• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    32
İnşaAllah 🥰 ilk çocuğum 13.haftada direk gösterdi 2.çocuğuma 20.haftaya kadar kıza benziyor dendi ama detaylıda erkek olduğu anlaşıldı ☺️ doktor bişey söylesede detaylıya kadar inanamıycam galiba ama merak etmektende geri duramıyorum 🙃 sağlıklı olsunda miniğim bu zamanlarda geçer heralde 😊
Ooo maşallah 😍 evet ya sanki ilk gebelik gibi heyecanlı olursun benim ilk gerçi de 🤭🤭😅😅 geçer valla yani sen daha tecrübelisin benden daha iyi bilirsin şimdi ben ne desem olmaz 😃

Benim de kanama alanım vardı onun için kullanıyordum fitil olarak günde 2 tane demişti ama ben bi kaç gün sonra doktora sorarak günde 1 olarak kullanmaya devam ettim bu arada hiç kanamam veya lekelenmem olmadı. 9. haftada kontrolde kanama alanı geçince doktor bırakabilceğimi söyledi ben de bıraktım. Ama yine de doktora danış bence de
Anladım canım, teşekkür ederim 😊

Kızlar Ramiz teorisine göre plasenta yönüne bakıyorsunuz sanırım, benim anladığım kadarı ile bebek daha 6-7 haftalık iken kesesi nerde olusmaya başladıysa cinsiyeti ona göre yorumlanıyor, plasentaya göre değil yani, bebeğin ilk görüldüğü yere bakacaksınız, benim ultrason görüntümde ortada fakat sağa dogruydu, buna göre erkek olması gerekiyor ama bazı ultrasonlar aynalama yapiyormuslar, yani sağdaki solda, soldaki sağda gorunuyormus, aynalama yapıp yapmadığını bilmiyorum tabi pirelideve pirelideve

İlk doğumunu normal doğum yapmış biri olarak anlatayım. Normal doğum yaparsanız görünce şok olmayın. Bebeğin kordonunun bağlı olduğu ve anneyle bebek arasında besin alışverişine yardımcı olan bebeği besleyen kısım plasenta. Öyle ufak birşeyde değil. Çocuk doğduktan sonra kordonu kestiklerinde 10 dakka bekledik bebeğin eşi dedikleri plasenta kendinden düşecek dedi doktor. Geldi ve doktor çıkardı bildiğiniz kalp gibi damarlı kocaman bi et parçası. Şok olmuştum içimde neler var böyle diye. Allah çok büyük valla
Benim oğlum kordonunu sımsıkı tutup plesantasiyla top gibi bütün halde doğdu söküp getirmişti ebe de doktorla konuşurken sokup getormis bildigin kendiyle falan dedi bu yüzden bende öyle bı kanı kalmış demek ki kese içinde gibi, sizden duydum şimdi biraz bekledikten sonra çıktığını herkesin bütün çıkmıyor yani absürt olan benim ki 😂😂

Benim oğlum kordonunu sımsıkı tutup plesantasiyla top gibi bütün halde doğdu söküp getirmişti ebe de doktorla konuşurken sokup getormis bildigin kendiyle falan dedi bu yüzden bende öyle bı kanı kalmış demek ki kese içinde gibi, sizden duydum şimdi biraz bekledikten sonra çıktığını herkesin bütün çıkmıyor yani absürt olan benim ki 😂😂
Kordonun bir kismi bebekle çıkıyor 😊bebek cikinca kordonundan kesiyorlar önce sonra plasantayi cikariyorlar 😊 filmlerden biliyorum ben de 😂

Kordonun bir kismi bebekle çıkıyor 😊bebek cikinca kordonundan kesiyorlar önce sonra plasantayi cikariyorlar 😊 filmlerden biliyorum ben de 😂
Sen nasıl filmler izliyorsun bacım izleme öyle boşver 😂😂 yok ya cidden benimki top gibi çıktı acayip dikisim vardı ben sıkıntınin ne olduğunu doktorla ebenin konusmasindan biliyorum ebe ohaa dedi doktor ona birşey dedi oda afedersiniz bırakmıyor baksanıza kendisiyle sökmüş getirmis bırakmamış parçasını falan dedi güldüler ben orda yatıyorum onlar geyik muhabbette falan, ben de üzerine durup dusunmedim normal mi böyle değil mi sudan çıkmış balık misali 😂😂

İlk doğumunu normal doğum yapmış biri olarak anlatayım. Normal doğum yaparsanız görünce şok olmayın. Bebeğin kordonunun bağlı olduğu ve anneyle bebek arasında besin alışverişine yardımcı olan bebeği besleyen kısım plasenta. Öyle ufak birşeyde değil. Çocuk doğduktan sonra kordonu kestiklerinde 10 dakka bekledik bebeğin eşi dedikleri plasenta kendinden düşecek dedi doktor. Geldi ve doktor çıkardı bildiğiniz kalp gibi damarlı kocaman bi et parçası. Şok olmuştum içimde neler var böyle diye. Allah çok büyük valla
Plasenta da bölünme sonucu oluşan bisi yani birazı bebek se birazı plasenta oluyor.

Bu bebeler bizi alim yapacak 😂

Tahmin var mı ? 😄

Eklentiler

• IMG_3913.jpeg
    IMG_3913.jpeg
    216,9 KB · Görüntüleme: 60
Sen nasıl filmler izliyorsun bacım izleme öyle boşver 😂😂 yok ya cidden benimki top gibi çıktı acayip dikisim vardı ben sıkıntınin ne olduğunu doktorla ebenin konusmasindan biliyorum ebe ohaa dedi doktor ona birşey dedi oda afedersiniz bırakmıyor baksanıza kendisiyle sökmüş getirmis bırakmamış parçasını falan dedi güldüler ben orda yatıyorum onlar geyik muhabbette falan, ben de üzerine durup dusunmedim normal mi böyle değil mi sudan çıkmış balık misali 😂😂
Olabilir canım tabi ki bebek bu, plesantasini sevmiş dışarda neyle beslenecem diye telaşa düşmüş yanında getirmiş afacan 🤗 ❤️ ben genel olarak olanı söyledim tabi ki olan olmayan bir sürü ihtimal vardır doğumda, neyse ki ikiniz de sağlıklı kurtulmussunuz 💐

pirelideve pirelideve kızlar doktorumun dediği kadarıyla bebek başlarda yolksac dan besleniyor. O aralarda plesanta oluşmaya da başlıyor 12. Haftalarda görevi devralıyormuş. Ben de keseyi plesanta sanıyordum ama değilmiş 😀 bakın burda çocuğum işemiş gibi görünüyor ama o aslında yolksacmış. Kesenin sağ alt kısmında bulunan kalın bi alan var ya orası için de plesanta dedi. Oluşmaya başlamış bir kaç haftaya görevi devralacak dedi. Ama doktor demese ben onun Plesenta oldğunu bilmezdim mesela 😀
11+3 te benim doktorum plasenta oluşmuş istediğimiz gibi yukarda demişti 😂😂😂

Back
X