- 10 Şubat 2014
- 249
- 557
- 303
- 30
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #31.221
Asıl içime dokunan konu başka da lohusa olan, daha doğum yapmamış süreçten korkan, doğum yapmış ama benim gibi yoğun bakım yolu gözleyen annelerimiz var etkilenmesin kimse. İçim gidiyor çocuğum oradayken. Doktorlara göre 2 gün çok kısa ama anneye göre çok uzun. Doktora göre x numaralı küvez bana göre ise evladımAnneliği çok hafife alıyorlar böyle yaparak sadece bu yüzden girdikleri hak yeterli olur mecbur çocuğum bekleyecek dedirtmek bir anneye ne demek insan gözünden sakınıyor yavrusunu
Bence yazdığın iyi oluyor bazı hastaneler böyle suistimal ediyorlar para yüzündenAsıl içime dokunan konu başka da lohusa olan, daha doğum yapmamış süreçten korkan, doğum yapmış ama benim gibi yoğun bakım yolu gözleyen annelerimiz var etkilenmesin kimse. İçim gidiyor çocuğum oradayken. Doktorlara göre 2 gün çok kısa ama anneye göre çok uzun. Doktora göre x numaralı küvez bana göre ise evladım
Çok sevindim güzel geçmesineAnlatıcam detaylı kızlar ama biraz dinlenmem gerekiyor halsizim harici çok güzel geçti gerçekten inanamadığım bir doğumdu
Ayyyyyy kiz hayırlı olsun gözün aydın,Kızlar ben dogurdum
Yoğun bakım yolu beklemek çok zor Allah'ım kimseye yaşatmasın evlatlarımızla sınamasın. Şükür çocuğum sağlıklı bunu biliyorken bile çok zor beklemekBence yazdığın iyi oluyor bazı hastaneler böyle suistimal ediyorlar para yüzünden
Anlayamıyorlar bu duygu bağını gerçekten yaşamayanda bilmez ben ihtimali bile söz konusu olunca çıldırdım eşim bile daha sakindi alsınlar tedavi etsinler versinler evde daha kötü olmasın dedi ama veremem yani veremedim ben
Maşallah kendinize gelince mutlaka anlatın ki sadece kötü tecrübeler olmasın iyi tecrübeler de çoğalsınAnlatıcam detaylı kızlar ama biraz dinlenmem gerekiyor halsizim harici çok güzel geçti gerçekten inanamadığım bir doğumdu
Bebeğinizi her gün görmeye gidebiliyor musunuz ? Mümkün oldukça görmeye çalışın,şüpheleriniz varsa bebeğinizi aldıktan sonra şikayet edin… İnşallah en kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alın bebeşinizi Allah iyilerle karşılaştırsın hepimiziBebek ne kadar uzun kalirsa SGK'dan o kadar para alacaklar. Özel oda ile bizden tahsil etmeye çalıştılar reddedince süreci uzatıp ordan alalıma dönüyor iş. Eşim burda olsa belki ikna olurdu da şimdi olmayınca çıkaramıyorum, çıkarsam hafta sonu hastaneye vs götüremicem mecbur pazartesiye kadar bekleyecek çocuğum orda
Su içmek, ayakları kalp hizasının üstünde tutup uzanmak , sürekli hareket halinde olmamak yada sürekli dinlenmemek ve tuzu çok az tüketmek bunlar şişliği azaltıp geçirebiliyor. Geçmiş olsunnMerhaba kızlar 36+4 hamileyim ayaklarım bacaklarım çok sis ve iğne batmalari karıncalanmalar oluyor benim durumumda olan var mı ne iyi gelir yardımlarınıza ihtiyacım var
Devlette doğum olcaksa kontrollerin olduğu hastanenin Acile gidiceksin nöbetçi hekim olur illaki birde ebe onlar sana yardımcı olurlar süreç için canımKızlar ben tüm kontrolleri devlette yaptırdım eğer 40 haftaya kadar gelmezse ben nasıl bı süreç izleyeceğim acaba bı doktorum yok çünkü acile gidip sancım var mı diyecegim olmadığı halde gunum doldu desem bakarlar mi acaba
Bence hiç kalabalığa girme kontrol olduğun hastane sana daha hakim orda doğum gerçekleştir anne yada kv yada herhangi yardımcı biri olursa yanında süreci rahat atlatırsın diyelim gelemediler eşin sana destek olur lohusalıkta o kadar cümbüş cekilmezKızlar sizce doğum için memlekete annemde kalmaya gitmeli miyim? Eşimle gidicem 15-20 gün sonra dönmeyi düşünüyorum. Memleket 12 saat. Bir de gelen giden çok olacak bundan biraz tedirgin oluyorum. Eşimin tarafı bizimkiler derken üzerine bi de bayram gelecek acaba sezeryanlı lohusa halimle bunalır mıyım kalabalıktan? Bebek de kalabalığa bi anda girecek. Burda da hastanem uzak 2 saat mesafede. Memlekette de hastane yine yarım saat mesafede. Sezeryan tarihi aldım burdaki hastanemden. Ne olur ne olmaz diye bikaç gün erken gidip orda beklemeyi düşündüm 2 saat mesafe uzak olursa diye. Annem ve babam da doğuma geldi yardımcı olmak için. Sizce direkt memlekete gidip doğumda annemde kalmak mı mantıklı yoksa burdaki hastanemin olduğu yere bikaç gün önce gidip sezeryan günümü beklemek mi?
Hayırlı olsun canim nasıl geçti doğum nasılsınızKızlar ben dogurdum
Sadece haftada 2 gün görüşe izin veriliyor maalesefBebeğinizi her gün görmeye gidebiliyor musunuz ? Mümkün oldukça görmeye çalışın,şüpheleriniz varsa bebeğinizi aldıktan sonra şikayet edin… İnşallah en kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alın bebeşinizi Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi
Su içmek, ayakları kalp hizasının üstünde tutup uzanmak , sürekli hareket halinde olmamak yada sürekli dinlenmemek ve tuzu çok az tüketmek bunlar şişliği azaltıp geçirebiliyor. Geçmiş olsunn
Ne hakla bir annenin çocuğunu görmesini engelleyebilirler yada sınır koyabilirlerSadece haftada 2 gün görüşe izin veriliyor maalesef
Ufak tefekte olsa süreci biliyorsunuz zaten kızlar ama ben Doğum sürecini anlatıcam kısaca . Sabah saat 4:30 civarı uykuda bişeyler hissediyordum sancı gibi ama ayılamıyordum bi türlü çokta uyandıracak bi sancı değilmiş anladığım kadarıyla sonrasında kızım annecim koynuna gelmek istiyorum diye yanıma geldi o an ayıldım ve çiş hisseder gibi oldum ayağa kalkmamla çiş zannetmem bi oldu üstüm sırımsıklam banyoya gidip kontrol ettim anlamıyorum tabi hala uyku Mahmur’uAyyyyyy kiz hayırlı olsun gözün aydın,Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah canım
Doğum başlasa bile yetişirsin ve memlekette doğum gribi salgını varken o konu komşu bir an tuvalete gitsen şap şıp öpüyor ondan sonra enfeksiyonla yoğun bakım ile anneler uğraşıyor ben hiç kalabalığı tavsiye etmiyorum corona da bile yok yok öptürmeyiz diye zar zor 4 aylıkken eşimin köyüne gittik babaaamne ben uyurken öpün öpün bişi olmaz diyordu kulağımla duydum yani sinir harbi yaşanıyor ciddenYakın akrabalar komşu vs illa ki gelecekler gelme de diyemeyiz. Durmazlar yani. Bi an acaba kalabalık ortam iyi gelir mi dedim sevdiklerim falan diye sonra canımın derdiyle upraşcam bi yandan bebek. Yazın zaten gidip kalcam 2 ay fazlasıyka akraba dozu almış olcam. Bi de annem bana mı bakcak bebeğe mi misafirle mi ilgilencek onu düşündüm. Ama kendi evimde eşim de yardım eder Annem de kalacak onu bağlayan bir şey yok şu an istediğimiz kadar kalabilir. Ben sadece sezeryan gününden önce acil bi durumum olursa su gelmesi kanama gibi o zaman yetişemezsem diye kaygılandım. Onun için de bikaç gün erken gitcem sanırım hastanemin olduğu yere. Bi yer tutup orda kalabilirim hastaneye yakın olayım diye. Fazla mı evham yaptım bilmiyorum ama
Ay ne kadar güzel olmuş ya vallahi çok sevindim senin adınaUfak tefekte olsa süreci biliyorsunuz zaten kızlar ama ben Doğum sürecini anlatıcam kısaca . Sabah saat 4:30 civarı uykuda bişeyler hissediyordum sancı gibi ama ayılamıyordum bi türlü çokta uyandıracak bi sancı değilmiş anladığım kadarıyla sonrasında kızım annecim koynuna gelmek istiyorum diye yanıma geldi o an ayıldım ve çiş hisseder gibi oldum ayağa kalkmamla çiş zannetmem bi oldu üstüm sırımsıklam banyoya gidip kontrol ettim anlamıyorum tabi hala uyku Mahmur’u
Sonra çişimi yaptım ve mutfağa geçtim eşim sahur hazırlıyordu annemle kendisine bende oturdum bahsedip etmemekte kararsızdım sonra bahsetmeye başladım dedim böyle bişey oldu acaba çişmiydi demeye kalmadan tekrardan bi daha geldi ve su olduğunu anladım . Saat 5 ti evden çıktık özel gittiğim hastanenin acilinden giriş yaptık doktor yok dediler dedim acil suyum geldi tamam dedi arıyoruz muayeneye aldılar ebe muayene etmesiyle kapıdan fırlaması bir oldu ben hala etkili bi ağrı hissetmiyorum tabi eşime noluyor dedim 8 cm miş dedi açılmaben şok .. direk doğumhaneye aldı orda sancılar gelmeye başladı zorlayıcı olanlar sonra plates topu verdiler falan derken masaya aldı ıkınma hissimle beraber . İkinci ve hastaneyi aşağı indirecek olan sesli ıkınmamla doğdu bu arada bağırıyorum beni sakın kesmeyin epizyo istemiyorum diye doktor sen ne pazarlıkçı çıktın falan dedi biraz dalga geçti falan derken toplam 1 buçuk saat sürdü kızlar . Ben bu kadar kolay bi doğum hayal etmemiştim kesi dikiş hiçbirşey yok rahatım çok şükür bebikte gayet iyi biraz obur doktor haklıymış 4 kilo doğdu herkese su gibi doğumlar nasip etsin Allah çok dua etmiştim çok yalvarmıştım etkisini gördüm diye düşünüyorum
Önce bakamıyor muyum sonra çok yoruldum diye defalarca ağlıyoruz süreç normal. Sonra bi ufak kaza olsa hiç suçumuz olmasa yanında 10 kişi olsa da niye ben yoktum olsam olmazdı diyoruz olacağı varsa bile. Yani bundan sonra öyle bir sorumluluk yükü ile yaşıyoruz ki zamanla alışacaksın. Uyumamalarının sebepleri gaz/kolik olabilir komikte genelde hep aynı saatlerde cıldırmıs gibi 5-6-7 saat ağlama oluyor kızımda gece on sabah 4 arası idi. Beyaz gürültü sesleri-fön sesi- inşirah suresi ama özellikle fön sesi rahatlatıyor. Ya da aç olabilir onda da mama kullanma diyen de çok olacak ama bundan çekinme ben kızımı kısa emzirdim sonra mama oğlanı daha uzun emzirdim ama ilk hafta meme mama destekli gittim sonra sadece memeye döndüm sarılık olmaması için mama desteği gerekiyor bu süreçte sonra yine döner korkmaŞuanda oturdum hüngür hüngür aglıyorum kızlar…bebegım gecelerı aglıyordu zaten ama bugun hıc susmadı,uzerıne bı hırıltı hapsırıkta var daha bır haftalık,guya annemlerde yanımızda bır bebege bakamıyoruz o kadar kişi,cok mutsuz gecelerı aşırı aglıyor,kolık bebek mı acaba,kendımı cok uzgun hıssedıyorum bebege bakamadıgımız ıcın…neden aglarkı bır haftalık bebek bu kadar..neler yapmalıyım gaz ıcın bana bır tavsıye verın
Gerçekten bu kadar beklemiyordum ama o kadar mutluyum ki herkese gönlünden geçen nasip olsun kendi kendime bi saat olsa bi saat sürse keşke diyordum hamilelik boyunca dua imiş kabul olmuşAy ne kadar güzel olmuş ya vallahi çok sevindim senin adınasu gibi olmuş adeta hayırlı olsun canım minik kuşun gerçi kuş mu tosun mu belli değil bizdekiler ama olsun tosun kuş deriz İstediğin gibi geçmesine ayrı sevindim inşallah herkesin de böyle istediği gibi olur her şey
Hızlı gidiyo olabilir binerondan şırınga ya da kaşık biberon denenebilir öyle bişi yoksa fazla geliyor olabilir sorun yoktur sakin kalın. Başta reflü gibi olup sürekli kusabiliyorlarKızlar yardimci olun kafam durdu gece boyu uyumadim sütüm gelmedi henüz bi iki damla. Cocugum ememiyo sarıllk başlar gibi oldu mamayıda kusuyo hemen hastaneye mi gitmeliyim yoksa evde yapilacak baska bi sey var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?