Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    82
Çok geçmişş olsunn .28 mm e kaç haftada kaç mm den düştü biliyormusunuz ,önceden ölçüm yapılmışmıydı.birde yumuşama olduğu vajinal ultrason ilemi anlaşıldı.
Canım 18 haftada 28mm ölçtü aslında çok kısa değil ama dedi yumuşama var sertliğini beğenmedim 2 3 gün ay sonra açılma yapar dedi. Alttan gözle muayene ile karar verdi ultrason ölçümlerinde uzun çıkması önemli değil yapısı önemli dedi. Bakalım inşallah güzel gider her şey
Geçmiş olsun canım önlemini almışlar hunileşme falan mı var yoksa farklı bir şey mi dikkat et canım enfeksiyon kapmamaya çalış bol bol dinlen
Yok canım açıklık hunilesme falan hiçbir şey yoktu önlem amacli atıldı sadece yumuşama var dedi yapısını sertliğini beğenmedi. Enfeksiyon riskine karşı 5 gün önceden yatisim yapildi düzenli antibiyotik veriliyor sürekli inşallah bir sorun yaşamam

Anladım canım aynen 25 altı olmadığı sürece atmıyorlar da risk görmüş bende serklajlıyım benimkide önlem amaçlı atıldı geçen hafta karından 33 ölçtü ondan önce 43 ölçtüler bakalım doğuma kadar ne olacak

tüm serklajlılar toplandık desenize

Hımm anladım normal ultrason da sinyal veriyor bir sorun varsa ama kesin tanı vajinal ultrason ile veriliyor yani teşekkürler

Peki serklajlı arkadaşlarım kısalma için bir sebeb varmıydı?benim rahim şeklim arcuat bu yüzden risk var oyüzden her kontrolde ölçtürüyorum hep 30 küsür çıkıyor 25 in altında dikiş öneriyorum diyor.rahim ağzınızın kısaldığını gösteren bir işaret hissedyormusunz mesela? Veya kontroller aydan aya yapılıyor bir ayda hemen kısalma fln olurmu ?

Canım benim ilk hamileligimde sanki eli ya da bacağı vajinamdan çıkıyor gibi hissediyordum doktora baskı olduğunu söyledim rahim ağzına bakmadı 2 gün sonra doğum oldu doğum da söylediler Bi dahakine serklaj olacak diye 19. Haftada serklaj oldum 23. Haftada hunileşme başlamış yani diğer doğumu yaptığım hafta bunda da önlem amaçlı atıldı diğer hamileliklerimde olanları duyunca kasık ağrısı olabilir rahim ağzında baskı olabilir bunlar sinyal zaten enfeksiyondan kaynaklı olabiliyor o yüzden herkes dikkat etmeli doktorlarda karından dahi olsa aslında her seferinde ölseler kimsenin canı yanmaz

Önlem amaçlı olarakta cok yapılıyor, ben mesela öyle oldum herkeste olacak birşey degil bence bu mesela bazı kısılerınde plesantası aşağıda bu da bazı kısılerde oluyor sadece o yuzden canınızı sıkmayın ama rahim seklınız özelse tabiki önleminizi alın

Çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim rahim şeklim arcuat hafif üstten basık. Kendi araştırmalarım sonucu önlem amaçlı hep karından ölçtürüyorum.doktorda daha önce yaşadığın bir kısalma bir erken doğum olmadığı için önlem amaçlı serklaj yapmıyorum diyor.takipteyim bende

Sizin gibi cok insan okudum bende bi sorun olmaz sürekli ölctürürseniz bence benimki de karından bakıyor bu arada ultrrasonu iyise karından da ölçebilir

Sizin gibi cok insan okudum bende bi sorun olmaz sürekli ölctürürseniz bence benimki de karından bakıyor bu arada ultrrasonu iyise karından da ölçebilir
Evet bazen hiç sorun yaratmıyormuş bazen rahim ağzı kısalabiliyormuş,rahmin normal bir yapısı kabul ediliyormuş diğer rahim şekilleri kadar risk yok dediler.hep karından bakıyor ,ultrason baya net gösteriyor.sağlıkla kucağımıza alalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…