- 26 Temmuz 2024
- 383
- 987
- 30
-
- Konu Sahibi elektroforez
- #22.661
Kızlar ekmekte tam buğday ekmeği günde 3 dilim en fazla. Yemeği bol ye demişti doktorum. Bir de yemekten sonra uzanacaksanız yastığınız yüksek olsun hatta çift yastık.(mide yanmasını reflüyü önlüyor) Meyveyi akşama bırakmayın.
Ayy son bi kaç saattir ağlamaktan helak oldum durduk yere...
Şeker yükleme sonucum gecikti de gecikti, laboratuvarda kit bozulmuş dediler, sonra çıktı sonuçlar 1. Saat tokluk refesansın üstü görünüyo, doktorum da buna göre diyabet teşhisini koyuyorum diyetisyen + hergün şeker ölçümü dedi ben yıkıldım tabi ağla ağlaaaa
Doktorum aradı az önce. Laboratuvar referans aralığını yanlış yazmış tekrar testlerine baktım öyle fark ettim özür dilerim bişeyin yok dedi
Doktorum 2. Kere bakmasa şeker hastası gibi devam edecektim, kime kızayım şimdi bilemedim yaa
Ben yurtdışında olduğum için online bakıyorum.Gebe eğitimleri var devletin desteklediği. Bulunduğun şehirdeki kadın doğum hastanesinden başvurabilirsin.emin ol inanılmaz güzel bilgilendiriyorlar sadece bebek bakımı değil sanciyla basetme ,dogum,doğum sonrası oz bakim emzirme bebek bakımı bebek yıkama vs .hicbirsey bilmeyen birisi o eğitime katılıp herseyi öğrenmiş çıkar.benim 3.gebeligim,2. Gebeligimde de katılmıştım bunda da katıldım
teşekkür ederim. Ben de bir şey bulursam yazarımBunu ben de sormuştum cevap gelmemişti ben de hala araştırma halindeyim xD
İlk adımlarımın youtube kanalında hocalar bişeyler anlatıyo
Yine youtube'da bu listeler var: ÃdemiÅ Devlet Hastanesi
Kitap: Bebek Bilgeliği Gary Ezzo
Doğum ve sonrası için bazı koçlar var instagrams. Çok detaylı incelemedim. Anladığım kadarıyla devamlı kurslar açılıyor. İçeriğini falan inceledikten sonra listeyi paylaşırımYaa bunu bende ne zamandır yazmak istiyordum. Bende panik olmaya başladım. Doğum sonrası ile ilgili akıcı kitap önerisi olan varsa da çok sevinirim
Evet 24+1 im ben de bazen yukarda bazen kasık hizasında hissediyorumKızlar ben bebeğin hareketlerini birkaç gündür alt karnımda hissediyorum geçen hafta daha yukarıdaydı. Siz dr bu şekilde hissediyor musunuz kasık hizasında. 26+1 im bugün
5 çıkmıştı kuzum
Geçmiş olsun canımGebelik şekerim varmış açlık daha doğrusu sinridaymis doktor diyet verdi ölçüm cihazı alcam yarın dahiliyeye gidiyorumsuyum ondan fazla çıkmış demekki
Saol canım bir ay takip edelim bakalım inşallah düşer
Haftamız aynıı, benim bazen kasıkta bazen mesanede bazen kaburgadaKızlar ben bebeğin hareketlerini birkaç gündür alt karnımda hissediyorum geçen hafta daha yukarıdaydı. Siz dr bu şekilde hissediyor musunuz kasık hizasında. 26+1 im bugün
Ben de yurtdisindayim, benim dogum yapacagim hastanenin egitimleri var, onlara baslayacagim ocakta. Emzirme, bebek bakimi ve doguma yonelik egitimleri vardi, belki sizin orada da vardir.Ben yurtdışında olduğum için online bakıyorum.
Ben 2haftadır neler çekiyorum bir bilsenizSaol canım bir ay takip edelim bakalım inşallah düşer
26+6 dayım ben de her yerimde hissediyorum bazen dediğin gibi çok çok aşağı da. Doktora sordum bugün hani serviksle alakalı mı acaba diyo yok dedi yetti bana cncmcKızlar ben bebeğin hareketlerini birkaç gündür alt karnımda hissediyorum geçen hafta daha yukarıdaydı. Siz dr bu şekilde hissediyor musunuz kasık hizasında. 26+1 im bugün
Sağol canımm senin kaç çıkmıştı?bana doktor öyle takip edelim falan demedi de. İşte ne yemek gerektiğini yememem gerekenleri falan söyledi. Evde varsa cihaz ölçebilirsin dedi yemeklerden 1 saat sonra. Açlık ölç falan demedi ama
Ben 2haftadır neler çekiyorum bir bilsenizBen 2haftadır neler çekiyorum bir bilsenizbana 1ay demedi bakalım iki haftadır parmaklarımı günde 6sefer deliyorum kuzum sabah öğle ve akşam. Sıkı diyet ve ölçüm ile ilerliyoruz. Perşembe doktor randevum var bakalım Perşembe gününden sonra ne diyecek doktor
Canım bana 75lik yaptılar. Çünkü bildiğim kadarıyla 50likte şeker çıkınca tekrar 75lik yapıyorlar garanti olsun diye. 75likte 1.saat tokluk 200cikmisti. Ben endokrinoloji ve diyetisyene gittim bunların dediklerine göre ilerliyorum.26+6 dayım ben de her yerimde hissediyorum bazen dediğin gibi çok çok aşağı da. Doktora sordum bugün hani serviksle alakalı mı acaba diyo yok dedi yetti bana cncmc
Sağol canımm senin kaç çıkmıştı?bana doktor öyle takip edelim falan demedi de. İşte ne yemek gerektiğini yememem gerekenleri falan söyledi. Evde varsa cihaz ölçebilirsin dedi yemeklerden 1 saat sonra. Açlık ölç falan demedi ama
Doktorum hiç öyle yapalım falan demedi direkt yediklerimize dikkat edelim dedi. Çok yükleme yapma taraftarı değil. İşte ölçüm yaparsın dedi. Ne biçim iş ya yediğimize içtiğimize dikkat etmek zorundayızCanım bana 75lik yaptılar. Çünkü bildiğim kadarıyla 50likte şeker çıkınca tekrar 75lik yapıyorlar garanti olsun diye. 75likte 1.saat tokluk 200cikmisti. Ben endokrinoloji ve diyetisyene gittim bunların dediklerine göre ilerliyorum.
Senin çok yüksek çıkmamış şekerin o yüzden böyle yönlendirdi benceeDoktorum hiç öyle yapalım falan demedi direkt yediklerimize dikkat edelim dedi. Çok yükleme yapma taraftarı değil. İşte ölçüm yaparsın dedi. Ne biçim iş ya yediğimize içtiğimize dikkat etmek zorundayız
Benim arkadaşımda vardı bende hep korkardım hamilelikte bende yaşar mıyım diye. Cidden zormuş.. çünkü insanın canı hamilelikte istiyor hele kısıtlaninca tamamen istiyor. Ama işte yersek riskleri var o yüzden dikkatlice devam kuzumDoktorum hiç öyle yapalım falan demedi direkt yediklerimize dikkat edelim dedi. Çok yükleme yapma taraftarı değil. İşte ölçüm yaparsın dedi. Ne biçim iş ya yediğimize içtiğimize dikkat etmek zorundayız
Henüz görüsmeye gitmedim telefon görüsmesi yaptık diyetisyenle tatlı şeyler hamur işi yasak tambuğdaylı ekmek dediler. Sabah 1 dilim tam buğday ekmeğine peynir avakoda domates falan konulup yenilecek. Çiğ badem çiğ fındık. Zeytinyağı, avakado yağı veya ceviz yağı kullanmamı söylediler. Meyve olarak elma kivi önerdiler. Armut, mandalina, portakal dediler günde 1 tane sadece mandalina 2 tane. Patates muz kesinlikle yok.Ne önerdiler ne yasak yarın bende dahiliye gidiyom diyet ve cihaz alcakmisim
Belki cok yüksek değildir ondandırBeni doktor diyetisyene yönlendirmedi. Sadece işte paketli gıdalar şekerli gıdalar hamur işi falan yasak dedi onun harici anlattı nasıl beslenceğimi falan. Cihazın varsa yemekten 1 saat sonra ölçersin dedi
Sanki daha önce tatlısız yaşayamıyormusum gibi hissediyorum cok tuhaf aşırı canım cekiyor. Beyaz ekmeksiz doyduğumu hissetmiyorumCanmmm yaa cok buyuk talıhsızlık olmus gercekten.ıyıkı farkedılmısağlama sonucu guzel olmus en azından
Canım kesınlıkle haklısın.Bende bu hafta bebek 15 gun onden gıdıyor dıye dıkkat edecektım,aksaö oturdum kaşık kaşık çikolata yedim ki hamile oldugumdan beri hiç kaşık kaşık cıkolata yememıstımbişey yasak olunca insanı çekiyor ama kendımıze hakım olucaz alısıcaz ınsallah