- 8 Ağustos 2023
- 5.566
- 5.938
-
- Konu Sahibi elektroforez
- #2.501
Farketmez bence sanmıyorumKızlar doktor beni cuma çağırdı ama perşembe gitsek nolur ki yaa çok merak ediyorum1 günden nolcak ki
O zaman doktora bir danışmak lazım dediğim gibi bu süreçte stres olup durmaktansa iki üç kere test verip tek testle çözmek olayı daha mantıklıCanım fetal dna bu ikili, üçlü, dörtlü taramalara gerek kalmayacak kadar kapsamlı bir inceleme yapıyor. %99'u aşan oranda doğruluk payı var. Cinsiyette kesin sonuç veriyor. Ayrıca bebeğin herhangi bir sendrom ya da engel durumu olup olmadığına bakıyorlar. Bunda %95 oranında sonuç veriyor. Tabi ki düşük de olsa yanılma payı var ancak diğer testlerin yanılma payı kadar yüksek değil. Normal ikili ve üçlü taramalarda % 65-70 oranında doğru sonuç veriyor ki bu da yanılma payının çok yüksek olduğunu gösterir. Bir de bu ikili ve üçlü taramalarda bebekten ziyade annenin yaşını ve sağlıklı gebelik oranını Türkiye istatistikleri üzerinden değerlendiriyorlar, haliyle doğru bir sonuç verdiğini düşünmüyorum açıkçası. Zaten sağlıklı dedikleri bebeklerin engelli, engelli ya da sendromlu dedikleri bebeklerin sağlıklı doğduklarını duydum. Bir de 35 yaş üstü riskli gebelik olarak kabul edildiği için yaptırmakta fayda var.
Siz yaptırdınız mı pekiİşte burda büyük bir sıkıntı var çünkü bu laboratuvarlar Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde mevcut. Ancak küçük şehirlerde hastane dr sıkıntısı yaşarken bu laboratuvarlara ulaşmak çok kolay olmayacak. Bazı firmaların hastanelerle anlaşması var ve dr onlara doğrudan bilgi verince gelip kan alıp gidiyor. Eve gelen firmalar bile var. Yerli ve yabancı firmalar da var, yabancı olanlar kanı yurt dışına gönderiyorlar. Ortalama 10 iş gününde sonuçlar çıkıyor.
Aynısı bugün bende de oldu özellikle sol kasıgımda ağrı oldu ama bugün hem iş yerinde hemde evde çok ayakta durdum ondandır diye düşünüyorum dinlenmeye geçtim artık sende dinlen geçecektir kötü düşünmeYok çok acıtıcı değil. Böyle hafif hafif sanki diken batıp çıkıyor
Kalp atışından 3 hafta sonra kontrole gel dedi. 10.hafta da fetal dna yaptırmayı düşünüyorum sen?Bir diğer sorum da fetal dna ile ilgili. Araştırıyor musunuz acaba?
ay valla billa asiri skinti ya nolucak boyle isin kotusu kusamiyorum daBende aynı durumdayım kolumu kaldıramıyorum ama biryandanda işler beni bekliyor elektrik yok su yok evde
Neyse sabretmemiz lazım
bence buyuyor ondandirKızlar rahmimde sızlama oluyor normal mi sizce
Yaa di mii gidiyimm merak ediyorumFarketmez bence sanmıyorum
Ben ilaç kullanmıyorum canım. Ama arkadasım prilam kullanıyordu.Kızlaaaar mide bulantısı için doktorunuz hangi ilacı verdi. Prizin 12.5 kullanan var mı aranızda? İşe yarıyor mu yada yan etki yaptı mı?
Beni haftaya pazartesiye çağırdı ama ben kendimi ölçtüm tarttim yok dedim en geç cumaya kadar dayanırım o yüzden cumaya gidicemKızlar doktor beni cuma çağırdı ama perşembe gitsek nolur ki yaa çok merak ediyorum1 günden nolcak ki
A101den alıyorum. Bir arkadaşım Trendyoldan aldığını söyledi çok da memnunmuş ama ben almadimDüzgün bir avokado bulamadım kızlar ya. Siz nereden alıyorsunuz?
Cok sagol canimÇok çok sevindim canım herşeyin yolunda olmasına merak etmiştim seni içim rahatladıbol bol dinlen kendini yorma
Teşekkür ederim canımBen ilaç kullanmıyorum canım. Ama arkadasım prilam kullanıyordu.
Bence gittr doktorum da beni ya Perşembe ya cuma çağırdı ben cuma seçmiştimYaa di mii gidiyimm merak ediyorum
Ben fileden alıyorum genelde kuzum.Düzgün bir avokado bulamadım kızlar ya. Siz nereden alıyorsunuz?
Bende öyle düşündümbence buyuyor ondandir