Canım bende 38 hafta içinde sancılandim geçmeyen kasilmalar oluyor anlarsın zsten gelip gidiyor şiddetliEvet dün doktorda artık gelişimini tamamladı ciğerleri dünyaya hazır demişti. Gelirse korkmam tabiki ama belirsizlik insanı tedirgin ediyor.
Canım sen nasıl doğum yapmistin normal mi benimde aynı özellikle sağ ayağın vr bacağım baya sis doktora sormayı unutmuştum ben inşallah çabuk geçer bu odemler neyse artık bide korse takmaya basladinizmiKızlar, bugün tam 1 hafta oldu doğum yapalı ayaklarım inanılmaz şiş, doktorum olabilir zamanla geçer dedi, sizlerde de var mı bu durum? Bir de ben 88 kilo ile doğuma girdim, bebek 3.550 doğdu az önce tartıldım ve 84 kiloyumyahu bebeğin eşi, suyu falan giderse bayağı bi zayiflarim sanıyordum yanılmışım
Allah kolaylık versin canım her şey gönlünce geçsin sağlıkla kucağına al inşallahKızlar 40+1 bugünkü kontrolde suyumun azaldığını ve plesantanın yaşlandığını söyledi doktor.Yatışım yapılacak rahim ağzı yumuşatıcı kullanılacakmış sonra suni sancı verilecek.Eğer bebek çok stres olursa veya başka bir şey olursa sezaryene dönecek.
Ben yurtdışındayım vallahi bana da doğum planı söylemedi haftaya doğurmazsan gel dedi ne kadar bekletecek bilmiyorum ama ilk suni sancı denenecektir diye biliyorum. hafta hafta ilerliyorlar önden çok bir şey söylemiyorlar hiçbir zaman. tam 40'ta kontrole gideceğim Salı günü belki o gün söyler. Ama araştırmalarıma göre 41de yatırıyor suni sancıya. Bekle dese ben 42yi de beklerimEvet tabi yurt diainda normal olsun diye ellerinden geleni yapiyorlar. Hatta bironcisi sezeryan olmus bile demiyorlar. Ekstrem bir durum yoksa muhakkak normal. Ben de beklemek istiyorum ama bir yandan da korkuyorum cocuk kakasını yerse diye. Doktorunun kendi yonlendirmesi boykeyse ne güzel. Benimki bana ne zaman istersen dogurabilirsin dedi ben bekleyelim dedim. Kirk dolunca da yatıracak. Bu surecte kontrole ne sıklıkta gideceksin ve hastenn ozel mi devlet mi?
işin kötüsü ben de gelecekmiş gibi his de yok hatta burcu Oğlak olmayacak mı diye bile düşünmeye başladımBana da dedi istediğim zaman sezaryene dönebilirim ama beklemek istersem en fazla 41+0a kadar. 2 haftadır pazartesi ve perşembeleri haftada 2 kere gidiyorum. Bu kadar bekledim biraz daha beklerim diye düşünüyorum. Bir kaç güne doğacak gibi geliyor bana bu his yüzünden bekliyorumSuda doğum yapmayı istiyorum aksilik olmazsa o da benim biraz beklememe sebep pazartesi tekrar gideceğim doğmazsa belki sezaryene dönerim bilmiyorum çok kararsızım. Sancılarım da başladı dün. İnşallah gelecek bu haftasonu
Benim sizinle aynı tamamen haftaya çarşambaya gün verdi 38+0 oluyor ben de sizin gibi düşündüm sonra başka bir doktora gittim o da başı baya aşağıda haftaya iyi bir tarih kanala girince zorlaşıyor dikiş çok oluyor dedi bir de çok gününü bekleyecek bir bebek değil demişti sizin doktor da bunları görüp haftaya gün vermiş olabilirKızlar doktor çarşamba günü aç gel demişti o gün beneğin suyuna göre alabilirim demişti sezeryana o gün tam 38+0 oluyor. Ama ben 39 da falan olsun hiç değilse diyordum belki sancılarım gelirdi kendiliğinden. Doktor kabul etmedi hiç ve bana çok erken geliyor 38+0 da doğuma girmek. Gebelik şekerim de var. Çok kafama takıyorum ağlıyorum sanki çocuğumu zorla doğurtuyormuşum gibi hissediyorum.
bir de biz 38 oldugu an 38e girdik diye düşünüyoruz onlar 38 doluyor diyorKızlar doktor çarşamba günü aç gel demişti o gün beneğin suyuna göre alabilirim demişti sezeryana o gün tam 38+0 oluyor. Ama ben 39 da falan olsun hiç değilse diyordum belki sancılarım gelirdi kendiliğinden. Doktor kabul etmedi hiç ve bana çok erken geliyor 38+0 da doğuma girmek. Gebelik şekerim de var. Çok kafama takıyorum ağlıyorum sanki çocuğumu zorla doğurtuyormuşum gibi hissediyorum.
Gebelik şekeri varsa çok beklemesin canım. Bende yok ama doktor 38+5 'e sezaryen planladı. Bana geç gibi bile geliyor. Daha erken olsaydı diye düşünüyorum bazenKızlar doktor çarşamba günü aç gel demişti o gün beneğin suyuna göre alabilirim demişti sezeryana o gün tam 38+0 oluyor. Ama ben 39 da falan olsun hiç değilse diyordum belki sancılarım gelirdi kendiliğinden. Doktor kabul etmedi hiç ve bana çok erken geliyor 38+0 da doğuma girmek. Gebelik şekerim de var. Çok kafama takıyorum ağlıyorum sanki çocuğumu zorla doğurtuyormuşum gibi hissediyorum.
Şekerimden dolayı çarşamba suyuna bajacak eğer suyunda bi azalma varsa alacak çarşmba günü yoksada cumartesi dedi yaparızDoktorun en iyisini bilir ama ilk doğum da eğer annede bebekte sıkıntı yoksa banada 38 de almak erken geldi . Yani neden 38 bı şey demedi mi? Bende önümüzdeki Çarşamba günü 38+0 haftalık olacam . Normalde 22 ocağa gün vermişti ama dünkü kontrolde benim bu 2 sezeryanım olacağı için bebeğin kafası çok aşağıda dedi dikişlerine dayanmış biraz dedi o yüzden 4 gün çok iyi dinlenip hiç kalkma Pazartesi tekrar bakalım Bebek hala aşağıdaysa çarşambaya kadar bekleyebilirsek o gün bebeği alalım dedi ama normalde 22 ocak'ta alacaktı 38+0'da almak ona göre erken olduğunu söyledi yani sana şekerinden dolayı veyahut bebeğin çok mu kilolu acaba ya da suyundan bir sıkıntı var herhangi bir şey söylemeden 38'de gel biz bunu alalım demek bana biraz erken geldi ama dediğim gibi yine doktorların en iyisini bilir
Kilosu kaç canım bebeğinBenim sizinle aynı tamamen haftaya çarşambaya gün verdi 38+0 oluyor ben de sizin gibi düşündüm sonra başka bir doktora gittim o da başı baya aşağıda haftaya iyi bir tarih kanala girince zorlaşıyor dikiş çok oluyor dedi bir de çok gününü bekleyecek bir bebek değil demişti sizin doktor da bunları görüp haftaya gün vermiş olabilir
Evet 39 a giriyoruz aslındabir de biz 38 oldugu an 38e girdik diye düşünüyoruz onlar 38 doluyor diyor
Evet ve şekerim çok dengesizGebelik şekeri varsa çok beklemesin canım. Bende yok ama doktor 38+5 'e sezaryen planladı. Bana geç gibi bile geliyor. Daha erken olsaydı diye düşünüyorum bazen
41i beklerse oğlak olmayabilirBen yurtdışındayım vallahi bana da doğum planı söylemedi haftaya doğurmazsan gel dedi ne kadar bekletecek bilmiyorum ama ilk suni sancı denenecektir diye biliyorum. hafta hafta ilerliyorlar önden çok bir şey söylemiyorlar hiçbir zaman. tam 40'ta kontrole gideceğim Salı günü belki o gün söyler. Ama araştırmalarıma göre 41de yatırıyor suni sancıya. Bekle dese ben 42yi de beklerim
işin kötüsü ben de gelecekmiş gibi his de yok hatta burcu Oğlak olmayacak mı diye bile düşünmeye başladımİlk gebeliğim kimisi hiç belirti yokken bir anda da başlayabilir diyor bakalım... Daha da ayın 15i gelmedi sonucta 40 dolmadı
Merhaba. Çok üzüldüm. Bebeğiniz şuan nasıl oldu? Merak ettim. Rabbim şifa versin inşallah.Ben doğum yaptım bebeğim ilk bir kaç saat yanımdaydı ama fetal eko yapılmıştı hamileyken olası bir kalp rahatsızlıgından bahsedilmişti o yüzden hastaneye cocuk kardiyolog geldi ve durum beklediğimizden de kötü dediler bebeğimi küvöze aldılar sonra benden ayrı olarak konyaya sevk ettiler pazartesi günü açık kalp ameliyatı olacak
Benim de dün ultrason da doktor böyle bir şey görür gibiyim ama teşhis içim çok erken dedi. O zaman söyleme de mi? Moralim çok bozuldu. Zaten zor bir hamilelik geçiriyorum. Asıl teşhis 22. Haftada net konulabilir dedi. Aort damar darlığı gibi bir şeyden bahsetti. Böyle bir durumda doğunca ameliyat ediyorlar dedi. Sanırım sizin durumunuz da böyle bir şey. Sizin kaçıncı haftada teşhis konmuştu?Kalbinde anadamarda daralma varmış aort koarktasyon diye bir hastalık ayrıntılı ultrasonda doktor süphelenip fetal ekoya yönlendirmişti orda da yüzde 50 ihtimal olabilir olmayabilir ama mutlaka ilk 24 saat içinde bakılması gerekiyor demişti bizde doğum yaptıgım hastanede cocuk kardiyolog olmadığı için dışardan getirttik baktılar ve direk küvöze aldılar
Dün doktora sordum cırt cirtli olsun 20.gunden sonra kullanabilirsin dediEvet ya korse konusunu ben de merak ediyorum İlk sezeryanımdan sonra korse kullanmamıştım biraz göbüşüm kalmıştı en erken ne zaman başlanabilir en iyi korse nedir önerileriniz nelerdir kullanıp memnun kaldığınız korseler linkler yeşillendirin kızlar buraları
Canım inşallah çok kolay bir doğum olur nstde baktılar belki senin acı eşiğin yüksektir. Sen de bize dua etKızlar sabah rahim ağzı yumuşatıcı verdiler.Şimdi suni sancı veriyorlar desteklemek için.Dualarınızı bekliyorumHenüz hissettiğim bir sancı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?