Allah analı babalı büyütsünkızlarr dün doğum yaptım tam 40+0 da gece 3 te sancılarım geldi sabah 11 de doğurdum fakat aşırı kaburga ağrım var başka başına gelen var mı
Çok teşekkür ederim. Mamayı düzenli vermeye gayret gösteriyorum.Sütün olmadığından eminsen mamayı düzenli ver süt gelene kadar, sarılık riski ortadan kalksın en azından. Tabi süt gelmese de memeni ver sürekli yine de çeksin bebiş. Süt için uyku ve su önemli tabi onun dışında da uzun süre aç kalma. Bugün ecz bi arkadaşım et haşlama yap içine soğan da koy bol bol ye çok süt artırıyor dedi bunu tavsiye edebilirim ben de
Bi de biz şırıngayla mama veriyoruz meme reddi olur diye korkarsan aklında bulunsun
Çok teşekkür ederim. İnşallah bu süreci çok güzel bir şekilde geçirebilirimKolostrum var değil mi ? Ondan sonrası ancak olur. Sağım işimize yarayabilir. Mama aldıysa sarılık olmaz bence.
Hayırlısı olsunNisan annelerinden doğurmayan bir ben kaldım sanırım herkes sarılık emzirme gaz problemlerine geçti bir ben kaldım
39+6 olduk hala gelmek bilmiyor.
Kontrolümüz vardı bugün rahim ağzı yukarıda aşağı inmemiş suni versem bile olmaz dedi.
Pazartesi günü tekrar kontrole çağırdı o güne kadarda bir gelişme olmazsa sezaryenle alacak artık. Şimdi aklımı karıştıran durum genel anestezi mi spiral anestezi mi alsam tecrübeli anneler fikirlerinizi bekliyorum
Benim sezaryenimde ptesi kısmetse. Ben spinal anestezi istiyorum. Bebisimizi çıktığı gibi görmek için. Zaten hafif bir sakinlestirici de yapıyorlar bebeği aldiktan sonra. Tatlı bir uyku hali geliyor. Tabi önemli olan sizin nasıl daha rahat hissedeceğiniz. Sağlıkla bizler de kavuşalım inşallah evlatlarımıza.Nisan annelerinden doğurmayan bir ben kaldım sanırım herkes sarılık emzirme gaz problemlerine geçti bir ben kaldım
39+6 olduk hala gelmek bilmiyor.
Kontrolümüz vardı bugün rahim ağzı yukarıda aşağı inmemiş suni versem bile olmaz dedi.
Pazartesi günü tekrar kontrole çağırdı o güne kadarda bir gelişme olmazsa sezaryenle alacak artık. Şimdi aklımı karıştıran durum genel anestezi mi spiral anestezi mi alsam tecrübeli anneler fikirlerinizi bekliyorum
Bu durumda doktorlar sağıp verin miktarını görün diyor geneldeKızlar ya ben bebeğimi silikon uç ile emziriyorum ucum az diye tutmuyordu emiyor ama uyuklayarak işte sürekli ayağını sıkıyorum emiyor biraz sonra yine uyukluyor neyse sonra memeden çekiyorum yatağına koymaya budefa ağlıyor ağzını açıp meme arıyor . Sarılık riskimiz de var diye mama yağıyorum onu içince uyuyor. Ama anlamıyorum yani sütüm var güzel de yutkunuyor bi yarım saat emiyor yani hiç mi tutmuyor acaba o anne sütü onu hiç mememi emip uyumadı hep üstüne mama istiyor
özelde yaptırabilirsin şehir dışındaKızlar 1.ay aşısı için sağlık ocağı arayıp çağırdı 28 nisanda gelin dedi. Benim de o tarihte şehir dışında olma ihtimalim vardı bu aşıyı 1 hafta erken/geç vurdurmanın sakıncası oluyor mu ve sağlık ocağı bunu kabul ediyor mu biliyo musunuz
Bu konuda devlet biraz sert. Önemli ve süresi var mahkemede çocuğu ihmal vs diyorlar sıkıntı yaşayabilirsinBizede birinci ay aşısı için gelecekler miş sistem tam oturmadı dediler belki doğu diye buraya geç geliyor herşeytövbe yarabbim
Buarada ben birtürlü fırsat bulup topuk kanı aldıramadım mahkemeye verilirsiniz diyorlar verilsek ne olur acaba ben 2 saat dağ yolunu gidemem tekrar iki bebekle
ay ne etkinliği maksimum 5 dk tümü time yaparsın bir iki cıngırak sallarsın biter bizi ortaya saldılar büyüdük ben bu çocukta böyle yapcam1 ayın sonunda çok şükür artik uyanik kalmaya basladien azindan gozlerini görebiliyoruz etkinlik vs yapanlar varmis ben daha uyanik tutamiyorum emiyo s.ciyo uyuyo
süt sağımı sütü de artıırır. Sarılık için bol emzir çok ağlıyordu ve çişli bez 5-6 değişse mama verebilirsin ama kaşık biberon ya da şırınga ile verirsin ki meme reddi olmasın.Gün içinde 3-4 defa çişle beraber kaka da yapıyor düzenli takşp etmedim ama edeyim artık
Doktora girdiğimde mutlaka soracağım
Peki süt sağımı yapmalı mıyım yaparsam nasıl saklamam lazım
2 defa mama verdim meme reddi yapmadı çok şükür gerçi 2 defa ile yapar mi bilemedimsüt sağımı sütü de artıırır. Sarılık için bol emzir çok ağlıyordu ve çişli bez 5-6 değişse mama verebilirsin ama kaşık biberon ya da şırınga ile verirsin ki meme reddi olmasın.
Süt saklama poşetleri ile buzlupa koyup tarih yazman gerekiyor. Oda sıcaklığında 3-4 saat buzdolabında biberon ile 3 gün buzlukta 6 ay durabiliyor. Buzdolabından alınca sıcak suya biberonla oturtup ısıtılıyor.
Soğuk ve yeni sağılan sütü karıştırmıyorsun ikisi de soğuyunca birleştiriyorsun sütü arttırmak için emdikten sonra da sağım yapabilirsin 10 dk 10 cc bile çoksa bırakma artıyor.
süt sağımı sütü de artıırır. Sarılık için bol emzir çok ağlıyordu ve çişli bez 5-6 değişse mama verebilirsin ama kaşık biberon ya da şırınga ile verirsin ki meme reddi olmasın.
Süt saklama poşetleri ile buzlupa koyup tarih yazman gerekiyor. Oda sıcaklığında 3-4 saat buzdolabında biberon ile 3 gün buzlukta 6 ay durabiliyor. Buzdolabından alınca sıcak suya biberonla oturtup ısıtılıyor.
Soğuk ve yeni sağılan sütü karıştırmıyorsun ikisi de soğuyunca birleştiriyorsun sütü arttırmak için emdikten sonra da sağım yapabilirsin 10 dk 10 cc bile çoksa bırakma artıyor.
Eltim kullanıyordu bebişe ağızdan bir damla damlatıyordu , doktoru önermişti hiç gazı olmuyor diyordu.Bende gaz icin oneri isticemaz önce bi katıldı aglamaktn aklim cikti evde de tektim cok zorluyo agzindn cikarmiyo diger tuelude ikina ikina agliyo
Benim bebeğim de sürekli emmek istiyor dün bana da artık sütün yetmiyor mu dedilerKızlar ya ben bebeğimi silikon uç ile emziriyorum ucum az diye tutmuyordu emiyor ama uyuklayarak işte sürekli ayağını sıkıyorum emiyor biraz sonra yine uyukluyor neyse sonra memeden çekiyorum yatağına koymaya budefa ağlıyor ağzını açıp meme arıyor . Sarılık riskimiz de var diye mama yağıyorum onu içince uyuyor. Ama anlamıyorum yani sütüm var güzel de yutkunuyor bi yarım saat emiyor yani hiç mi tutmuyor acaba o anne sütü onu hiç mememi emip uyumadı hep üstüne mama istiyor
Yaaa benim en sevdiğim halleri ilk doğdukları zaman hatta 10 günlük olduk şimdi bile büyümüş gibi geliyorBu arada tam olarak ne yaşıyoruz biz dediğim günlerden geçiyorum/z .Bu süreç beni çok zorluyor psikolojik olarak.Hamileliğin başından beri kafama taktığım şey yenidoğan dönemiydi.Nasıl bakıcam ,nasıl beslicem,çok küçük insan dokunmaya kıyamıyor diye .Şuan tam ortasındayız .En azından biraz daha toparlasalar kendilerini daha hoyratça bile öper koklarız .Bu kadar naif olmaları beni ekstra strese sokuyor hep bi yapamıyorum düşüncesi oluşturuyor.
Bana sağlık ocağı 1.ay aşısının kalktığını ama sistem daha oturmasını ve değişebileceği için yine de 1.aya kontrol yazdılar büyük ihtimalle aşı olmayacak dediler. Onlar da tam olarak nasıl olacak bilmiyor gibilerdiKızlar 1.ay aşısı için sağlık ocağı arayıp çağırdı 28 nisanda gelin dedi. Benim de o tarihte şehir dışında olma ihtimalim vardı bu aşıyı 1 hafta erken/geç vurdurmanın sakıncası oluyor mu ve sağlık ocağı bunu kabul ediyor mu biliyo musunuz
Valla firsat olmuyo ki zaten yedir icir temizle hop bayiliyoay ne etkinliği maksimum 5 dk tümü time yaparsın bir iki cıngırak sallarsın biter bizi ortaya saldılar büyüdük ben bu çocukta böyle yapcam
Biz dun gittik 1 aylik kontrole aşı yapilmadi 2 ay da yapilck dendiBana sağlık ocağı 1.ay aşısının kalktığını ama sistem daha oturmasını ve değişebileceği için yine de 1.aya kontrol yazdılar büyük ihtimalle aşı olmayacak dediler. Onlar da tam olarak nasıl olacak bilmiyor gibilerdi
Valla sorun çıkaran eşlerinize söyleyin, sağlıklı bebeğiniz dünyaya gelmiş daha ne istiyorlar. Maalesef sağlık sorunu gündeme gelince aslında sağlıklı olmanın ne kadar değerli olduğunu anlıyor insan. Eşler hiçbir şey yapmayıp insanın yüzüne gülse de yeter.Bende konuşmuyırum herşey üst üste geldi bir de daha bir haftalık doğum yapmışken bana küçücük bişey için küsüp konuşmaması aklıma geldi daha çok sinirlendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?