diye. O da fos yaniBaşlatmıyor ya ben haftalardır günde 2-3 yiyorum şeker ihtiyacımı kessin diye, hiçbir şey olmadı daha bakalım olursa söylerim djdjd
ben her gece uyurken sezeryana giriyorum. asiri korkuyorum. 3. sezeryan olacak ve panik atak var malesef. tamamen uyutmuyorlar da. hos ondan da korkuyorum. yani olup bitene kadar korkacagim. sizi çok iyi anlıyorum .Allah yardimcimiz olsun.dogum korkusu saran var mı 38 veya 39 da alacaklar sezaryen yani 4 5 haftam var ama düşününce içimi tuhaf duygular sarmaya başladı ust üste gebelikten dolayı 16 ay oldu arada 1 ay süt süreci 1 ay da kaanin olusma sureci oldu yani çok uzun zamandır hamileyim ve artık sona yaklaştık. Yeni duruma adapte olmak mı zor geliyor bilmiyorum ama baya baya doğumdan korkuyorum. normal şansım yok ama olsaydı ondan da korkuyorum.
orası öyle tabiki en güzeli nasılsa öyle olsun hepimiz içinYok artık. Kız daha zamanın var. İnanki şartlar uygun olursa zaten normal doğum yapılıyor. Hem bebek iri olursa gene sezeryan oluyor. Çokta şey yapmamak lazım canım zamanında sağlıkla gelsin yeterli.
Ya hurmayla ilgili çalışmalar var ama çok sınırlı klinik bulguları açısından pek etkili diyemeyiz galiba o yüzden tabi yine de denemekte fayda varValla bana buradaki hastaneden vermişlerdi broşür hurma mucizesi diye. O da fos yani
benim de 2. olacak. Amin hepimizin yardımcısı olsunben her gece uyurken sezeryana giriyorum. asiri korkuyorum. 3. sezeryan olacak ve panik atak var malesef. tamamen uyutmuyorlar da. hos ondan da korkuyorum. yani olup bitene kadar korkacagim. sizi çok iyi anlıyorum .Allah yardimcimiz olsun.