Aynen agzini doldurmuyor diye istemiyo benimki de. Dediginiz gibi emsin de neyle emerse emsin diyor insan ama zor oluyo boyle de. Ilk doktor kontrolunde yanimda silikon goturmemisim cocuk oralarda aglayacak da emziremicem diye aşırı stres olmuştumValla benim de ilk bebeğimde mememi turmadı silikon uç ile emdi bu bebeğim de öyle oldu çok zorladım emsin diye ama yok olmadı yine silikon uç aldım tabiki zor yani onu tuttur bebeği al kucağına o sırada o düşüyor uç yani zor valla ekstra iş çıkıyor insana ama maalesef ben bide mamayı da biberonla veriyorum artık zaten silikon uçtan dolayı mememi tutmuyor diye zamanla bırakılır mı bilmiyorum kızım da bırakamadım sonra kızım kendisi emmeyi bırakmıştı 3-4 ay zorla emdi zaten. Bunda sa artık emsin de silikon uç ile emsin diyorum biraz büyüyünce acaba bırakır mı uğraşırım yine ama oldu oldu olmadı yapacak birşey yok nereye kadar giderse hiç emmmemesinden iyi çünkğ asla mememi tutmuyor kavga ediyordu ağzını doldurmuyor diye yani
Bu gunlerde gecicek elbet az daha sabretmek lazim ama anlayista bekliyo insan ustume bu kadar sorumluluk yuklemek acimazcaBende konuşmuyırum herşey üst üste geldi bir de daha bir haftalık doğum yapmışken bana küçücük bişey için küsüp konuşmaması aklıma geldi daha çok sinirlendim
Çiş kaka yapmasını sağlamak buda bol beslemek anlamına geliyor stres olma sütün etkilenmesin bebek ne kadar çekerse beyne okadar süt yap diye uyarı gider canımMerhaba hanımlar doğum yapalı 4. Günüm bugün bebeğimde sarılık 13 çıktı nasıl düşürebilirim sütüm yeni yeni kanallara indi
Ben de ilk oglumda kullanmak zorunda kalmıştım. Çenesi biraz güçlenene kadar kullandım. Sonrasında ilk önce uyku halindeyken silikonsuz vermeye başladım. Daha sonra da uyanıksa bile ilkten uçla verip sonra emmeye devam ederken çekiyordum. Bir iki defa uçla çektikten sonra hem meme ucu da biraz daha çıkmış oluyordu. Itiraz etmiyordu emmeye devam ediyordu. Böyle böyle bıraktık cok şükür.Kizlar ben silikon uc ile emzirmeye başladım oyle de gitti, ciplak ucu kesinlikle istemiyor bebegim. Silikonla da gayet guzel emiyor ben de en azindan beslensin diye bu konuya takmamistim. Ama uca bagimli olmak cok zor olacak yaninda tasimayi unutmaman lazim, surekli temizlemek gerekiyo vs.
Bu silikon uc nasil biraktirilir bilen var mi? Ya da nasilsa silikon uçla emiyo deyip gece beslenmelerine biberon dahil etsem mi ?
Kafam cok karisti
Sütüm tam bembeyaz değil sulu beyaz ama fazla az da gelmiyor bebek emdikce süt olusumh tamamlanır mı sağım yapsam iyi olur mu gögüslerim de sertlesti beze gibi olmaya başladıÇiş kaka yapmasını sağlamak buda bol beslemek anlamına geliyor stres olma sütün etkilenmesin bebek ne kadar çekerse beyne okadar süt yap diye uyarı gider canım
Biz 22 yi gördük sarılıkta ama güzel besleyince aniden düşüyor
Mama yı doktoruna danış öyle kullan gereklimi değilmi kilo takibi ile sana bilgi versin muhakkak düşmesini sağlar tabiSütüm tam bembeyaz değil sulu beyaz ama fazla az da gelmiyor bebek emdikce süt olusumh tamamlanır mı sağım yapsam iyi olur mu gögüslerim de sertlesti beze gibi olmaya başladı
Bol bol Emzirmeye dikkat etmeye calısıyorum
Birazdan sonuc için doktora giricez umarım zamanla düşer
Mama takviyesi yapsam sarılığa engel olur mu
Tecrübesizim çok soru sordum sizede ama yardımcı olursanız çok sevinirim
Gün içinde 3-4 defa çişle beraber kaka da yapıyor düzenli takşp etmedim ama edeyim artıkMama yı doktoruna danış öyle kullan gereklimi değilmi kilo takibi ile sana bilgi versin muhakkak düşmesini sağlar tabi
Sütün rengi yoğunluğu önemli değil bebeğin ihtiyacına göre içeriği değişir ona takılma
Eğer göğsün sertleştiyse yeterince sütün vardır diye düşünüyorum çişli bez sayısı nasıl bol çiş yapıyormu
Bir sıkıntı yoksa eğer kilo alımı çiş sayısı vs mamaya başlamanı önermem sütünü etkilememesi için
N neverland85 daha iyi bilir saklama sağma işlerini ben bilmiyorumGün içinde 3-4 defa çişle beraber kaka da yapıyor düzenli takşp etmedim ama edeyim artık
Doktora girdiğimde mutlaka soracağım
Peki süt sağımı yapmalı mıyım yaparsam nasıl saklamam lazım
3-4 defa bez doluyormu yani çişle yoksa sadece 3-4 tane çişmiGün içinde 3-4 defa çişle beraber kaka da yapıyor düzenli takşp etmedim ama edeyim artık
Doktora girdiğimde mutlaka soracağım
Peki süt sağımı yapmalı mıyım yaparsam nasıl saklamam lazım
bağlı olan bezde 1 defa çiş ve kaka oluyor yani gün içinde toplam 3-4 defa çişli kakalı bez değişiyor bağlı olan bezde 2-3 tane yapılmış çiş mi oluyor onu bilmiyorum3-4 defa bez doluyormu yani çişle yoksa sadece 3-4 tane çişmi
En az 5 çiş olmalıymış
Tamam mutlaka bakacağım çok teşekkür ederimN neverland85 daha iyi bilir saklama sağma işlerini ben bilmiyorum
Onun geçmiş mesajlarınıda oku mutlaka çok güzel bilgiler verdi gruba
Sağman arttırır her emzirme sonrası sağım yapabilirsin süt gelmesede sağım yap beyne uyarı gitsin
Yapar misiniz bilmem ama ben hurma kaynatip cay kasigiyla suyunu verdm az az gunde 2 3 kere ilk oglumda da aynisini yaomistm düşürüyor hem serbetten dogalMerhaba hanımlar doğum yapalı 4. Günüm bugün bebeğimde sarılık 13 çıktı nasıl düşürebilirim sütüm yeni yeni kanallara indi
Annem de şekerli su verelim dedi onun da faydası olur muYapar misiniz bilmem ama ben hurma kaynatip cay kasigiyla suyunu verdm az az gunde 2 3 kere ilk oglumda da aynisini yaomistm düşürüyor hem serbetten dogal
Ağzından çıkmazda alta giderse gaz o çok zorluyor işte ben çok sıkıntı çekmedim ıkınıyor ağlıyor arada ama halledebiliyor oyüzden pek bilmiyorum bu konuyuBende gaz icin oneri isticemaz önce bi katıldı aglamaktn aklim cikti evde de tektim cok zorluyo agzindn cikarmiyo diger tuelude ikina ikina agliyo
14 nisandan itibaren geçerli diye biliyorum. Aile hekimliğinden arayıp aşı için gelmenize gerek yok dediler.Hastanenin verdiği kartta da 1.ay için hepatit B2 yazıyor ama bilemedim ki
Aile mahkemesinden karar alıp topuk kanı alıyorlar. Yani kendiniz gitmezseniz mahkeme kararı gereği zorla gidebilirsiniz.Bizede birinci ay aşısı için gelecekler miş sistem tam oturmadı dediler belki doğu diye buraya geç geliyor herşeytövbe yarabbim
Buarada ben birtürlü fırsat bulup topuk kanı aldıramadım mahkemeye verilirsiniz diyorlar verilsek ne olur acaba ben 2 saat dağ yolunu gidemem tekrar iki bebekle
Evet cok ugrasiyorum ama cikarmiyo agzindan ilk oglum kendi cikariyodu emdiktn sonra hic ugrasmamistmAğzından çıkmazda alta giderse gaz o çok zorluyor işte ben çok sıkıntı çekmedim ıkınıyor ağlıyor arada ama halledebiliyor oyüzden pek bilmiyorum bu konuyu
Eşim hemen kimyon verelim diyor kimyon çayı deneyenilirsin tohum kimyon
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?