- 16 Şubat 2014
- 134
- 281
- 303
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #31.341
Ya yanlış anlamayin tabide birde emekler tarzda dursan o şekilde versen yer çekiminden kaynaklı süt akışı da daha hızlı oluyormuş belki yerçekimiyle bebeğin agzina hiç yük binmez yorulmaz çok zor biliyorum oğlum emmeye alışsın diye 6 ay savaş verdim amuda bile kalktım diyebilirimBenim bebeğin emmesi için bir çok ebe ugrasti ama fayda etmedi kim ne yaptıysa emzirme danışmanı bu konuda gerçekten faydalı olabilir mi? Meme ucum da var ama bebek asla tutmak istemiyor tiksinir gibi davranıyor ancak silikon uc takınca emiyor
15 yada 20 dk emiyor. Sutumu sagmadim hic cok cok dehil normal sütüm. Mesela kucagimda emiyor bitince hala kucagimdayken biraz cikariyor. 5 dk snra yine azcik cikariyor. Diyorum zaten emdigin neki hepsini cikardinNe kadar süre emziriyorsun canım sütün çok mu hiç sağdın mı ne kadar var acaba genelde fazlalıktan dolayı kusuyor bebekler emzirdikten sonra hemen yatırma biraz sindirsin öyle yatır olmadı
Ayy hayır neden yanlış anlayayımYa yanlış anlamayin tabide birde emekler tarzda dursan o şekilde versen yer çekiminden kaynaklı süt akışı da daha hızlı oluyormuş belki yerçekimiyle bebeğin agzina hiç yük binmez yorulmaz çok zor biliyorum oğlum emmeye alışsın diye 6 ay savaş verdim amuda bile kalktım diyebilirimbu günler geçecek bebek büyüdükçe çene kası geliştikçe rahat kavrayacak yanlış anlamayın ben buraya çok takılıyorum ama 3 çocuğumda Mart nisan ayına denk geldiği için özel hissettiriyor bana
Di mi minnacık kuş mis kokulu bende bebek özlemişim abla gözüme çok büyük geliyorÇok iyiyiz çok şükür o da bende ..mis gibi kokuyor insan kaç çocuğu olursa olsun o ilk taze güzel kokuyu unutamıyor Harika bişey gerçekten
Kötü düşünme canım ilkinde yaşamadım öyle bir şey sende yaşamazsın söylüyorsun midem bulanıyor diye hemen metpamid koyuyorlar zaten geçiyor benim ikincisindeki işlemim de sıkıntılıydı uzun sürdü ondanAcaba ne saçmalarım meraktayım
Ay kusmak en korktuğum şeeeyyyyy yeni fobi yüklendiiiiii
Beybi 9 aydır bir şeyleri sen stres hep yapıyorsun bak bu zamana kadar geldik çok şükür artık sondayız hallolacak merak etme kendini rahat bırak bırak artıkEvet ikinci sezeryan daha zor diyor herkes daha agriliymis canim iste ben tansiyonum olculdukce panik yapiyorum
Oy kıyamam kuzucuk ya fazla geliyordur diye biliyorum ama sen sütüm fazla değil diyorsan kontrole gittiğinizde bir danış istersen emzirdikten sonra da dik pozisyonda tutmaya çalış hemen yatırma benimde az sütüm sarılık olduk hemencecik biz de15 yada 20 dk emiyor. Sutumu sagmadim hic cok cok dehil normal sütüm. Mesela kucagimda emiyor bitince hala kucagimdayken biraz cikariyor. 5 dk snra yine azcik cikariyor. Diyorum zaten emdigin neki hepsini cikardin
Bebeğin kafasını hafiften yana doğru tutacak şekilde vermeye çalışınAyy hayır neden yanlış anlayayımvallahi her yolu denemeye hazırım yani, silikon ucla mi o şekilde emekler tarzda verdiniz memeyi, benimki ne şekilde olursa olsun çıplak memeyi tutmuyor maalesef ama yer çekiminden faydalanmak mantıklı sadece süt bebeğin boğazına kaçmaz mi bu sefer de yatar pozisyondayken
Al benden de o kadar. Hastanede 4 kişilik aile fotoğrafımız olsun istiyordum ama o acıyla aklıma gelmedi bile.Evet canım zaten ilkinde sezeryan olduğum için direk bu da sezeryan olacağı için bakmadı ama ilk gittiğimde baktı açılmam vardı bebek ters olunca acil sezeryan demişti seninde şimdi planlı sezeryan olduğu için bakmaz direk sezeryane girersin diye düşünüyorum
Ameliyattan sonra biraz zor oluyor kuzum yürümek etmek ama tabi seni rahatlatan birilerinin yanında olması çok güzel benim eşim destek oldu o konuda sağolsun en çok onla rahat ettim annemde evde kızıma baktı ay iki doğumumda da bir tane aile fotomuz yok hastanede bir şekilde her şeylerden vazgeçmişim ağrıdan sancıdan
Haklisin canim ben bayagi stres oldum karaciger enzimim vs dusmemistibi ara doktor surekli testler vs yapti ordan bi korku geldi gitmiyor da ins hersey guzel olur ilk olunca sanirim bir bilinmezlik oluyorDi mi minnacık kuş mis kokulu bende bebek özlemişim abla gözüme çok büyük geliyor
Sağlıcakla büyütün canım
Kötü düşünme canım ilkinde yaşamadım öyle bir şey sende yaşamazsın söylüyorsun midem bulanıyor diye hemen metpamid koyuyorlar zaten geçiyor benim ikincisindeki işlemim de sıkıntılıydı uzun sürdü ondan
Beybi 9 aydır bir şeyleri sen stres hep yapıyorsun bak bu zamana kadar geldik çok şükür artık sondayız hallolacak merak etme kendini rahat bırak bırak artık
Bir de bana güven 2 kere gebelik zehirlenmesi geçirmiş biri olarak söylüyorum ilkinde geçirdim ikinciden başlangıçtı ilkinde 20 tansiyonla doğuma girdim ikincisinde 15 di bir şey olmuyor bunları düşünüp kendini iyice strese sokma sonuca odaklan sonuç çok güzel olacak onun için dua et diğer türlü dediğim gibi doğumun bence iki türlüsü de zor kolay bir şey yok ama sonucu her şeye değer sağlıcakla inşallah
Evet canım bende beklemeye kadar verdim sadece emzirirken oda çok terliyor diye pamuk ıslatıp vücudunu sildim bugün biraz . Düştü düşecek zatenİnşallah biran önce toparlarsın canım.
Çok şükür kuzum iyice toparladım ben.
Canım benim kızın 14.gün düştü göbek bağı. O güne kadar yıkamadım. Su gelir enfeksiyon olur diye tedirgin oldum açıkçası. Yıkadıktan sonra da cildi kabuk kabuk soyulmaya devam ediyor. Zamanla geçer o soyulmalar da.
Bunda benim de ameliyat masasında mide bulantım oldu. Hemen bulantı önleyici ilaç verdiler. Bir yandan da başımın yanına örtüler serdiler kusarsam diye. Çok şükür ilaç etki etti.He evet nasıl okuduysamen son kaçta yedin dediler 8 falandı herhalde hatırlayamadım da 10 falan dedim beklemeden aldılar doğum başladığı içinde bunda oluk oluk kustum belki de aç olmadığım içindi mide bulantısı oluyor zaten ameliyat esnasında ilkinde sabah direk aç gitmiştim mide bulantısına rağmen kusmamıştım
Kuzum ben hiç bahsetmemiştim doktora hemoroidim var diye açıkçası o zamanlar aklıma da gelmedi . Normal doğum yaptım . İlk günler dikiş ağrım var sanıyordum ama meğer hemoroid yüzünden oturamıyor acı çekiyormuşum Onuda tuvalete çıkınca anladım . Kabız olmazsan sorun yaşamazsın bence . Ben 4 gün felan acısını çektim çünkü kabız oldumKızlar geçen hafta 36 haftaydım ve 1 aydır geçmeyen hemoroidlerden bahsetmiştim en sonunda patladı ve ağrısından kurtuldum. Şiş haldeyken doktorum sezeryan önermişti. Şu anda söndü hala bezeler dışında ama ağrım yok kabız falan olmazsam sönük duruyor. Ama dışkı yaparken şişiyor yine. Doktora da bir daha sormadım son halini. Sezeryan tarihi almıştım ama sizce geçti diye normal doğumu denemeli miyim? Doğumda yine şişip sonradan başıma iş açar mı? Yaşayan var mı ya da şahit olan? Bir de bebeğim şu an 37. Haftada kilosu 3250. 2 haftaya daha da kilo alır illa ki. Çok küçük bi bebek de değil zorlar mı acaba beni ıkınırken hemoroidle?
tesekkuler bende araba var ama puset yok onu kendim alacağım sadece sormak istemiştim sanırım doğumdan hemen sonrada kullanılabilen bir arabaAynı sorun bende de var. Hastanede sarılık çıkınca mama verin dediler mamayı şırıngayla verince memeye alışamadı bu sefer. Biberon da kabulnetmedi. Sağıp şırıngayla vermeye başladık ama mahvolduk yani. Philips avent in #reklamdeğil biberonu var meme reddi yapmayan onu kullandık ona alışınca memeye de başladınşırıngayı bıraktık. Öte yandan malesef kolaylaştıracaklarına zorlaştırıyorlar insanlar kimseyi görmek istemediğim günler oldu çok şükür dğzeldi inşallah senin de düzelir
Bugğn kullandık sürüşü kolay rahat bir araba. Ama aynı konforda başka uygun arabalar da vardır muhakkak
Ben 1 ay uğraştım geçen hafta en son oturamıyordum bile o yüzden doktora söylemiştim. Kendisi patladı bir de ona da şaşırdım nasıl bi şey anlamadım. Acaba ıkınırsam yine şişip patlar mı çünkü şu an tuvaletimi yaparken de şişiyor. Bir de bi tane değil 4 tane falan parça var dışarı çıkmış şekilde. 2 kutu krem fitil sıcak su oturma banyolarıyla falan ancak geçti. Yine aynı süreci yaşamaktan korkuyorum bir de doğumda ön tarafta da dikiş oluyor oturamazsam falan diye korkuyorum. Tuvalete çıkmak kabus oluyor zaten. Sezeryan olursam kabız olmamaya dikkat edip oraya krem tedavisine falan başlamayı düşünüyorum belki tamamen kaybolur diye. O yüzden emin değilim yine doktora sorarım tabi ki de kararı bana bırakırsa bilmiyorum işteKuzum ben hiç bahsetmemiştim doktora hemoroidim var diye açıkçası o zamanlar aklıma da gelmedi . Normal doğum yaptım . İlk günler dikiş ağrım var sanıyordum ama meğer hemoroid yüzünden oturamıyor acı çekiyormuşum Onuda tuvalete çıkınca anladım . Kabız olmazsan sorun yaşamazsın bence . Ben 4 gün felan acısını çektim çünkü kabız oldumama şükür bugün 10.günümüz çok çok daha iyiyim. Ama sen yine doktoruna danış derim . Cidden acısı kötü oluyor .
Bunu deneyeceğim yaa insaAllah faydası olur çok teşekkür ederimmBebeğin kafasını hafiften yana doğru tutacak şekilde vermeye çalışın
Yani silikonla denemen bence daha mantıklı ilk başta slikonla tutmayı becersin ardından çenesi kuvvetlernince ucsuzda başarabilir inşallah
Ben 13.50 de girdim 14.04 te bebiş doğdu benim çıkmam 15.00 ı buldu çünkü kordon kanı ve kordon dokusu aldırdık doğru alınabilmesi için baya oyaladı bizi. Dikiş kısmı 20-25 dk sürüyor.Yaa gözünüz aydınnn. Ne kadar sürdü toplam da?
Sıfır baş ağrısı. 4 saat sonra direkt 2 filtre kahve içmemi söyledi anestezi dr u içtim hiç bel ve baş ağrım yok. 3 gün böyle yapacaksın günde 2 sütsüz filtre kahve 2.5 litre su dediCanim gozunaydin anali babali buyutsun Allah bas agrin var mi ?
Kiminle görüşüyorsun canım? Nasıl bi yöntem izlemiştin?
Arkadaşım tam olarak meme reddi yaşadı danışman şle çözebilmişti anca asla ağzına almıyordu memeyi, bizdeki sorun tembellikti ağzına alıuor ama çekmiyor çünkü biberona alışmış beni çekmediği için doymuyor mama istiyor ağlıyor emsede emmesede aç gibi davrnaıyordu tabi sütüm doyurmuyor bende sütüm yok zannediyordum sağıp veriyordum bazen geliyordu bazen gelmiyordu sağımda habire mastit belasıylada uğraşıyordum boşalmadığı için bir ay uğraştım çabaladım olmadı ne düzgün çektirebildim ne sütü artırabildim ne de mamayı bırakabildik tamam artık şöyle biri var dedim eşime onunla görüşücem ve ben memeden kesicem dedim ismi Dilruba DEMİREZER arkadşaımda memnun kaldığı için bu kişiyi seçtim ben çok fazla seçenek var uzaktan online olarak danışmanlık aldık Allah binlerce kere razı yatar kalkar dua ederim o kadına aldığı para iki mama parasıydı ve mamayı tamamen bıraktık sütüm şarıl şarıl oldu bebeğim kilo almaya başladı beni çok güzel çekmeye emmeye başladı lohuslaık depresyonundan bile kurtuldum o rahatlık ileBenim bebeğin emmesi için bir çok ebe ugrasti ama fayda etmedi kim ne yaptıysa emzirme danışmanı bu konuda gerçekten faydalı olabilir mi? Meme ucum da var ama bebek asla tutmak istemiyor tiksinir gibi davranıyor ancak silikon uc takınca emiyor
Tam tersine operasyona girince çok panikledim ve tansiyonum düştü 7/5 oldu , kalp ritmim 80 e düştü ve mide bulantısı geldi ama sonra bir şey verdiler damardan hemen geçti zaten normalmiş düşmesi ya da yükselmesi hazırlıklılar. Ameliyathane ekibi çok çok önemli ben çok şanslıydım çok iyi insanlardı.Canim gozunaydin anali babali buyutsun bas agrin var mi ?
Ve nabzin nasildi benim yukseliyor panikten
Ben baştan diyim midem bulanıyor diye ilacı salsınlarDi mi minnacık kuş mis kokulu bende bebek özlemişim abla gözüme çok büyük geliyor
Sağlıcakla büyütün canım
Kötü düşünme canım ilkinde yaşamadım öyle bir şey sende yaşamazsın söylüyorsun midem bulanıyor diye hemen metpamid koyuyorlar zaten geçiyor benim ikincisindeki işlemim de sıkıntılıydı uzun sürdü ondan
Beybi 9 aydır bir şeyleri sen stres hep yapıyorsun bak bu zamana kadar geldik çok şükür artık sondayız hallolacak merak etme kendini rahat bırak bırak artık
Bir de bana güven 2 kere gebelik zehirlenmesi geçirmiş biri olarak söylüyorum ilkinde geçirdim ikinciden başlangıçtı ilkinde 20 tansiyonla doğuma girdim ikincisinde 15 di bir şey olmuyor bunları düşünüp kendini iyice strese sokma sonuca odaklan sonuç çok güzel olacak onun için dua et diğer türlü dediğim gibi doğumun bence iki türlüsü de zor kolay bir şey yok ama sonucu her şeye değer sağlıcakla inşallah
Hımm kordon kanı falan olmasa 14:30 gibi bitecekmiş yani. Senin mide bulantın oldu mu?Ben 13.50 de girdim 14.04 te bebiş doğdu benim çıkmam 15.00 ı buldu çünkü kordon kanı ve kordon dokusu aldırdık doğru alınabilmesi için baya oyaladı bizi. Dikiş kısmı 20-25 dk sürüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?