Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    129
Kızlar bugün evde küçük bi kutlama yaptık. Gelenler hafif sararma var dedi. Hastanede ve çıktığından beri (Çarşamba sabah doğdu) 10 11 kere büyük tuvaletini yaptı. Gece de alarm kurup 2 saat arayla 20 şer dakika emzirdim. Ama doymuyor dediler. Süt sağma makinası ile sağdım az önce hala o sarı sütten geliyor zorlayarak 30cc falan sağdım.

Var mı fikriniz ? Sütüm mü yok acaba ama emzirdim hep aç olsa ağlamaz mı ? Kaka yapmaz ya da ? Canım çok sıkıldı moralim aşırı bozuk. Mama verdim zorla uyandıramadım şimdi de uyuyor

Canım deneyimli anneler daha iyi cevap verir ama gebelik okulunda bize anlatılan
1. Günde 6 cisli bez olduğu, Bebek ağlayarak aranmadığı ve ilk 10 günde doğduğu kiloya ulaştığı sürece doyuyor demektir.
2. Sarilik artışı nasıl anlaşılır : bebeğe beyaz krem renkleri giydir ki ten rengi değişikliği dikkatini çeksin, baştan başlar sarılık ve ayağa doğru ilerler, yuzunde gözünde sararma varsa getirin hastaneye biz kontrol edelim.
benim aldığım notlar bunlar. Mama vermeme konusunda hastane Kati, ve eğer verilme kararı varsa bunu biz veririz siz kafanıza göre vermeyin diyor.
Ayrıca bebegi 2 saatte bir emzir ilk 10-15 günde demisler.

Kızlar bugün evde küçük bi kutlama yaptık. Gelenler hafif sararma var dedi. Hastanede ve çıktığından beri (Çarşamba sabah doğdu) 10 11 kere büyük tuvaletini yaptı. Gece de alarm kurup 2 saat arayla 20 şer dakika emzirdim. Ama doymuyor dediler. Süt sağma makinası ile sağdım az önce hala o sarı sütten geliyor zorlayarak 30cc falan sağdım.

Var mı fikriniz ? Sütüm mü yok acaba ama emzirdim hep aç olsa ağlamaz mı ? Kaka yapmaz ya da ? Canım çok sıkıldı moralim aşırı bozuk. Mama verdim zorla uyandıramadım şimdi de uyuyor
Bebek sararabilir çok normal emzirdikçe geçer o. Sürekli emzir. Nerden anlamışlar doymadığın? Bezi çişle doluyorsa korma. Doyuyordur. Başlarda az gelir sür bebek emdikçe artar. İki memeyi de ver emdiği zaman. Baktın hâlâ sarı doktora gidersiniz ama moralini bozma her sarılık olan hastanede yatmıyor evde eme eme geçiyor.

Sarı sütünüz peki ne kadar zamanda geçti. Sarı süt 48 saat içinde bitiyormuş ben sağınca sarı geldi ve hala sarı süt varsa yeterli emmemiş vs dediler. Bir de genelde kaka yaptı hep ya da kaka yanında çiş varsa farketmedim. Altını açınca tek çiş yaptığı ve değiştirdiğim 2 3 kere ancak olmuştur.

Bilmiyorum ki ya canım sıkkın anlamadım ilk hamileliğim ilk bebeğim ne yapayım şaşırdım

İlk çocuğum 40gün sarılık kaldı. Bol bol emzirdim sütüm de vardı. Doktor erken doğmuş olmasına bağladı uzun sürmesini. O zamanlar çok korkmuştum. Ama yapılması gereken tek şey bolca emzirmek. Moralini bozma. Takipte kal doktoru da görsün. İlk zamanlar kontrol daha sık yapılıyor zaten

İlk çocuğum 40gün sarılık kaldı. Bol bol emzirdim sütüm de vardı. Doktor erken doğmuş olmasına bağladı uzun sürmesini. O zamanlar çok korkmuştum. Ama yapılması gereken tek şey bolca emzirmek. Moralini bozma. Takipte kal doktoru da görsün. İlk zamanlar kontrol daha sık yapılıyor zaten
Sütümün bu şekilde olması da üzdü beni. Yani mama verdim mecburen doysun diye bi şekilde hepsi sarılık oluyor geçecek inşallah ama sütüm böyle olursa ne yapacağım onu hiç bilmiyorum canım sıkkın

Sarı sütünüz peki ne kadar zamanda geçti. Sarı süt 48 saat içinde bitiyormuş ben sağınca sarı geldi ve hala sarı süt varsa yeterli emmemiş vs dediler. Bir de genelde kaka yaptı hep ya da kaka yanında çiş varsa farketmedim. Altını açınca tek çiş yaptığı ve değiştirdiğim 2 3 kere ancak olmuştur.

Bilmiyorum ki ya canım sıkkın anlamadım ilk hamileliğim ilk bebeğim ne yapayım şaşırdım
İlk doğumun üzerinden 6yıl geçti sarı süt ne kadar kaldı inan hatırlamıyorum. Ama doktor kakadam ziyade çişi takip et diyordu. Canını sıkma bu kadar kötü olmanı gerektirecek bir durum değil. Çoğu yenidoğan sarılık olur. Artmadan doktor bir görsün ne yapacağını söyler yönlendirir. Sen içini ferah tut bol su iç bol bol da emzir.

Canım sen iyi olacaksın ki bebis de iyi olsun, hiç canını sıkma, kimse ilk çocuğunda müthiş bilgili değil, ki çocuk doktoru arkadaşım bile kendimi mal gibi hissediyordum kim ne derse onu uyguluyordum. E ben bunun okulunu okudum ama kendi çocuğu olunca insanın bambaşka oluyormuş demişti.

Sütümün bu şekilde olması da üzdü beni. Yani mama verdim mecburen doysun diye bi şekilde hepsi sarılık oluyor geçecek inşallah ama sütüm böyle olursa ne yapacağım onu hiç bilmiyorum canım sıkkın
Olmadı bir emzirme danışmanıyla görüşürsün. Artırmak için neler yapılabilir yönlendiriyor onlar

Korkma hiç doymasa ağlar ve kaka da yapmaz ayrıca sağma makineleri ne olsa da bebek kadar çekmiyor o yüzden az çıkıyor dert etme stres oldukça süt de azalıyor rahat ol yine içi rahat etsin doktora götür sarılık var mı gerçekten bi baksın arada mama vermekten çekinme enazından şu 20 gün felan kaşıkla ver ki memeyi de bırakmasın günde 2-3 kere 30cc mama ver inşallah hiçbirşey de olmaz

Kızlar hastaneye mama ne aldınız yanınıza hangi marka alayım hipp genelde öneriliyor sanırım . Ben kızımda sma kullanmıştım hep ama bilemiyorum şimdi

merhaba arkadaşlar sütümü sağıp hastaneye bebeğime götürüyorum hergün saat 13.00 da.
Gün içerisinde 3 4 saatte bir sağmaya çalışıyorum ancak az az geliyor bunların hepsini tek poşette birleştirebiliyormuyum mesela? Buzdolabında saklayabiliyormuyum 1 gün boyunca? 24 saatte bir götürüyorumya.Bu konuda bilgisi olan varmı
Soğukla sıcağı karıştırmadan ikisini soğutup birleltirebilirsiniz

Bir de birşey daha sorcam kızlar benim akıntım sanki çok arttı yani çiş gibi öyle renksiz felan ama çamaşırım bayağı durduğum yerde ıslak sürekli akıntı var hep vardı baştan beri ama buara bayağı ıslak ya aklıma takıldı acaba suyum böyle böyle azalıyor olabilir mi ? Doktora Salı gidcem bakalım zaten 15 Nisan sa doğum olcak inşallah

Bir de birşey daha sorcam kızlar benim akıntım sanki çok arttı yani çiş gibi öyle renksiz felan ama çamaşırım bayağı durduğum yerde ıslak sürekli akıntı var hep vardı baştan beri ama buara bayağı ıslak ya aklıma takıldı acaba suyum böyle böyle azalıyor olabilir mi ? Doktora Salı gidcem bakalım zaten 15 Nisan sa doğum olcak inşallah
Bunu ayırt etmek için eczanede satılan test varmış onu mu denesen

Ya ben normalde tatlı sevmem. İnat gibi bu ara canım yasak olan her şeyi çekiyor. Hamburger istiyorum sonra baklava çekiyor canım. Sonra Nutella şaka gibi yaaa. Gebelik şekerim var aylardır bunları yiyemiyorum aslında alışmıştım ama yok bu ara kriz şeklinde geliyor 🤣🙈🥹
Bi kere yiyince ne oluyor kuzu :(

Kızlar hastaneye mama ne aldınız yanınıza hangi marka alayım hipp genelde öneriliyor sanırım . Ben kızımda sma kullanmıştım hep ama bilemiyorum şimdi
Ben hiç almadım inşallah sütüm olur , hastanede ebeye sordum gerek yok biz burada masaj yaparak sütün gelmesine yardımcı oluyoruz gerekirse makina ile sağarız fln dedi. Bende almadım mama seçeneğini hiç düşünmedim bile ☺️

Ilk basta 30 cc gayet iyi bence o sari sut zaten cok zor cikiyo kivami da koyu oluyor. Kaka sayisi da iyi neden doymuyor demisler anlamadim.

Sari sut 48 saatte bitiyo diye bir sey yok benim de daha uzundu

merhaba arkadaşlar sütümü sağıp hastaneye bebeğime götürüyorum hergün saat 13.00 da.
Gün içerisinde 3 4 saatte bir sağmaya çalışıyorum ancak az az geliyor bunların hepsini tek poşette birleştirebiliyormuyum mesela? Buzdolabında saklayabiliyormuyum 1 gün boyunca? 24 saatte bir götürüyorumya.Bu konuda bilgisi olan varmı
Hiç bilgim olan bir konu değil belki bilen birileri cevaplar

Back
X