Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    76
Merhaba,

Detaylı ultrason sonucumda umblikal kordda tek arter-tek ven konfigürasyonu izlenmiştir yazıyor.

Yani bebeği besleyen 2 damar yerine tek damar var demekmiş. Erken doğum ve 30. haftada vs gelişiminin durması/yavaşlaması riski var demekmiş.

Benzer bir durum tecrübe eden oldu mu ilk çocuğunda filan? :KK61:
Ya galiba bebeği besleyen plasentanın kordonundaki damarlardan biri eksik doğru mu anladım? Hayır tecrübe etmedik ama eğer dediğiniz gibi 30. Haftaya kadar gelişim durur sonra da erken doğum riskiniz başlarsa ki inşallah böyle bir şey olmaz o zaman da haftalarımız ilerledi artık yaşamsal sınır 24 hafta deniyor prematüre bebekler için. Kendinizi kötü senaryolara hazırlamayın inşallah sağlıkla kucağımıza alırız hep pozitif düşünün. Biz de en son Dr kontrolünde böbrekle ilgili bir şey dedi doktorumuz tam anlamadık korkulacak bir şey yok dese de içim içimi yiyor anne olmak kolay değil. Ayrıntılı ultrason haftamızı bekliyoruz biz de. İnşallah geçecek bu günler moral bozukluğu bebeğimizi üzer sadece 💖🙏🏻

Ya galiba bebeği besleyen plasentanın kordonundaki damarlardan biri eksik doğru mu anladım? Hayır tecrübe etmedik ama eğer dediğiniz gibi 30. Haftaya kadar gelişim durur sonra da erken doğum riskiniz başlarsa ki inşallah böyle bir şey olmaz o zaman da haftalarımız ilerledi artık yaşamsal sınır 24 hafta deniyor prematüre bebekler için. Kendinizi kötü senaryolara hazırlamayın inşallah sağlıkla kucağımıza alırız hep pozitif düşünün. Biz de en son Dr kontrolünde böbrekle ilgili bir şey dedi doktorumuz tam anlamadık korkulacak bir şey yok dese de içim içimi yiyor anne olmak kolay değil. Ayrıntılı ultrason haftamızı bekliyoruz biz de. İnşallah geçecek bu günler moral bozukluğu bebeğimizi üzer sadece 💖🙏🏻
evet tam olarak öyle.

siz de böbrek konusunda canınızı sıkmayın, benim raporda da sağ böbrek pitotik yerleşimlidir yazıyordu, doktor normalden aşağı yerleşmiş ama endişelenmeyin dedi.

içime sinmedi, başkasına tekrar muayene olmaya gittim orada da kalbinde minik bir delik görünüyor dedi kendi doktorumsa 24. hafta bitiminde zaten fetal eko çekilecek ve kalp şu an gelişim aşamasında, o zaman her şey daha netleşir, şu an yorum yapmak için erken dedi.

beklemek dışında yapılacak bir şey yok, umarım en güzel ve sağlıklı şekilde tamamlarız bu süreci.

Merhaba,

Detaylı ultrason sonucumda umblikal kordda tek arter-tek ven konfigürasyonu izlenmiştir yazıyor.

Yani bebeği besleyen 2 damar yerine tek damar var demekmiş. Erken doğum ve 30. haftada vs gelişiminin durması/yavaşlaması riski var demekmiş.

Benzer bir durum tecrübe eden oldu mu ilk çocuğunda filan? :KK61:
Canım farklı bir uygulamada bununla ilgili birinin yazdıkları denk gelmişti merak edip okumuştum bebeği tam haftasında ve hatasıyla uyumlu doğmuş yani bu bir ihtimal ama olacak diye birşey yok inşallah güzel bir süreç geçirirsin 🙏

Bir süredir ayrıntılı ultrason telaşından siteye giremedim şeker yükleme testi hakkında anket açmak istiyordum nasıl yapıldığını bilmiyordum @sanguine26 arkadaşımızdan gördüm teşekkürler
Şeker yükleme testi ogtt glukoz tolerans testi hakkında fikirlerinize ihtiyacım var ankete katılırsanız sevinirim
Şeker yükleme testi anketi
Benim doktorum 1 ay sonra yapıcaz dediği için ben yaptırıcam. O şekilde yönlendirdi ve güveniyorum artık 15 senedir tanıyorum doktorumu çünkü.

Yazılanları hep okuyorum ama yazma fırsatım olmadı bi türlü. En son 16. Haftamda rahmi besleyen sağ taraftaki damarlarda direnç olduğunu söylemişti bi doktor. Daha sonra kendi doktoruma gittim direnç göremedim dedi. Detaylı ultrasonda da "direnç yok, hiç bi sıkıntı yok" dedi doktor Allah'a şükür.

Dün çok sulu bi akıntım oldu, hemen doktora gittim. Bebeğin suyu iyi dedi, vajinal muayene etti, su görmüyorum ama akıntı var dedi ve gyno lomexin diye bi ilaç yazdı.

2. Çocuğum olduğu için bebek arabası, mama sandalyesi, beşik gibi büyük eşyaları yeniden almama gerek yok. O yüzden daha önce almadığım daha pahalı şeyleri alabilirim diye düşündüm ve babybjörn kanguru aldım.🙃 Bi de aynı markanın ana kucağını alıcam. Genel bi Alışveriş için 32.haftayı bekliyorum🙄

evet tam olarak öyle.

siz de böbrek konusunda canınızı sıkmayın, benim raporda da sağ böbrek pitotik yerleşimlidir yazıyordu, doktor normalden aşağı yerleşmiş ama endişelenmeyin dedi.

içime sinmedi, başkasına tekrar muayene olmaya gittim orada da kalbinde minik bir delik görünüyor dedi kendi doktorumsa 24. hafta bitiminde zaten fetal eko çekilecek ve kalp şu an gelişim aşamasında, o zaman her şey daha netleşir, şu an yorum yapmak için erken dedi.

beklemek dışında yapılacak bir şey yok, umarım en güzel ve sağlıklı şekilde tamamlarız bu süreci.
Evet hala daha organları tam olarak gelişmedi çok küçükler. Kalpte delik eğer küçükse bir sorun olmuyor, tıbbi müdahaleye gerek duyulmuyor diye biliyorum.
Tıbbi terimler çoğu anneyiz, doktor olmadığımız için anlamıyoruz belki de anlamadığımız için içimiz tam rahat etmiyor. Allah'ım bu günleri hepimize kolay geçirmeyi ve üzücü şeyler yaşamamayı nasip etsin inşallah 🙏🏻

Kızlar bende bugün ise başladım sürekli oturuyorum ama çok fenayım belim ağrıyor bacaklarım ağrıyor sanki aşağı bir baskı oluyor iki aydır raporluydum bu sürecin sonu iyi oldum ise başlarım dedim ama malesef çok yordu beni bugün sürekli otur birilerine laf anlat ayağa kalkamıyorum resmen napacam ben ya

Arkadaşlar aranızda benim gibi ağrılı hamilelik geçiren var mı merak ediyorum. 20. Haftama girdim hala adet olacakmışım gibi ağrım oluyor. Belimin ortasında inanılmaz bir ağrı var. Kalçama ve bacaklarıma doğru iniyor. Böyle ağrılarınız var mı özellikle kasık ağrısı beni çok korkutuyor.

Bende de metroda iki defa ve ikisinde de sabah başıma geldi, ayakta dururken başıma bir ağırlık çöküyor, ter basıyor, bayılacakmış gibi olduğum için yere çökme ihtiyacı hissediyorum. Ne olduğunu anlamadım. İlkinde önemsemedim ama tekrar olunca doktoruma gidince sormaya karar verdim. Belki yorgunluktan belki başka bir şey...

Merhaba,

Bir sorum olacak,; bebekle ev işi malum zor, ama yapmak gerekli. Özellikle küçükken yani kucaktayken kullandığınız memnun kaldığınız bir ana kucağı, kanguru vs böyle bir malzeme oldu mu? Nedir?

Ben temizlikte çok zorlanıyorum çocukla, sonra, daboşver çocuk daha önemli deyip öteliyorum. Fakat bu sefer de psikolojimin daha çok bozulduğunu farkettim dağınık ve düzensiz evde. Günü gününe temizlik ve düzenin sağlanmasının farkındayım.

Tavsiyeleri bekliyorum, teşekkürler.

Teşekkürler cevabınız için. Halka slingin markasını öğrenebilir miyim? Kolay kullanışlı, işlevsel bir şey istiyorum. İlk çocuğumda anneme bez diktirmiştim uzun ama ben beceremedim sanırım kullanmayı.
ZuBu

evet tam olarak öyle.

Kalpteki minik delik için hiç endişelenmeyin benim kızımın kalbi delikle doğdu başta 6 ayda 1 sonra yılda 1 çocuk kardiyolojiye gidip eko çektirdik 4 yaşında tamamen kapandı hayatına hiçbir yan etkisi olmadı ayrıntılı ultrasonda da görülmedi doğunca öğrendik
Kızlar şeker yüklemesi yaptıran var mı aranızda?
24 haftalık olan var mı ki grupta ben 22+3 haftalık doğum 8 nisan gözüküyor

Merhaba kızlar kan sulandırıcı iğne kullananlara sorum.20.haftadayım baştan beri enox 4000 kullanıyorum.
MTHFR (A1298C) homozigot
HETEROZIGOT PAI-1 (4G/5G)
Değerlerim bu şekilde.ancak bugün bir prof.doktor senin 6000 kullanman lazım yetersiz dedi.Bu şekilde değeri olanlar siz ne kullanıyorsunuz lütfen yazamısınız.
Merhaba benim de Mthfr A1298C homozigot mutasyonum var. 1 sağlıklı oğlum 1 erken düşüğüm 1 tane 8. Hafta kalp durması nedenli kürtajım var. Oğlumda kan sulandırıcı hiç kullanmadan gebeliğimi sağlıkla tamamlamıştım ama kayıplarım nedeniyle bu defa 5. Haftada enox 4000e başladı direk doktorum. Riskli gebelik takibi yapan bir profa gidiyorum. Neredeyse her kontrolde kan akımına da bakıyor ve yeterli olduğunu söylüyor Hamilelik öncesi ecopirin kullanıyordum günlük, hamile kalınca ecopirini kesip sadece enox 4000 igne verdi. Tabi sizin için en iyisini takibinizi yapan doktorunuz bilir.

Kalpteki minik delik için hiç endişelenmeyin benim kızımın kalbi delikle doğdu başta 6 ayda 1 sonra yılda 1 çocuk kardiyolojiye gidip eko çektirdik 4 yaşında tamamen kapandı hayatına hiçbir yan etkisi olmadı ayrıntılı ultrasonda da görülmedi doğunca öğrendik

24 haftalık olan var mı ki grupta ben 22+3 haftalık doğum 8 nisan gözüküyor
Valla bilemedim benim yaklaşık üç haftaya 24 haftalık olacak da doktor şeker yüklemesi testinden bahsetti araştırıp baktım tabi nedir ne değildir diye yaptıran ya da bu konuda bir fikri olan var mı zararlı deniyor 🤔

Benim doktorum 16 haftada bahsetti bebeğin karın çapı büyükmüş ondan şeker fazla tüketme vakti gelince de şeker yüklemesi yaparız dedi ayrıntılı ultrasonda karın çapı haftayla uyumlu çıktı tabi ben o arada şekeri azalttım beyaz unu kestim ilk gebeliğimde sorgulamadan yaptırmıştım bu seferde istemiyorum aslında ama yapalım derse yaptırırım bazı drlar 4 dilim baklava yada 2 kutu kola kadar şeker diyor o zaman yaptırırım diyorum bazı Dr lar daha ağır glikoz diyorlar o zaman vazgeçiyorum
Valla bilemedim benim yaklaşık üç haftaya 24 haftalık olacak da doktor şeker yüklemesi testinden bahsetti araştırıp baktım tabi nedir ne değildir diye yaptıran ya da bu konuda bir fikri olan var mı zararlı deniyor 🤔

Benim doktorum 16 haftada bahsetti bebeğin karın çapı büyükmüş ondan şeker fazla tüketme vakti gelince de şeker yüklemesi yaparız dedi ayrıntılı ultrasonda karın çapı haftayla uyumlu çıktı tabi ben o arada şekeri azalttım beyaz unu kestim ilk gebeliğimde sorgulamadan yaptırmıştım bu seferde istemiyorum aslında ama yapalım derse yaptırırım bazı drlar 4 dilim baklava yada 2 kutu kola kadar şeker diyor o zaman yaptırırım diyorum bazı Dr lar daha ağır glikoz diyorlar o zaman vazgeçiyorum
Evet asıl sorun da orada benim için doktor seçimi bana bırakmıyor tabi illa yaptiracaksin her gebeye ben yaptırıyorum dedi kimi diyor yaptırırsanız böyle olur yaptirmazsaniz böyle olur diyorlar 😂 inanın kafam allak bullak oldu bakmaktan

Merhaba benim de Mthfr A1298C homozigot mutasyonum var. 1 sağlıklı oğlum 1 erken düşüğüm 1 tane 8. Hafta kalp durması nedenli kürtajım var. Oğlumda kan sulandırıcı hiç kullanmadan gebeliğimi sağlıkla tamamlamıştım ama kayıplarım nedeniyle bu defa 5. Haftada enox 4000e başladı direk doktorum. Riskli gebelik takibi yapan bir profa gidiyorum. Neredeyse her kontrolde kan akımına da bakıyor ve yeterli olduğunu söylüyor Hamilelik öncesi ecopirin kullanıyordum günlük, hamile kalınca ecopirini kesip sadece enox 4000 igne verdi. Tabi sizin için en iyisini takibinizi yapan doktorunuz bilir.
Merhaba bu gen hariç başka varmı? Pal 1 değeriniz nedir?birde her kontrolde kan akımına nasıl bakılıyor acaba? Ben 4. Haftadan itibaren 4000 kullanıyordum elimdede bir aylık var .6000 gidip alamıyorum da kafam çok karıştı acaba yetersizmi gelir diye

Merhaba bu gen hariç başka varmı? Pal 1 değeriniz nedir?birde her kontrolde kan akımına nasıl bakılıyor acaba? Ben 4. Haftadan itibaren 4000 kullanıyordum elimdede bir aylık var .6000 gidip alamıyorum da kafam çok karıştı acaba yetersizmi gelir diye
Bu gen hariç başka mutasyonum yok. Genetik test sonuçlarım arasında pal1 degerini göremedim açıkçası. Doktorum kordondaki kan akımına da bakıyor ultrason sırasında ve ultrason sonucuma afi ant doppler akımları olağan diye not düşüyor. Bunun bebeği besleyen kan akımının iyi olduğu anlamına geldiğini söylemişti.

X