2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    136
kızlarr dün doğum yaptım tam 40+0 da gece 3 te sancılarım geldi sabah 11 de doğurdum fakat aşırı kaburga ağrım var başka başına gelen var mı
Allah analı babalı büyütsün bende olmadı çatı kemikelrim ağrımaya devam etti belim birde yeni yeni azalıyor onlarda
Karnınamı bastılar doğum anında ondanmı oldu acaba çokmu acıyor

Çok teşekkür ederim. Mamayı düzenli vermeye gayret gösteriyorum.

Hayırlısı olsun ben de 40+2deyim bana da bebek yukarıda çok zor iner dedi doktor. Yarına sezaryen randevusu aldık. Epidural yapacağını söyledi bana ama hangisi en iyisi bilmiyorum

Benim sezaryenimde ptesi kısmetse. Ben spinal anestezi istiyorum. Bebisimizi çıktığı gibi görmek için. Zaten hafif bir sakinlestirici de yapıyorlar bebeği aldiktan sonra. Tatlı bir uyku hali geliyor. Tabi önemli olan sizin nasıl daha rahat hissedeceğiniz. Sağlıkla bizler de kavuşalım inşallah evlatlarımıza.

Bu durumda doktorlar sağıp verin miktarını görün diyor genelde

özelde yaptırabilirsin şehir dışında

Bu konuda devlet biraz sert. Önemli ve süresi var mahkemede çocuğu ihmal vs diyorlar sıkıntı yaşayabilirsin

1 ayın sonunda çok şükür artik uyanik kalmaya basladi en azindan gozlerini görebiliyoruz etkinlik vs yapanlar varmis ben daha uyanik tutamiyorum emiyo s.ciyo uyuyo
ay ne etkinliği maksimum 5 dk tümü time yaparsın bir iki cıngırak sallarsın biter bizi ortaya saldılar büyüdük ben bu çocukta böyle yapcam

Gün içinde 3-4 defa çişle beraber kaka da yapıyor düzenli takşp etmedim ama edeyim artık
Doktora girdiğimde mutlaka soracağım
Peki süt sağımı yapmalı mıyım yaparsam nasıl saklamam lazım
süt sağımı sütü de artıırır. Sarılık için bol emzir çok ağlıyordu ve çişli bez 5-6 değişse mama verebilirsin ama kaşık biberon ya da şırınga ile verirsin ki meme reddi olmasın.
Süt saklama poşetleri ile buzlupa koyup tarih yazman gerekiyor. Oda sıcaklığında 3-4 saat buzdolabında biberon ile 3 gün buzlukta 6 ay durabiliyor. Buzdolabından alınca sıcak suya biberonla oturtup ısıtılıyor.
Soğuk ve yeni sağılan sütü karıştırmıyorsun ikisi de soğuyunca birleştiriyorsun sütü arttırmak için emdikten sonra da sağım yapabilirsin 10 dk 10 cc bile çoksa bırakma artıyor.

bizim de aşırı gazımız var ben gaz damlası isticem çıkaramıyor çünkü. Zinco idi sanırım var mı kullanan. Bir de adaçayı yağı ile masaj için onu kullanıcam yarın

2 defa mama verdim meme reddi yapmadı çok şükür gerçi 2 defa ile yapar mi bilemedim
Dediğiniz gibi yapacağım inşallah atlatırız sarılığı çok teşekkür ederim

Kızlar ya benimki de sarılık riski var diye doktor mutlaka mama da ver dedi mama destekli gidiyoruz da bilmiyorum hiç istemiyorum mamayı da yani sarılık değeri de yüksek değil 8 çıktı doktor devam dedi mutlaka beslenecek bolca şimdi mesela meme veriyorum ikisini de emiyor ama ağlıyor doymuyor mama üstüne mutlaka içecek böyle alışacak diye korkuyorum yani eşim de çocuğa mama ver bak sarılık olacak diyo hunharta da verelim sonra bırakırız diyor da alışıp mamayı hep isteyecek gibi geliyor bana bebiş

Benim bebeğim de sürekli emmek istiyor dün bana da artık sütün yetmiyor mu dediler biraz panik oldum ama yetmediğini de düşünmüyorum sadece doymak için değil psikolojik ihtiyaçları için de emmek istiyorlar. Bizim de sarilik değerimiz sınırdı. Mama veriyormuşsunuz bence sorun yaşamazsınız

Yaaa benim en sevdiğim halleri ilk doğdukları zaman hatta 10 günlük olduk şimdi bile büyümüş gibi geliyor

Bana sağlık ocağı 1.ay aşısının kalktığını ama sistem daha oturmasını ve değişebileceği için yine de 1.aya kontrol yazdılar büyük ihtimalle aşı olmayacak dediler. Onlar da tam olarak nasıl olacak bilmiyor gibilerdi

Biz dun gittik 1 aylik kontrole aşı yapilmadi 2 ay da yapilck dendi

Bende konuşmuyırum herşey üst üste geldi bir de daha bir haftalık doğum yapmışken bana küçücük bişey için küsüp konuşmaması aklıma geldi daha çok sinirlendim
Valla sorun çıkaran eşlerinize söyleyin, sağlıklı bebeğiniz dünyaya gelmiş daha ne istiyorlar. Maalesef sağlık sorunu gündeme gelince aslında sağlıklı olmanın ne kadar değerli olduğunu anlıyor insan. Eşler hiçbir şey yapmayıp insanın yüzüne gülse de yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…