2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    134
Ay şaka yapıyorsun öyle mi ağrı oluyor muymuş ay bende dayanamam.bayıltarak almaz devlettekiler de of nolcak ay sen aldırınca yaz bana da bilgi ver gerçi bayıltırlarsa kolay olur senin
Derideki dikişler hissedilmiyorki gıdıklanma huylanma gibi yada sinek ısırığı gibi en fazla iyileşti ği için çok acı olacağını sanmam

Bu hafta sezaryen olacak hamişler nasılsınız?

Son sezaryen öyküleri ağrılı gelince bi şeyoldum ama herkesin vücudu ve ağrı eşikleri farklı.

Umarım sütümüz hemen iner.

Kabız olmamak için şimdiden dulcosoft, bol lifli gıdalar, çorba içiyorum.
Ama eski tuvalet düzenime dönemedim. Ikınmak dikişleri acıtacağı için şimdiden sizler de önleminizi alın.
Demir hapımı da bıraktım 10 gündür.
Doğumdan hemen sonra da devam etmeyi düşünüyorum çünkü bende kabızlık çok yaptı.
Sanirim normale odaklandım, ve normalde belirsizlik çok fazla olduğu için çok daha heyecanlı idim. Bugün anestezi vs girişmelerini de tamamladık ve belirsizlik olmadığı için daha rahatım 😃 kabiz olmamak öneriniz harika bunu dusunmemistim, bugün ben de biraz hoşaf yiyeyim 👍 demir hapini da bu günlük almayayım ins etki eder 🙈 en azından yarın sorun çıkarmaz 😃

Bir kaç gündür bebeğim huysuz olmaya başladı düzenli 2.5 3 saat uyurdu simdi yarim saat 1 saat uyuyup ağlıyor sanırım gaz belasi bizi de buldu.

Kaynanam da daha gitmedi. Ama Allah sabir veriyo gerçekten.

Doğum yapanlar sizlerde durum nasıl

Bir kaç gündür bebeğim huysuz olmaya başladı düzenli 2.5 3 saat uyurdu simdi yarim saat 1 saat uyuyup ağlıyor sanırım gaz belasi bizi de buldu.

Kaynanam da daha gitmedi. Ama Allah sabir veriyo gerçekten.

Doğum yapanlar sizlerde durum nasıl
İki üç hafta sonra gazları şiddetleniyor sizde o dönemlerdesiniz
Bizdede her ne var poposunda bitmi var bilemiyorum ama asla yatmıyor nefret ediyor kucakta tutacakmışız hoplatacakmışız uyuyunca bile yatağa yatmamalıymış beyfendi
Bizde bugün evimize dönüyoruz 8 saattir yoldayız daha bir 5 saatimiz var sanırım
Tek dönüyorum artık bende tek bakacağım ikisinede
Çok korkuyorum günlerim nasıl geçecek bakalım köydede kar varmış buz gibiymiş yine

Bu hafta sezaryen olacak hamişler nasılsınız?

Son sezaryen öyküleri ağrılı gelince bi şeyoldum ama herkesin vücudu ve ağrı eşikleri farklı.

Umarım sütümüz hemen iner.

Kabız olmamak için şimdiden dulcosoft, bol lifli gıdalar, çorba içiyorum.
Ama eski tuvalet düzenime dönemedim. Ikınmak dikişleri acıtacağı için şimdiden sizler de önleminizi alın.
Demir hapımı da bıraktım 10 gündür.
Doğumdan hemen sonra da devam etmeyi düşünüyorum çünkü bende kabızlık çok yaptı.
Çok iyi yapmışın kabız olmamak için elimizden geleni yapmak gerek hayat kalitesini çok etkiliyor yoksa
Kayısı hoşafıda tüketebilirsin

Benim doğum da yarın. Benim de uykularım kaçıyor zaten fiziksel olarak kaçıyordu son zamanlarda da psikolojik olarak kaçmaya başlamıştı. Bu süreçte annemde kalmaya karar verdim çünkü kendi evimde annem eşyaların yerini bilemez, makineleri çalıştırmayı bilemez. Kendi evimizde sana daha rahat bakarım dedi. Zaten evimiz 4. Katta asansörsüz. Sezaryen olacağım için bol yürüyüş yapmam gerekiyor ama merdiven çıkmak da zor gelir. Bilemiyorum ilk doğumumda da annemlerde kalmıştım. Abimin bir papağanı var haftasonları annemlerde kalır abim. Ama doğum yapacağımı bildiği halde kuşu kendi evine götürmedi. Kuş da çok ötüyor yani küçük bir papağan cinsi ama sesi çok fazla. Üzerini örtmek de istemiyorum hayvan strese girer falan yazık olur. Uykusuz kalacağım ki günlerdir uykusuzluk çekiyorum zaten bir de kuş uyandıracak habire iki çocukla inşallah dellenmem. Ona da biraz sinirlendim. Doğum çantam hazır bir de annemlerde kalma çantası hazırlayacağım ayriyeten. Öyle işte umarım bu hafta doğum yapacaklar için kolay geçer.

İki üç hafta sonra gazları şiddetleniyor sizde o dönemlerdesiniz
Bizdede her ne var poposunda bitmi var bilemiyorum ama asla yatmıyor nefret ediyor kucakta tutacakmışız hoplatacakmışız uyuyunca bile yatağa yatmamalıymış beyfendi
Bizde bugün evimize dönüyoruz 8 saattir yoldayız daha bir 5 saatimiz var sanırım
Tek dönüyorum artık bende tek bakacağım ikisinede
Çok korkuyorum günlerim nasıl geçecek bakalım köydede kar varmış buz gibiymiş yine
Ay evet kucaktan inmeyecekler sanki kol degil bunlar 😄

2 cocukla zor ama baskalariyla da olmuyo ya kendi evinde daha rahat olursun 🌸

Ay evet kucaktan inmeyecekler sanki kol degil bunlar 😄

2 cocukla zor ama baskalariyla da olmuyo ya kendi evinde daha rahat olursun 🌸
İkiside çok küçükler büyük bebeği bilmiyor vuruyor boş bulunca tek bırakamıyorum ikisini bir ve maalesef evim sobalı hep aynı odada kalmak zorundalar evim belki bşraz daha kullanışlı olsaydı daha rahat idare edilirdi

Çok geçmiş olsun neden öyle olmuş ki
Belli bi sebebi yok bunu bilemiyorlar yenidogan bebeklerde crp yuksekligi gorulebiliyormus.
Bugun sut goturmeye gittik doktorla da gorustuk 7 ila 10 gunluk bi tedavi uygulayacaklarmis.
Insallah 7 gun sonra bebegimi alabilirim dua edin lutfen😭😭 Allahim bu durumu hicbir anneye yasatmasin 😭😭

Belli bi sebebi yok bunu bilemiyorlar yenidogan bebeklerde crp yuksekligi gorulebiliyormus.
Bugun sut goturmeye gittik doktorla da gorustuk 7 ila 10 gunluk bi tedavi uygulayacaklarmis.
Insallah 7 gun sonra bebegimi alabilirim dua edin lutfen😭😭 Allahim bu durumu hicbir anneye yasatmasin 😭😭
Çok geçmiş olsun inşallah bir an önce iyileşir

Kızlar, sancım yok açılmam yok hiçbir şeyim yok ama iki gün sonra 40+0 oluyorum. Buraya yazılanları da okudum ama genel bir görüş almak istiyorum.

Açılma yokken suni sancı verip doğumu başlatmaya çalışıyorlar mı? Yoksa azda olsa açılma olunca mı suni veriyorlar?

Rahim olgunlaştırıcı diye bir fitil olduğunu gördüm internette ama bununla doğum yapmaya çalışan oldu mu? Sonucu nasıl oldu?

Doktorum kontrolde ne söyleyecek bilmiyorum ama açılmam olmadığı için sanki vajinal çok zor olur gibi geliyor bu saatten sonra (Benim fikrim) .

Bebeği doğan herkese de sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür diliyorum. Hala hastanede olan bebişlerin de sağlıkla bir an önce taburcu olmasını diliyorum. Bekleyenlere de sabır diliyorum.
Merhaba bende 40+1 e kadar bekledim hicbi sancim, nisan su gelmesi vs yoktu, devlet hastanesinde takipliydim doktorum 41 e kadar bekleriz gelmezse suni sanci veririz dedi. Ben de baska bi doktor gorusu almak icin ozel bi hastaneye gittim.
Ordaki doktor cok guzel konustu kizim bugun yatisini yapalim serum verelim rahmi olgunlastiralim yarin da suni sanci verip acilmani saglariz dayanamadigin yerde epiduralini takariz rahat rahat dogurursun dedi ben de cok guvendim hic dusunmeden tamam dedim.
O gun yattim verdigi serum hafif hafif kasilma yapti ama hicbi agri hissetmedim bu arada bende 0 aciklikla gitmistim.
Sonraki gun sabah 8 bucukta muayene etti 3 cm acikligim vardi ve doktor suyumu patlatti. Suyumu patlattigi zaman boyle bi sanci olamaz cok fazla sancim oldu zaten hemen epidural verdiler cok rahatladim. O ara surekli aciklik kontrolu yapiyorlardi acikligim oluyordu ama bebek asagiya baski yapmiyordu o nedenle doguma alamiyorlardi.
En son 9 10 cm olunca epidurali kestiler ikinabilmem icin, catala ciktigim an yine aciklik muayenesi yapacaklar saniyordum. Ebe kizim ikin dedi doktor onlugu giydi ben o an anladim.
Sonrasinda bebek asagi inmedigi icin ebeler karnima bastirdi ben ikindim bi sekilde oldu ama nasil oldu bende bilmiyorum hala.
Ilk gun bu aciya nasil katlanilir bir daha diyordum epiduralli dogum yaptigim halde bugun 2.gun simdiden unutmaya basladim o kotu anilari

Merhaba bende 40+1 e kadar bekledim hicbi sancim, nisan su gelmesi vs yoktu, devlet hastanesinde takipliydim doktorum 41 e kadar bekleriz gelmezse suni sanci veririz dedi. Ben de baska bi doktor gorusu almak icin ozel bi hastaneye gittim.
Ordaki doktor cok guzel konustu kizim bugun yatisini yapalim serum verelim rahmi olgunlastiralim yarin da suni sanci verip acilmani saglariz dayanamadigin yerde epiduralini takariz rahat rahat dogurursun dedi ben de cok guvendim hic dusunmeden tamam dedim.
O gun yattim verdigi serum hafif hafif kasilma yapti ama hicbi agri hissetmedim bu arada bende 0 aciklikla gitmistim.
Sonraki gun sabah 8 bucukta muayene etti 3 cm acikligim vardi ve doktor suyumu patlatti. Suyumu patlattigi zaman boyle bi sanci olamaz cok fazla sancim oldu zaten hemen epidural verdiler cok rahatladim. O ara surekli aciklik kontrolu yapiyorlardi acikligim oluyordu ama bebek asagiya baski yapmiyordu o nedenle doguma alamiyorlardi.
En son 9 10 cm olunca epidurali kestiler ikinabilmem icin, catala ciktigim an yine aciklik muayenesi yapacaklar saniyordum. Ebe kizim ikin dedi doktor onlugu giydi ben o an anladim.
Sonrasinda bebek asagi inmedigi icin ebeler karnima bastirdi ben ikindim bi sekilde oldu ama nasil oldu bende bilmiyorum hala.
Ilk gun bu aciya nasil katlanilir bir daha diyordum epiduralli dogum yaptigim halde bugun 2.gun simdiden unutmaya basladim o kotu anilari
Ayyyy maşallah ne güzel bir hikaye
Rahim olgunlaştırıcı da serum ile mi veriliyor?

Bir an önce toparlanır ve kavuşursunuz bebeğinizle🧿 onlar çok güçlüler merak etmeyin.
Crpsi neden yüksek çıkmış ki? Aktif enfeksiyon mu var?
Bana gebelikte grip ya da idrar yolu enfeksiyonu gecirdiniz mi dediler ben gecirmemistim. Sebebini bilemiyorlarmis

Ayyyy maşallah ne güzel bir hikaye
Rahim olgunlaştırıcı da serum ile mi veriliyor?
Bana serum verdiler adini tam bilmiyorum ama suni sanci olmadigina eminim cunku nstde sancilarim 130 cikiyordu ama ben hicbi sey hissetmiyordum. Oglen 3te takmislardi aksam 10da cikarmislardi

Back
X