Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

İlişki yasak olan arkadaşlarım sizler nasıl yapıyorsunuz bize doğuma kadar yasak doktor söylemedi ama önceden erken doğum yaptığım için bir önceki gebeliğimde de serklaj olmuştum yani bundada yasaktır diye düşünüyorum eşimde bu hamileliğimde bir türlü tatmin olmuyor bir şekilde tatmin etmeye çalışıyorum tam ilişki yaşanmadığı için rahat etmiyor diğer gebeliklerimde bu kadar sıkıştırmıyordu anlamadım

Size de kolaylıklar diliyorum, taşınmada zor oluyor. İnşallah yardım edecek çok kişi vardır etrafınızda kolayca yerleşirsin

şimdi nasılsın canım ? cuma gecesi bende de kahverengi iplik şeklinde akıntılar yaşadım kesilmeyince cumartesi gunu doktrora gittim bebiş iyidi progesteron başladık bizde fitil şeklinde ama pazartesi gecesi kırmızı kanama yaşamdım iki peçete dolduracak kadar acile gittim hemen ebe hemşire baktı banada doktorumu aradılar ve iğne şeklinde progesteron yaptıldı 2 saat gözlem altında kaldım kanama durunca çıktım fitili günde ikiye çıkarıdılar bazı yasaklar verildi yatmam gerektiğini söyledi şuan durdu çok şükür yok bebek iyidir umurım doktor randevum pazartesi gunu çok canım sıkkın

11. Haftamda yaptırdım.

Tam 12 haftada yaptırdım ben canım devlette

12+6’da yaptırdım ben canım

Ben su an 11+4 üm yarin gittigimde yaptırmayi düşünüyordum sizce yapar mi
Devlete gidicem. Fetal dna yaptircam zaten diye özelde hic yaptırmayı düşünmüyorum bile bosuna ekstra ödemeye gerek yok diye.
Bu mhrs sistemi ne kadar kötü olmus yaa, bugun icin randevum vardi acil bir durum dolayisiyla aksam iptal ettim randevumu. Bu sabah tekrar randevu almak icin girdim bana ayin 21 inden önce randevu alamazsiniz diyor. Bu ne sacmalik ben anlamadim

kızlar benimde bugun muayenem vardı devlette daha 2. kez gördüm miniğimi.12 haftalık sıkıntı yok dedi kalp atşını dinletmedı gösterdi sadece.ama verdiği fotoda hıc bebek bellı olmuyo bakarken gördum tepiniyodu .bide ben pc den yazıyorum emojileri bulamıyorum yaaa

Nasil cikti usg muayenesi canim. Ne dedi doktor
Çok detaylı bir şey söylemedi kan sonucuma göre haftaya tam değerlendirme yapacak, ultrasonu görmek istediği için yanina uğradım. Ense kalınlığı 2.57 çıktı biraz yüksek olduğunu söyledi, ek olarak rahimdeki iki damarımda da çentik mevcutmuş, uterin arterde diastolik çentik olarak yazmış rapora. Bununla ilgili de çok açıklama yapmadı, kan sulandırıcı ilaç yazdı, tuzu olabildiğince azaltmami ve tansiyonumu takip etmemi söyledi. Kan sonucun geldikten sonra tam bir değerlendirme yaparız ona göre gerekirse fetal dna yapılabilir dedi.
İnternetten baktığımda bebegin gelişimini etkilediği ve gebelik zehirlenmesine sebep olabileceği ve bazen ilerleyen haftalarda çektiklerin kaybolabileceği de yazıyor.
Bakalim önümüzdeki hafta ne olur ne der hiç bilmiyorum, umarım iyidir, iyi olur.

Maşallah ultrasonda kocaman görünüyorlar gerçekten de ben o yüzden videoya çekiyorum ara sıra izlemek için

Ben ilk gebeliğimde gebelik zehirlenmesi yaşadığım için 36+6 da doğdu oğlum beklemesi hem bebek hem benim için riskli olacağından. Özellikle ilk bebekse ve cinsiyeti de erkekse preeklampsi görülmesi daha muhtemelmiş. İhmal etme mutlaka tansiyonunu takip et canım. Belli bi haftadan itibaren doğuma kadar coraspin kullanmıştım ben. Doktorum ikinci gebelikte tekrar etmesini beklemeyiz ama yine de temkinli ol dedi. Ben de dikkat etmeye çalışıyorum. Tuz olarak iyotlu tuz kullanmamı önerdi.

İçini ferah tut canım hayırlı haberler alırsın inşallah

Çok teşekkür ederim deneyimlerini paylaştığın için. inşallah bir daha yaşamazsın aynı şeyleri rahat bir gebelik geçirirsin. Aslında arada tansiyonumu ölçerdim evde ve düşük çıkardı hep. Benim de ilk gebeligim ve bilmediğim çok şey var. Ne yapacağını bilmemek de tedirgin ediyor. Artık yediğime ictigime daha çok dikkat edeceğim umarım etkisi olur.

Rica ederim ne demek. 20. Haftaya kadar tansiyon genelde düşük oluyor. Önemli olan 20. Haftadan sonrası aslında. İnşallah sen de yaşamazsın sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…