- 22 Ekim 2024
- 1.431
- 3.592
- 48
- 25
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #30.421
Serum verecekleri için olabilir ama insan acı icindeyken onu mu bekleyecek canim saçmalık yani... Senin bu kadar ağrılı olmasinin sebebi belki de bu yapışıklık durumuydu... Yani bunu görüp bile bile soylemediyseler sıkıntı gerçekten insanlarda zerre vicdan kalmamış. Hiç ozele gitmis miydin muayene amaçlı bir kerelik falan belki orda görünce söylerlerdiDoktorunuz vermemizi istemio dio hemsireler. Sadece gece antibiyotik serum takcaklarmis onada sukur artk. Sezaryende en azindan daha oncesinde sanci sıkıntısı çekmiosun. Beni sancilar bitirdi ustune bide bu yaşadigim. Bitik durumdayim yani. Biyandanda emzirme derdi. Neyse hamile arkadaslarimizi korkutmak asla istemem benimki kotu bir deneyimdi. Diger odalarda doguranlarin sesini duydum 15 dk da bitiyordu işleri. Ben gece 5 ten ogleye kdr dogurmayi bekledim. Yalvardim suni sanci verin hizlansin. Vermediler. Tamamen benim şansizligim..
Yani bilmiyorumSuanlik normal doğum diyor ama gidasata göre değişebilir dedi
Katılıyorum, aşırı detay girip korkutuyorlar ozellerde, devlet tam tersi sıfır detay. Abi söylesene bilgi ver cinsiyeti bile 7. Aya kadar diretenler var sinir bozucu..... Benim de 3800 falan ya soylemediler bilerek kesin korkutmamak için, veya kaç dikiş attıklarını da söylemediler çünkü gereksiz strese girip korkutmama taraftari olan da var bunu suostimal edip böyle boş işlere girenler de işteÖzel hastaneler ne kadar kontrollerde gereksiz korkutuyorsa anneyi devlet hastaneleri de o kadar iki kelime etmekten aciz oluyor malesef
Kesinlikle katılıyorum yapan kişilerin de önemi büyük benim travma yaşamama sebebim budur belki diyorum hatta, o yüzden belli olmuyorBende sezeryan oldum hem sonda takılması konusu hemde dogumdan sonra baskı yapılması konusunda çok kötü olduğunu duymuştum çok korkuyordum, sondayi odada dogumhaneye inmeden takmak istediler kabul etmedim anestezi altında takılsın istedim ama asla kabul etmediler çok korkuyordum sonra odada taktılar sondayi ama hiç öyle büyük bir ağrım olmadı tamamen korku kaynaklı bir stres yaşadım sondayi takan ebe de çok nazikti. Sonra ameliyattan sonra karnıma basmaya gelen ebeye de müsade etmedim ben biliyorum çok ağrıyor asla izi vermem yaptırmam diye ağladım, ebe söz verdi acımayacak bu o kadar korkulu bir işlem değil vs. Vs. Zar zor yapmasına izin verdim gerçekten dediği gibi oldu çok aşırı ağrı olmadı alttan da elini sokup kanı boşalttı ama çok nazik kibar ve anlayisliydi hemde 2 kez yaptı bu işlemi ve asla korkulacak gibi değildi, yani bence durum bu işleri yapan hemşirelerin davranışına bizi rahatlatmasina göre değişiyor
Benim bebem 20 kusur gunlik ben de hala avent kullaniyorum, bebeknguclendikce emis hizi da artacak, browns da dahil 4 marka daha denedim, cocuk bogulcak gbime geldi hepsinde, avent daha iyi cidden. Bol bol ten tene temas yapin canim, hep memende ikiniz de ciplak yatsin bebis. Gelmese de emmeye calissin, ya da sen sagmaya calis aralarda, ama 3-4 gun sonra da gelebiliyor, sakin kalmaya calis. Bir de yazdim mi bilmiyorim ama pregnacare breastfeeding ve brewers yeast benim sutumu guzel arttirdi.Onu ben de yaşıyorum, kızlar kendi annelerimiz başımızın tacı yemin ederim ama bu kv’lerin en iyisinin bile (benimki iyi sayılır) böyle zamanlarda içinden farklı bir karakter çıkıyor resmen. Maalesef sütüm henüz gelmedi, hem avent aldım hem de browns aldım riske atmamak için, avent aynı anne memesi gibi az az veriyor ama browns çok daha hızlı akıyor. Dün tutturmuş bu biberondan süt gelmiyor, mama azalmıyor çocuk aç diye, öylesine aldığı parmak kadar biberonla mama vermeyi düşünmüş, onu da bana değil eşime soruyor. Ben bir dünya para verip meme taklidi yapan biberon alıyorum, bunlar her şeyin en iyisini biliyorlar. Ben tepki gösterince biberonu çöpe atmış, 2 gün sonra gideriz biz falan demiş, eşimle de papaz olduk anlıycanız. Ama yemin ederim iki biberonla da 10 ml içiyor daha fazla değil, tek farkı avent çok yavaş bırakıyor. Benim tercihim hangisi olur derseniz de kesinlikle avent derim çünkü diğerinde bebeğin ağzı mama doluyor, ama avent emme refleksini de güzel başlattı. Yani diyeceğim o ki gardınızı alın, kv güruhu tüm güçleriyle karşı cenahtan geliyor
Hayirli olsun, hosgeldi minnagimizGece sancilarim cok artti yerimde duramicak derecede. Saat 5 te yatisim yapildi 5cm ile.12,40 ta dogdu bebegimnormal dogum evet. Ama bebegin esini cikaramadilar yapismis. 1 saat hemsireler ugrasti cikaramadilar. Doktor geldi oda 1 saat ugrasti tabi 20 kişi basimda. Doktor canli canli kazıyarak cikardi eşini. Çok kötu bir deneyimdi hala kendime gelemiyorum. Makatima kadar yirttilar delik deşik haldeyim
Benim bebeğim de en son 35+6 da 3 kg olmuştu bana da aylardır önden gittiğini söylüyor doktorlar. 4 e yakın olursa sezeryan dedi doktorum ama o kadar olur mu acaba son hafta birazcık az almış normalden onun dışında hep aynı oranda alıyordu. Bir de ultrason ölçümü doğru çıkacak mı sezeryan olsam pişman olur muyum diyorum normal yapıp pişman olmak da var kafam çok karışıkHerkese iyi akşamlar kızlar doğum yapanlara geçmiş olsun ve hayırlı olsun sağlıkla büyütsünler bebisleriben bugün kontrolden geldim 36+4 deyim bebeğim 3.300 gram 2 hafta önden gidiyormuş kafasida büyükmüş normal doğum yapabilir miyim sizce kafaya çok takıyorum daha da kilo alacak
Ben hep ozele gittim son 1 aydir devlete gittim ve hicbiri soylemedi. Dikislerim cok. Makatima kadar kestiler biçtiler. Makatima bile kocaman bir alet soktu doktor. Yani saka gibi seyler yasadim. Umarim diger herkesin mukemmel hikayeleri olsunUcu yara oldu benim sağ meme,,,, elimle sıkınca da çıkmadıtikanma asamasinda bu yaralari en hizli ne geçirir merhem olarak. 32 den beri saf lanolin kullaniyordum ama işe yaramadi çok. Yara merhemi tarzi bir şey lazım hemen geçsin ordan emzireyim yamulmadan ((
Serum verecekleri için olabilir ama insan acı icindeyken onu mu bekleyecek canim saçmalık yani... Senin bu kadar ağrılı olmasinin sebebi belki de bu yapışıklık durumuydu... Yani bunu görüp bile bile soylemediyseler sıkıntı gerçekten insanlarda zerre vicdan kalmamış. Hiç ozele gitmis miydin muayene amaçlı bir kerelik falan belki orda görünce söylerlerdibi de suni niye vermiyolar onu anlamadim zaten açıklık varmış yani saçmalık.... Ben de suniden korkuyodum ama hızlandırdığı da bi gerçek yani valla içim gitti senin de zor olmuş keşke daha kolay gecseydi üzgünüm yani. Bi de buradakiler travma olup korkmasin diye ben de çok detaylı anlatmamaya çalıştım çünkü herkesin hikayesi başka oluyor. Yine diyorum ennnn güzel doğumlar en acısız e. Sağlıklısı geri kalan analarimizin olur inşallah
Yani bilmiyorumgüveniyorsan öyle yapın biz burdan bilemeyiz şimdi seni yonlendirmeyelim hicbir şeye ama için rahat etsin istiyosan başka doktorla da gorusebilirsin bi seferlik belki sana da fikir olur inşallah doğumun cok güzel geçer
Katılıyorum, aşırı detay girip korkutuyorlar ozellerde, devlet tam tersi sıfır detay. Abi söylesene bilgi ver cinsiyeti bile 7. Aya kadar diretenler var sinir bozucu..... Benim de 3800 falan ya soylemediler bilerek kesin korkutmamak için, veya kaç dikiş attıklarını da söylemediler çünkü gereksiz strese girip korkutmama taraftari olan da var bunu suostimal edip böyle boş işlere girenler de işteAllah özellikle doğum konusundaki karşılaşacağımız insanlarin da insafli ve iyi niyetlisine denk getirsin gercekten bu çok önemli
Canım iki türlü de yanılma veya sıkıntı çıkma durumu hep var, zaten okuduysan sezeryan dogranin da kötü anısı olan var vajinal doguranin da. Doktoruna guveniyorsan hiç kafani bulandirma derim. Evet cihazlarin yanilma payı var. İstersen devletten de randevu al görün kilosunu öğren karşılaştır mesela Garanti olsun dersenBenim bebeğim de en son 35+6 da 3 kg olmuştu bana da aylardır önden gittiğini söylüyor doktorlar. 4 e yakın olursa sezeryan dedi doktorum ama o kadar olur mu acaba son hafta birazcık az almış normalden onun dışında hep aynı oranda alıyordu. Bir de ultrason ölçümü doğru çıkacak mı sezeryan olsam pişman olur muyum diyorum normal yapıp pişman olmak da var kafam çok karışık
birkac saat buz kalibi koydular altima sonra cikardilar. Yani dikis agrisindan yamuluyorum bebegi emzirirken. Eve gecerken ilac verirler illaki onlari icince bari rahatlarimHayirli olsun, hosgeldi minnagimizcok uzuldum canim acili olmasina, nasil agri kesici vermezler o da cok sacmaymis, dikisler de degil sadece kasilmalar da devam ediyor o da bayaa rahatsiz edici oluyor, bana damardan ve agizdan ayri ayri vermislerdi. Buzlu ped cok iyi geliyor, galiba bebek bezlerini islatip dondurucuya atip yapmislardi hastanede. Ben evde de normal pedi azcik islatip dondurup kullanmistim.
Birkaç farklı doktora gittim özel devlet karışık aylardır hep 2 hafta önde gidiyordu biraz kilosu fazla dedi bütün doktorlar. Hatta şekerim falan araştırdık ama sorun yoktu sanırım genetik eşim de 4 kilo civarı doğmuş. Bu hafta az kilo almıştı ama haftasına göre biraz tombik demişti doktorumCanım iki türlü de yanılma veya sıkıntı çıkma durumu hep var, zaten okuduysan sezeryan dogranin da kötü anısı olan var vajinal doguranin da. Doktoruna guveniyorsan hiç kafani bulandirma derim. Evet cihazlarin yanilma payı var. İstersen devletten de randevu al görün kilosunu öğren karşılaştır mesela Garanti olsun dersentek tavsiyem kafani bulandirma pozitif ol
Emzik Bencede anne için büyük kurtarıcı kızlar.ilk bebeğimde doktor önermiyorum 1 aydan sonra başla dedi.onu dinledim bu seferde kızım emziği ne yaparsak yapalım kabul etmedi ve parmak emmeye başladı 4 yaşında yeni bıraktırabildikİnşallah valla tamamen kriz anı için düşündüm sjnxjsndj bi de çok tatlı oluyor emzik emen bebekler mıç mıç
Korkanin çocuğu olmaz kendini gaza getir djbdjdndjdj he doğurma seklinin başlangıcını seçmek istiyorsun galiba sjxbjdndjd e git doktorlar pıt diye patlatiyo hemen suyun gelmis oluray şaka bi yana tabi ki inşallah istediğin gibi olur bu doğuma gitme şekli dahil ben dogurana kadar siz bana takildiniz galiba sıra bana geldi
Aynen uykuya geçişi kolaylastiriyor bir de dalınca kendi atıyor ağzından müq
Sağolsun kocam emzirmeden önce verdi ağzına bir kaç dkligina... Yoruldu çenesi galiba emmedi düzgün mama verdik bidaha.....
Bilmeyen varsa soylim emzirmeden önce vermemeye çalışın hem tokluk hissi veriyor herhalde hem de yoruluyor çenesi minik kuşlarınyedirdikten sonra veya uykuya geçişlerde vs verirseniz memede çok sorun yaşanmıyor yani bende öyle oldu
Evet evet enteresan bir şekilde acı yarıştırıyorlarValla değişik bunlar bende 3 tane doğurdum onu kullanmadın bunu kullandım şunu yapmadım bunu yaptım diyip duruyordu dedim 30 yıl önceyle şimdisi aynı mı kıyaslıyorsun sıcak banyo yapıyorum göğüslere süt gelsin diye üşüteceksin bebeği de üşüteceksin hayır evde merkezi sistemdi yanıyorduk evde yani sırf muhalefet olmak için konuşup durdu bir yardımı da yok millete onu yaptım bunu yaptım diye haber iletiyordu geceleri bebek ağlıyor koşa koşa çat diye odaya giriyor bir medeniyet bir kapı calma da yok oturup eşim ben kaynanam üşümüz bebe emziriyorduk başımızda bekliyordu diyordum biz uyuyamıyoruz bari siz uykunuzdan olmayın yatın hayret bir şeyler gerçekten bakamıcam diye mi düşünüyordu ne yapıyordu değişikti kadın kumam gibi benle kendi zamanını anlatıp duruyordu bunda gelemeyecek bile
Ya benimde makata sargı bezini sıkıştırıp koyduklarını hatırlıyorum daha acınası bişey diyeyim mi devlet hastanesinde yaptım doğumu insana cahil muamelsi yapiyorla iki üniv okudum ben makatima bişey mi koydunuz dediğimde ebeler ne dedi biliyor musun ay sen makat kelimesini nerden biliyorsun demişlerdi yuh artık düşün ilk kez makat diyen görmüşler sene 2020Ben hep ozele gittim son 1 aydir devlete gittim ve hicbiri soylemedi. Dikislerim cok. Makatima kadar kestiler biçtiler. Makatima bile kocaman bir alet soktu doktor. Yani saka gibi seyler yasadim. Umarim diger herkesin mukemmel hikayeleri olsun
Bana da bugün dedi, içerde bir tane daha mı var diye kocamBenim kv de ilk doğumumda eve çıktığımda gözlerini belertip "karnın kalmış" demişti. Daha 1 gün önce doğum yapmıştım halbuki.Annem çok bozulmuştu kv nin dediğini duyunca. Ben de saf saf "yaa evet karnım kaldı" demiştim. Tabi ben o kadar safım ki bunu unuttum, eşim geçen gün annesinin taklidini yapınca hatırladım tekrar.
Bu arada biz eşimin ailesi ile ilk doğumumdan beri görüşmüyoruz. Yani 3,5 yıldır. Bu hamileliğimde ve doğumumda laf edemediler...
Canım çok geçmiş olsun. İnşallah biran önce toparlanır, iyileşirsindogum yaptim. Ama hic iyi degilim. Bebek iyi cok sukur. Beni mahfettiler. Kendimi iyi hissedince anlatirim
Umarim hemen gecer acin agrin sizin. Cok guzel bir iyilesmen olur insallahbirkac saat buz kalibi koydular altima sonra cikardilar. Yani dikis agrisindan yamuluyorum bebegi emzirirken. Eve gecerken ilac verirler illaki onlari icince bari rahatlarim
Canım, kaç kilo doğdu?Kolay olacak insallah. Biz nadiren denk gelcek bise yasamisiz. Bu seferki dogumun cicek gibi olsun inslaah
Canım ya, böyle bişey yaşamana gerçekten çok üzüldümEvet ona bakinca deger diyorm ama travma oldu benim icin. Kimseye tavsiye etmiyorm normal dogumu. Heleki devlette
Kızzz bir görsen kafasının yarısında saç yokQuinnn keltos mu rapunzel mi nbhjhhjghjgjh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?