- 26 Eylül 2022
- 1.121
- 1.058
- 63
- 34
Bende biraz biraz halledeyim diyorum etiketleri falan iyi fikirkızlar merhaba nasılsınız, umarım yolundadır her şey.
32 hafta civarı her şey hazır olsun diyorlar ben de öyle yapmayı düşünüyorum. ama sanırım öncesinden etiketlerini keseceğim ve renklerine göre bi ayıracağım. yıkama sırasında kolaylık olsun diye
Benim ayda 1 kana çağırıyorlar ben zaten başından beri günde 2 kullanıyorum birini yatmadan önce birini sabah uyanır uyanmaz en az 1 saat sonra birşeyler yiyorum birdekızlar geçen hafta sağlık ocağında kan tahlillerimi yaptırdım. (hemşirem çağırmıştı)
ferritin değerim ağustosta 23, kasımda 18 şimdi ise 11 çıktı.
günlük tek doz kan hapı içiyorum fakat sanki yetersiz gibi geliyor ve doktora danışarak günde ikiye çıkartmayı düşünüyorum.
sizde durumlar nasıl? tahlil yaptırıyor musunuz ara sıra?
Odaya falan kayınvalidem ve yanında misafirleri sokması ihtimaline karşı tuvalete sığınabilirimBen ilk 40 gün misafir kabul etmiyorum diye herkese söyledim çevremdeki gelirlerse de annem beni doğurduğunda uykum var diyip beni alıp odasına geçiyormuş bende aynı taktiği yapmayı düşünüyorum ilk 40 gün kimseye çocuk yok yani
Ay şu kayınvalide terörü yaşayanlara çok üzülüyorum ya benimki allahlıkOdaya falan kayınvalidem ve yanında misafirleri sokması ihtimaline karşı tuvalete sığınabilirim
Ama sorsan hep iyiliktenAy şu kayınvalide terörü yaşayanlara çok üzülüyorum ya benimki allahlık
Çok üzüldüm yaşadıklarınıza, büyük ihtimal bunlar benim de yaşayacaklarım. Benim kv çok sıkıntılı bir insan 1000 km uzakta oturuyor yılda bir kez geliyorlar ama bir gelişi 5 yıla bedel. Yemek yerken çatalı tutuşuma kadar her şeye karışan, sanki kendi eviymis gibi bütün eşyaların yerini kafasına göre degistiren kapıyı çalmadan dan diye yatak odamıza dahi giren değişik bir kisiligi var o yüzden o geldiğinde sürekli onunla mücadele etmekle geçiyor zamanım. Eşimin hakkını yiyemem her seferinde benim yanımda oluyor tepki gösteriyor ama malesef yetersiz kalıyor çünkü hiçbir şekilde laftan sözden anlamiyor yapma dediğimiz şeyi inadına yapıyor bundan zevk alıyor son yaptıklarından sonra konuşmuyorduk eşim de konuşmuyordu ama ben hamile kalınca vesile oldu barışıldı. Doğumda gelecek diye şimdiden endişelerim başladı dikişli halde kucagimda bebeğimle onla nasi uğraşacağım bilmiyorum. İşin kötüsü de gelirsek çocuk yaşına girene kadar dururuz diyorlar bunu kabul etmem mümkün değil. 1 hafta 10 gun falan durup gitmeleri gerekmiyor mu ya ? Zaten evim 2+1 yatılı misafir ağırlamak çok zor üstüne bir de kendi ailem de burda olacak. Kayınvalidem bebeğimle ilgili her şeye karışacak huzur vermeyecek buna eminim şimdiden diyor zaten sen emzirsen yeter ben bakarım diye, resmen delirmiş. Bana bir akıl verin nolur çok huzurum kaçıyor bunları düşündükçe bütün lohusaligimi zehir zıkkım edecek napmam lazım bilmiyorumÇok güzel konuşmuşsunuz
Ben doğurduğumdan beri lohusanın evine bir daha gitmeme kararı aldım doğum ziyareti çok incitici birşeymiş gerçekten seni düşünen gelmez gelsede hizmet beklemez
Eline bişey alır gelir beş dk durur gider
Gece hastanedeydik uykusuz sabah doğum oldu aşırı bir yorgunluk öğleden sonra çıktık eve geldik hepimiz yorgun uykusuz açız bebek durmuyor emmiyor ev misafir yığını hepsi yemek bekliyor yemekmsaati gelmiş dışardan onca masrafın da içine yemek söyledik beş bin küsür gitmişti
Daha 10 günlük dikişliyken beş saat yola gittim kv evine zaten küstüde bana neden onun evinde sancım gelipde doğurmadım diye asıl iş orda başladı her öğün 50-60 kişi misafir geldi bir ay boyunca ve ben bebeğimi ne emzirmeyi becerebildim düğün evinde ne uyuyabildim daha sonrası ise büyük bir facia depresyona girdim intihar girişimleri bebeği öldürmeye kalkma Boşanma aşamaları vs
Keşke bizi bizle başbaşa bırakabilseler bu insan yığınları…
Evet beni de aşağı yukarı bu şekilde yönlendirdi. Teşekkür ederim yanıtınız için.Önemli olan takip başladığında 5 dakika da bir düzenli olursa önemli olur demişti benim doktorum çok yorulduğun günler bi tane progestan fitil at rahatlatır dedi bi sorun görmedi bu aylar Braxton hiks ayları zaten daha yeni hissetmeye başladığımız için tuhaf geliyormuş zamanla alışırsın normal doğum ağrısı çok farklı zaten dedi
Çok net tepki ver benimki de öyle bir tür ama ben hiç lafımı sakınmıyorum gücünü bir deniyor bakıyor ben çok ses ediyorum ve herkese söylüyorum yaptıklarını bunlar baya baya törpülmüş halleri. İlk hallerini görsen dayanamazdın benimki de ben oğlum sana bakarım diyor ortancaya dedim benim üçüncü sezeryan bebek küçük onun bakıcıya ihtiyacı yok zaten okula gidiyor oğlu da bana bakacaksa gelmesini söyledi sorun gelmesi değil de eve herkesi çağırıyor oğlumun evini göstereyim orada agırlayayuk burası benim de evim diye ama ben burası benim evim kafana göre kimseyi çağırma git kızında ağırla falan diyorumÇok üzüldüm yaşadıklarınıza, büyük ihtimal bunlar benim de yaşayacaklarım. Benim kv çok sıkıntılı bir insan 1000 km uzakta oturuyor yılda bir kez geliyorlar ama bir gelişi 5 yıla bedel. Yemek yerken çatalı tutuşuma kadar her şeye karışan, sanki kendi eviymis gibi bütün eşyaların yerini kafasına göre degistiren kapıyı çalmadan dan diye yatak odamıza dahi giren değişik bir kisiligi var o yüzden o geldiğinde sürekli onunla mücadele etmekle geçiyor zamanım. Eşimin hakkını yiyemem her seferinde benim yanımda oluyor tepki gösteriyor ama malesef yetersiz kalıyor çünkü hiçbir şekilde laftan sözden anlamiyor yapma dediğimiz şeyi inadına yapıyor bundan zevk alıyor son yaptıklarından sonra konuşmuyorduk eşim de konuşmuyordu ama ben hamile kalınca vesile oldu barışıldı. Doğumda gelecek diye şimdiden endişelerim başladı dikişli halde kucagimda bebeğimle onla nasi uğraşacağım bilmiyorum. İşin kötüsü de gelirsek çocuk yaşına girene kadar dururuz diyorlar bunu kabul etmem mümkün değil. 1 hafta 10 gun falan durup gitmeleri gerekmiyor mu ya ? Zaten evim 2+1 yatılı misafir ağırlamak çok zor üstüne bir de kendi ailem de burda olacak. Kayınvalidem bebeğimle ilgili her şeye karışacak huzur vermeyecek buna eminim şimdiden diyor zaten sen emzirsen yeter ben bakarım diye, resmen delirmiş. Bana bir akıl verin nolur çok huzurum kaçıyor bunları düşündükçe bütün lohusaligimi zehir zıkkım edecek napmam lazım bilmiyorum
Ya nasıl insanlar gerçekten anlamıyorum benimki hiçbir şekilde laftan anlamıyor bir şeyi yapma dediğin zaman inadına yapıyor ne ben basaçıkabiliyorum ne eşim ne de kayinbabam. Torun diye deliriyorlar 5 yıldır tüp bebekle hamileyim şuan çok değerli onlar için sürekli biz bakacaz biz büyütecez sen nasılsa çalışacaksın diyorlar. Ben kendi annem bakar diye düşünmüştüm aynı sehirdeyiz çünkü kendi annemle. Bir de diyor ki kışları biz gelelim annen yazlari baksın neden çünkü kışın doğalgaz parası ödemeyecek kendi evinde o kadar hesaplı kitaplı yani açık açık da söylüyor. Lafımı hiç esirgemiyorum ama ağır yüzsüz burası benim oğlumun evi diyor başka bir şey demiyor eşimle onun yüzünden ayrılmaktan korkuyorum ciddi ciddi bunu düşünüyorum artık ya.Çok net tep
Çok net tepki ver benimki de öyle bir tür ama ben hiç lafımı sakınmıyorum gücünü bir deniyor bakıyor ben çok ses ediyorum ve herkese söylüyorum yaptıklarını bunlar baya baya törpülmüş halleri. İlk hallerini görsen dayanamazdın benimki de ben oğlum sana bakarım diyor ortancaya dedim benim üçüncü sezeryan bebek küçük onun bakıcıya ihtiyacı yok zaten okula gidiyor oğlu da bana bakacaksa gelmesini söyledi sorun gelmesi değil de eve herkesi çağırıyor oğlumun evini göstereyim orada agırlayayuk burası benim de evim diye ama ben burası benim evim kafana göre kimseyi çağırma git kızında ağırla falan diyorum
Her zaman düşünüyorum sorun bizde mi abartıyor muyuz saygısız mıyız vs diye ama birinin evine yerleşmek ona sormadan çocuğunu sahiplenmek herşeye karışmak vs ben hiç kimsenin evinde böyle davranamıyorum acaba bu kaynana meselesi geçmişten görme kabullenelimmi diyorum ama annemdende görüyorum ki gelininin evi beş dk mesafedeydi bir gün çağırmadan gitmedi türkiyenin öbür ucuna taşındı gene gitmedi oda çağırmadı zaten doğumunda bile annemin yanında olucam dedi on dk hastanede bebeği gördük hemen yola çıkıp eve döndük uzaktanolmamıza rağmen kalalım demedikÇok üzüldüm yaşadıklarınıza, büyük ihtimal bunlar benim de yaşayacaklarım. Benim kv çok sıkıntılı bir insan 1000 km uzakta oturuyor yılda bir kez geliyorlar ama bir gelişi 5 yıla bedel. Yemek yerken çatalı tutuşuma kadar her şeye karışan, sanki kendi eviymis gibi bütün eşyaların yerini kafasına göre degistiren kapıyı çalmadan dan diye yatak odamıza dahi giren değişik bir kisiligi var o yüzden o geldiğinde sürekli onunla mücadele etmekle geçiyor zamanım. Eşimin hakkını yiyemem her seferinde benim yanımda oluyor tepki gösteriyor ama malesef yetersiz kalıyor çünkü hiçbir şekilde laftan sözden anlamiyor yapma dediğimiz şeyi inadına yapıyor bundan zevk alıyor son yaptıklarından sonra konuşmuyorduk eşim de konuşmuyordu ama ben hamile kalınca vesile oldu barışıldı. Doğumda gelecek diye şimdiden endişelerim başladı dikişli halde kucagimda bebeğimle onla nasi uğraşacağım bilmiyorum. İşin kötüsü de gelirsek çocuk yaşına girene kadar dururuz diyorlar bunu kabul etmem mümkün değil. 1 hafta 10 gun falan durup gitmeleri gerekmiyor mu ya ? Zaten evim 2+1 yatılı misafir ağırlamak çok zor üstüne bir de kendi ailem de burda olacak. Kayınvalidem bebeğimle ilgili her şeye karışacak huzur vermeyecek buna eminim şimdiden diyor zaten sen emzirsen yeter ben bakarım diye, resmen delirmiş. Bana bir akıl verin nolur çok huzurum kaçıyor bunları düşündükçe bütün lohusaligimi zehir zıkkım edecek napmam lazım bilmiyorum
Ben de ayrılsam onlar yüzünden ayrılırım buraya gelmek için bile bileti alın da gelelim diyorYa nasıl insanlar gerçekten anlamıyorum benimki hiçbir şekilde laftan anlamıyor bir şeyi yapma dediğin zaman inadına yapıyor ne ben basaçıkabiliyorum ne eşim ne de kayinbabam. Torun diye deliriyorlar 5 yıldır tüp bebekle hamileyim şuan çok değerli onlar için sürekli biz bakacaz biz büyütecez sen nasılsa çalışacaksın diyorlar. Ben kendi annem bakar diye düşünmüştüm aynı sehirdeyiz çünkü kendi annemle. Bir de diyor ki kışları biz gelelim annen yazlari baksın neden çünkü kışın doğalgaz parası ödemeyecek kendi evinde o kadar hesaplı kitaplı yani açık açık da söylüyor. Lafımı hiç esirgemiyorum ama ağır yüzsüz burası benim oğlumun evi diyor başka bir şey demiyor eşimle onun yüzünden ayrılmaktan korkuyorum ciddi ciddi bunu düşünüyorum artık ya.
Yok yahu buraya geliyorlar görümceme dünyanın erzağı geliyor gerçi bana da teklif ediyorlar ama yöresel ve eşim sevmiyor diye istemiyoruz ama bir kere de kızım bilet alsın demediler giderken gelirken de orada biz misafirken de yediğimiz içtiğimizin alışverişini bile biz yapıyoruz çocukların yediklerinden aslında çocuklar ne sever biliyorlar ama şunu sever diyip aldıkları olmadı daha evde var olan ne ise verirler onda sorun yok ama bunlar senede bir iki geliyor çocuğun sevdiğini alalım düşünceleri yok onlara göre en güzel onların evindeki ama benim çocuklar onları yemiyor zaten odamıza giriyorlar diye üst katta soğuk yerde yatıyoruz şimdi onlara ev alıcaz peşini onlar verecek 1400 falan var ellerinde 2 milyona da alabilirler kiraya vermek için alınıyor emekli maaşına ek olsun diye ama taksitleri biz ödeyeceğiz ama 2,5 milyonluk eve bakıyorlar aylık ödeme 38 bine falan geliyor ya daha uyguna bakalım 1+1 de olur demiyorlar illa hastane bölgesi olsun yeni olsun 2+1 olsun ileride gider otururuz diyorlar ben de şimdi az borç olsun borçu bitince satılıp 2+1 yapılır diyorum doğum öncesi gereksiz stres aylık 38 bin ödemeyi iki maaşız diye kolay sanıyorlar kirayı bize vereceklermiş ilk 1-2 sene ama o da 10 bin falan zaten 3 çocuk bizde var görümcemin bu olaya katkısı da alınacak evlere o küçük o uzak vs demesi bir de diyor ki sıfır alınırsa kiracı mahveder boş dursun eşya koyarız giden kalır yani kendisi bütün yaz kaldığı için ona almış olacağız kolundaki bileziklerden de veremez çünkü o kötü günler için ama gerekirse çok zorlanırsak ben arabamı satacağım ve ben istemeyen gelinim ilk evliliğimden kızım var diye evlenmiş boşanmışım diyeHer zaman düşünüyorum sorun bizde mi abartıyor muyuz saygısız mıyız vs diye ama birinin evine yerleşmek ona sormadan çocuğunu sahiplenmek herşeye karışmak vs ben hiç kimsenin evinde böyle davranamıyorum acaba bu kaynana meselesi geçmişten görme kabullenelimmi diyorum ama annemdende görüyorum ki gelininin evi beş dk mesafedeydi bir gün çağırmadan gitmedi türkiyenin öbür ucuna taşındı gene gitmedi oda çağırmadı zaten doğumunda bile annemin yanında olucam dedi on dk hastanede bebeği gördük hemen yola çıkıp eve döndük uzaktanolmamıza rağmen kalalım demedik
Kendi istediği zaman geldi bize bebeğyle kucğaımıza dahi almadık ilk torun du oda
Uzaktan sevdik ellemeyin dediği için
Halada evine gitmiyoruz kendi ailesi ile birlikte yaşıyor sürekli içli dışlılar ama bir gün bunu söz konusu etmedik halada aynı gelir yemeğini yaparız kalır yer istediğini içer gider hiçbişey demiyoruz ilgilenmiyoruz çünkü şunu yaptı bunu yaptı küselim bilmem ne oda insan öyle düşünüyoruz
Demekki isteyince öyle davranmıyormuş sürekli konuşun anlatın huzurun bozulacağından vs bahsedin benimki asla anlamaz kendini yerlere atıyor oğlum gelinim beni evden kovdu diyor anlamıyor belki sizinkiler bir umut anlar biz ümidi kestik olan evliliğe oluyor gerçekten ister istemez hemen boşanmak geliyor akla başedilmeyince
Aşağı yukarı aynı durumları yaşıyoruz sanırım çok iyi anliyorum seni. Daha 3 ay var doğuma şimdiden bebeği tuzlucaz bilmem ne diyorlar onlarda adetmis, kimse kusura bakmasın dedim doktorlar önermiyor zararliymis asla izin vermem diyorum, sanane torunum değil mi diyor kayınvalidem şimdi ben bu kadına ne anlatabilirim ki ? Ben diyorum 3 ay iznim var zaten doğumdan sonra bebeğimle eşimle yalnız kalmak istiyorum işe başlayınca daha çok desteğe ihtiyacım olcak o zaman yine gelirsiniz diyorum ama kesinlikle kabul etmiyorlar 1 yıl kalmayı kafaya koymuşlar. Bıraksam şuan gelecekler, zaten serklajliyim yatak istirahati yapıyorum sağolsun annem yanımda ama bı baskasina hiç tahammülüm yok şuan. Yani doğumdan sonra 1 hafta dursalar yeter ,sadece eşim ve bebeğimle geçirmek istiyorum iznimi dört bir yandan herkesin her şeye burnunu sokmasi ile uğraşmak istemiyorum zaten hassas olucam lohusa halimle çok mu şey istiyorum anlamıyorum ki ya .Her zaman düşünüyorum sorun bizde mi abartıyor muyuz saygısız mıyız vs diye ama birinin evine yerleşmek ona sormadan çocuğunu sahiplenmek herşeye karışmak vs ben hiç kimsenin evinde böyle davranamıyorum acaba bu kaynana meselesi geçmişten görme kabullenelimmi diyorum ama annemdende görüyorum ki gelininin evi beş dk mesafedeydi bir gün çağırmadan gitmedi türkiyenin öbür ucuna taşındı gene gitmedi oda çağırmadı zaten doğumunda bile annemin yanında olucam dedi on dk hastanede bebeği gördük hemen yola çıkıp eve döndük uzaktanolmamıza rağmen kalalım demedik
Kendi istediği zaman geldi bize bebeğyle kucğaımıza dahi almadık ilk torun du oda
Uzaktan sevdik ellemeyin dediği için
Halada evine gitmiyoruz kendi ailesi ile birlikte yaşıyor sürekli içli dışlılar ama bir gün bunu söz konusu etmedik halada aynı gelir yemeğini yaparız kalır yer istediğini içer gider hiçbişey demiyoruz ilgilenmiyoruz çünkü şunu yaptı bunu yaptı küselim bilmem ne oda insan öyle düşünüyoruz
Demekki isteyince öyle davranmıyormuş sürekli konuşun anlatın huzurun bozulacağından vs bahsedin benimki asla anlamaz kendini yerlere atıyor oğlum gelinim beni evden kovdu diyor anlamıyor belki sizinkiler bir umut anlar biz ümidi kestik olan evliliğe oluyor gerçekten ister istemez hemen boşanmak geliyor akla başedilmeyince
Aynı emrivakiler bizimkiler de öyle otobüs bileti de istemezler uçak bileti istiyorlarBen de ayrılsam onlar yüzünden ayrılırım buraya gelmek için bile bileti alın da gelelim diyor
Lohusalık dönemi zor bir dönem pozitif düşünemiyorum maalesefAşağı yukarı aynı durumları yaşıyoruz sanırım çok iyi anliyorum seni. Daha 3 ay var doğuma şimdiden bebeği tuzlucaz bilmem ne diyorlar onlarda adetmis, kimse kusura bakmasın dedim doktorlar önermiyor zararliymis asla izin vermem diyorum, sanane torunum değil mi diyor kayınvalidem şimdi ben bu kadına ne anlatabilirim ki ? Ben diyorum 3 ay iznim var zaten doğumdan sonra bebeğimle eşimle yalnız kalmak istiyorum işe başlayınca daha çok desteğe ihtiyacım olcak o zaman yine gelirsiniz diyorum ama kesinlikle kabul etmiyorlar 1 yıl kalmayı kafaya koymuşlar. Bıraksam şuan gelecekler, zaten serklajliyim yatak istirahati yapıyorum sağolsun annem yanımda ama bı baskasina hiç tahammülüm yok şuan. Yani doğumdan sonra 1 hafta dursalar yeter ,sadece eşim ve bebeğimle geçirmek istiyorum iznimi dört bir yandan herkesin her şeye burnunu sokmasi ile uğraşmak istemiyorum zaten hassas olucam lohusa halimle çok mu şey istiyorum anlamıyorum ki ya .
Aynı emrivakiler bizimkiler de öyle otobüs bileti de istemezler uçak bileti istiyorlarBenim ailem daha bize harcayalım diye uğraşıyor eşiminkiler de elini cebine atmak istemiyorlar. Kendi annemle babam bebek odasını almak istediler sağolsunlar gerek yok diyoruz ama heves ediyorlar tamam dedik eşimin ailesi de ikinizee çalışıyorsunuz ihtiyacınız mı var daha siz bize yapacaksiniz diyorlar. Kimsenin hiçbir şeyine ihtiyacımız yok ama kendi ailem böylesine cirpinirken diğer tarafın umursamazligi ağırıma gidiyor anneme babama haksızlık gibi hissediyorum.
Buralardayım hep aslında ama pek yazmıyorum genelde okuyorum ve takip ediyorum konularıLohusalık dönemi zor bir dönem pozitif düşünemiyorum maalesefteselli veremiyorum
Siz nerde yaşıyorsunuz ilk defa gördüm sanırım sizi
Mesajını gördüm sana biraz Umut olsun diye yazıyorum. 2018de hamile kaldım rahim ağzı yetmezliği tanusı kondu. Geç tanı kondu ve 21. Haftada çok riskli olsa da serklaj oldum. Sonrası öyle zordu ki başıma gelmeyen kalmadı. Hiç umudum yoktu ama binlerce şükür oğlum 34.haftada doğdu. Premature olmasına rağmen yoğun bakım ihtiyacı olmadı. Lütfen içini ferah tut. Seni çok iyi anlıyorum çünkü yaşadım. İnşallah bebeğini sağ salim kucağına alırsınBuralardayım hep aslında ama pek yazmıyorum genelde okuyorum ve takip ediyorum konularıGebeliğim de riskli benim serklajliyim rahim ağzı yetmezliğim var erken doğum bekliyor doktorum. Önceliğim bebeğimi kucağıma almak sağ salim. Gerisini de artık bir şekilde çözmem lazım 30. Haftayı görsem rahatlayacağım Allah'ın izni ile. Şuan daha 24 haftalık bebeğim Allah korusun pek şansımız yok bu haftalarda dua edin bana
Benimde ferritin düşük şase bir ilaç kullanıyordum doktorum değiştirdi hap geceleri 2 tane 2 gün yutuyorum 1 gün dinleniyorum böyle daha hızlı artıyormuşkızlar geçen hafta sağlık ocağında kan tahlillerimi yaptırdım. (hemşirem çağırmıştı)
ferritin değerim ağustosta 23, kasımda 18 şimdi ise 11 çıktı.
günlük tek doz kan hapı içiyorum fakat sanki yetersiz gibi geliyor ve doktora danışarak günde ikiye çıkartmayı düşünüyorum.
sizde durumlar nasıl? tahlil yaptırıyor musunuz ara sıra?
Teşekkür ederim desteğin için böyle hikayeleri duymak gerçekten umut veriyor. Ben de 18. Haftamda oldum serklaj. Açıklığım yoktu rahim ağzın 33mm idi ama yumuşama var dedi doktor ilerleyen haftalarda bebeği taşımaz erken doğum riski var dedi dikiş atıldı. Şuan 24. Haftam bitti. Ama serklaj sonrası sürekli kisalmaya devam ediyor 24 mm ye düşmüştü en son belki şuan çok daha düşmüştür. Doktor sürekli çok tehlikeli çok tehlikeli diye beni korkutuyor tuvalet ve yemek harici yatıyorum hep. Her ağrıyı doğum sancısı, her akıntıyı bebeğin suyu sanıyorum o kadar bozuldu ki psikolojim tarifi yok neredeyse her gece bebeğimi kaybettiğimi görüyorum rüyamda. Bebeğime 1 tane bir şey alamadım korkudan, ya kötü bir şey olursa o eşyaları görmrye gücüm olmaz diye 30.haftadan sonra Allah nasip ederse ilk esyasini alicamMesajını gördüm sana biraz Umut olsun diye yazıyorum. 2018de hamile kaldım rahim ağzı yetmezliği tanusı kondu. Geç tanı kondu ve 21. Haftada çok riskli olsa da serklaj oldum. Sonrası öyle zordu ki başıma gelmeyen kalmadı. Hiç umudum yoktu ama binlerce şükür oğlum 34.haftada doğdu. Premature olmasına rağmen yoğun bakım ihtiyacı olmadı. Lütfen içini ferah tut. Seni çok iyi anlıyorum çünkü yaşadım. İnşallah bebeğini sağ salim kucağına alırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?