Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    148

EDS (Emzirme Destek Sistemi) Avantajları Nelerdir?​

1. Bebek memeyi emerken ihtiyaç duyduğu sütü kaşık, enjektör, fincan veya biberona gerek duymadan çok rahat alır.
  2. Memeden emmeyi daha kolay öğrenir.
  3. Anne bebeği emzirdiği için mutlu olur.
  4. Anne ile bebeğin ten teması sağlanır.
  5. Bebeğin meme başı karışıklığı yaşamasını önler.
  6. Biberona alışmasını önler.
  7. Anne memesinde süt gerçekten az ise bebeğin emerken hayal kırıklığı yaşamasını önler.
  8. Anne sütünün artmasını sağlar.
  9. Bebek memeden süt aldıkça emme isteği artar.
  10. Anne ile bebek arasındaki bağı güçlendirir.
  11. Emzirmenin uzun süre devam etmesini sağlar.

EDS’nin Dezavantajları Var Mıdır?​

1. EDS sistemini kurup kullanmak bazı anneler için güç olabilir.
  2. İnce beslenme sondalarının temizliği çok zor olabilir.
  3. Bazen sistemde süt sızıntısı olabilir.
  4. Bazı bebekler beslenme sondasından süt çekmekte zorlanır.
  5. Bazı bebekler sondayı fark edip ağzından çıkarabilir.
  6. Beslenme sondası bazen anne meme ucunu acıtabilir.
  7. Beslenme sonrası bebeğin ağzına çok girerse öğürme refleksini uyarabilir.
  8. Bazen mamalar ince tüplerin tıkanmasına neden olur.

Ufak çaplı bir yazı ben deneyimlemedim ama zor olsada denenebilir

Ozele mi gidiyorsunuz? benim 34.haftada hala makat gelisti bu hafta 36.haftam oldu doktora gidicem donmediyse doktor kacinci haftayi bekler acaba

Of of inşallah kısa sürede halledebilirim yoksa kaç ay nasıl böyle devam edicem ben 10 günde çöktüm mdkskskska
Bebeğin doyup doymadığını belli aralıklarla tartarak öğrenebilirsiniz haftalık alması gereken gramı alsa yeterli onun aç gibi davranmasına bakmayın kilo artışı iyiyse bir yandan mamayı azaltıp bir yandan dediğim masaj ile emzirmeyi deneyebilirsin, uyumasına izin yok aklında olsun mamayıda biberon ile verme kaşıkla ver sinirlensin biraz içerken şakır şakır ağza gelmesin gece özellikle sütün daha bol olur gece sık emzir

Ozele mi gidiyorsunuz? benim 34.haftada hala makat gelisti bu hafta 36.haftam oldu doktora gidicem donmediyse doktor kacinci haftayi bekler acaba
Evet özele gidiyorum perinatolog takipleyim ya aslında sezeryan olursa 38 haftada alınıyor ama ben de gelişim geriliği başladı en geç 37 haftaya kadar bekleyeceğiz dedi Perşembe günü sezeryan günü verdi ama dün gece çok fena sancılarım oldu acile gittim serum ciğer geliştirici falan verildi yarın da tekrar muayeneye gideceğim açıklık yokmuş bebek hala dönmemiş sanırım son haftalarda dönüyor diyen de var dönmüyor diyen de var benimki inat etti makat gelis doğumu bekliyor hemen hemen haftamız aynı eğer bir sıkıntı yoksa doktor 38'i bekleyebilir sen de özele mi gidiyorsun devlet mi

Ben devlete gidiyorum yasadigim sehirde ozel hastane olmadigi icin eger doktorum sezeryan derse detaylari ogrenip ona gore devlette mi yoksa ozelde mi sezeryan olacagima karar verecegim. 38.haftada donende oluyormus, devlette bebegin donmesini kacinci haftaya kadar bekliyorlar onu merak ediyorum bu hafta doktoruma soracagim. Bende su an sanci vs cikmiyor nstde

Kızlar doğum yapanlara soruyorum ödeminiz varmı ya patlıycak elim ayağım şaka gibi bi durum da yım Doğumdan sonra oldu
Hem de nasıl kocamın 42 numara spor ayakkabıları bile olmadı. 3. Gün muayene için hastaneye 42 numara yandan genişletilen terlikle gittim ve o bile dar geldi. kar yağmıştı bir de anam ne rezillik bir hafta sonra indi ama. Verilen serumlardan heralde

Ayy gebelikte almadığım kiloyu gösteriyorum şu an şaka gibi bi durumdayım ya napsak geçer acaba

Bana da bunu diyen çoktu ondan 3 numara büyük almıştım terliği de benim ayaklar hamileliğin son dönemi şişti 1 numara kadar doğum sonrası normaldi. Bacaklar falan çok şişiyor dediler benim aynıydı

Benim iki gün önce o kadar ağrım sancım vardı ki bana kalsa doğuruyordum ama iki gündür hamile gibi bile değilim. Göbeğim olmasa hamile olduğumu unutcam
Baya ağrı yapıyor özellikle uyurken uyludan uyandırdı dün gece
Benim de öyleydi djdhjsjdjdjd niye diyorum bilin diye yani belki açıklık vardır veya cidden doğuma hazırlık olarak birden her şey ola da bilir, dogurursunuz yani sıkıntı yok
O yüzden sorıyım dedim senin özellikle geceleri sancın olmuştu sanki doğacaksa doğsun sıkıntı yok zaten ama bu belirsizlik yoruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…