Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    76
Çok teşekkür ederim direnmeye çalıştım ama yok ateşim 39 a dayandı doktorumu aradım antibiyotiğe hemen başla dedi başladım

Bağlı olduğum sağlık ocağı esenyurtta çok yoğun bir bölge aslında bende değiştirmek evime yakın yerden kayıt açmak istiyorum fakat sıkıntı olur diye değiştirmedim
İlk aylarda değiştirseniz iyi olurmuş evinize yakın olan sağlık ocağına sorup kaydınızı aldırın bence bebek aşılarında sık gideceğiz çünkü ilk gebeliğimde aynı süreçten geçmiştim ben adres değiştirince sağlık ocağına hak kazanıyoruz sanıyordum nüfusa gitmeye üşeniyordum hemşire hanım adres değiştirmeden sağlık ocağımı değiştirmişti
Ay çok şükür yaa içimi ferahlattınız teşekkür ederşm 🙏 bende hemen başladım ama yine gece ateşim çıktı sabaha kadar düşmedi serum taktılar parol tabiki sadece şimdi iyiyim şükür 34 yaşındayım bu yaşıma kadar böyle ateş yaşamamıştım hatta ateş nedir bilmezdim olacağı varmış hemde tatilde oldu nasip daha bebeğim iyi olsun da gerisi önemli değil. Boğaz enfeksiyonu benimde zorla yutkunuyorum o böyle yaptı demek rabbim hiçbirimize yaşatmasın inşallah birdaha
Benimde lenf bezlerim şişmişti 1 ay önce antibiyotik kullanmadım gerek görmedi parol serum taktılar acilde günde 4 kere parol içsem de ateşim düşmüyordu çok iyi geldi

Bir süredir ayrıntılı ultrason telaşından siteye giremedim şeker yükleme testi hakkında anket açmak istiyordum nasıl yapıldığını bilmiyordum sanguine26 sanguine26 arkadaşımızdan gördüm teşekkürler
Şeker yükleme testi ogtt glukoz tolerans testi hakkında fikirlerinize ihtiyacım var ankete katılırsanız sevinirim
Şeker yükleme testi anketi

Son düzenleme:
Selamlar herkese, şöyle son sayfaları okudum da herkesin keyfi yerinde gibi, çok sevindim🩷🩷

Ben 13.haftada bulantılar bitince hamilelik çok güzelmiş diye dolaşırken mutluluğum kısa sürdü, son 1 haftadır yürütmeyen siyatik ağrılarım başladı. Sol kalçada popoya doğru inanılmaz bi ağrı var ve yürüyemiyorum, eğilemiyorum ki yani ayakkabı giymeyi geçtim dişimi fırçalarken eğilmem gerektiğinde bile gözümden yaşlar akıyor. Henüz 21. haftamdayım ve simdiden bu kadar siddetli olması fiziksel ve mental olarak beni cook yıprattı, her gün magnezyum iciyorum, süt iciyorum ama bir ise yaramıyor. Sıcak su torbaları da denedim, sadece parol icersem biraz hafifliyor. Özellikle deneyimli kisilere sormak istiyorum, yasadınız mı böyle bir sey nasıl gecti, gecer mi? :KK43:
Merhaba öncelikle geçmiş olsun.Bende 16. Haftadan itibaren önce sol bacak ve kol ağrısı yaşadım.Bir sonraki gün sağ taraf kasık bacak ve bel ağrısı yaşadım.Doktorum magnezyum yazdı hergün içiyorum ve kendimi çok yormayarak hafifledi.Ayrıca üst bacaklarda morarma olmuştu benim o dönem hergün farklı noktalar morarıyor kendiliğinden geçiyordu.

Merhaba,

Bir sorum olacak,; bebekle ev işi malum zor, ama yapmak gerekli. Özellikle küçükken yani kucaktayken kullandığınız memnun kaldığınız bir ana kucağı, kanguru vs böyle bir malzeme oldu mu? Nedir?

Ben temizlikte çok zorlanıyorum çocukla, sonra, da boşver çocuk daha önemli deyip öteliyorum. Fakat bu sefer de psikolojimin daha çok bozulduğunu farkettim dağınık ve düzensiz evde. Günü gününe temizlik ve düzenin sağlanmasının farkındayım.

Tavsiyeleri bekliyorum, teşekkürler.

Merhaba,

Bir sorum olacak,; bebekle ev işi malum zor, ama yapmak gerekli. Özellikle küçükken yani kucaktayken kullandığınız memnun kaldığınız bir ana kucağı, kanguru vs böyle bir malzeme oldu mu? Nedir?

Ben temizlikte çok zorlanıyorum çocukla, sonra, da boşver çocuk daha önemli deyip öteliyorum. Fakat bu sefer de psikolojimin daha çok bozulduğunu farkettim dağınık ve düzensiz evde. Günü gününe temizlik ve düzenin sağlanmasının farkındayım.

Ben ilk oğlum doğduktan sonra dikey süpürge aldım diğer klasik olanlar belimi ağrıtıyor diye. Oğlumu koyduğum yerde duran bir bebek olduğu için kanguruda vs taşıma gereği duymamıştım. Şimdi bu bebeğim doğduğunda yük daha da artacak o yüzden robot süpürge bakıyorum artık ya çünkü cidden zor ev işi çoluk çocuk varken. Benim de hiç içime sinmiyor dağınık, tozu alınmamış bir evde yaşamak. Şimdi ikinci bebeğim belki koyduğum yerde duran bir çocuk olmayacak abisi hibi, onu da bilmiyorum çünkü. Eğer ihtiyaç duyarsak da penye gibi olan slingler var onlardan alırım.

Detaylı ultrason sonrası gittiğim klinigin kağıdını inceledim de doktor plesanta sirkumvallat görünümde yazmış. Internette hep kötü şeyler yazıyor pazartesi kendi doktoruma gideceğim perinatoloji doktorunun verdiği dosya ile birlikte ama okuduklarım içimi kararttı bu durum hakkında bilginiz var mı ya da başına gelen

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.Bende 16. Haftadan itibaren önce sol bacak ve kol ağrısı yaşadım.Bir sonraki gün sağ taraf kasık bacak ve bel ağrısı yaşadım.Doktorum magnezyum yazdı hergün içiyorum ve kendimi çok yormayarak hafifledi.Ayrıca üst bacaklarda morarma olmuştu benim o dönem hergün farklı noktalar morarıyor kendiliğinden geçiyordu.
Çok geçmiş olsun size de. Ben de 1 aydan fazladır her gün düzenli magnezyum iciyorum ama gecmedi maalesef. Sanırım fizyoterapi tek çözüm :KK43:

bu ağrılar ne yazık ki bende de var. Üstelik benim kusmam da hiç azalmadı. O kadar ağır bir hamilelik geçiriyorum ki… bu yürüyememe oturamama ne yapacağını bilememe durumu tüketiyor insanı. Bebekler sağlıklı olsun da bu süreç hep geçici diyorum kendime…
Benim de tek tesellim o. Her trimesterda bi zorlugum oldu maalesef ama en azından beni yoran şeyler, bebiş iyi, sağlıklı diye kendimi avutuyorum. Ama bi yandan da açıkçası sanki çok erken zamanda zorlandığım için yetememe korkusu sarıyo kendimi. Hepsi bi süreç ve geçicek kendimize hatırlatmamız gerekli💛

Merhaba,

Kızımda solomombaby nin kangurusunu kullanmıştım yenidoğan aparatını almıştım beceremedim 3 aydan sonra aparatsız kullandım kangurumuz duruyordu bu seferde halka sling aldım inşallah bu çocuğumda durur ev işi yemek dışarıda ağır gelene kadar hep taşıdım
Bebeğin dışarı baktığı kangurular ortopedik değil bacakları M şeklinde durmalı duruş doğru olunca tüm markalar aynı

Durup dururken dişim kırıldı 🥲 Tamam ben de ojeyi dişimle açmaya çalıştım ama normalde kırılmazdı; sanırım kalsiyumlarım eksilmiş baya…Dikkat edin kendinize dişlerinize diye yazmak istedim.

Detaylı ultrason sonrası gittiğim klinigin kağıdını inceledim de doktor plesanta sirkumvallat görünümde yazmış. Internette hep kötü şeyler yazıyor pazartesi kendi doktoruma gideceğim perinatoloji doktorunun verdiği dosya ile birlikte ama okuduklarım içimi kararttı bu durum hakkında bilginiz var mı ya da başına gelen
Benim bilgim yok ama inşallah kötü bir şey değildir 🙏🏻 doktorunuzla görüşmeden internette yazılanları okumayın bence o zamana kadar sizi strese sokabilir 🙁

Merhaba,

Ben temizlikte çok zorlanıyorum çocukla, sonra, daboşver çocuk daha önemli deyip öteliyorum. Fakat bu sefer de psikolojimin daha çok bozulduğunu farkettim dağınık ve düzensiz evde. Günü gününe temizlik ve düzenin sağlanmasının farkındayım.

Kızımda solomombaby nin kangurusunu kullanmıştım yenidoğan aparatını almıştım beceremedim 3 aydan sonra aparatsız kullandım kangurumuz duruyordu bu seferde halka sling aldım inşallah bu çocuğumda durur ev işi yemek dışarıda ağır gelene kadar hep taşıdım
Bebeğin dışarı baktığı kangurular ortopedik değil bacakları M şeklinde durmalı duruş doğru olunca tüm markalar aynı

Teşekkürler cevabınız için. Halka slingin markasını öğrenebilir miyim? Kolay kullanışlı, işlevsel bir şey istiyorum. İlk çocuğumda anneme bez diktirmiştim uzun ama ben beceremedim sanırım kullanmayı.

Merhaba,

Detaylı ultrason sonucumda umblikal kordda tek arter-tek ven konfigürasyonu izlenmiştir yazıyor.

Yani bebeği besleyen 2 damar yerine tek damar var demekmiş. Erken doğum ve 30. haftada vs gelişiminin durması/yavaşlaması riski var demekmiş.

Benzer bir durum tecrübe eden oldu mu ilk çocuğunda filan? :KK61:

Merhaba kızlar kan sulandırıcı iğne kullananlara sorum.20.haftadayım baştan beri enox 4000 kullanıyorum.
MTHFR (A1298C) homozigot
HETEROZIGOT PAI-1 (4G/5G)
Değerlerim bu şekilde.ancak bugün bir prof.doktor senin 6000 kullanman lazım yetersiz dedi.Bu şekilde değeri olanlar siz ne kullanıyorsunuz lütfen yazamısınız.

X