Kızlar bugün evde küçük bi kutlama yaptık. Gelenler hafif sararma var dedi. Hastanede ve çıktığından beri (Çarşamba sabah doğdu) 10 11 kere büyük tuvaletini yaptı. Gece de alarm kurup 2 saat arayla 20 şer dakika emzirdim. Ama doymuyor dediler. Süt sağma makinası ile sağdım az önce hala o sarı sütten geliyor zorlayarak 30cc falan sağdım.
Var mı fikriniz ? Sütüm mü yok acaba ama emzirdim hep aç olsa ağlamaz mı ? Kaka yapmaz ya da ? Canım çok sıkıldı moralim aşırı bozuk. Mama verdim zorla uyandıramadım şimdi de uyuyor
Ayrıca bebegi 2 saatte bir emzir ilk 10-15 günde demisler.Canım deneyimli anneler daha iyi cevap verir ama gebelik okulunda bize anlatılan
1. Günde 6 cisli bez olduğu, Bebek ağlayarak aranmadığı ve ilk 10 günde doğduğu kiloya ulaştığı sürece doyuyor demektir.
2. Sarilik artışı nasıl anlaşılır : bebeğe beyaz krem renkleri giydir ki ten rengi değişikliği dikkatini çeksin, baştan başlar sarılık ve ayağa doğru ilerler, yuzunde gözünde sararma varsa getirin hastaneye biz kontrol edelim.
benim aldığım notlar bunlar. Mama vermeme konusunda hastane Kati, ve eğer verilme kararı varsa bunu biz veririz siz kafanıza göre vermeyin diyor.