• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
37+3 te doğum yapmıştım ve sezaryene 2 saat kala bana ciğer geliştirici vurdu dr um. Yanlışını bilmiyorum açıkçası ama bizde bi sorun olmadı
Neden vurdu size bana 36+3 üm 35+1 görünüyor ciğer geliştiricini vuralım dedi 1 hafta geri diye yatış verip suyunu takip edelim dedi eşim dünkü dr iğneden bahsetmeyip eve gönderdi diye bugün acildeki dr a güvenemedi imza atıp eve geldik

Uyuması insanı korkutuyor bende ıslak mendil altını silince uyanıyor yarın tam 10 gün olacak kaşık biberonu almıyor normal 0 ay biberon ile veriyorum çok fazla altına da yapıyor aslında ama yine de atamıyor kuzum
Atar atar annesi, 10 günü de dolacak bundan sonrasında risk çok düşük oluyor zaten
Neden vurdu size bana 36+3 üm 35+1 görünüyor ciğer geliştiricini vuralım dedi 1 hafta geri diye yatış verip suyunu takip edelim dedi eşim dünkü dr iğneden bahsetmeyip eve gönderdi diye bugün acildeki dr a güvenemedi imza atıp eve geldik
Beklediğimizden erken oldu doğum 2 cm açılmam vardı sancılarım çoktu ve makat gelişti oğlum. Ne olur ne olmaz diye vurdurdu sanırım. Peki önceki ölçümlerde de haftası geride miydi? Bazen pozisyondan bile yanlış çıkıyor

Atar atar annesi, 10 günü de dolacak bundan sonrasında risk çok düşük oluyor zaten

Beklediğimizden erken oldu doğum 2 cm açılmam vardı sancılarım çoktu ve makat gelişti oğlum. Ne olur ne olmaz diye vurdurdu sanırım. Peki önceki ölçümlerde de haftası geride miydi? Bazen pozisyondan bile yanlış çıkıyor
Yaklaşık 2 haftadır böyle çıktı 3 4 dr gördü hepsi de 1 hafta geri önemli değil dedi zaten ben suyum azalmış diye yakın takipliyim dünden beri hereketi azalıp karnım semsert oldu diye acile gittim ilk defa acilde bugün dr iğne vuralım yatış verelim dedi ben 34 den sonra gerek yok diye biliyorum karar veremedim yanlış birşey yapmak istemedim dünkü doktorum pzt tekrar gel demişti. Pzt ye kadar beklicem hareketinde sıkıntı yok açılma da yok umarım doğru yapmışımdır .

Demek ki birçok kayınvalide böyle kızlar bende doğuma ne kaldı şurada daha bişey lazım mı diye aranmadım bile onu bırakın annemler buraya geldiler 15 gün oldu bi hoşgeldine bile gelinmedi günlerdir canımız çıktı temizlikti bilmem neydi derken 9 aylık hamileyim evime 1 kere gelip te 1 tas çorba kaynatmadı o değil de kayınpederim anneme o çocukları kim büyüttü biz baktık ta öyle büyüdüler demiş güya kayınvalidem haftanın 3-4 günü gelip bende kalmış yukarıda Allah var eşimde bende 24 saat nöbet tutuyoruz aynı gün nönetçi
Olursak gelip baktı hep çocuklara oda ayda 1 bilemedin 2 defa çocuklarım diyorlar ki
Anne biz ananemizi çok seviyoruz bizimle
Yaşasın babaannem gelmesin onu sevmiyoruz diyorlar kızıyorum çocuklara öyle demeyin diye geçenlerde görümcemin oğlu kayınvalidemin yanında oğlumu ısırmış bacağını kanatmış gittim ne oldu diyorum anlatmıyor bana bişey yok deyip odadan çıkarmaya çalıştı çocuğumun yanına gittim çıkmadım odadan da ısırıldığınu söyledi neyi saklıyorsun bide kimi kimden koruyorsun çocuğum küÇik olsa düşünsenize ağlayacak ve ben neden olduğunu bilmeyeceğim evde artık üst baş değiştirirken farkedeceğim sinirlerim tavan bu ara kızlar öyle böyle değilim

Misafirliğe gittik geçenlerde görümcemin 3 oğlu var bi insan yanına bir çift kıyafet almaz mı ortanca oğlu altına çiş kaçırmış kayınvalidem benden kıyafet dileniyor çantamdan eşya alırken görmüş ver de giydirelim dedi ya senin küçük 2 çocuğun var biri 3.5 diğeri 2 yaşında yanına yedek bez bile almıyor o çocuk kaka yapıyor kalıyor öyle biri altına işiyor yanında eşya yok benim çocuklarım 5.5 yaşına girecek ben hala yanıma kıyafet alırım çocuk bu ne zaman be olacağı belli mi olur gitti çocuğumun 1 takım kıyafeti onu geri de alamam şimdi isteyemem getir diye oda getirmez zaten sürekli bize gelin uğrayın görüşelim diyor kendisi en son 4 sene önce oturmaya gelmiş evime ya kızlar aşırı doluyum öyle böyle değil ciddi
Sinir harbi yaşıyorum son zamanlarda man kafalı kocam da bana diyor ki kendini çok yoruyorsun bırak annem benim annemden bahsediyor yavaş yavaş yapar ne yapılacaksa daha doğuma 20 gün var diyor yemin ederim adamı bıçaklayasımm geliyor senin annen nerde dedim ya kadın hasta haliyle iş
Yapıyor kocamı bile göresim yok şu an keşke anasının evine gitse

Misafirliğe gittik geçenlerde görümcemin 3 oğlu var bi insan yanına bir çift kıyafet almaz mı ortanca oğlu altına çiş kaçırmış kayınvalidem benden kıyafet dileniyor çantamdan eşya alırken görmüş ver de giydirelim dedi ya senin küçük 2 çocuğun var biri 3.5 diğeri 2 yaşında yanına yedek bez bile almıyor o çocuk kaka yapıyor kalıyor öyle biri altına işiyor yanında eşya yok benim çocuklarım 5.5 yaşına girecek ben hala yanıma kıyafet alırım çocuk bu ne zaman be olacağı belli mi olur gitti çocuğumun 1 takım kıyafeti onu geri de alamam şimdi isteyemem getir diye oda getirmez zaten sürekli bize gelin uğrayın görüşelim diyor kendisi en son 4 sene önce oturmaya gelmiş evime ya kızlar aşırı doluyum öyle böyle değil ciddi
Sinir harbi yaşıyorum son zamanlarda man kafalı kocam da bana diyor ki kendini çok yoruyorsun bırak annem benim annemden bahsediyor yavaş yavaş yapar ne yapılacaksa daha doğuma 20 gün var diyor yemin ederim adamı bıçaklayasımm geliyor senin annen nerde dedim ya kadın hasta haliyle iş
Canım yıpratma kendini bu kadar bütün erkekler öyle inanki, evin temizliği ne kocanın umrunda ne de kv nin. Benim eşime de kalsa her yer tertemiz miss gibi, bu erkek milleti biz olmasak mikroptan ölecek vallahi. Bu dönemde en güzeli kimseden bişey beklememek inanki ne kadar az beklenti içinde olursak o kadar mutlu oluruz ki zaten nasıl olduklarını biliyorsun

Bele yaptiriyorsun.

Pazartesi 1ay olcak sarılık hala gecmedi.yogun bakımdayken bı gün önce 4 Ken 12olmustu.mavi ışık verdiler.surekli emzirdim 7ye düştü taburcu olduk.eve geldik .2gun sonra tekrar kan verdik 9olmustu.4 gün sonra tekrar verdik 11bucuk olmstu.mamaya başladık.gunde 30cc veriyorum.gunes ışığına tutuyorum odanın içinde eşimin arkadaşı şekerli su demişti iki defa da çay kasigiyla verdik başka vermedik.bi hafta sonra kan verdik 11.5tan 9 a düşmüş.insallah bı an önce geçer bebislerimizin sarılığı 🤲
Ya kizlar ben insana bi zarari olmadiktan sonra koca kari tedavilerinin de gozonunde bulundurulmasi gerektigini düşünüyorum. Sunu demek istiyorum ki bebege dikkatlice tabi sari tulbent ortseniz besiginin etrafina vs. Eskiler oyle yapıyormuş sonucta vardir bir bildikleri diyorum ben. Denemeye deger yani

Kızlar selam doğum yapalı 1 hafta oldu ama başım bu sarılık ile bela da hastaneden çıkarken 10.40 ti 2 gün sonra kontrole gittik 16.60 cikti doktor yatış verdi 12 saat filan mavi ışık aldık 10.60 ile taburcu etti eve çıkınca emzirmeme ek günde 1 defa da mama veriyorum hem emziriyorum hem de sütümü sağıyorum sütüm var mı yok mu görmek için mavi ışık aldıktan sonra bugün 3 günüydü yine tahlil yapıldı bugünde 10.50 çıktı ne yapacağımı şaşırdım artık devamlı memem ağzında başına böyle bir durum gelen var mı
Cnm demin de yazdim belki sen gormezsin diye yazayim koca kari tedavisi olarak sari tülbent denesen😊😊

Canım yıpratma kendini bu kadar bütün erkekler öyle inanki, evin temizliği ne kocanın umrunda ne de kv nin. Benim eşime de kalsa her yer tertemiz miss gibi, bu erkek milleti biz olmasak mikroptan ölecek vallahi. Bu dönemde en güzeli kimseden bişey beklememek inanki ne kadar az beklenti içinde olursak o kadar mutlu oluruz ki zaten nasıl olduklarını biliyorsun
Benim eşim hariç 🤦🏼‍♀️ Benim eşim çok titiz, yerde bi tane saç görse hemen süpürür. 20 yıl bekar hayatı yaşamış adamı boşa almadım 🤣 şükür her şeyini kendi yapıyor benden beklemiyor. Maşallah diyeyim de nazar değmesin.
Ya kizlar ben insana bi zarari olmadiktan sonra koca kari tedavilerinin de gozonunde bulundurulmasi gerektigini düşünüyorum. Sunu demek istiyorum ki bebege dikkatlice tabi sari tulbent ortseniz besiginin etrafina vs. Eskiler oyle yapıyormuş sonucta vardir bir bildikleri diyorum ben. Denemeye deger yani
Biz de ayarladık sarı tülbent, bilimsel bir açıklaması yokmuş ama ben hep öyle gördüm. Bence de denemeye değer.

Sağ olun canlarım tavsiyeleriniz için duş almıştım şimdi ihlamur içtim yatağa girdim terlemeye çalışıyorum doğum yakın olduğu için çok tedirginim bir an önce iyileşmek istiyorum
Oğluma hamileyken son haftalarda böyle hasta olmus
Evet kız evine gelince hep hasta bu kv ler🫣 ev taşıdım iki ay önce karnım burnumda bı yandan okula gidiyorum öğretmenim bı yandan 4.5 yaşında oğlum var onun rutini bozulmasın diye uğraşıyoruz kaynanam bı kere gelip buzdolabımi sildi gitti🤣🤣 bende ona gidince iş yapmıyorum. Eşimde yaptırmıyor zaten ama yemek yediysek bulaşığı falan yıkıyorum. Ya aslinda işin özü iş yapma falan değil teklif etmek ne bilim o benim kızım gibi demeyi biliyorsan hissettir bir gel yabancı gibi oturma bı işin ucundan tut. Oğlum ilk torunları çoraptan öte bı şey almış değiller şimdi ikinci torunları olacak bu kız ailede de kız çocuk yok ilk olacak yani bı elbise de mi almazsın🤣🤣 kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz torunlarıni da gelirlerse goruruler artık alıp da gitmem evlerine

Çok geçmiş olsun size de bende şekerli suyu çok duydum ama vermedim ise yarıyor mu gerçekten sizde de hep uyku hali var mı
Gündüz uyuyor uyandırıp emziriom .gece de kendi uyanıyor .ama ilk zamanlara gore uykusu yok.sarilik uykusu değil şimdiki maşallah 💙
37+3 te doğum yapmıştım ve sezaryene 2 saat kala bana ciğer geliştirici vurdu dr um. Yanlışını bilmiyorum açıkçası ama bizde bi sorun olmadı
Bana vurmadilar.35haftaliktik.
Tabi cnm kız anaları ağır ağır herşeyi halleder.erkek anaları da gezmeye gelir anca.
Kuzum yaptık bende inanırım Sarı yazma olayına.suan da yapıyorum ama doğduğunda yapılması gerek.dogum yapacak arkadaşlar çocuğa hemn Sarı yazma örtün bence de.bnm 10gun yoğun bakımda kaldığı için ilk zaman ortemedim biraz geç kaldım açıkçası.
Oğluma hamileyken son haftalarda böyle hasta olmus

Evet kız evine gelince hep hasta bu kv ler🫣 ev taşıdım iki ay önce karnım burnumda bı yandan okula gidiyorum öğretmenim bı yandan 4.5 yaşında oğlum var onun rutini bozulmasın diye uğraşıyoruz kaynanam bı kere gelip buzdolabımi sildi gitti🤣🤣 bende ona gidince iş yapmıyorum. Eşimde yaptırmıyor zaten ama yemek yediysek bulaşığı falan yıkıyorum. Ya aslinda işin özü iş yapma falan değil teklif etmek ne bilim o benim kızım gibi demeyi biliyorsan hissettir bir gel yabancı gibi oturma bı işin ucundan tut. Oğlum ilk torunları çoraptan öte bı şey almış değiller şimdi ikinci torunları olacak bu kız ailede de kız çocuk yok ilk olacak yani bı elbise de mi almazsın🤣🤣 kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz torunlarıni da gelirlerse goruruler artık alıp da gitmem evlerine
Valla ne yapsalar da unutulmuyor.esimde bana çok kincisin diyor.ne alaka ya.cok yaptı bana ve aileme.ben bana yapılanı unutsam aileme yapılani asla unutmam.ve de konuşmam.ki kafam rahat.

Evet kızlar o kadar sıkıntının acısı çıktı çok fazla kusmaya başladım :(
Balgamı mi atiyosun acaba. Rabbim güç kuvvet versin şifa versin canım benim. Gebelik her anlamda zor hastayken bide çocuğun hastayken çok zormuş bizde oğlan hasta bı haftadır mahvoldum. Kendimde hastaydım vallaha unuttum hastalığımı . Çok kötüysen bı acile falan git istersen. Gerçi ben de bu acillerde yapılan müdahaleleren çok korkuyorum yanlış bı şey yapılır diye dikkatli olmakta fayda var

Kızlar ben dün gece doğurdum, kandil bebesi olmak istedi benim kız ☺️ normal kontrole gelmiştim , yine kilo almamış çıktı. 2350 ölçüldü. Perinatoloğa yönlendirdi doktor, muayene oldum. Kan akışı vs sıkıntı yoktu, plasentanın yaşlanmasıyla alakalıymış. 2500 ölçtü. Takipli gitcektik bir hafta. Sonra tansiyon 14 10 çıkınca yatırdılar beni. Nst bağlandı ve sancılar şov yapıyodu iki dkda bir 70 80 100ler 😂 ve hiçbirini hissetmedim. Bi baktılar 4 5 cm açıklık varmış. Acil sezaryena alındım. 36+6da 2670 gr 47 cm geldi kızım🥰 çok şükür sağlık durumlarımız iyi, yanımda 🤲🏻

Hanimlar yapmak isteyen yine yapsın tabi ama sarı tülbent örtmek uzmanların istemedigi bir şey. Cunku sarı tülbentin yaptığı yansima yüzünden bebegin sararmaya başladığını farkedemezsiniz Allah korusun durum daha da kötüye gider. Eskiler sanıyordu ki sarı tülbent sayesinde bebek sariliga yakalanmiyordu , oysa gerçekte olan bebegin o sırada sarilikla mücadele ettiği . E tabi bizim gibi imkanları da yok hastaneye götürdükleri de yok sarılık olduğunu fark bile edemiyorlardi. Benim ilk bebegim olacak bazilariniz kadar tecrübem yok fakat izlediğim ve okuduğum kadarıyla sariligi önlemenin tek.yolu bol bol emzirmek, yeterli sut gelmiyorsa şekerinin düşmemesi için mamaya desteklemek

Son düzenleme:
Kızlar ben dün gece doğurdum, kandil bebesi olmak istedi benim kız ☺️ normal kontrole gelmiştim , yine kilo almamış çıktı. 2350 ölçüldü. Perinatoloğa yönlendirdi doktor, muayene oldum. Kan akışı vs sıkıntı yoktu, plasentanın yaşlanmasıyla alakalıymış. 2500 ölçtü. Takipli gitcektik bir hafta. Sonra tansiyon 14 10 çıkınca yatırdılar beni. Nst bağlandı ve sancılar şov yapıyodu iki dkda bir 70 80 100ler 😂 ve hiçbirini hissetmedim. Bi baktılar 4 5 cm açıklık varmış. Acil sezaryena alındım. 36+6da 2670 gr 47 cm geldi kızım🥰 çok şükür sağlık durumlarımız iyi, yanımda 🤲🏻
Maşallah canım gözün aydın olsun 🥰🧿sağlıkla büyüsün minik prenses . Güzel huzurlu bir ömrü olsun inşallah 🤲🏻sen nasılsın peki 🥰

Ayyy maşallah canım sağlıkla büyüt inşallah 🥰🩷 sen nasılsın simdi

Hanimlar yapmak isteyen yine yapsın tabi ama sarı tülbent örtmek uzmanların istemedigi bir şey. Cunku sarı tülbentin yaptığı yansima yüzünden bebegin sararmaya başladığını farkedemezsiniz Allah korusun durum daha da kötüye gider. Eskiler sanıyordu ki sarı tülbent sayesinde bebek sariliga yakalanmiyordu , oysa gerçekte olan bebegin o sırada sarilikla mücadele ettiği . E tabi bizim gibi imkanları da yok hastaneye götürdükleri de yok sarılık olduğunu fark bile edemiyorlardi. Benim ilk bebegim olacak bazilariniz kadar tecrübem yok fakat izlediğim ve okuduğum kadarıyla sariligi önlemenin tek.yolu bol bol emzirmek, yeterli sut gelmiyorsa şekerinin düşmemesi için mamaya desteklemek
Bilgilendirme icin teşekkürler. Benim ikinci cocugum olacak ins ama ilki on gun yogun bakimda kaldigi icin sarilik tehlikesi gecmisti zaten o yuzden bilgim tecrübem yok. Ben yine de tulbent kullanmayi düşünüyorum ama soyledigin hususa ekstra dikkat edecegim. Tekrar teşekkürler cumku kendim dusunemezdim

Back