• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Bir ara doğum sonrası 6 ay izin olsun diye bir yasa teklif edilmisti. öylesine palavra mi attılar ne yaptılar merak içindeyim de
Dogum oranları bu kadar düşmüşken hala izinleri arttirmamis olmaları çok enteresan gerçekten. Ama bildiğim kadarıyla bu teklif Red de edilmedi insallah onaylanır ve bize yetisir

Hocam şey olmaz mı mesela benimde Nisan ortası bitiyor doğum iznim. Hazirana kadar bı buçuk aylık ücretsiz izin alabiliyor muyuz. Bunu nereye sorabiliriz idareme sordum net bilgim yok dedi. Rapor vs işi de alamam hiç tandiik yok riskli bide.
Başka bir grupta birisi bu sekilde kullandığını yazmisti ben de net bilmiyorum oluyordur insallah

Dogum oranları bu kadar düşmüşken hala izinleri arttirmamis olmaları çok enteresan gerçekten. Ama bildiğim kadarıyla bu teklif Red de edilmedi insallah onaylanır ve bize yetisir
ayy ben de dua ediyorum yetişsin lütfen çıkarsınlar. 8 hafta nedir 2 aylık bebeği nasıl birakalim

Ben de bankacıyım kızlar 36’ya kadar çalıştım sonrasında ağır bir grip geçiriyorum şu an bir hafta rapor aldım perşembe 37 doluyor geçen hafta Çarşambadan beri gitmiyorum ama bıraktım artık 37’ye kadar çalışmış oldum ama

Ben doktorla normal doğum deneyelim dedim ama sezaryen e dönebilir . Tek ebe olan mantıklı gelmiyor canım ya . Acil durumda doktor müdahale ediyormuş ama zaten doktor işin içine girerse ebeyle olmuş olmuyormuş fiyat değişir diyor . Karışık o biraz .
Bence zaten onemli bir durum olduğunda doktor mudahale edecegi icin her sekilde guvendesin. O yuzden duruo dururken fazla para odemene gerek yok bence. Dojtorun yaptığini ebe yapiyor sonucta. Ben evde ebeyle doğmuşum 😊😊

Kızlar selam ben de perşembe günü 37 haftalık oluyorum çatı muayenem ve ilk NSTm var tüp bebek olduğu için biraz sezeryana doğru yöneliyorum aslında ama normal doğumu da çok istiyorum bu arada fiyatlar çok iyi ben Bahçelievler Memorial‘da doğum yapacağım sezaryen 78.000 normal doğum 68.000😒
Birseyi anlamadim. Tüp bebek olmayan bebeklerin anneleri aman buna birsey olursa bir daha yaparim nasilsa diye dusundukleri icin mi normal dogumu tercih ettiklerini dusunuyorsunuz?

Birseyi anlamadim. Tüp bebek olmayan bebeklerin anneleri aman buna birsey olursa bir daha yaparim nasilsa diye dusundukleri icin mi normal dogumu tercih ettiklerini dusunuyorsunuz?
Ne alakası var ben öyle birşey mi ima ettim ? Doktorların genel olarak tüp bebek zaten zor olan bir tedavi yöntemi olduğu için ve normal doğum sezeryana göre daha riskli olduğu için yönlendirmesi üzerine konuşuyorum . Yoksa tabikide gerçekten anne olabilen hiçbir anne böyle birşey düşünmez bence . Ama yönlendirmeler bu şekilde ben ilk tedaviye başladığımda normal doğum yapabilirim dediğimde doktorum tavsiye etmem sezeryan daha garanti demişti

Kızlar benim kontrolüm vardı 38. haftadayım ilk kez NST bağlandım bebeğin kalp atış nabzı 158 çıkmış doktor yüksek olduğunu bir daha girmemi söyledi yine yüksek çıkarsa hastaneye yatıracakmış. Bu konuda herhangi bilgisi olan var mı endişeliyim 🥲 Yalnız bebeğim hiç hareket etmediği kadar çok hareket etti ölçümde onu hiç böyle hareketli görmemiştim
Benim 160 küsürlere çıktığıda oluyor 120 lere düştüğüde. Doktorum hiç sorun etmedi canım.
Bizimde bugun kontrol vardi bebiş 36+5 37 uyumlu cikiyor 3200 gr 50 cm olmuş agzi açikti fotoğrafta 🤣 şafak 12
Uyyy yesinler totosunu😍
Bugun benim de kontrolüm vardi 36+6dayiz 3350 gram cikti. Yüzü yukarı donuk daha doğacak gibi durmuyor dedi 40i 41i bulur muhtemelen dedi. Gelişimini tamamlamış her an suyun da gelebilir onu önden kestiremiyoruz dedi.Kontrol boyunca yüzünü bir saga bi sola çevirip durdu meme arıyor beslenme saati gelmis dedi😅 elini ağzına goturene kadar yada ağzı bi yere degene kadar devam eder dedi gerçekten de öyle oldu doğunca göğsüne koyduğumuz gibi memeyi kapar refleksleri gelişmiş dedi.
Epidural yapmiyolarmis ben kendimi hep olmadı epidural isterim diye motive ediyorum. Ama 5 cm acizlikten sonra suda dogum isteyebilirsin dedi o da ağrıyı %50-60 daha az hissetmeni sağlar seni rahatlatır dedi.
Kilo konusuna gelince dogumun 40 41i bulduğu senaryoda endiselendigimi söyledim. Kilosu bizim için bi kriter değil dedi bugün doğum yapan 2 kişiden biri 4 kilo diğeri 4.5 kilo doğurdu dedi
Insallah hepimiz bebisler için en hayırlı zamanda ve en kolay şekilde dogumumuzu gerceklestiririz🙏
Maşallah canım sağlıkla al kucağına inşallah 🥰
Kızlar selam ben de perşembe günü 37 haftalık oluyorum çatı muayenem ve ilk NSTm var tüp bebek olduğu için biraz sezeryana doğru yöneliyorum aslında ama normal doğumu da çok istiyorum bu arada fiyatlar çok iyi ben Bahçelievler Memorial‘da doğum yapacağım sezaryen 78.000 normal doğum 68.000😒
Benim doktorum k hastane ile de anlaşmalı ama orası çok pahalı gerek yok dedi avcılar medicanada doğum olcak canım doktorun memorial doktoru mu
Doğum yaptım kızlar haber vereyim dedim
Gözünüz aydın sağlıkla büyütün 🌸

Benim 160 küsürlere çıktığıda oluyor 120 lere düştüğüde. Doktorum hiç sorun etmedi canım.

Uyyy yesinler totosunu😍

Benim doktorum k hastane ile de anlaşmalı ama orası çok pahalı gerek yok dedi avcılar medicanada doğum olcak canım doktorun memorial doktoru mu

Uyyy yesinler totosunu😍

Evet canım memorial doktoru baska hastaneye gitmşyor allahtan sigortam var bir kısmın ı karşılar insallah avcılar medicanada ne kadar doğum

Canım hayırlı olsun tekrar. Bebek ve sen nasılsınız ? Ne zaman olmuştu doğum 😍

Ya evet bazı doktorlar fazla abartıyor bence. Benim annem 4,5 kg ablamı kesik falan olmadan normal doğum yapmış mesela

Ya benim ablam 4.5 kg normal doğumla doğmuş kesik falan da atılmamış. Annem öğretmendi öyle tarlada falan çalışmadı , evde otomatik makinesi vardı çamaşırlar orada yıkanırdı falan. Bizler kadar rahat değildi ama rahattı gene yani.

Oy maşallah tombişe. Benim bebiş de 37+2 de 3400 çıkmıştı. Tosuncuk doğuracağız hepimiz 😍

Ay inşallah hızla düşer sarılığı 🙏🏻 ya göğüslerin çok açıyordur eminim. Ödem ve gaz neden oluyormuş ki acaba , ilacı falan yok mu

Benim 38+4 de yani 6 ocakta olacak inşallah. Dikiş direk sezaryande alınacak. Sen şimdi kaçıncı haftadasın ?

Oy maşallah 🧿 bahsettiği damla neymiş acaba bizede yazsana öğrenince

Ağzını sevsinler onun 😍😍😍 maşallah 🧿

Bizim hastanede de 1 gece bizim doktorun sezaryan ücreti 65K imiş. Özel sigortamız var o ödeyecek allahtan 😅

40 güne kadar sürebilir canım bir şey yoktur bence endişelenme. Zaten 40 muayenesine de gideceksin değil mi ?

Ay maşallah 🧿 ya doktorun ne kadar güzel ve olumlu konuşmuş. Nerede yaşıyordun ?

Owli uyku gurusu aldım ben onu giydireceğim içine de alt üst takım giydiririm. Bizim ev şuan 22-23 derece bebiş gelince 24 e çıkartırız diye düşündük.

Nişan her zaman kanlı olmuyormuş , kontrolün ne zaman bi doktora sor gittiğinde
hiç bilmiyorum ama galiba ameliyathanede 2,5 saat kaldığım için bağırsaklarıma çok hava dolmuş ve tolere edememişim

Merhaba 🤗 bu yorumu arıyordum 38+2 oldum neredeyse 6. Ayımdan itibaren bu acıyı hissediyorum o zamanlar çok sık değildi. doktorum normal diyor. Gün ilerledikçe acı artmaya başladı bazen gece bağırarak uyanıyorum acıdan titriyorum resmen çözüm bulabildiniz mi bugün de çok miktarda şeffaf ve sarımsı akıntım oldu nişan olsa kanlı olurdu diye düşündüm bu belirtiyide yaşayan var mı ☺️
Daha yeni oldu daha önceden böyle olduğunda suyu fazlaydı ve ayakları asagidaydi bi şey var yine heralde ama sizin akıntınız olmuş kontrol ettirin bence

Kızlar benim bebek gece hiccc uyanmıyor kalkıyorum tuvalete gidiyorum evin içinde yürüyorum karnıma hafif hafif vuruyorum kalkmıyor sabah olunca kalkıyor anca hasta bebek diye çok korkuyorum 😥

Doğum yaptım kızlar haber vereyim dedim
Yaaaa ne kadar güzel , gözün aydın canım 🥰🧿 iyi misiniz , her şey yolunda mı ?
Canım öyle bir düşünce yok tabiki ama doktorlar tüp bebek olunca riskli gebelik gurubuna sokuyor ve sezaryan ile doğuma yönlendiriyorlar 🌸

Kızlar benim bebek gece hiccc uyanmıyor kalkıyorum tuvalete gidiyorum evin içinde yürüyorum karnıma hafif hafif vuruyorum kalkmıyor sabah olunca kalkıyor anca hasta bebek diye çok korkuyorum 😥
Yavrum ne alakası var üzme kendini benimki de yatarken firlacak gibi hareketler ediyor uyuduktan sonra gece üç kere tuvalete kalkınca hiç hissetmiyorum haereketini su an da da mesela hicccc oralı bile değil uyuyor muhtemelen minnoş da olsa onun da bı uyku rutini var🥹

Ben de 39+0 la yarın sabah kızıma kavuşacağım inşallah ☺️ hem çok mutluyum hem üzülüyorum artık içimde hissedemeyeceğim diye 🥹 biraz heyecan biraz korku şu an öyle bi duygu karışımı yaşıyorum ki anlatamam 😇🙄
Canım doğum yaptın mı ? Nasıl geçti , bebek nasıl sen nasılsın ? 🥰
Eğer doğum yaptıysan bize bebeğin kilosunu boyunu ve ismini de söylersen tabloyu güncelleyelim 🌸

Herkese sağlıklı doğumlar diliyorum öncelikle :) bende kısmetse pazartesi sezaryen olacağım 38+3 olmuş olacağım :)
Canım doğum yaptın mı ? Nasıl geçti , bebek nasıl sen nasılsın ? İki çocuklu hayat nasıl gidiyor? 🥰
bize oğluşunun kilosunu boyunu ve ismini de söylersen tabloyu güncelleyelim 🌸

Back
X