Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    185
Zaten adem Güneş basta olmak üzere uzmanlar anne yani besik tavsiye ediyorlar güvenli baglanma açısından. Bebek uyaninca ilk anneyi görmeli diyorlar. Ben de ahsap besik kullandim hic bir sorun yasamadim😊😊
Evet kızımda kullanmıştım anne yanı çok kullanışlı oluyor ekstra oda yapamayacağım için park beşik alıp 3 4 yaşına kadar yatırırım diye düşünmüştüm ama ahşap beşiğimiz olduğu sonradan geldi aklıma ilk etapta almayıp onu kullanayım ozaman 🥰

Kızlar iki gündür sol kasığımda ağrı var bugün daha fazla. esim de yok evde doktora gidemiyorum ciddi bi şey midir ya
Tam olarak nasıl bir ağrı benim vajinanın sol tarafında oluyor bazen dinlendikçe geçiyor bazen dinlensem de geçmiyor.Oradaki kemikler çatı ağrısı yapıyor dedi doktor.

Allah rahmet eylesin anneciğinize 🙏 benimde kayınvalidem doğumdan önce gelmek istiyor, o gelirse kayınpeder de kesin gelir. Dedim ben evde yatmak için izne çıkıyorum, misafir ağırlamak için değil. Eşimde 40ı çıkmadan kimse gelmesin dedi net olarak. Sadece kardeşim ve anneme izin verdi.
Ay çok güzel demiş eşin valla.
Benim kv gelse herhalde evde savaş çıkar. Kötü bir kadın diyemem ama aşırı konuşur hiç susmaz hatta eşimi kodlanır benden biz konuşurken hep araya girer bir sn susmaz . Herkes onu dinlesin ister. Eşim bile bazen tahammül edemiyor ama anne bir şey de diyemiyor. Ki zaten kendisine asla laf söyletmez aşından biri . Allahtan benim annem gelecek .
Ben o acı çeken lohusa halimle çıldırırım herhalde . Tahammül edemem .
Kaynana açısından çok sanssızmışım 😒
Bende şanssizim kaynana yönünden cnm yalnız degilsin..2 senedir konuşmuyorum kafam rahat.gexenlerde konusmadigim halde doğumda gelmeye kalkıştılar kv ve kp.bende istemedim okadar zor günler geçirdim, annemi kaybettim gelmediler.ogluma cenaze sırası eller baktı..kanamam oldu ilk haftalar yattım kalkamadım.rapor aldım oğluma dahi bakamadim gelmediler. şimdi de gelmesin istemiyorum dedim.esimde söyledi gelmeyin istemiyor die.zaten gelseler de ben onlara hizmet edicem o halimde.kv bsy yapmaz.kp sigara düşkünü o kokuyu cekexem vs vs.

Benim kv gelse herhalde evde savaş çıkar. Kötü bir kadın diyemem ama aşırı konuşur hiç susmaz hatta eşimi kodlanır benden biz konuşurken hep araya girer bir sn susmaz . Herkes onu dinlesin ister. Eşim bile bazen tahammül edemiyor ama anne bir şey de diyemiyor. Ki zaten kendisine asla laf söyletmez aşından biri . Allahtan benim annem gelecek .
Ben o acı çeken lohusa halimle çıldırırım herhalde . Tahammül edemem .
Kaynana açısından çok sanssızmışım 😒
Benim kayınvalidem malesef çok konuşuyor ve tam da sizin dediğiniz gibi. İsmi 5 farklı zamanda Tuna diye söyledik. Her seferinde Kaya mıydı, kaya daha iyi diyor. Biz Tuna deyince o zaman Ömer koyun diyor. Ömer benim babamın ismi kötülüğünden demiyor ama o kadar ısrar ediyor ki ben çıldırma seviyesine geliyorum. Benim ısrar etmem lazım babamın ismini koymak için 🤣 Ata, dede ismi istemiyorum net bir şekilde söyledim. Sürekli aynı şey. Ben de kayınvalide olacağım Allahım sen koru 🙏

Kızlar hediyelik ne yaptıracağıma karar veremedim sizler neler yaptırdınız?
Kardeşimin görümcesi anahtarlık yaptırmış çok şık incili gibi. Ben de bi düşündüm ama bizim akrabalar yok şuna da alayım yok buna da ver der diye vazgeçtim 🤣 o yüzden pleksi magnet yaptırabilirim isim yazan. İşlerine yaramayan bir şey olunca sadece gerçekten önemseyen alır.

Eşinizi takdir ediyorum vallahi, benim eşim asla gelmeyin diyemez. Benimde kayınbabam kayınvalidemsiz yapamıyor, görümcemin doğumu yaklaşınca yurtdışına bile birlikte gittiler 3 ay orda kaldılar. Bizde ayrı şehirlerdeyiz şuan ama sürekli gelip gidiyorlar gezmeyi çok seviyorlar. Bir haftadır bendeler haftaya gidecekler, diğer ayın ortasında da geleceklermiş. Doğum zamanı ben diyeceğim kayınbabam gelmesin diye, rahat edemem evde. Toparlayınca gelsin
Bizde farklı şehirlerdeyiz 750 km var gelince uzun kalırlar muhtemelen. Eşimin arkadaşları sağolsun 🙏🏼 baya öğütlerde bulunmuşlar lohusa dönemiyle ilgili. Belki de benim çıldırıp kovmamdan korktu 🤣

Bel agrisi zaten başima bela surekli masaj yaptiriyorum bende hamile platesine bakayim bende

Ay uzakmişta git gel zor olmuyor mu canim etlik sehir hastanesini pek övmüyorlar ben hiç gitmedim ikisinede

Heh sendin simdi hatirladim belki cikmistir baktirdin mi tekrar

Kan sulandirici igne vericeklerdir belki canim ben dogumdan sonra 40 gün daha vuruyorum 9 ay vurdugum koymuyor o çok koyuyor🥲
Zor olmaz mı artık araba sürmek de zor oluyor ama ne yapayım başka çarem yok yaa açıkçası bende çok bilgim olmadan gittim perinatoloji olduğu için sakin ve iyi ilgileniyorlar doğum da şans meselesi o gün hangi doktor varsa o yaptırıyor

Ay çok güzel demiş eşin valla.

Bende şanssizim kaynana yönünden cnm yalnız degilsin..2 senedir konuşmuyorum kafam rahat.gexenlerde konusmadigim halde doğumda gelmeye kalkıştılar kv ve kp.bende istemedim okadar zor günler geçirdim, annemi kaybettim gelmediler.ogluma cenaze sırası eller baktı..kanamam oldu ilk haftalar yattım kalkamadım.rapor aldım oğluma dahi bakamadim gelmediler. şimdi de gelmesin istemiyorum dedim.esimde söyledi gelmeyin istemiyor die.zaten gelseler de ben onlara hizmet edicem o halimde.kv bsy yapmaz.kp sigara düşkünü o kokuyu cekexem vs vs.
İyi bari eşinin en azından senin tercihine saygı duymasını takdir ettim canım. Gelmesinler bencede çok sinirlendim şuan cenazene gelmemesine oğluna bakmamasına. Ayrıca faydası dokunmıcak kimsenin gelmesine gerek yok sana işini kolaylaştırcak insan lazım iyi demişsin istemiyorum diye. Neden bu erkek anaları böyle faydasız oluyor bilmiyorum. Hepsi için değil ama bazıları gerçekten çok gereksiz insanlar. Benim kayınvalidem çok iyi bakar kızımda da baktı kaldı 5 gün yanımda yemeğime kadar önüme getirdi yine yapar ama insana lohusa kafası çok batıyor herşey. Teflon tencerelerim vardı hepsine metal kaşık sokmuş hepsi çöpe gitti çiziklerden. Gece bebek azıcık ağlasın memeye uyansın hemen koşup yatakodama dalardı bunlar hep o dönem batmıştı bana ama sonra geçiyor bu hisler. Oyüzden ne varsa kendi insanında var. Anne, kuzen, arkadaş vs.

Ay bu kv muhabbetine bende bı şeyler söylemek istiyorum 🫣 2020 de oglima doğum yaptığımda başka bı şehirde görev yapıyorduk.ilk hafta annem geldi ikinci hafta kv kp geldi. Benimki de çocuğa su verelim diye tutturdu. Daha bı haftalık bebek. Ben korkuyorum mikrop kapar yada sarılık olur diye. Saolsun yemek vs yapar hizmet beklemez ama çok konuşur 😅😅

Tek sorun kocakarı kafası... Ağlıyor neden ağlıyor bu çocuk kulağı ağrıyor vikis sürelim kulağına. Kp üşüyor diye diye sarıp sarmalatir. Ev zaten sıcak erkek çocuğu sıcağı sevmez. Çocuk döküntü oldu doktor kızdı kontrolde neden bu kadar çocuğu sardınız diye.

Şimdi kızıma hamileyim. Memlekete tayinim çıktı. Annemin alt katına taşındım kv iki sokak ötedeler bakalım bunda nasıl olacak her şey. Yatılı kalma olayı çok zor hepinizi anlıyorum Allah yardımcıniz olsun ama simidden de kötüyü çağırmayın.sagsaglim gelelim o günlere inşallah hepsi komik anı olarak kalsın♥️

Ay bu kv muhabbetine bende bı şeyler söylemek istiyorum 🫣 2020 de oglima doğum yaptığımda başka bı şehirde görev yapıyorduk.ilk hafta annem geldi ikinci hafta kv kp geldi. Benimki de çocuğa su verelim diye tutturdu. Daha bı haftalık bebek. Ben korkuyorum mikrop kapar yada sarılık olur diye. Saolsun yemek vs yapar hizmet beklemez ama çok konuşur 😅😅

Tek sorun kocakarı kafası... Ağlıyor neden ağlıyor bu çocuk kulağı ağrıyor vikis sürelim kulağına. Kp üşüyor diye diye sarıp sarmalatir. Ev zaten sıcak erkek çocuğu sıcağı sevmez. Çocuk döküntü oldu doktor kızdı kontrolde neden bu kadar çocuğu sardınız diye.
Ay çok sinir bozucu 🤦🏼‍♀️

Şimdi kızıma hamileyim. Memlekete tayinim çıktı. Annemin alt katına taşındım kv iki sokak ötedeler bakalım bunda nasıl olacak her şey. Yatılı kalma olayı çok zor hepinizi anlıyorum Allah yardımcıniz olsun ama simidden de kötüyü çağırmayın.sagsaglim gelelim o günlere inşallah hepsi komik anı olarak kalsın♥️
Şuan ki durumun çok güzel olmuş. Yatılı kalma kısmı gerçekten sıkıntılı. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Kızlar size bir soru geliyor.İlk gebeliğimde düşük yaptım rahatsız olduğum için de mecburen kv kp hamile olduğum zaman öğrendiler.Ben çok yeni olduğu için kimseye söylenmemesini istedim.Ama benim haberim olmadan diğer akraba üyelerine durum yayılmış.Herkes beni hamile biliyor.Sonradan düşük olduğunu öğrendiler.

Bu seferki hamileliğimi de bildiğine emin olduğum birisi(beni tebrik etti) yanlışlıkla bir gruba mesaj atarken diğer gruba atarak kesin hamile mi diye sormuş.(başka bir kişi gelin doğurdu mu cinsiyet kesin mi demiş buna istinaden cevap vermiş ) Bunu sormasını anlamlandıramadım.Kendim o grupta yokum eşim görüp sinirlendi.Neden hamile mi kesin diye sorduğunu anlayamadım.Diğer grupta kimlerin olduğunu bilmiyorum ama herkes geçtiğimiz aylarda gittiğimiz düğündem hamile olduğumu çok net bir şekilde biliyordu.

Sinirlendiğim için de çok anlatamamış olabilirim 😂

Hangi marka aldınız? Bebek kıyafetlerinde boya olmaması lazım, ben hep birlikte yıkıyorum renk ayırmaksızın hiçbiri renk
Lcw ebebek hm defacto hepsinj netten sipariş verdim aslında bilmediğim bir yerden almadım ama oğlumun kıyafetlerini yıkadım akşam üstü hastane çıkışı vardı dogumdan sonra bir giydi sonra bikac kez giydi hic akmayan kıyafet beyaz yerlerine mavilik akmış siveno deterjan kullanmıstım ondan mı bir gariplik varda bende anlayamadım 🤷‍♀️

Ventrikülomegali şüphesi oluyor kafa büyüklüğünde. Beyindeki ventriküller su topluyor yani. İlerlerse hidrosefaliye dönüyor.
Allah korusun canim içini ferah tut🙏
Doğum sonrası korse neye karar verdik kızlar? 🤔
Owli var bende onu kullancam canim
Zor olmaz mı artık araba sürmek de zor oluyor ama ne yapayım başka çarem yok yaa açıkçası bende çok bilgim olmadan gittim perinatoloji olduğu için sakin ve iyi ilgileniyorlar doğum da şans meselesi o gün hangi doktor varsa o yaptırıyor
Araba sürmek bana da çok zor geliyor artik sürmüyorum çok fazla evdeyken bazen aniden agri giriyor araba sürerken falan olsa panik yaparim diye korkuyorum bende allah kolaylik versin tek gidip gelmek zor malesef bi de ankara trafigi de kendini istanbul sanmaya basladi evimden 15 dk cukurambara yarim saatte anca gidiyorum bende resmen

Viks ben alaka 🤣 ay cinnetlik benimkiler karişmaz benden korkarlar 🤣 eltimle cok ugraşmişlar yazik hala sinir olur benim kv kendi dogurmuş gibi davraniyor 🤣
Kızlar size bir soru geliyor.İlk gebeliğimde düşük yaptım rahatsız olduğum için de mecburen kv kp hamile olduğum zaman öğrendiler.Ben çok yeni olduğu için kimseye söylenmemesini istedim.Ama benim haberim olmadan diğer akraba üyelerine durum yayılmış.Herkes beni hamile biliyor.Sonradan düşük olduğunu öğrendiler.

Bu seferki hamileliğimi de bildiğine emin olduğum birisi(beni tebrik etti) yanlışlıkla bir gruba mesaj atarken diğer gruba atarak kesin hamile mi diye sormuş.(başka bir kişi gelin doğurdu mu cinsiyet kesin mi demiş buna istinaden cevap vermiş ) Bunu sormasını anlamlandıramadım.Kendim o grupta yokum eşim görüp sinirlendi.Neden hamile mi kesin diye sorduğunu anlayamadım.Diğer grupta kimlerin olduğunu bilmiyorum ama herkes geçtiğimiz aylarda gittiğimiz düğündem hamile olduğumu çok net bir şekilde biliyordu.

Sinirlendiğim için de çok anlatamamış olabilirim 😂
Kv ya da kp boşboğaz anladigim yedi sülaleye yaymiş onlarda sevinçten muhtemelen kötü niyet yoktur da işte söylemeyin duye rica edileni de yapin bi zahmet

İyi bari eşinin en azından senin tercihine saygı duymasını takdir ettim canım. Gelmesinler bencede çok sinirlendim şuan cenazene gelmemesine oğluna bakmamasına. Ayrıca faydası dokunmıcak kimsenin gelmesine gerek yok sana işini kolaylaştırcak insan lazım iyi demişsin istemiyorum diye. Neden bu erkek anaları böyle faydasız oluyor bilmiyorum. Hepsi için değil ama bazıları gerçekten çok gereksiz insanlar. Benim kayınvalidem çok iyi bakar kızımda da baktı kaldı 5 gün yanımda yemeğime kadar önüme getirdi yine yapar ama insana lohusa kafası çok batıyor herşey. Teflon tencerelerim vardı hepsine metal kaşık sokmuş hepsi çöpe gitti çiziklerden. Gece bebek azıcık ağlasın memeye uyansın hemen koşup yatakodama dalardı bunlar hep o dönem batmıştı bana ama sonra geçiyor bu hisler. Oyüzden ne varsa kendi insanında var. Anne, kuzen, arkadaş vs.
Gerçekten dediğin gibi hepsi öyle değil.ayri sehirdeyiz.otobusle gelmeleri gerek.cenaze zamanı otobüse binemem ayağımı atamam vs demiş.dogumda nasıl bincen otobüse ayağını nasıl atcan.annemi bu sene ocakta kaybettim.bebegimde ocakta olacak nasıpse.ayni ay sonuçta soğukluğuna soğuk.uzakligina uzak.o yüzden konuştuğu inandırıcı gelmez..senin kv de kaş yapayım derken göz çıkarmış resmen🥴bilmiyor mu yoksa mahsus mu yapmış.yatak odasına girmek nedir ya.bnm ki mahsus yapar mesela.beni sinir etmek için banyoya girerken çoraplarını çıkarıp sehpanın üstüne koyandan,meyveyi yiyip cekirdegini çöpe atmak varken TV sehpasina birakandan ne beklion vs vs.o yüzden ben lohusa halimde kimseye hizmet edemicem.oglum 3 buçuk yaşında o bile maşallah yardım etmeye hevesli.iyi kötü geçinip gidixez.esimde sene başında ders programını ona göre ayarlatti.oda yardım eder. Allah hepimizin yardımcısı olsun🤲🤲.bu coxuklari kimseye güvenerek yapmadık.

X