- 22 Ekim 2024
- 1.527
- 3.805
- 48
- 25
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #31.461
Çözersin inşallah sıkma canını daha çeneleri çok kuvvetli değil zorlanıyorlar haliyle, alışacaksiniz birbirinizeOf of inşallah kısa sürede halledebilirim yoksa kaç ay nasıl böyle devam edicem ben10 günde çöktüm mdkskskska
Gözünaydın geldiler demekYok okurken uyuyakalmisim sbbxbxbxjdb bi de annemler burdaydi dünden beri o yüzden pek girmedim
Evet fitil de erken verilebilir bence ha 40 da vermiş ha 41 de bekledikçe bebeğin kakasını yapma riski artıyor çünküFitili mi daha önce yapabilir demek istedin canım
Ufak çaplı bir yazı ben deneyimlemedim ama zor olsada denenebilirEDS (Emzirme Destek Sistemi) Avantajları Nelerdir?
- Bebek memeyi emerken ihtiyaç duyduğu sütü kaşık, enjektör, fincan veya biberona gerek duymadan çok rahat alır.
- Memeden emmeyi daha kolay öğrenir.
- Anne bebeği emzirdiği için mutlu olur.
- Anne ile bebeğin ten teması sağlanır.
- Bebeğin meme başı karışıklığı yaşamasını önler.
- Biberona alışmasını önler.
- Anne memesinde süt gerçekten az ise bebeğin emerken hayal kırıklığı yaşamasını önler.
- Anne sütünün artmasını sağlar.
- Bebek memeden süt aldıkça emme isteği artar.
- Anne ile bebek arasındaki bağı güçlendirir.
- Emzirmenin uzun süre devam etmesini sağlar.
EDS’nin Dezavantajları Var Mıdır?
- EDS sistemini kurup kullanmak bazı anneler için güç olabilir.
- İnce beslenme sondalarının temizliği çok zor olabilir.
- Bazen sistemde süt sızıntısı olabilir.
- Bazı bebekler beslenme sondasından süt çekmekte zorlanır.
- Bazı bebekler sondayı fark edip ağzından çıkarabilir.
- Beslenme sondası bazen anne meme ucunu acıtabilir.
- Beslenme sonrası bebeğin ağzına çok girerse öğürme refleksini uyarabilir.
- Bazen mamalar ince tüplerin tıkanmasına neden olur.
Normal bekliyorsun ozaman hadi hayırlısı sağlıklı vakitte inşallahBelli değil daha yarın nst ye girip çıkıcam hiçbir belirtimiz yok
Yarın konuşacağım tüm endişelerimi inşallah hiçbir şeye gerek kalmadan kendi kendine başlarEvet fitil de erken verilebilir bence ha 40 da vermiş ha 41 de bekledikçe bebeğin kakasını yapma riski artıyor çünkü
Ozele mi gidiyorsunuz? benim 34.haftada hala makat gelisti bu hafta 36.haftam oldu doktora gidicem donmediyse doktor kacinci haftayi bekler acabaNormal doğum yapanları tebrik ederim o sancı çekmeleri doğurmaları cidden çok büyük bı emek açıklık kontrolü bile zorla yaptırdım ben normal doğum insanı değilim ya bebeğim ters olduğu içinde zorunlu sezeryan olcam
Ha evet normal, ilkide öyleydi bekliyoruz bakalım ne zaman gelecek çok merak ediyorum bir gelsede kurtulsamNormal bekliyorsun ozaman hadi hayırlısı sağlıklı vakitte inşallah
Bebeğin doyup doymadığını belli aralıklarla tartarak öğrenebilirsiniz haftalık alması gereken gramı alsa yeterli onun aç gibi davranmasına bakmayın kilo artışı iyiyse bir yandan mamayı azaltıp bir yandan dediğim masaj ile emzirmeyi deneyebilirsin, uyumasına izin yok aklında olsun mamayıda biberon ile verme kaşıkla ver sinirlensin biraz içerken şakır şakır ağza gelmesin gece özellikle sütün daha bol olur gece sık emzirOf of inşallah kısa sürede halledebilirim yoksa kaç ay nasıl böyle devam edicem ben10 günde çöktüm mdkskskska
Evet özele gidiyorum perinatolog takipleyim ya aslında sezeryan olursa 38 haftada alınıyor ama ben de gelişim geriliği başladı en geç 37 haftaya kadar bekleyeceğiz dedi Perşembe günü sezeryan günü verdi ama dün gece çok fena sancılarım oldu acile gittim serum ciğer geliştirici falan verildi yarın da tekrar muayeneye gideceğim açıklık yokmuş bebek hala dönmemiş sanırım son haftalarda dönüyor diyen de var dönmüyor diyen de var benimki inat etti makat gelis doğumu bekliyorOzele mi gidiyorsunuz? benim 34.haftada hala makat gelisti bu hafta 36.haftam oldu doktora gidicem donmediyse doktor kacinci haftayi bekler acaba
Hepimizin ortak bu sorunuHa evet normal, ilkide öyleydi bekliyoruz bakalım ne zaman gelecek çok merak ediyorum bir gelsede kurtulsam
Ben devlete gidiyorum yasadigim sehirde ozel hastane olmadigi icin eger doktorum sezeryan derse detaylari ogrenip ona gore devlette mi yoksa ozelde mi sezeryan olacagima karar verecegim. 38.haftada donende oluyormus, devlette bebegin donmesini kacinci haftaya kadar bekliyorlar onu merak ediyorum bu hafta doktoruma soracagim. Bende su an sanci vs cikmiyor nstdeEvet özele gidiyorum perinatolog takipleyim ya aslında sezeryan olursa 38 haftada alınıyor ama ben de gelişim geriliği başladı en geç 37 haftaya kadar bekleyeceğiz dedi Perşembe günü sezeryan günü verdi ama dün gece çok fena sancılarım oldu acile gittim serum ciğer geliştirici falan verildi yarın da tekrar muayeneye gideceğim açıklık yokmuş bebek hala dönmemiş sanırım son haftalarda dönüyor diyen de var dönmüyor diyen de var benimki inat etti makat gelis doğumu bekliyorhemen hemen haftamız aynı eğer bir sıkıntı yoksa doktor 38'i bekleyebilir sen de özele mi gidiyorsun devlet mi
Seninki ilkmiHepimizin ortak bu sorunu
Hem de nasıl kocamın 42 numara spor ayakkabıları bile olmadı. 3. Gün muayene için hastaneye 42 numara yandan genişletilen terlikle gittim ve o bile dar geldi. kar yağmıştı bir de anam ne rezillikKızlar doğum yapanlara soruyorum ödeminiz varmı ya patlıycak elim ayağım şaka gibi bi durum da yım Doğumdan sonra oldu
Ayy gebelikte almadığım kiloyu gösteriyorum şu an şaka gibi bi durumdayım ya napsak geçer acabaHem de nasıl kocamın 42 numara spor ayakkabıları bile olmadı. 3. Gün muayene için hastaneye 42 numara yandan genişletilen terlikle gittim ve o bile dar geldi. kar yağmıştı bir de anam ne rezillikbir hafta sonra indi ama. Verilen serumlardan heralde
Ben özel bir şey yapmadım sadece ara ara evde yürüdüm.Ayy gebelikte almadığım kiloyu gösteriyorum şu an şaka gibi bi durumdayım ya napsak geçer acaba
Bana da bunu diyen çoktu ondan 3 numara büyük almıştım terliği de benim ayaklar hamileliğin son dönemi şişti 1 numara kadar doğum sonrası normaldi. Bacaklar falan çok şişiyor dediler benim aynıydıHem de nasıl kocamın 42 numara spor ayakkabıları bile olmadı. 3. Gün muayene için hastaneye 42 numara yandan genişletilen terlikle gittim ve o bile dar geldi. kar yağmıştı bir de anam ne rezillikbir hafta sonra indi ama. Verilen serumlardan heralde
Baya ağrı yapıyor özellikle uyurken uyludan uyandırdı dün geceBenim iki gün önce o kadar ağrım sancım vardı ki bana kalsa doğuruyordumama iki gündür hamile gibi bile değilim. Göbeğim olmasa hamile olduğumu unutcam
O yüzden sorıyım dedim senin özellikle geceleri sancın olmuştu sankiBenim de öyleydi djdhjsjdjdjd niye diyorum bilin diye yani belki açıklık vardır veya cidden doğuma hazırlık olarak birden her şey ola da bilir, dogurursunuz yani sıkıntı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?