- 18 Eylül 2022
- 85
- 115
- 23
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #31.241
Aç şu an hep kustugu icin mamayı tekrar yavas mi deneyeyim sırıngayla . Onu da kusmustu hastanede ama evde biberona gecersiniz demislerdi yine kusuyoHızlı gidiyo olabilir binerondan şırınga ya da kaşık biberon denenebilir öyle bişi yoksa fazla geliyor olabilir sorun yoktur sakin kalın. Başta reflü gibi olup sürekli kusabiliyorlar
MaşallahUfak tefekte olsa süreci biliyorsunuz zaten kızlar ama ben Doğum sürecini anlatıcam kısaca . Sabah saat 4:30 civarı uykuda bişeyler hissediyordum sancı gibi ama ayılamıyordum bi türlü çokta uyandıracak bi sancı değilmiş anladığım kadarıyla sonrasında kızım annecim koynuna gelmek istiyorum diye yanıma geldi o an ayıldım ve çiş hisseder gibi oldum ayağa kalkmamla çiş zannetmem bi oldu üstüm sırımsıklam banyoya gidip kontrol ettim anlamıyorum tabi hala uyku Mahmur’u
Sonra çişimi yaptım ve mutfağa geçtim eşim sahur hazırlıyordu annemle kendisine bende oturdum bahsedip etmemekte kararsızdım sonra bahsetmeye başladım dedim böyle bişey oldu acaba çişmiydi demeye kalmadan tekrardan bi daha geldi ve su olduğunu anladım . Saat 5 ti evden çıktık özel gittiğim hastanenin acilinden giriş yaptık doktor yok dediler dedim acil suyum geldi tamam dedi arıyoruz muayeneye aldılar ebe muayene etmesiyle kapıdan fırlaması bir oldu ben hala etkili bi ağrı hissetmiyorum tabi eşime noluyor dedim 8 cm miş dedi açılmaben şok .. direk doğumhaneye aldı orda sancılar gelmeye başladı zorlayıcı olanlar sonra plates topu verdiler falan derken masaya aldı ıkınma hissimle beraber . İkinci ve hastaneyi aşağı indirecek olan sesli ıkınmamla doğdu bu arada bağırıyorum beni sakın kesmeyin epizyo istemiyorum diye doktor sen ne pazarlıkçı çıktın falan dedi biraz dalga geçti falan derken toplam 1 buçuk saat sürdü kızlar . Ben bu kadar kolay bi doğum hayal etmemiştim kesi dikiş hiçbirşey yok rahatım çok şükür bebikte gayet iyi biraz obur doktor haklıymış 4 kilo doğdu herkese su gibi doğumlar nasip etsin Allah çok dua etmiştim çok yalvarmıştım etkisini gördüm diye düşünüyorum
Gerçekten bende inanamıyorum hala uykuda yakaladı diye mi bilmiyorum hiç sancı kasılma hissetmedim hatta dün size kızlar bana hafifleme geldi demiştimMaşallahharika olmuş çok acı çekmemişsin hemencikte gelmiş
Benim ilk doğumum böyle oldu ya aynı anlattığın gibi kolaycık bu sefer az zorlayıcı bişey olursa bişey olursa ne yaparım diye korkuyorum, şimdi sorularım var 4 kiloyu sen kesisiz mi doğurdun yani, ilki kaç kiloydu kesi varmıydı onda
Allahımm inşallah benimkide gene böyle geçer ama hakkımı doldurdum gibime de geliyor
Başka mamamı deneseniz belki o mamayı vücut istemiyor yada o mamayı verdiğinizden daha az daha sık vermek çözüm olabilir belki. Mama verdikten sonra gazını alıyorsunuzdur mutlaka gögsünüzde pat pat şeklinde.Kızlar yardimci olun kafam durdu gece boyu uyumadim sütüm gelmedi henüz bi iki damla. Cocugum ememiyo sarıllk başlar gibi oldu mamayıda kusuyo hemen hastaneye mi gitmeliyim yoksa evde yapilacak baska bi sey var mi
Ah canım ne güzel bir doğum hikayen olmuşUfak tefekte olsa süreci biliyorsunuz zaten kızlar ama ben Doğum sürecini anlatıcam kısaca . Sabah saat 4:30 civarı uykuda bişeyler hissediyordum sancı gibi ama ayılamıyordum bi türlü çokta uyandıracak bi sancı değilmiş anladığım kadarıyla sonrasında kızım annecim koynuna gelmek istiyorum diye yanıma geldi o an ayıldım ve çiş hisseder gibi oldum ayağa kalkmamla çiş zannetmem bi oldu üstüm sırımsıklam banyoya gidip kontrol ettim anlamıyorum tabi hala uyku Mahmur’u
Sonra çişimi yaptım ve mutfağa geçtim eşim sahur hazırlıyordu annemle kendisine bende oturdum bahsedip etmemekte kararsızdım sonra bahsetmeye başladım dedim böyle bişey oldu acaba çişmiydi demeye kalmadan tekrardan bi daha geldi ve su olduğunu anladım . Saat 5 ti evden çıktık özel gittiğim hastanenin acilinden giriş yaptık doktor yok dediler dedim acil suyum geldi tamam dedi arıyoruz muayeneye aldılar ebe muayene etmesiyle kapıdan fırlaması bir oldu ben hala etkili bi ağrı hissetmiyorum tabi eşime noluyor dedim 8 cm miş dedi açılmaben şok .. direk doğumhaneye aldı orda sancılar gelmeye başladı zorlayıcı olanlar sonra plates topu verdiler falan derken masaya aldı ıkınma hissimle beraber . İkinci ve hastaneyi aşağı indirecek olan sesli ıkınmamla doğdu bu arada bağırıyorum beni sakın kesmeyin epizyo istemiyorum diye doktor sen ne pazarlıkçı çıktın falan dedi biraz dalga geçti falan derken toplam 1 buçuk saat sürdü kızlar . Ben bu kadar kolay bi doğum hayal etmemiştim kesi dikiş hiçbirşey yok rahatım çok şükür bebikte gayet iyi biraz obur doktor haklıymış 4 kilo doğdu herkese su gibi doğumlar nasip etsin Allah çok dua etmiştim çok yalvarmıştım etkisini gördüm diye düşünüyorum
Benim kv gobegin dusmesini beklemeden yikadi. Biseyde olmadi kuru tutmak lazim orayi. Ama tabi siz daha iyi bilirsinizYa kızlar birşey sormak istiyorum oğluşumun göbeği hala düşmedi. E düşmeden yıkamayın diyorlar ya bebeğimin derisi soyuldu her yeribebek yağına nemlendirilmeye ihtiyacı var . Nemlendirmek içinde mi göbeğinin düşmesini beklemem gerekiyor
Kesinlikle önüne geçemem ben de öpmese bile kucağına alcak temas edecek illa ki. Zaten yazın 3 aylıkken falan gideceğiz o zaman bile elde ele gezecek muhtemel bebeğim malesef. Şimdi de tam hastalık mevsimi dediğiniz gibi ayrıca ben de enfeksiyona falan açık olacağım ne yaşıcamı da bilmiyorum. Normalde bayramları kalabalığı severim ama canımın acısından akraba kuzen kalabalık aile modunu gözüm görmeyecek muhtemelenDoğum başlasa bile yetişirsin ve memlekette doğum gribi salgını varken o konu komşu bir an tuvalete gitsen şap şıp öpüyor ondan sonra enfeksiyonla yoğun bakım ile anneler uğraşıyor ben hiç kalabalığı tavsiye etmiyorum corona da bile yok yok öptürmeyiz diye zar zor 4 aylıkken eşimin köyüne gittik babaaamne ben uyurken öpün öpün bişi olmaz diyordu kulağımla duydum yani sinir harbi yaşanıyor cidden
Kaç gün oldu yok ya yıkanabilir bebek eskiler hemen yıkarmış kv ile çok kavga ettik hatta ama çabuk düşmüştü göbeği öyle yıkmaıştım çok zaman geçtiyse aradan yıkayabilirsin hemen kurularsın ama bence bebeğe bebek yağı krem vs kullanma yazık cildine doğal şeyler kullanYa kızlar birşey sormak istiyorum oğluşumun göbeği hala düşmedi. E düşmeden yıkamayın diyorlar ya bebeğimin derisi soyuldu her yeribebek yağına nemlendirilmeye ihtiyacı var . Nemlendirmek içinde mi göbeğinin düşmesini beklemem gerekiyor
Asıl olay doğumdan sonra başlıyor canım aslındaİnsallah cnm ama cidden yoruldum ya
Yaaaa hadi gözün aydın olsun Allah analı babalı büyütsün inşallahKızlar ben dogurdum
Sezaryen olmuş biri olarak önermem gitmeni. Sessizlik ve huzur arıyor insan. Ameliyatlı halinle zaten bebek yeterince yoracak, ekstra tantanaya hiç gerek yok.Kızlar sizce doğum için memlekete annemde kalmaya gitmeli miyim? Eşimle gidicem 15-20 gün sonra dönmeyi düşünüyorum. Memleket 12 saat. Bir de gelen giden çok olacak bundan biraz tedirgin oluyorum. Eşimin tarafı bizimkiler derken üzerine bi de bayram gelecek acaba sezeryanlı lohusa halimle bunalır mıyım kalabalıktan? Bebek de kalabalığa bi anda girecek. Burda da hastanem uzak 2 saat mesafede. Memlekette de hastane yine yarım saat mesafede. Sezeryan tarihi aldım burdaki hastanemden. Ne olur ne olmaz diye bikaç gün erken gidip orda beklemeyi düşündüm 2 saat mesafe uzak olursa diye. Annem ve babam da doğuma geldi yardımcı olmak için. Sizce direkt memlekete gidip doğumda annemde kalmak mı mantıklı yoksa burdaki hastanemin olduğu yere bikaç gün önce gidip sezeryan günümü beklemek mi?
Normal olsa belki riskli olurdu o 2 saat ama günün belli hazırlanır çıkarsın güzelce imkanların iyiyse sakın memleket taraflarına gelme helede eşinin tarafına maalesef ben buna engel olamıyorum annemlerdeyim doğumdan üç beş gün sonrada eşimin memleketine gidicez söz geçmiyor bir ton akraba bir ton misafir olacakKızlar sizce doğum için memlekete annemde kalmaya gitmeli miyim? Eşimle gidicem 15-20 gün sonra dönmeyi düşünüyorum. Memleket 12 saat. Bir de gelen giden çok olacak bundan biraz tedirgin oluyorum. Eşimin tarafı bizimkiler derken üzerine bi de bayram gelecek acaba sezeryanlı lohusa halimle bunalır mıyım kalabalıktan? Bebek de kalabalığa bi anda girecek. Burda da hastanem uzak 2 saat mesafede. Memlekette de hastane yine yarım saat mesafede. Sezeryan tarihi aldım burdaki hastanemden. Ne olur ne olmaz diye bikaç gün erken gidip orda beklemeyi düşündüm 2 saat mesafe uzak olursa diye. Annem ve babam da doğuma geldi yardımcı olmak için. Sizce direkt memlekete gidip doğumda annemde kalmak mı mantıklı yoksa burdaki hastanemin olduğu yere bikaç gün önce gidip sezeryan günümü beklemek mi?
Sırınga ile çok yavaş deneyin devam ederse normali böyle olabilir yeğenim de ilk 2 ay her seferinde kustu ama faydasını alıp kilo almıştıAç şu an hep kustugu icin mamayı tekrar yavas mi deneyeyim sırıngayla . Onu da kusmustu hastanede ama evde biberona gecersiniz demislerdi yine kusuyo
Evet bu da olabilir alerjik bebek ise ya da reflüsü varsa özel mamalar varBaşka mamamı deneseniz belki o mamayı vücut istemiyor yada o mamayı verdiğinizden daha az daha sık vermek çözüm olabilir belki. Mama verdikten sonra gazını alıyorsunuzdur mutlaka gögsünüzde pat pat şeklinde.
Ben henüz doğum yapmadım ancak ocak şubat annelerini okuyorum ordan bişeyler öğrenmeye çalışıyorumm
Teşekkürler hepinizin su gibi olsun doğumları inşallahYaaaa hadi gözün aydın olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah
Ben oraya müsli bağlayıp ıslatmadan üstten üstten yıkadım ikisini deYa kızlar birşey sormak istiyorum oğluşumun göbeği hala düşmedi. E düşmeden yıkamayın diyorlar ya bebeğimin derisi soyuldu her yeribebek yağına nemlendirilmeye ihtiyacı var . Nemlendirmek içinde mi göbeğinin düşmesini beklemem gerekiyor
Evet gerçekten çok güzeldi daha iyisi kolayı nasıldır bilmiyorum ama hepsi isteyene sizlere nasip olsunAh canım ne güzel bir doğum hikayen olmuşbebişinin çok güzel ömrü olsun inşallah
Benim kv gobegin dusmesini beklemeden yikadi. Biseyde olmadi kuru tutmak lazim orayi. Ama tabi siz daha iyi bilirsiniz
Ya ebeler de öyle söyleyince yıkamadım çocuğu cildi hep deri döküyor korktum yıkamaya birşey olur diye . Ya öyle masaj yağı felan değilde doğal elma yağı felan kullanmayı düşünüyorum kv de hep öyle yağlar kullanmışKaç gün oldu yok ya yıkanabilir bebek eskiler hemen yıkarmış kv ile çok kavga ettik hatta ama çabuk düşmüştü göbeği öyle yıkmaıştım çok zaman geçtiyse aradan yıkayabilirsin hemen kurularsın ama bence bebeğe bebek yağı krem vs kullanma yazık cildine doğal şeyler kullan
Nasıl ya normal doğum kolay mı sanki korkumuzdan olmuyoruzNormal olsa belki riskli olurdu o 2 saat ama günün belli hazırlanır çıkarsın güzelce imkanların iyiyse sakın memleket taraflarına gelme helede eşinin tarafına maalesef ben buna engel olamıyorum annemlerdeyim doğumdan üç beş gün sonrada eşimin memleketine gidicez söz geçmiyor bir ton akraba bir ton misafir olacak
En iyisi kendi evin ohhh
Birde normal doğum yaptım diye herkes hizmet bekliyor kimse demiyorki dikişi varmı yokmu sancısı varmı yokmu uykusuzmu doğum yapmış sayılmıyorsun normal yapınca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?