- 17 Haziran 2015
- 4.811
- 9.970
- 158
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #30.301
Benim kv de ilk doğumumda eve çıktığımda gözlerini belertip "karnın kalmış" demişti. Daha 1 gün önce doğum yapmıştım halbuki.Benim kayinvalidem de iyi sayılan türlerden ama dediğin gibi en iyisi bile değişik oluyor bu ilk günler süt az geliyor ya bana da şey demişti 3 çocuğumda da oluk oluk süt akardi şimdi dedin desem inkar eder ikinci çocuk kız olmuştu torunlarını da sever yani Allah var eşim den doğum hediyesi istedim sanki erkekk mi dogurdun da hediye alsın demişti bunu hatırlattım yok ben öyle demedim dediler
Kv ler hep sinir bozucu ya. İlk doğumumda geldi benim kv de.Hiçbir yardımı dokunmadı yedi içti yattı uyudu gitti. Üzerine ona da biz baktık yemin ederim. Ben eşime dedim bu doğumda gelmesin istemiyorum hazır kendisine biz bakıyoruz sinirim bozuluyor dedim açık açık. Ya benim ilk bebeğim sabaha kadar hiç uyumazdı aylarca uyumadı. O ilk zamanlar hele sabah 6 da hava ışıyordu annem sabahlara kadar kucağında koridorda gezdiriyordu kadın. Bana veriyordu emziriyordum falan kız kardeşim o şekilde 4 bir yandan. Sabaha kadar mücadele edip uyumuyorduk. Kendi geçip aksam 9-10 da yatıyordu odaya horluyordu sabaha kadar. Tam sabah 6 dan sonra bebeğim uyuyor gibi olunca biz de uyumaya çalışıyorduk sabaha kv kalkıp gelip kapımızı çalıyordu biraz pekmez ısıtmış bunu ye süt olur diyeBenim kv de ilk doğumumda eve çıktığımda gözlerini belertip "karnın kalmış" demişti. Daha 1 gün önce doğum yapmıştım halbuki.Annem çok bozulmuştu kv nin dediğini duyunca. Ben de saf saf "yaa evet karnım kaldı" demiştim. Tabi ben o kadar safım ki bunu unuttum, eşim geçen gün annesinin taklidini yapınca hatırladım tekrar.
Bu arada biz eşimin ailesi ile ilk doğumumdan beri görüşmüyoruz. Yani 3,5 yıldır. Bu hamileliğimde ve doğumumda laf edemediler...
Canim aynı durumdayiz valla aynısını yasadim sabaha kadar anlayamadik neyi var pişik mi oldu birden falan derken aç olduğunu fark edip mama aldirdim acil gece eşime, hastahanede ilk süt gelmezse diye 2 saatte bir emzirin sinra 30cc mama demislerdi diye her emzirmeden sonra olmasa da evde öyle yaptık ama ona rağmen bebiş bugün 3550 olmuş, hafif sarılık da var doktor da meme mama şeklinde devam edin süt toparlayana kadar hem sarılık da olmasın çok hafif zaten demiş. Aynı şeyleri yaşıyoruz zaten sıkma canını ogrenicez inşallahKızlar bu bebısın aglaması konusunda tek tek etıketleyemedım ama hepımız aynı surecten gececegımız ıcın sızlerede yazmak ıstedım.bebegı dr a goturduk dun sabah açlıktan aglıyormus,doktor mama verdırmemıstı illa sütün gelmez şöyle olur boyle olur,sarılıkta olmus,suanda mama da verıyorum emzırıyorumda meme reddı falanda olmadı.2 saatte bır emzırıyorum once sonra 30 cc mama.bakalım bugun kontrolu var cok kılo kaybetmıs bakacak dr kılosuna sarılıgına.ılk gun cekırdek kadsr mıdesı bı damla sut yeter dıyo dr ama oyle olmadı
Ay çok sevindim senin adına vallahiKızlar selaaammmsize yepyeni haberlerle geldim, hastaneden taburcu olduğum günün akşamında doğurdum şaka da değil, eve gittim güzel sıcak bir duş, ardından sıcak suya oturma Faslı.. aradan birkaç saat sonra tekrar sıcak suya oturma Faslı ve sancılar tavan oldu.. eşim ben çok sıkıldım bir hava alayım dedi, ben de çok bunaldım beni de götür belki acilden nst’ye falan gireriz sancılarım arttı dedimmm veee açıklık 5 cm çıktı ve hadi dediler seni doğuma alıyoruz. İlk 10 dk’da sancılar 8 cm’e çıkardı ama ebe süreci o kadar profesyonelce yürüttü ki, 8 cm’den 10 cm’e yarım saatte falan ulaştık sanırım.. velhasıl kelam ben yavruma kavuştum çok şükür Allah sizlere de yardımcı olsun, sağlıcakla alın yavrularınızı kucağınıza
Philips avent meme reddi yapmıyor ve az akış diyorlar ben ondan almıştımEvdeyiz bebişim 7 den 12 ye kadar bir şey yemedi.. ben ayilip bayildim arabaya gecmistim ultrason falan derken geldiler bu sefer uyandiramadim emzirmeye. Eve geldik emzirdim biraz sonra mama da verin demiş günde iki kere falan sarılığı vs atlatsin diye (zaten çok hafif) şimdi mamadan sonra bida memeye saldirdi allahtan emiye çok üzüldüm o kadar saaat ac bir sefil kaldi çocuğum diye üzgünüm(( yetersiz hissediyorum kendimi şuan ilgielenmiyorum düzgün diye, chati de okuyamadim sonra bakcam
bu mama işi daha düzenli olacağı için meme reddi yapmayan az akışlı neydi markası kullanan varsa direkt onu aldirsyim eşime kaşıkla zor oluyor
Tek bunu alintilamisim genel kv yorumlarina aşırı sinirlendim ve hala devam edenleri var şaka gibi gerçekten. Benimki de hastahaneye eşim görmeye geldiğinde bak karnında bi tane daha var diye kendince espri yapiyordu jsbdjdnx eve gelince aklıma geldi o an sarhoş gibi kafam yerinde değildi. Eşime dedim annen bana bodyshaming yaptı diye sonra güldüm yine delirdim herhalde. Kadını tanimasam kötü niyet derdim evet yanlış yaptığı, kendince komiklik etmiş oldu ama hiç uyumadı resmen sancıları çekerken o da benle ağliyordu nerdeyse biliyorum üzüldü, ilk gün boyu bebeğe bana hep o baktı eve geldik aynı şekilde sürekli yemek ne istersin ne yapayim vs diye döndü durdu sağolsun. Yani tek kötü yani o oldu ama hatasiz kul olmaz diyerek sildim attım o konuyu takilamicam shhdhdbd zaten ben kendimle dalga geçerken tersini söylüyordu iner bir süre doğum yaptın o kadar kolay ki vs diyeOnu ben de yaşıyorum, kızlar kendi annelerimiz başımızın tacı yemin ederim ama bu kv’lerin en iyisinin bile (benimki iyi sayılır) böyle zamanlarda içinden farklı bir karakter çıkıyor resmen. Maalesef sütüm henüz gelmedi, hem avent aldım hem de browns aldım riske atmamak için, avent aynı anne memesi gibi az az veriyor ama browns çok daha hızlı akıyor. Dün tutturmuş bu biberondan süt gelmiyor, mama azalmıyor çocuk aç diye, öylesine aldığı parmak kadar biberonla mama vermeyi düşünmüş, onu da bana değil eşime soruyor. Ben bir dünya para verip meme taklidi yapan biberon alıyorum, bunlar her şeyin en iyisini biliyorlar. Ben tepki gösterince biberonu çöpe atmış, 2 gün sonra gideriz biz falan demiş, eşimle de papaz olduk anlıycanız. Ama yemin ederim iki biberonla da 10 ml içiyor daha fazla değil, tek farkı avent çok yavaş bırakıyor. Benim tercihim hangisi olur derseniz de kesinlikle avent derim çünkü diğerinde bebeğin ağzı mama doluyor, ama avent emme refleksini de güzel başlattı. Yani diyeceğim o ki gardınızı alın, kv güruhu tüm güçleriyle karşı cenahtan geliyor
Kv yapmıştı dün onu içeyim bugün, yarina başka getirir sanırım öyle takilirimHoşaflar falan yap canım kabızlık için
Onun da bi kaç çeşidi var sanki hiç arastirmamistik bu konuyu lazim olursa alırım diye. Aşırı cahil kaldim yinePhilips avent meme reddi yapmıyor ve az akış diyorlar ben ondan almıştım
İlk oğlumda Philips avent yenidoğan biberon kullandım anne meme ucuna en yakın denilmişti. Gerçekten zorluk yaşamadım. Biberon ile mama verdik sürüm yeterli değildi azdı çünkü. Hem emzirdim hem mama verdim. Bunda da yine Philips avent aldım #reklamdeğilBaşka doğuran yok diye düşünüyorum şimdilik biraz uyuyacagim dnndndnd
Avent biberon için bilgisi ilan beni aydinlatsin lütfen gidip aldiricam bugün çünkü
Ay hepsi sinir bozucu. Ben de eşime diyorum, bu çocuğu tek başıma büyüttüm. Bana lohusayken bir bardak su, bir tas çorba vermedi. Yaşlanınca da kızları ve kızlarından olan torunları baksın kendisine. Ne zorluklar çektim. Bebekliği ayrı, kreşe başladıktan sonra ki kısım ayrı. Çocuğunu güvenip bir saatliğine bırakacak kimsenin olmayışı o kadar zor ki. Kendime çocuğum için iyi bakmaya çalışıyorum sırf bu yüzden. 5 km mesafede oturuyoruz yıllardır ama görüşmüyoruz işte. Doğum yaptığımı, hatta geçen yıl bebek kaybettiğimi bildiği halde ne bi hayırlı olsun ne bi geçmiş olsun demişliği var.Kv ler hep sinir bozucu ya. İlk doğumumda geldi benim kv de.Hiçbir yardımı dokunmadı yedi içti yattı uyudu gitti. Üzerine ona da biz baktık yemin ederim. Ben eşime dedim bu doğumda gelmesin istemiyorum hazır kendisine biz bakıyoruz sinirim bozuluyor dedim açık açık. Ya benim ilk bebeğim sabaha kadar hiç uyumazdı aylarca uyumadı. O ilk zamanlar hele sabah 6 da hava ışıyordu annem sabahlara kadar kucağında koridorda gezdiriyordu kadın. Bana veriyordu emziriyordum falan kız kardeşim o şekilde 4 bir yandan. Sabaha kadar mücadele edip uyumuyorduk. Kendi geçip aksam 9-10 da yatıyordu odaya horluyordu sabaha kadar. Tam sabah 6 dan sonra bebeğim uyuyor gibi olunca biz de uyumaya çalışıyorduk sabaha kv kalkıp gelip kapımızı çalıyordu biraz pekmez ısıtmış bunu ye süt olur diyeuykusuzluktan sinirden dinlenemeden olmuyordu sütüm azdı zaten. Kaç kere dedim kv ye, bak anne biz sabaha kadar uyumuyoruz sabah lütfen bizi uyandırma diye. Her sabah geliyordu şaka gibi ya. Annem o haliyle hem bebekle hem benle ilgileniyordu hem yemek yapıyordu hem temizlik. Bak yine hatırladım sinirlerim zıpladı lohusalığı dibine kadar yaşattı. Şuan gelmedi gelmesin ben istemedim zaten ama sürekli hastayım modunda bir bel fıtığı var. Annemde bel fıtığı şeker tansiyon kaslarda iltihap bacaklarında bacak sendromu ne ararsan var. O haliyle koşturuyor.
Gerçekten öyle. Sonra da çok şey beklerler. Benimki de aynı. Eşimin mesleğinden görevinden dolayı çocuğumla çok tek kaldığım oldu. Her defasında benimkiler koştu yanıma. Annem babam kız kardeşim onlar baktı büyüttü ben de çalışıyorum bırakacak kimsem yoktu annemler baktı büyüttü emekleri çok. Babaanne uzaktan babaanne. Telefonla arar oğlunu “ciğerim kuzum” diye sever uzaktan. Hiç samimi değiller hiç.Ay hepsi sinir bozucu. Ben de eşime diyorum, bu çocuğu tek başıma büyüttüm. Bana lohusayken bir bardak su, bir tas çorba vermedi. Yaşlanınca da kızları ve kızlarından olan torunları baksın kendisine. Ne zorluklar çektim. Bebekliği ayrı, kreşe başladıktan sonra ki kısım ayrı. Çocuğunu güvenip bir saatliğine bırakacak kimsenin olmayışı o kadar zor ki. Kendime çocuğum için iyi bakmaya çalışıyorum sırf bu yüzden. 5 km mesafede oturuyoruz yıllardır ama görüşmüyoruz işte. Doğum yaptığımı, hatta geçen yıl bebek kaybettiğimi bildiği halde ne bi hayırlı olsun ne bi geçmiş olsun demişliği var.
Tamam canımcım teşekkür ediyorum ben genel anestezi kısmını kaçırmışımKuzum ilkinde de bana tercih sunulmamıştı genel anestezi yapmıştı ilk doktorum kötü bir deneyimdi hatırlamak istemiyorum ama bunda doktorum spiral artı epidural dedi sanki yanlış anlamadıysam. Bebeğe anestezi geçtiği için geneli asla önermiyorum dedi uyanık olmanı tercih ediyorum dedi. Sonda yı da uyuşturduktan sonra takıyorlarmış.
Rica ederim canım benimTamam canımcım teşekkür ediyorum ben genel anestezi kısmını kaçırmışım
Niye öyle hissedesin canım hepimiz aynı süreçlerden geçiyoruz geçtik doğum kolay bir şey değil ki sonrasında yorgunluğunu atamadan bebe ile uğraşıyorsun sarılık da illaki başa geliyor ama geçiyorda merak etme her şey mükemmel olacak diye düşünme olduğu kadar kimse bebeğini annesinden daha iyi düşünemezEvdeyiz bebişim 7 den 12 ye kadar bir şey yemedi.. ben ayilip bayildim arabaya gecmistim ultrason falan derken geldiler bu sefer uyandiramadim emzirmeye. Eve geldik emzirdim biraz sonra mama da verin demiş günde iki kere falan sarılığı vs atlatsin diye (zaten çok hafif) şimdi mamadan sonra bida memeye saldirdi allahtan emiye çok üzüldüm o kadar saaat ac bir sefil kaldi çocuğum diye üzgünüm(( yetersiz hissediyorum kendimi şuan ilgielenmiyorum düzgün diye, chati de okuyamadim sonra bakcam
bu mama işi daha düzenli olacağı için meme reddi yapmayan az akışlı neydi markası kullanan varsa direkt onu aldirsyim eşime kaşıkla zor oluyor
Anne memesine en yakın his philips avent kolik biberonu. Meme ile aynı hatta neredeyse bir tık daha az akışlı. Çünkü mama içerken nefes ile biberondan hava geçip gaz olmasın diye kolik biberonu en yavaş akışlı ve memeye en yakın olanı. Kolik bebeği olan ve yeni doğum yapan arkadaşımın tavsiyesiydi. #reklamdeğilBaşka doğuran yok diye düşünüyorum şimdilik biraz uyuyacagim dnndndnd
Avent biberon için bilgisi ilan beni aydinlatsin lütfen gidip aldiricam bugün çünkü
Ay hepsi mi aynı olur bunların ya gerçekten pes benimde ilk doğumumda annemde kv de vardı kv Berker koltuğa oturup kuruluyor annem yemek temizlik vs yapıyordu emzirme sürecim çok sıkıntılı geçti uçlardan dolayı bebeği kavratmaya çalışıyoruz bir yandan artık yorgunluktan elim kolum tutmuyor sezeryan yarası derken o sadece eline alıp seviyordu oturduğu yerden anneme dedim sen git artık ben daralıyorum bunlar napıyorsa yapsın annem de dedem hastanedeydi nöbetleşe şekilde kalıyorlardı gece kalıp sabah geliyordu kıyamıyordum anneme öyle diyince kv panik oldu ne güzel oturuyoruz işte gitmesin falan ben dedim daralıyorum çok kalabalık sevmiyorum annem gitti ardından eşim yapıyor yemekleri bu oturmaya devam mobingler ayaklandın artık yemeklerini kendin yaparsın eşimin babalık izni de bitiyor ya bir telaş sardı sonra çekti gitti 9. 10. Günü yalnız kaldım sonrasında annem gelir diye düşünüyordum annemde gelmediKv ler hep sinir bozucu ya. İlk doğumumda geldi benim kv de.Hiçbir yardımı dokunmadı yedi içti yattı uyudu gitti. Üzerine ona da biz baktık yemin ederim. Ben eşime dedim bu doğumda gelmesin istemiyorum hazır kendisine biz bakıyoruz sinirim bozuluyor dedim açık açık. Ya benim ilk bebeğim sabaha kadar hiç uyumazdı aylarca uyumadı. O ilk zamanlar hele sabah 6 da hava ışıyordu annem sabahlara kadar kucağında koridorda gezdiriyordu kadın. Bana veriyordu emziriyordum falan kız kardeşim o şekilde 4 bir yandan. Sabaha kadar mücadele edip uyumuyorduk. Kendi geçip aksam 9-10 da yatıyordu odaya horluyordu sabaha kadar. Tam sabah 6 dan sonra bebeğim uyuyor gibi olunca biz de uyumaya çalışıyorduk sabaha kv kalkıp gelip kapımızı çalıyordu biraz pekmez ısıtmış bunu ye süt olur diyeuykusuzluktan sinirden dinlenemeden olmuyordu sütüm azdı zaten. Kaç kere dedim kv ye, bak anne biz sabaha kadar uyumuyoruz sabah lütfen bizi uyandırma diye. Her sabah geliyordu şaka gibi ya. Annem o haliyle hem bebekle hem benle ilgileniyordu hem yemek yapıyordu hem temizlik. Bak yine hatırladım sinirlerim zıpladı lohusalığı dibine kadar yaşattı. Şuan gelmedi gelmesin ben istemedim zaten ama sürekli hastayım modunda bir bel fıtığı var. Annemde bel fıtığı şeker tansiyon kaslarda iltihap bacaklarında bacak sendromu ne ararsan var. O haliyle koşturuyor.
Gerçekten öyle. İnsan tak ediyor artık ya. Nasıl bir rahatlık bunlardaki anlamadım. Bak sezaryen olup hastanede kaldığımda da annem yanımdaydı o zaman. Göğüs ucum yoktu onu tutturana kadar kadın nasıl mücadele etti ya. Çocuğum göğsümü tuttuysa annemin çabası sayesinde oldu. Bu sırada kv bizim evde bekliyordu. Hastaneden çıktık eve geldik ne yemek var ne bir şey. Bize soruyor ne yapalım diye. Zıkkımın dibi. Yap işte bir şeyler eve gelip bir de biz onu mu düşünelim. Ve yine o hastane yorgunluğu ile geldiğimiz o ilk gün bile annem yemeği yaptı .A
Ay hepsi mi aynı olur bunların ya gerçekten pes benimde ilk doğumumda annemde kv de vardı kv Berker koltuğa oturup kuruluyor annem yemek temizlik vs yapıyordu emzirme sürecim çok sıkıntılı geçti uçlardan dolayı bebeği kavratmaya çalışıyoruz bir yandan artık yorgunluktan elim kolum tutmuyor sezeryan yarası derken o sadece eline alıp seviyordu oturduğu yerden anneme dedim sen git artık ben daralıyorum bunlar napıyorsa yapsın annem de dedem hastanedeydi nöbetleşe şekilde kalıyorlardı gece kalıp sabah geliyordu kıyamıyordum anneme öyle diyince kv panik oldu ne güzel oturuyoruz işte gitmesin falan ben dedim daralıyorum çok kalabalık sevmiyorum annem gitti ardından eşim yapıyor yemekleri bu oturmaya devam mobingler ayaklandın artık yemeklerini kendin yaparsın eşimin babalık izni de bitiyor ya bir telaş sardı sonra çekti gitti 9. 10. Günü yalnız kaldım sonrasında annem gelir diye düşünüyordum annemde gelmedio ilk 40 gün bana çok zor geçti sanırım her şeyi hallederimden ziyade yardım istemek gerekli ben kendi işimi kendim hallederim moduyla kendi işimi kendim zorlaştırdım ama insan biraz da karşıdan o düşünceyi bekliyor
Yenidoğan Avent kullanıyoruz biz canım. Kaşıkla asla olmuyor. Napcaz biz yaEvdeyiz bebişim 7 den 12 ye kadar bir şey yemedi.. ben ayilip bayildim arabaya gecmistim ultrason falan derken geldiler bu sefer uyandiramadim emzirmeye. Eve geldik emzirdim biraz sonra mama da verin demiş günde iki kere falan sarılığı vs atlatsin diye (zaten çok hafif) şimdi mamadan sonra bida memeye saldirdi allahtan emiye çok üzüldüm o kadar saaat ac bir sefil kaldi çocuğum diye üzgünüm(( yetersiz hissediyorum kendimi şuan ilgielenmiyorum düzgün diye, chati de okuyamadim sonra bakcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?