- 19 Mayıs 2015
- 1.343
- 2.382
- 133
- 39
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #31.261
Evet o bile dayanılmaz oluyor lohusa gerginliği diye bişi var hatta ileri depresyon olup çocuğu reddeden bile var Allah korusun ama köyde memlekette teyzelerin süt mama meme yorumlarını kaldıracak halin hiç olmazNasıl ya normal doğum kolay mı sanki korkumuzdan olmuyoruzama bu elalem gerçekten her şeyi bekler her şeyi söyler ya ne kadar uzak da kalsak her türlü dahil olmayı başarıyorlar
Yağları göbek düşünce kullanırsın ama orayı kapatıp fileye koy bebeği eline su döke döke en kötü ıslatıp yumuşak bezle sile sile nemlendir çocuğu onlar da emerken çok terliyorYa ebeler de öyle söyleyince yıkamadım çocuğu cildi hep deri döküyor korktum yıkamaya birşey olur diye . Ya öyle masaj yağı felan değilde doğal elma yağı felan kullanmayı düşünüyorum kv de hep öyle yağlar kullanmış
Canım geçmiş olsunSag gogsumde sertlik vardi, aciyordu ve sutum de digerinin dortte birine dusmustu. Antibiyotik verdi doktor, ilaci al ve emzirmeye devam et dedi, o gogusu de tamamen bosaltmaya calis emzirerek ya da pompa ile dedi. Doktor emzirmeyle sorun olmaz dedi israrla ama yine de bi geriyor beni, kahve bile icmiyorum cocugu etkilemesin diye bir aydir, simdi antibiyotik alacagim
Derisi soyuouyor hala biz bugün yıkadık göbeği Perşembe düştüYa kızlar birşey sormak istiyorum oğluşumun göbeği hala düşmedi. E düşmeden yıkamayın diyorlar ya bebeğimin derisi soyuldu her yeribebek yağına nemlendirilmeye ihtiyacı var . Nemlendirmek içinde mi göbeğinin düşmesini beklemem gerekiyor
He valla bak geçiyor gibi oldu bi kaç hareket ettim korkuyorum dikişleri mi oynattim da sızlıyor hafiften bir noktasiNasıl ya normal doğum kolay mı sanki korkumuzdan olmuyoruzama bu elalem gerçekten her şeyi bekler her şeyi söyler ya ne kadar uzak da kalsak her türlü dahil olmayı başarıyorlar
Zor dimi ya ben çok korkuyorum. Psikolojim için sezeryan daha iyi olacak gibi. Onun da zorluğu olacak biliyorum ama diğerine hiç hazır hissetmiyorum kendimiHe valla bak geçiyor gibi oldu bi kaç hareket ettim korkuyorum dikişleri mi oynattim da sızlıyor hafiften bir noktasielalemi sallayin gitsin yani boş yapmasinlar, halbuki ayni acıyı onlar da çekiyor insan halden anlayacagina daha çok üstüne gidiyor deli mi ne bu insanlar ya
Kaç cc veriyorsun canım fazla mı geliyoe acaba? 40 ml su 30 cc mama başlatıyorlar ilk zaman. biberon antikolik yavaş akımlı yenidoğan değil mi? Mama verirken ara ara al ağzından biberonu ve gazını al bebeğin, sonra mamaya devam et. Mama bitince tekrar gaz al ama hemen yatırma bi 10 dk kadar farklı pozisyonlarda sırtını ovala pat pat yap, karnını ovala ki gaz varsa çıksın. Mamadan kaynaklı da olabilir.Kızlar yardimci olun kafam durdu gece boyu uyumadim sütüm gelmedi henüz bi iki damla. Cocugum ememiyo sarıllk başlar gibi oldu mamayıda kusuyo hemen hastaneye mi gitmeliyim yoksa evde yapilacak baska bi sey var mi
Yağları göbek düşünce kullanırsın ama orayı kapatıp fileye koy bebeği eline su döke döke en kötü ıslatıp yumuşak bezle sile sile nemlendir çocuğu onlar da emerken çok terliyor
Teşekkür ederim kızlar dediklerinizi yapıcamCanım geçmiş olsunantibiyotiğe zaten normal ilaçlara dahi karşılar parol dışında kullanamiyoruz bile ama antibiyotik basla diyolarsa bence vardir bi bildikleri. Yani kullanmazsan ya daha kötü olursa diye düşündüm ben. Guvenemediysen başka doktora da danış istersen
Derisi soyuouyor hala biz bugün yıkadık göbeği Perşembe düştüeğer vucuduna bişi yapmak sitiyorsan silerek banyo gibi temizleyebilirsiniz göbeğine değmeden, ama yikamamiza rağmen hala kabuk kabuk zaten deri soyuluyor
He valla bak geçiyor gibi oldu bi kaç hareket ettim korkuyorum dikişleri mi oynattim da sızlıyor hafiften bir noktasielalemi sallayin gitsin yani boş yapmasinlar, halbuki ayni acıyı onlar da çekiyor insan halden anlayacagina daha çok üstüne gidiyor deli mi ne bu insanlar ya
Anlamadim ki öğlen öyleydi akşama düzeldi sanki anlık oldu gibi çözemedimzaten memedeyken daha 1dk emdi emerken belli oluyordu daha sesli yutkunup nefes nefese kaldı, en son burnu ağzı çıktı hepsi, iki defa oldu sonra bidaha olmadı çözemedim ne oldu yani devam ederse bi bakmak lazım
Olabilir canım parca ihtimaline karşı olabilirvalla şuan sakat gibi yürüyorum ped surtunmesin dikişe diye kesin ondan hassaslasti bu neyse bı sure daha yatış
Kizzzz ağlama bir tek senin böyle sanıyorsun belki kaygıların ağır basıyor şuan zaten çoğumuz sağlıklı dusunemiyoruz. Yeni bir insancik, dünyaya adapte olmasi lazım. o süreçte de böyle oluyor malesefdoktor bile çoğu bebek geceleri uyumuyor gündüz uyuyor vs diye anlattı. Benim bebikom da uyumuyor geceleri sabaha pertimiz çıkıyor 6-7 den sonra uyuyasi geliyor cozemedik derdini alışma süreci diyorum. Adapte olana kadar en azından normal gözüyle bakmaya çalış canım bu günler de geçecek dönüp baktığında vay be neler atlatmışım diyeceksin hiç üzülme strese girme, sorun sende değil bak kaç kişi ugrasiyorsunuz olmuyor ? Demekki sorun bizde değil kesin gaz olduğuna emin misiniz kucağına alıp uzaninca yani ten temasi gibi yapinca da mi durmuyor, denemediyseniz deneyin öyle biraz sakinlesebioir belki, bi de gaz gibi bir şeyle kivranirken ayağını masaj yapar gibi ovalayinca da sakinlesiyor biraz onu da deneyebilirsiniz üzülme lütfen çok güzel anne olduk
Fazlasini kusuyorlar diye biliyorum.
Canım hepimiz çok taze anneleriz. Bebişlerimizde bizde yeni hayatımıza adapte olmaya çalışıyoruz. Şu an yaşadığımız herşey geçici bir süreç . Bundan birkaç hafta sonra kendi düzenimizi kurmuş daha adapte bir şekilde başka şeyler konuşuyor olacağız buradaçok güzel anne oldun geceleri benim kerata oğlumda uyumuyor saat 23.00 dan beri memede mesela hala da uyumaya niyeti yok benimki ilk 3 4 gün çok ağladı oda gazdan dolayıymış . Yediklerine dikkat et birde bebeğini kucağına al ayakta ritmik bir şekilde otur kalk yap sen yapamazsan ağrılarından dolayı yakınlarından biri yapsın çok rahat gaz çıkarıyorlar . Birde kuzum stres yapma hissediyorlar . Benim şu ana kadar tecrübe ettiğim şeyler böyle umarım işine yarar.
Hiç üzülme ilk deneyimimde aynı şeyi yaşadım çok ağladım kendimi yetersiz hissettim nasıl bir anneyim ki anne kokum bile çocuğumu sakinlestiremiyor diye lohusaligin dibini yaşadım..
Ben doğum yaptıktan sonra sütüm hemen gelmedi oğlumda emmeyi beceremedi. Ben gogsumu veriyordum ama o zamanki cahillik mamaya da karşı idim emsin sadece sütüm gelsin hemen düşüncesindeydim cevremdekilerin etkisi ile.. ardından ebem durumumuz nasıl diye bizi ziyarete geldi eve tabi çocuk durmadan ağlıyor dedi hemen mama alin ardindan siringaya mamasini hazirladi o siringanin o ince ucundan resmen emdi 2 tane içti hemen gazını çıkarttı hiç ugrasmadan yatağa koymasıyla kendi kendine uyudu.. o anki pişmanlığını ve yetersizlik duygumu anlarsın sanırım
Tavsiyem tok olduğundan ve gazının olmadigindan emin olman ve sosyal medya da masaj yöntemleri var bebisi yikadiktan sonra güzel bir masaj yap acayip gevsiyorlar
Hepsini denemiş olabilirsin tabiki ama sen harika bir annesin şuan ilk kez deneyimliyorsun ve bu süreç bittikten sonra kendimi ne kadar çok hırpalamisim diyeceksin.. oyleside büyüyor boyleside hiç canını sıkma hepsi gelip geçici durumlar
Bebeğe süt verdikten sonra hemen dik tutma hafif verevine tutabilirsin ama bu kusma zaten fazla değil ise fazlasini atiyordur endişelenme
Tam olarak ben de bu haldeyim durup durup ağlıyorum kendimi tuhaf hissediyorum, yetersizmişim gibi geliyordün gece benimki dr susmak bilmedi o ağladıkça elimiz ayağımız birbirine giriyor napıcaz diye benimki ten teması istiyor kucağımda uyudum tüm gece ama korkuyorum da ys bir şey olursa diye
Kızlar hepınızı cok sevıyorum ya..ıyıkı varsınız…gercekten ınsan cok degısık duygularla bogusuyor.hem mama hem meme seklınde ılerlıyorum ben.ıkınıyor aglamadan once gaz oldugunu kolık oldugunu dusunuyorum hep aynı saatlerde rahatsızlanıp uyuyor cunku.kaleıdon damla verdı cocuk doktoru kullanan varmı aranızda?ondan vermeyı deneyecegım yarın sabah.Tum bebısler saglıkla uyusun büyüsünÖnce bakamıyor muyum sonra çok yoruldum diye defalarca ağlıyoruz süreç normal. Sonra bi ufak kaza olsa hiç suçumuz olmasa yanında 10 kişi olsa da niye ben yoktum olsam olmazdı diyoruz olacağı varsa bile. Yani bundan sonra öyle bir sorumluluk yükü ile yaşıyoruz ki zamanla alışacaksın. Uyumamalarının sebepleri gaz/kolik olabilir komikte genelde hep aynı saatlerde cıldırmıs gibi 5-6-7 saat ağlama oluyor kızımda gece on sabah 4 arası idi. Beyaz gürültü sesleri-fön sesi- inşirah suresi ama özellikle fön sesi rahatlatıyor. Ya da aç olabilir onda da mama kullanma diyen de çok olacak ama bundan çekinme ben kızımı kısa emzirdim sonra mama oğlanı daha uzun emzirdim ama ilk hafta meme mama destekli gittim sonra sadece memeye döndüm sarılık olmaması için mama desteği gerekiyor bu süreçte sonra yine döner korkma
Valla öyle bende sinir oldum bu görüşe dinlenmeye bile hak yokNasıl ya normal doğum kolay mı sanki korkumuzdan olmuyoruzama bu elalem gerçekten her şeyi bekler her şeyi söyler ya ne kadar uzak da kalsak her türlü dahil olmayı başarıyorlar
Gelip hazirlasinlar sofrayı...Valla öyle bende sinir oldum bu görüşe dinlenmeye bile hak yok
Şimdide iftara geliyor 350 km öteden kendime çocuğuma zor bakıyorum zaten toplanıp geliyorlar
İnşallah biran önce toparlarsın canım.Aynı şeyleri yaşadım kuzum biliyor musun zangır zangır titredim kendime hakim asla olamadım hemşireler ısıtıcı getirdiler yeşil bir şey örttüler üstüme ısıtıcının borusunu verdiler bana valla Allah bin razı olsun o günkü nöbetçi anestezi ekibinden herkes dört döndü etrafımda omuz da geçer inşallah çok pis vuruyor günde 3 tane ağrı kesici kullanıyorum bu arada eşine de çok geçmiş olsun ay tam zamanına denk gelmiş hemde minik bir çocukla ikinci sezeryan gerçekten çok zor kolaylıklar diliyorum daha iyisin ama çok şükür değil miBiz de toparlanmaya başlıyoruz inşallah düne göre bir tık daha iyiyim çok şükür ağrı kesiciler en azından etki etmeye başladı
Canım benim kızın 14.gün düştü göbek bağı. O güne kadar yıkamadım. Su gelir enfeksiyon olur diye tedirgin oldum açıkçası. Yıkadıktan sonra da cildi kabuk kabuk soyulmaya devam ediyor. Zamanla geçer o soyulmalar da.Ya kızlar birşey sormak istiyorum oğluşumun göbeği hala düşmedi. E düşmeden yıkamayın diyorlar ya bebeğimin derisi soyuldu her yeribebek yağına nemlendirilmeye ihtiyacı var . Nemlendirmek içinde mi göbeğinin düşmesini beklemem gerekiyor
Enfeksiyon olmadığına göre kaşıntı genelde yara iyileşirken olur canım. Cildin toparlıyordur kendisiniBu kendi kendine bı sure sonra düşen dikislerden attılar ya, daha önce yaşayan varsa diye sorayim. Hepsi değil tam ic camasirinin değdiği yerdeki kısım hareket edince sızlıyor biraz, önceki gün baya azalmıştı bugün biraz daha net rahatsiz ediyor. İyileşip düşerken böyle hafif kaşıntı sızlama gibi bir şeyler normal midirhala oturuo kalkabiliyorum daha çok yürürken falan sızlıyor iyileşme süreci midir ? Şişme veya enfeksiyon tarzi akinti vs yok
Koca tarafından en çok kocamın çocuklarını seviyorum lafı o kadar doğru kiValla öyle bende sinir oldum bu görüşe dinlenmeye bile hak yok
Şimdide iftara geliyor 350 km öteden kendime çocuğuma zor bakıyorum zaten toplanıp geliyorlar
39+2 beklemedeyim son 5 gün hala gelmezse acilde suniyle artık.Kızlar nasılsınız??? 38+4 üm doktorum sancı bekliyor benim kızın gelmeye niyeti yok gibibenim gibi olan varsa el kaldırsın please
Maşallah canım çok güzel geçmiş. Çok sevindim sağlıkla büyüt inşallahGerçekten bende inanamıyorum hala uykuda yakaladı diye mi bilmiyorum hiç sancı kasılma hissetmedim hatta dün size kızlar bana hafifleme geldi demiştim
Doktor kesermiydi bilmiyorum ama son anda kesmeyin istemiyorum diye bağırdım şu an alt kısımda durum ne bilmiyorum ama muhtemel biraz yırtık olmuş olabilir ama önemli bişey değil ki dikiş atılmadı kesi de yok evden çıkarken bi tane karnıma uydurduktan bi nemlendiri sürüyordum onu vajinaya sürdüm o kadar . İlk kızım 3.700 dü onda dikişim vardı şu an bunda ne kesi ne dikiş bişey yok. İnşallah istediğiniz gibi bi doğumunuz olur
Doktorun mu dedi yoksa sen mi böyle istiyorsun canım39+2 beklemedeyim son 5 gün hala gelmezse acilde suniyle artık.
Bende bekliyorım daha 15 günüm var ama benimDoktorun mu dedi yoksa sen mi böyle istiyorsun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?