Evet benimki çok olumlu çok güzel geçti inşallah sizin de öyle olurSezeryandan korkan biri olarak yaziniz icimi rahatlattine guzel atlattiniz cok sukur, darisi bizlerin başına. Saglikla büyüsün bebiş:)
Teşekkür ederimGözün aydın arkadaşımgüzel uzun huzurlu bir ömrü olsun inşallah prensesin sağlıkla kucağına aldın şükürler olsun . Bizler de inşallah senin gibi kavuşuruz bebeğimize. Olumlu güzel geçmiş doğumunda çok sevindim
Bir ayazda canım insallah güzel haberlerini bekliyoruz haberdar et bizi de☺Masallah canim darısı 2-3 saate başıma ve bekleyen bütün arkadaşlarımıza insallahben de yoldayım suan hastaneye gidiyorum
Evet ilk olunca bir bilinmezlik içinde oluyor insan o korkutuyor. Evet öyle oluyor bebişe bakıp durmaktan ağrı gelmiyor insanın aklınaSağlıkla büyüt canım dediğin gibi ilk gebelik ilk doğum heyecanı korkusu çok başkabende 5 sene önce soyledilerini birebir yaşadım dedim ki korkulacak bı şey yokmuş çok şükür bebeisinde sağlıklıysa kendini de unutuyorsun zaten naçizane tavsiyem silikon uçsuz bol bol dene Emzirmeyi tabi en iyi anne içgüdüsel sen bilirsin
30unda son kontrolde 6 sinda bugun fenayim amaTeşekkür ederim aşkımsenin kontrol ne zaman
Terlik koy ped koy canimKızlar şimdi ben bi liste yazıcam buraya hastane çantası için. Eksiğimi yada fazlamı söylerseniz sevinirim.
Bebek için
*** 1 hemşireye verilecek mini hurç
(Alt üst takım, çıtçıtlı body, çorap, şapka, eldiven, ağız mendili, 1adet bez, 1adet pamuk, 1 adet battaniye)
*** 2 alt üst takım
*** 1 tulum
*** 4 adet çıtçıtlı body
*** çorap eldiven şapka ağız mendili
*** 20 adet bez
*** 1 paket bebek pamuğu
*** 1 paket ıslak mendil
*** pişik kremi
*** emzik
*** biberon
*** müslin battaniye
*** kalın ince battaniyeler
Anne için
*** 3 pijama takımı
*** 2 emzirme sütyeni
*** külot çorap
*** bakım malzemeleri
*** göğüs kremi
*** depend ( hastane hasta bezi verir diye ve sezaryende zor olur diye pek almak istemiyorum ama karar veremedim)
Eksiklerim fazlalarım neler?
Süt sağma mak götürmicem yük etmicem hastanelerin çoğunda oluyor ihtiyaç anında veriyorlar. Mamada koymıcam gerek olursa hastane verip sonra aldırıyor lazım olursa heryer market yük etmek istemiyorum.
Saglikla büyüt bebişini canim Çok sevindim güzel geçmesine anestezi doktorlari bence ameliyatin en olumlu tarafi beni de ilk dogumumda sakinlestirmisti cok guzel gecmisti simdi yine ayni anestezi doktorum allahtan çok anaç bi kadinKızlar ben doğurdum daha yeni yazmaya fırsatım oluyor. Sizi rahatsız etmeyecekse sizinle de paylaşmak isterim. Biliyorsunuz normalde ayın 24ündeydi ama sancım çıkınca doktor riske atmak istedi. Saat 13.30 da yatışım yapıldı. Hemen önlük giydiriyorlar damar yolu açılıyor form dolduruyorsunuz benim sondamı uyuşmadan odada taktılar ama korkmayin acı verici bir islem değil kesinlikle.Saat 3te doğuma alındım. Eşimin girmesine izin vermedi hastane bu yüzden tek girdim. Önce anestezi doktoru yaptığı işlemleri tek tek açıklayarak işleme başladı. Normal kan aldırırken bile gerilen biriyim ama doktor insanı çok rahatlattı ve o an acı hissetmedim nerdeyse. Bu arada benimki spinal anestezi oldu. İğneden 5 dakika sonra hemen işleme başladılar. Anestezi doktoru işlem boyunca benimle sohbet etti beni çok rahatlattı. Ameliyathane de tavana bakarsanız yaptıkları işlemleri az da olsa yansımalardan görüyorsunuz ben bakmamaya çalıştım. Yaklaşık 15 dakika sonra kızımın sesini duydum. Bana verdiler biraz sonra soğuk olduğu için onu önce çıkardılar. Beni dikmeye başlamadan önce hafif düzeyde sakinleştirici tarza bir şey daha yaptılar. Benim dikme işlemleri de yaklaşık yarım saat sürüp 10 dakika da kontrol altında tutup odaya çıkmama izin verdiler. Bu arada doktor bizim kıza hep iri bebek iri bebek diyordu ya maalesef ölçümlerdeki gibi çıkmadı. En son cuma günü kontrolde 3800 gramdı. Doğumda biz 4 kilo olur diyorduk ama 3595 gram olarak dünyaya geldi.Yaklaşık 6 Saat sonra sıvı almama izin verdiler. Sezeryan sonrası ilk ayağa kalkış ve yürüme bir tık zorluyor ama normal doğumda da o ağrıları çekmek zor olsa gerek. İlk doğum olduğu için kimseye söylemesem de biraz korkum endişem vardı ama hiçte korkulacak kadar değil. Olumsuz hikayeleri okuyup kendinizi yok yere germeyin kesinlikle. Bizimki çok güzel geçti umarım herkesin de güzel geçer. Dualarım artık sizle
Bende ferro sanol ishal yapiyordu bana da bu shotlardan verdi de düzeldim cok şükür yaCanım benim hapımda çok wc çıkarıyor ishalimsi bişey oluyor ama diğerleri kabız yaptığı için başından beri bunu kullanıyorum bnde
Teşekkür ederiz teyzesiCanım benim ne kadar güzel anlatmışsın , sağlıkla büyüsün Erva inşallahultrason ölçümleri yanlış çıkabiliyor , 3595 gr da gayet iyi bir kilo ama
ay 6 saat çok uzun değil mi ya sıvı almak için , ben susuz dayanamam
Boyu kaç cm çıktı ? Bir de kaçıncı haftada olmuş oldu doğum ? Tabloyu güncelleyeyim
Yaa ne güzel anlatmışsın, okurken heyecanlandımKızlar ben doğurdum daha yeni yazmaya fırsatım oluyor. Sizi rahatsız etmeyecekse sizinle de paylaşmak isterim. Biliyorsunuz normalde ayın 24ündeydi ama sancım çıkınca doktor riske atmak istedi. Saat 13.30 da yatışım yapıldı. Hemen önlük giydiriyorlar damar yolu açılıyor form dolduruyorsunuz benim sondamı uyuşmadan odada taktılar ama korkmayin acı verici bir islem değil kesinlikle.Saat 3te doğuma alındım. Eşimin girmesine izin vermedi hastane bu yüzden tek girdim. Önce anestezi doktoru yaptığı işlemleri tek tek açıklayarak işleme başladı. Normal kan aldırırken bile gerilen biriyim ama doktor insanı çok rahatlattı ve o an acı hissetmedim nerdeyse. Bu arada benimki spinal anestezi oldu. İğneden 5 dakika sonra hemen işleme başladılar. Anestezi doktoru işlem boyunca benimle sohbet etti beni çok rahatlattı. Ameliyathane de tavana bakarsanız yaptıkları işlemleri az da olsa yansımalardan görüyorsunuz ben bakmamaya çalıştım. Yaklaşık 15 dakika sonra kızımın sesini duydum. Bana verdiler biraz sonra soğuk olduğu için onu önce çıkardılar. Beni dikmeye başlamadan önce hafif düzeyde sakinleştirici tarza bir şey daha yaptılar. Benim dikme işlemleri de yaklaşık yarım saat sürüp 10 dakika da kontrol altında tutup odaya çıkmama izin verdiler. Bu arada doktor bizim kıza hep iri bebek iri bebek diyordu ya maalesef ölçümlerdeki gibi çıkmadı. En son cuma günü kontrolde 3800 gramdı. Doğumda biz 4 kilo olur diyorduk ama 3595 gram olarak dünyaya geldi.Yaklaşık 6 Saat sonra sıvı almama izin verdiler. Sezeryan sonrası ilk ayağa kalkış ve yürüme bir tık zorluyor ama normal doğumda da o ağrıları çekmek zor olsa gerek. İlk doğum olduğu için kimseye söylemesem de biraz korkum endişem vardı ama hiçte korkulacak kadar değil. Olumsuz hikayeleri okuyup kendinizi yok yere germeyin kesinlikle. Bizimki çok güzel geçti umarım herkesin de güzel geçer. Dualarım artık sizle
Yok yok hiç tedirgin olmanı gerektirecek bir durum yok anı yaşamaya bak bir daha o süreç gelmeyecek. Sen de sağ salim kucağına alırsın inşallah en yakın zamandaYaaa ne güzel bi deneyim olmuş canım benim sağlıkla kavuşmanıza çok sevindim tebrik ederim senide eşinideçok güzel bi doğum hikayesi olmuş bende tedirgindim bi nebze içimi rahatlattı senin hikayen
Sağlıkla kavuşun güzel haberlerinizi bekliyoruz canım
Ay Allahım nasıl güldüm karnım acıdıKüçükken hep çikolatalı süt veren ineğimiz olsun isterdimhayallerimdeki inek benmişim galiba
Evet çünkü annelik çok güzel bir duyguymuş tüm duygular bir aradaYaa ne güzel anlatmışsın, okurken heyecanlandımbundan sonraki her gününüz de kolaylıkla geçsin
Afedersiniz kızlar ama ben de tuvaletimi yaptıktan sonra türk kahvesi gibi kokuyorBende de filtre kahve gibi koku var rahatsız etmiyor fazla ama demek ki hormonlardanmış
Gözün aydın canım rabbim analı babalı büyütsünKızlar ben doğurdum daha yeni yazmaya fırsatım oluyor. Sizi rahatsız etmeyecekse sizinle de paylaşmak isterim. Biliyorsunuz normalde ayın 24ündeydi ama sancım çıkınca doktor riske atmak istedi. Saat 13.30 da yatışım yapıldı. Hemen önlük giydiriyorlar damar yolu açılıyor form dolduruyorsunuz benim sondamı uyuşmadan odada taktılar ama korkmayin acı verici bir islem değil kesinlikle.Saat 3te doğuma alındım. Eşimin girmesine izin vermedi hastane bu yüzden tek girdim. Önce anestezi doktoru yaptığı işlemleri tek tek açıklayarak işleme başladı. Normal kan aldırırken bile gerilen biriyim ama doktor insanı çok rahatlattı ve o an acı hissetmedim nerdeyse. Bu arada benimki spinal anestezi oldu. İğneden 5 dakika sonra hemen işleme başladılar. Anestezi doktoru işlem boyunca benimle sohbet etti beni çok rahatlattı. Ameliyathane de tavana bakarsanız yaptıkları işlemleri az da olsa yansımalardan görüyorsunuz ben bakmamaya çalıştım. Yaklaşık 15 dakika sonra kızımın sesini duydum. Bana verdiler biraz sonra soğuk olduğu için onu önce çıkardılar. Beni dikmeye başlamadan önce hafif düzeyde sakinleştirici tarza bir şey daha yaptılar. Benim dikme işlemleri de yaklaşık yarım saat sürüp 10 dakika da kontrol altında tutup odaya çıkmama izin verdiler. Bu arada doktor bizim kıza hep iri bebek iri bebek diyordu ya maalesef ölçümlerdeki gibi çıkmadı. En son cuma günü kontrolde 3800 gramdı. Doğumda biz 4 kilo olur diyorduk ama 3595 gram olarak dünyaya geldi.Yaklaşık 6 Saat sonra sıvı almama izin verdiler. Sezeryan sonrası ilk ayağa kalkış ve yürüme bir tık zorluyor ama normal doğumda da o ağrıları çekmek zor olsa gerek. İlk doğum olduğu için kimseye söylemesem de biraz korkum endişem vardı ama hiçte korkulacak kadar değil. Olumsuz hikayeleri okuyup kendinizi yok yere germeyin kesinlikle. Bizimki çok güzel geçti umarım herkesin de güzel geçer. Dualarım artık sizle
Benim de ütü yapmam lazım evi bi toplamam lazım. Oğlanı uyuttum, totomu devirdim yatıyorumAy kizlar güne ilk kez guzel uyuyarak başladim ama bildiğiniz vajinam zonk zonk ediyor bugün nedense cok canim aciyor ya oğlani babannesine gönderdim totomu devirdim yatiyorum her yer iş dolu temizligi de persembe cumaya ertledim yarin eltim gelip perdelerimi falan sökcek yıkayacagiz yetişmiyor yoksa temizlik günü bugun canlansamda çamaşirlari bari bitirsem ay kocam hergün bir makina kiyafet cikariyor sinir oluyorum ya kurutmayla camasir makinasi her allahin günü çalışıyor
Ben kullanıyorum canım. Hem ödeme hem de kramplara çok iyi geliyor. Haftada 2 kere yapıyorum.Kızlar epsom tuzu diye bir şey varmış ya, ayak el ödemi için kullanılıyormuş, hiç deneyen var mı? Sabahları ellerim iptal.. ayaklar patates zaten
Rennie veeya gaviskon yazıyor doktor canım evet banada verdi hatta rennie tabletide varmı çiğneme bidahakine ondan yazdıran dışarda iyi olurBen cinnabonun tavsiyesi ile rennie kullanmaya başladım. Doktora da sordum iyi geliyorsa kullan sakınca yok dedi. Hiç uyuyamıyordum yoksa.
Ewt son haftalar kabız olmak çok kötü oluyor bide normal doğum düşünülüyorsa özellikle bu aralar bebek alt tarafa baskı yaptıkça damarlars baskı artıyormuş o da basur olarak çıkıyor ve son haftalar geçirmek çok zor kabız olmadığım halde bnde çıktı napıp edin kabız olmayın kızlarBenim doktor ve sağlık ocağındaki hemşire bu haftalarda kabız olma dediler. Kabız ooacak olursam Duphalac şurup kullanıyorum hemen. Sende bi sor istersen arkadaşım