- 14 Mayıs 2023
- 1.007
- 875
- 37
-
- Konu Sahibi Mervenur277
- #6.121
Ayy erkek mi acabaaKızlar cinsiyet tahminlerini alabilir miyiz
Zaten benim gidecegim hastanede randevu bulmak o kadar kolay ki. Yarin gidicrm mesela bu gece 12 de bile randevu var. Asıl sacma gelen de bu.. randevusuz gitsem bile muayene olabiliyorum zaten. Esimde yanimda olacak ona göre ayarlamakti güya amacim ama iste malesefŞu şekilde bilgi var bu arada belki sabah erken gidip direkt hastaneden randevu alabilirsin. Her poliklinikte kayıt alanları oluyor. Bazıları gidip sabahtan kayıt olup randevu oluşturuyorlar.
Eki Görüntüle 3499750
Maşallah, sağlıkla gelsinnn ben tahminimi kızdan yana kullanıyorumKızlar cinsiyet tahminlerini alabilir miyiz
Fetal dna yaptircam canim evet. Devlet hastanesinde yaotircam 2li taramayi yaparlarsa özele bende para verip yaptirmayi düşünmüyorum dedigin gibi. Bilemedim hic yaptirmasam mi yada 2li yi. Ben biraz olsun rahatlar aklim diye yaptirmak istiyorum aslinda ama dedigin gibi gercek dışı sonuclar cikar beni üzerlerse hic olmaz. Kararsiz kaldimmEğer fetal yaptıracaksan boşuna hiç para verip yaptırma gerek yok. Hem gerçek dışı sonuç ihtimallerden oluşuyor hemde fetal kendi başına yeterince pahalı bir de gereksiz yere ona para ödeme. Benim doktorum paketimde olduğu için yaptı 2’li taramayı
Kızlar yanlış anlamayın ama gerçek dışı sonuçlar çıktığı nerden çıkmış acaba fetal dna da ? Çok iyi hastaneler doktorlar öneriyorlar kurumlar güvenilirmiş. Ben gerçekten merak ediyorum kimin başına gelmiş yani gerçek dışı sonuçlar? Mesela bebeklerde riskli bir durum çıkınca doktorlar direk fetal dna ya yönlendiriyor çıkan sonuçlarda doğru oluyor diye biliyorumFetal dna yaptircam canim evet. Devlet hastanesinde yaotircam 2li taramayi yaparlarsa özele bende para verip yaptirmayi düşünmüyorum dedigin gibi. Bilemedim hic yaptirmasam mi yada 2li yi. Ben biraz olsun rahatlar aklim diye yaptirmak istiyorum aslinda ama dedigin gibi gercek dışı sonuclar cikar beni üzerlerse hic olmaz. Kararsiz kaldimm
Canım sıkma canını güzel haberler alacaksın Allahın izniyle minnoşlarımız yaramazlığa anne karnından başlamış bizi evhamlandırıyorlar ama geçecek bunlar Allahın izniyleÇok detaylı bir şey söylemedi kan sonucuma göre haftaya tam değerlendirme yapacak, ultrasonu görmek istediği için yanina uğradım. Ense kalınlığı 2.57 çıktı biraz yüksek olduğunu söyledi, ek olarak rahimdeki iki damarımda da çentik mevcutmuş, uterin arterde diastolik çentik olarak yazmış rapora. Bununla ilgili de çok açıklama yapmadı, kan sulandırıcı ilaç yazdı, tuzu olabildiğince azaltmami ve tansiyonumu takip etmemi söyledi. Kan sonucun geldikten sonra tam bir değerlendirme yaparız ona göre gerekirse fetal dna yapılabilir dedi.
İnternetten baktığımda bebegin gelişimini etkilediği ve gebelik zehirlenmesine sebep olabileceği ve bazen ilerleyen haftalarda çektiklerin kaybolabileceği de yazıyor.
Bakalim önümüzdeki hafta ne olur ne der hiç bilmiyorum, umarım iyidir, iyi olur.
Dogru okuduğuna emin misinKızlar yanlış anlamayın ama gerçek dışı sonuçlar çıktığı nerden çıkmış acaba fetal dna da ? Çok iyi hastaneler doktorlar öneriyorlar kurumlar güvenilirmiş. Ben gerçekten merak ediyorum kimin başına gelmiş yani gerçek dışı sonuçlar? Mesela bebeklerde riskli bir durum çıkınca doktorlar direk fetal dna ya yönlendiriyor çıkan sonuçlarda doğru oluyor diye biliyorum
Magnezyum olarak doktorun ne önerdi acaba?Günaydın canım , doktora gittim küçük bir kanama alanı gözüktü ama düşük riski yok dedi doktorum çok şükür , önlem amaçlı hafta başına kadar raporluyum yatıp bol bol dinlen dedi magnezyum başladı kabızlığı rahatlatmak amacıyla tekrar bir akıntıda mutlaka gel dedi.
Ama miniğim hareketlenmiş elleri kolları durmuyordu sabah karadut pekmezi içtim gittim doktora onu öyle hareketli görünce o kadar çok rahatladım ki anlatamam
Sana da çok geçmiş olsun canım inşallah hiç bir sıkıntı olmayacak kabızlık ıkınma durumları böyle minik alanlar yaratabilir nadirende olsa dedi benim doktorum sen içini ferah tut bir şey olmayacak Allahın izniyle
Ama pazartesiye kadar beklemek çok zor kuzum istersen başka bir doktora gidebilirsin Orhan beyi tavsiye ederim bak ikinci bir göz her zaman iyi olur o kadar babacan bir adam ki konuşması insanı çok rahatlatıyor eşimde aynı şeyi söylüyor bir değerlendir kuzum
Bebişler iyi olsun da hepsi hallolur inşallah canım :) rica ederimZaten benim gidecegim hastanede randevu bulmak o kadar kolay ki. Yarin gidicrm mesela bu gece 12 de bile randevu var. Asıl sacma gelen de bu.. randevusuz gitsem bile muayene olabiliyorum zaten. Esimde yanimda olacak ona göre ayarlamakti güya amacim ama iste malesefyarin randevusuz gitmeye karar verdim zaten direkt randevu vermeyince. Hersey yolunda olsun da inşallah sagol canim
ben bu kadar derin düşünmüyorum sanırım :) ama ailede ya da yakın çevremde riskli bir gebelik olmadığı için de olabilir. Saçlarımın diplerini platin yapmayacağım tabii ki deriden emilimi minimum olsa da riske almaya gerek yok ama oje yi de hiç düşünmemiştim. Ben biraz rahat bir anne olacağım muhtemelen :)Valla ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri oje bile sürmüyorum, çok vicdan yaparım boyamam kumralım kalsın tek tük beyazlar
İstersen usg de ense kalınlığına baktır sadece kan verme. Fetal dna yaptıracağını söylersin doktora daFetal dna yaptircam canim evet. Devlet hastanesinde yaotircam 2li taramayi yaparlarsa özele bende para verip yaptirmayi düşünmüyorum dedigin gibi. Bilemedim hic yaptirmasam mi yada 2li yi. Ben biraz olsun rahatlar aklim diye yaptirmak istiyorum aslinda ama dedigin gibi gercek dışı sonuclar cikar beni üzerlerse hic olmaz. Kararsiz kaldimm
Çok teşekkür ederimCanım sıkma canını güzel haberler alacaksın Allahın izniyle minnoşlarımız yaramazlığa anne karnından başlamış bizi evhamlandırıyorlar ama geçecek bunlar Allahın izniyle
Geçmiş olsun canım, dikkat et kendine inşallah güzel haberler alırsın ilerleyen haftalardaÇok detaylı bir şey söylemedi kan sonucuma göre haftaya tam değerlendirme yapacak, ultrasonu görmek istediği için yanina uğradım. Ense kalınlığı 2.57 çıktı biraz yüksek olduğunu söyledi, ek olarak rahimdeki iki damarımda da çentik mevcutmuş, uterin arterde diastolik çentik olarak yazmış rapora. Bununla ilgili de çok açıklama yapmadı, kan sulandırıcı ilaç yazdı, tuzu olabildiğince azaltmami ve tansiyonumu takip etmemi söyledi. Kan sonucun geldikten sonra tam bir değerlendirme yaparız ona göre gerekirse fetal dna yapılabilir dedi.
İnternetten baktığımda bebegin gelişimini etkilediği ve gebelik zehirlenmesine sebep olabileceği ve bazen ilerleyen haftalarda çektiklerin kaybolabileceği de yazıyor.
Bakalim önümüzdeki hafta ne olur ne der hiç bilmiyorum, umarım iyidir, iyi olur.
Olabilir canim aslinda mantikli. Doktora bir söyleyeyim bakalım. Bakar söylerse iyi olur. Ya işin dogrusu hep icim rahat bir aksilik duymadan ilerleyecegime sonsuz inaniyorum. Ama böyle testler tahliller yapacak olunca bi geriliyorum. Normal miyim acabaİstersen usg de ense kalınlığına baktır sadece kan verme. Fetal dna yaptıracağını söylersin doktora da
umarim inandiginiz gibi sorunsuzca ilerler. siz yine de testlerinizi ihmal etmeyin, n'olur n'olmaz.Olabilir canim aslinda mantikli. Doktora bir söyleyeyim bakalım. Bakar söylerse iyi olur. Ya işin dogrusu hep icim rahat bir aksilik duymadan ilerleyecegime sonsuz inaniyorum. Ama böyle testler tahliller yapacak olunca bi geriliyorum. Normal miyim acaba
Bendede vardı canım çentik son ana kadarda devam etti ilerleyen aylarda çok gelişmiyor bebek benim oğlum 38 haftada 46 cm 2600 grm doğdu ama ilk ay 12 cm boy attı 2 kg aldı Çok ciddi bir sorun değil canını sıkma doğunca telafi ediyorlar. Şuan 7 yaşında tüm yaşıtlarından uzun pehlivan gibi :)Çok detaylı bir şey söylemedi kan sonucuma göre haftaya tam değerlendirme yapacak, ultrasonu görmek istediği için yanina uğradım. Ense kalınlığı 2.57 çıktı biraz yüksek olduğunu söyledi, ek olarak rahimdeki iki damarımda da çentik mevcutmuş, uterin arterde diastolik çentik olarak yazmış rapora. Bununla ilgili de çok açıklama yapmadı, kan sulandırıcı ilaç yazdı, tuzu olabildiğince azaltmami ve tansiyonumu takip etmemi söyledi. Kan sonucun geldikten sonra tam bir değerlendirme yaparız ona göre gerekirse fetal dna yapılabilir dedi.
Maşallah çok sevindim, hep sağlıklı olsun inşallahBendede vardı canım çentik son ana kadarda devam etti ilerleyen aylarda çok gelişmiyor bebek benim oğlum 38 haftada 46 cm 2600 grm doğdu ama ilk ay 12 cm boy attı 2 kg aldı Çok ciddi bir sorun değil canını sıkma doğunca telafi ediyorlar. Şuan 7 yaşında tüm yaşıtlarından uzun pehlivan gibi :)
İnşallah çok teşekkür ederim, hepimiz hep güzel haber alalımGeçmiş olsun canım, dikkat et kendine inşallah güzel haberler alırsın ilerleyen haftalarda
Ablam 6,7 ay o stresle doğumu bekledi yüksek riskli cıktı bebek doğduğunda bile başka bebeği gösterdiniz ben üzülmeyeyim diye beni kandırıyorsunuz cocugumda birsey yokmu diye şok geçirdi.Kızlar yanlış anlamayın ama gerçek dışı sonuçlar çıktığı nerden çıkmış acaba fetal dna da ? Çok iyi hastaneler doktorlar öneriyorlar kurumlar güvenilirmiş. Ben gerçekten merak ediyorum kimin başına gelmiş yani gerçek dışı sonuçlar? Mesela bebeklerde riskli bir durum çıkınca doktorlar direk fetal dna ya yönlendiriyor çıkan sonuçlarda doğru oluyor diye biliyorum
Dahil oldum ama ben de genelde aşırı rahatım nedense bebek iyidir sorun yoktur diye kasmıyorum, hep böyle sıkıntısız gidecek diye düşünüyorum. Hatta bazen yazılanlar okuyunca ben gamsız mıyım niye bu kadar rahatım diyorum. Ama ikili teste girdikten sonra 1 hafta boyunca her gün dua ederken buldum kendimi lütfen sağlıklı olsun diye. Sadece testler çok geriyor beniOlabilir canim aslinda mantikli. Doktora bir söyleyeyim bakalım. Bakar söylerse iyi olur. Ya işin dogrusu hep icim rahat bir aksilik duymadan ilerleyecegime sonsuz inaniyorum. Ama böyle testler tahliller yapacak olunca bi geriliyorum. Normal miyim acaba