2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    134
İkiside çok küçükler büyük bebeği bilmiyor vuruyor boş bulunca tek bırakamıyorum ikisini bir ve maalesef evim sobalı hep aynı odada kalmak zorundalar evim belki bşraz daha kullanışlı olsaydı daha rahat idare edilirdi
Allah kolaylik versin , geçecek bu günler de. Ben öyle avunmaya çalışıyorum 😀

Canım bu cumartesi çatı muayenesi yapıldı bana, ben de endişeliydim. Doktorumun bana dediği ilişki sırasında ağrı yaşamiyorsan, zorlanmiyorsan sorun olmaz idi. Ben açıkçası çok zorlanmadan atlattım. Bence gözünde çok büyütme.
Çok sağol çok teşekkür ederimm🌸🌸

Evet 3 Nisan'da yaptım. 11 gün geçti, iyiyiz. Sadece bir bileğini tam oynatamıyor. Hastaneye gittik, henüz muayene olamadı, çarşamba tekrar gideceğiz, bunun dışında iyiyiz. Doğumda bir sorun olmadı ama anne kar ında basıdan olabiliyormuş. Sebebi net değil.

Burayı takip edemedim.. Doğum yapan herkesi tebrik ederim. Bekleyenlere de sağlıklı doğumlar dilerim. Tuğkan sanırım çıkmış küvözden, çok sevindim

Ben de hiç yapmıyordum da iki haftalık kontrolüne gidince kilosu az geldiği için doktor sağ bi görelim dedi, hemşire de sütün az her emme sonrası 20 dk sağım yap iki göğsü de dedi ondan beri sağıyorum
Sağım konusu açılmışken ben hiç sağım yapmadım sağım yapmak sizce gerekli mi? Sütüm ne kadar ve yeterli mi bilmiyorum da sırf sürümün miktarını öğrenmek için pompa alasım var ama düzenli sağım yapacağımı fa sanmıyorum

Bu hafta sezaryen olacak hamişler nasılsınız?

Son sezaryen öyküleri ağrılı gelince bi şeyoldum ama herkesin vücudu ve ağrı eşikleri farklı.

Umarım sütümüz hemen iner.

Kabız olmamak için şimdiden dulcosoft, bol lifli gıdalar, çorba içiyorum.
Ama eski tuvalet düzenime dönemedim. Ikınmak dikişleri acıtacağı için şimdiden sizler de önleminizi alın.
Demir hapımı da bıraktım 10 gündür.
Doğumdan hemen sonra da devam etmeyi düşünüyorum çünkü bende kabızlık çok yaptı.
Aynen bende kabız olmamanız için önerim birşeyler yiyin yapın ben kabız oldum şuan sezerysndsn çok karın ağrısı gaz sancısı beni zorluyor çıkamıyorum tuvalete bugün eve geldik hemen kayısı hoşafı birşeyler yaptım inşallah fayda eder . Sezeryan ilk bebeğimde de yaşadığım için açıkçası çok zorlanmadım yani ilkte insan daha kötü oluyor acaba böyle mi kalacak diye şuan biliyorum ki 3-5 güne hafifleyecek herşey geçecek o yüzden rahatım tabiki oturup kalkmak zorluyor ama 5 güne geçecek yatmak felan zor mesela sma ne kadar yürürsek okadar hızlı toparlayacak

Meme uclarim aşırı yara emzirmekte zorlaniyorum. Krem vs hic bisey ise yaramiyor
Bide cok siddetli bas agrisi cekiyorum taburcu oldugum gunden beri. Sezaryen sonrasi ayni durumda olan var mi
Krem olarak Garmastan pomad kullanıyorum çok hızlı etki ediyor lansinoh bende hiç işe yaramadı. Baş ağrısı değil ama sırt bel ağrısı yaşıyorum ben de yorgunluktan mı sezaryenden mi bilmiyorum

Selamlar doğuranlara hayırlı olsun

Bebeğinden ayrı olanlar en kısa zamanda sağlıkla kavuşsun şnsallah

Doğumdan sonra ilk başta çok olan ve ilk 3 gün 100 gram aldıran sütüm sonraki 3 günde hem aldırmayıp hem Fe 15 gram verince doktor sağıp miktarına bakarak ver dedi eğer az ise 2 saatte ise mama ile 40 a , 3 saatte ise 60 a tamamla dedi. Sağınca önce daha azdı ama yine de mamaya gerek kalmadan süt miktarım bunları karşıladı sağ göğsümden az gelince power pumping denen 20dk sağ-10 bekle-10 sağ-10 bekle-10 sağ olayını yaptım sağ göğsümde de süt arttı solda da artış oldu genel uyarımdan dolayı bu süreçte artış için doktorum yulaf kapası ceviz badem ve promalt ve lacmix tablet önerdi. Dereotu-hurma cebiz badem kuru dut kuru incir yedim emzirirken günde iki promalt içtim. Bestlak damla kullandım tableti sipariş verdim daha edinemedim. Dereotu yedim. Bunlar sütü değil aslında daha çok kalitesi için bunlar dışında tahin helvası ve bulgur ve semizotu da önerilmişti onları almadım bu süreçte. Sonuç olarak hangisi etkili bilmiyorum ama 3 gün sonunda 150 gram aldı ve doktor son sağımlarla mama verme süt ile devam et dedi. İhtiyacı olanlara bilgi vereyim dedim.

Medela lansinoh ve babebao şarjlı arasında en güçlüsü Medela ama göğsümü çok acıtıyor ama ben şarjlı olanı kullanıyorum çünkü hem az acıtıyor hem daha pratik. (Giyilebilir olan)

Göğüs yarası için lansinoh yaramıyorsa garmassan ve madecassol önerildi.

Göğüste şişlik varsa tıkanmaması için emzirme danışmanı sıcak su altında bildiğiniz anam babam usulü katı sabun ile masaj önerdi.

Power pumoing için haftada 3 gün diyen de var her gün diyen de ben 3 gün yapacağım.

Pamukçu için de doktor göğsünü karbonatlı su ile sil dedi. Her gün mutlaka duş al dedi. Göğüs pedi kullanıyorsan sık değiltir dedi.

Kızlar benim bebiş sarılık oldu 12.2 çıktı değeri yarın doktora gidicez ama korkuyorum ne yapabilirim
Çiş ve kaka ile sarılığı atar bebekler bol bol besle meye çalış sütünün yetmediği yerde doktoruna danışarak mama ya başlayabilirsin korkma inşallah bşr sıkıntı olmaz benim oğlumu özelde 22 devlette 18 ölçmüşlerdi sarılığını

Sağım konusu açılmışken ben hiç sağım yapmadım sağım yapmak sizce gerekli mi? Sütüm ne kadar ve yeterli mi bilmiyorum da sırf sürümün miktarını öğrenmek için pompa alasım var ama düzenli sağım yapacağımı fa sanmıyorum
Sağımda gerçek süt miktarını kesin öğrenemezsin bazılarında tam miktarda gelir bazılarında bşr damla bşle gelmez ama sütü vardır aslında sütünün yetip yetmediğini bazı şeykerden öğrenebiliyorsun ya önemli olan odur ama artırmak istiyorum dersen ara ara kullanabilirsin şahsen ben sağımdan nefret ediyorum çok zoruma gidiyor sürekli başında bekle dezenfekte et bebeğe ver tekrar aynı döngü Allah yapanların yardımcısı olsun

Back
X