• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Sırta vuruyor mu ağrı, kalp krizi geçiriyorum sandım ama muhtemelen mide yanmasından oluyor. Gece 3 ten beri ayaktayım ilk defa böyle bir ağrı yaşıyorum.
benim çok şiddetli bir anda geliyordu bekleyince mide bulantısı kusmaya dönüyordu. gece uykudan falan uyandırıyordu tahin elma falan denedim ama kısa süreli iyi geliyordu bu tablet iyi ama işimi görüyor.

benim çok şiddetli bir anda geliyordu bekleyince mide bulantısı kusmaya dönüyordu. gece uykudan falan uyandırıyordu tahin elma falan denedim ama kısa süreli iyi geliyordu bu tablet iyi ama işimi görüyor.
Ben de dün gece epey şiddetli yaşadım tahin süt denedim ama geçmedi. Sonra biraz oturunca hafifledi ama 2 litre su içtim sanırım o histen kurtulmak için. Doktora sorayım ona göre alayım bende çok teşekkür ederim dönüşün için, sana da geçmiş olsun 🙏

Ben de dün gece epey şiddetli yaşadım tahin süt denedim ama geçmedi. Sonra biraz oturunca hafifledi ama 2 litre su içtim sanırım o histen kurtulmak için. Doktora sorayım ona göre alayım bende çok teşekkür ederim dönüşün için, sana da geçmiş olsun 🙏
teşekkür ederim canım sana da geçmiş olsun. Bu arada yemeklerin yanında ayran içmekte iyi geliyor sonrasında yanmamak için bilgin olsun

Daha 30.haftadayım canım kasılma yok ama plsenta da baskı yaptığı için sıkıntı oluyor, napacam bilmiyorum herşeyden korkuyorum, ameliyata bile kendimi hazır hissetmiyorum, bebeğim küveze girer büyük ihtimalle ve bunu istemiyordum🥺
Canim korkma, her sey allahtan. Kuveze de girse saglokli olsin. Bizimhaftalar guvenli allaha sukur kendini korkutma. 26-27. Haftalarda bebekler dogup saglikli oluyor. Stres hicc yapma Bence her sey guzel olucak 🙏🏼

Canim korkma, her sey allahtan. Kuveze de girse saglokli olsin. Bizimhaftalar guvenli allaha sukur kendini korkutma. 26-27. Haftalarda bebekler dogup saglikli oluyor. Stres hicc yapma Bence her sey guzel olucak 🙏🏼
Canım çok korkuyorum kan verecekler olanları çağırdılar, sanki heran bişey olacak gibi off

Tamama ama şuan hem bebek hem senin sağlığın için kendini biraz rahatlatman lazım. İyi şeylere odaklan şuan karamsar olup en kötüsünü düşünürsen sana bir faydası olmayacak. Umarım gelmez biraz daha dayanır ama gelirse de riskli haftaları geçtik hepimiz, inşallah sağlıkla kucağımıza alırız 🙏
CANIM amin kanım da daha düşük ameliyatta daha da düşecek korkuyorum nolur dua edin

Kızlar bugünde hastanedeyim servikal uzunluk 23mm olmuş düzelme olmazsa alırım dedi, ağlamamak için zor duruyorum
Canım çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun inşallah dualarım seninle , merak etme bebeğin çok güçlü her şey iyi olacak sen pozitif düşünmeye çalış sen stres oldukça o da stres olacak

Sırta vuruyor mu ağrı, kalp krizi geçiriyorum sandım ama muhtemelen mide yanmasından oluyor. Gece 3 ten beri ayaktayım ilk defa böyle bir ağrı yaşıyorum.
Mide canım bu. Çok iyi bilirim o ağrıyı. Gaviscon Duo yazdı drum anlikta olsa tek iyi gelen şey:(
CANIM amin kanım da daha düşük ameliyatta daha da düşecek korkuyorum nolur dua edin
Tuğçecim seni çok iyi anlıyorum canım. İnan sürekli de dua ediyorum senin için. Ama biraz tevekkül etmeye çalış. İyi düşün ve inşallah en iyisini yaşayacaksın. Bebeğinde sen de sağlıklı olacaksınız ben çok inaniyorum🙏🏻 2 cm açıklıkla haftalarca bekleyen var. Sen de bekleyeceksin. En kötü ihtimal doğarsa bile kuvezde gelişimini tamamlayacak. Dualarımız seninle 💐

Servikal uzunluk 23mm olmuş moralim çok bozuk
Canım ağlama hakkımda nasıl hayırlıysa öyle olsun belki düzelir hem böyle kanaman oldukça hem senin hem bebeğin hayatı tehlikeye giriyor iyi düşün iyi olsun evet söylemesi kolay oluyor başımıza gelmeden ama Allah herşeyin en iyisini biliyordur vardır bunda da bir hayır

Kızlar doktor beni kendi isteğiyle taburcu etti 1750 gram olmuş bebiş karından serviksi 35 ölçtü ama tabii vajinal baksa daha düşük çıkardı hakkımızda hayırlısı artık sancıyı bekleyeceğiz

Kızlar doktor beni kendi isteğiyle taburcu etti 1750 gram olmuş bebiş karından serviksi 35 ölçtü ama tabii vajinal baksa daha düşük çıkardı hakkımızda hayırlısı artık sancıyı bekleyeceğiz
hakkında hayırlısı olsun canım sen de yorma kendini yat devamlı

hakkında hayırlısı olsun canım sen de yorma kendini yat devamlı
Bu haftaları gördük şükür riske atmam Bi lavabo Bi temek dışında kalkmam yerimden diyete devam dedi ama ne yiyeceğimi söylemedi ben burda 3 öğün yüyordum ama evde hep 2 öğün yiyorum bişey olmaz herhalde

Hadi hayırlı olsun canım. Evde daha rahat edersin en azından.

Hadi hayırlı olsun canım. Evde daha rahat edersin en azından.
Aynen burda da rahattım ama hemşireden hemşireye fark ediyor dünküler hep ayağına çağırdı yordular damar yolum hep değişti bulamıyorlar tedavi zaten bitti oğlumu çok özledim hastaneye beni almaya gelmiş onunda sabrı kalmamış yukarı çıkmak için ağlıyor 😪

Valla canım kendimi Ferahlatmaya çalışıyorum ama olmuyor çok düşüneceğim şey var, herşeyden aklım çıkıyor, bebeğimi yanımda istiyorum 🥺
Haklısın, bizim de elimizden bir şey gelmediği için diyecek bir şey de bulamıyorum. Korkman, endişelenmen çok çok normal. Sağlığın çok önemli, sen iyi olacaksın ki o da iyi olsun öyle düşün. Çok zorlu seyler yaşadın inşallah gönlün ferahlar bebegine sağlıkla kavuşursun. Bunca zorluğun sonu hep güzellik olsun ikiniz içinde 🙏🏻

Bu haftaları gördük şükür riske atmam Bi lavabo Bi temek dışında kalkmam yerimden diyete devam dedi ama ne yiyeceğimi söylemedi ben burda 3 öğün yüyordum ama evde hep 2 öğün yiyorum bişey olmaz herhalde
Normalde sekeri olanlara uzun sureli aclik pek onerilmiyor. Bence ya doktora sorun ya da saglik ocagindaki aile hekiminize sorun. Hatta chatgpt’den de destek alabilirsiniz. Ben sizin icin bir haftalik ornek menu cikarmasini istedim:

32 haftalık hamile ve hamilelik şekeri (gestasyonel diyabet) olan birinin beslenmesi dengeli, düşük glisemik indeksli, lifli, protein ağırlıklı ve sağlıklı yağlar içeren bir şekilde düzenlenmelidir. İşte bir haftalık örnek yemek menüsü:
Pazartesi
Kahvaltı:

• 1 dilim tam buğday ekmeği

• 1 haşlanmış yumurta

• 1 dilim beyaz peynir

• Bol yeşillik (roka, maydanoz, dereotu)
• 4-5 adet zeytin
• 1 bardak şekersiz süt veya bitki çayı

Ara Öğün:

• 1 küçük kase yoğurt + 5 adet çiğ badem

Öğle Yemeği:

• 100-150 gr ızgara tavuk

• Bol yeşillikli salata (zeytinyağı ve limon ile)
• 3 yemek kaşığı bulgur pilavı
• 1 bardak ayran
Ara Öğün:

• 1 yeşil elma + 1 avuç ceviz

Akşam Yemeği:

• Zeytinyağlı sebze yemeği (kabak, brokoli, havuç, karnabahar vb.)
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 1 ince dilim tam buğday ekmeği
Ara Öğün:

• 1 bardak süt + 1 yemek kaşığı yulaf

Salı

Kahvaltı:

• 2 dilim tam buğday ekmeği

• 1 haşlanmış yumurta

• 1 tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesi

• Salatalık, domates

Ara Öğün:

• 1 küçük muz + 10 adet badem

Öğle Yemeği:

• 100 gr ızgara somon veya balık

• Kinoalı yeşil salata

• 1 bardak ayran

Ara Öğün:

• 1 dilim tam buğday ekmeği + 1 dilim beyaz peynir

Akşam Yemeği:

• Kırmızı mercimek çorbası

• Yoğurt

Ara Öğün:

• 2 adet ceviz + 1 bardak kefir

Çarşamba

Kahvaltı:

• Yulaf ezmesi (1 su bardağı süt ile)

• 1 tatlı kaşığı keten tohumu

• 5 adet fındık

Ara Öğün:

• 1 elma + 1 avuç fındık

Öğle Yemeği:

• Etli sebze yemeği (kabak, patlıcan, biber, domates)

• 3 yemek kaşığı bulgur pilavı

• Yoğurt

Ara Öğün:

• 1 dilim tam buğday ekmeği + lor peyniri

Akşam Yemeği:

• Zeytinyağlı barbunya yemeği

• Cacık

Ara Öğün:

• 1 bardak süt + 1 küçük hurma

Diğer günlerde de aynı prensiplerle devam edebilirsin:

• Ana öğünlerde: Protein (et, tavuk, balık, baklagiller), sebze ve tam tahıllar dengeli şekilde olmalı.

• Ara öğünlerde: Kan şekerini dengelemek için protein ve sağlıklı yağlar içeren besinler tercih edilmeli (badem, ceviz, yoğurt, kefir, tam buğday ekmeği gibi).

• Tatlı ihtiyacı için: Şekersiz tatlılar, meyveli yoğurtlar, yulaflı atıştırmalıklar tercih edilebilir.

Bu plan, dengeli beslenmeyi sağlarken kan şekerini de kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Eğer istersen, detaylı bir liste oluşturabilirim veya tarifler de ekleyebilirim.

Back
X