Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    155
Sade ve güzelmiş bu :) ben ablamdan aldım klasik fileli olandan . Ama ablam mesela hiç kullanmamış direkt şu eskğ çocukluğumuzdaki leğenler daha rahat gelmiş ona :) dolayısıyla sizde bundan alıp kullanabilirsiniz diye düşünüyoeum. File vs şart değil bence. Yine de tecrübeli arkadaşlar yorumlar :)
Filede bebek suyun içine batmadan yatıyor daha güvenli oluyor bana göre.

Ben normal düşünüyorum ama ablam 3, yengem 2 kez sezaryen oldu hiç birinde negatif bir şey duymadım. Hatta yengem normal doğum yapmış gibiydi hemen ayaklanıyordu. Gerekirse ondan da çekinmiyorum, gerçi ben sağ salim süreci tamamlamaya o kadar odaklanmışım ki bebek ve ben iyi olduğumuz sürece ağrısı, sızısı, doğum evresi asla aklıma bile gelmiyor böyle bir anksiyete seviyesi 😅 Hepimiz şöyle 37-38 lere gelsek sıkıntısız kucağımıza alsak 🌸🙏🏼
Sevindim canım çok şükür. Doğru diyorsun. İnşallah geliriz canım o günlere de sağlıkla. Teşekkürler bilgi için canım. 🧡

Bende ameliyatlarimda çabuk toparlanayim diye yürümeye kendim kalktım ameliyattan 20 dk sonra basım dönünce oturdum tabi 😅 onlarda da hep bebeğime kavuşmam için bu yolları geçmem engelleri aşmam gerekiyor diye kendime moral destek veriyordum 2.gun ayaklandım pozitif düşünmek gerçekten olumlu etki gösteriyor ve dediğin gibi acı eşiğimde yüksek olduğu için çabuk toparlarim tek korkum sırt ağrısı fıtık olduğu için onun ağrısına dayanamıyorum bı tek ama çok şükür sizinki olmamış inşallah hicbirimizde olmaz hemencecik toparlaniriz bebislerle ilgilenip bol enerjiler alırız 🥰🥰
Iste bu guzel surec icin ameliyatlar olmussun kolay gecmis dusun, bunda surecin ta kendisi seni bekliyo olcak mis kokusuyla emzirme falan onlara odaklancagin icin de agri magri dusunmeye firsat olmaz belki 🤪 guzel gunler yakin hic korkma agri olmaz diyemem tabi ki ameliyat bu ama dayanilmicak bir sey asla asla degil 🌸

Beni hemen degistirdiler ustumu , 2. Gun yikansin dedi dr hasta bakici yardimiyla yikandirdi 😀 herkesin sureci farkli oluyor dediginiz gibi 🤗 benim icin tuvalet depend degisme yurume vs acisindan cok rahatti gecelik ama normalde de kullanan bi insanim pijama olanida giydim o da rahatti ikisinden de bir iki takim olmasi yeterli oluyo bence de 😀
Kaç gün kaldınız ki hastanede 😁 valla dogumdan sonra ilk öncelik gaz olunca kimse üstüme bakmadı değiştir demedi ben kendimi iyi hissedince degiştridim işte hastane kişi hepsi farklı oluyor 😘

Arkadaşlar küvet sormuştum ama ses veren olmadı. Şansımı bir daha deneyeyim :) Var mı bundan kullanan ya da buna file takılıp takılmayacağı konusunda fikri olan?
File al canım. Üstüne yatırıp rahatça yıkıyorsun. Büyüyünce filesiz de olur ama ilk aşamada file şart.

Arkadaşlar küvet sormuştum ama ses veren olmadı. Şansımı bir daha deneyeyim :) Var mı bundan kullanan ya da buna file takılıp takılmayacağı konusunda fikri olan?
Bunu hic gormedim kullanmadim 😅 Benim ki katlanandi file ile kullandim cok rahatti file ile tek basima yikayabildim hergun panik olmuyo insan tutuyor file die 😄

Kullanmadım ikea küvet ama benzer görüntüde klasik bebek küveti kullandım. Denemeniz gerekir her file her küvete olmuyor çok gergin oluyor bazısı o kadar gergin olunca da bebeği taşa oturtmuş gibi havada duruyor mesela. Birazcık gevşek olması lazım ki bebek hem güvende dursun hem biraz da suyun içine değsin azıcık sırtı. Yani denemeden bilemeyiz şu an.

Sade ve güzelmiş bu :) ben ablamdan aldım klasik fileli olandan . Ama ablam mesela hiç kullanmamış direkt şu eskğ çocukluğumuzdaki leğenler daha rahat gelmiş ona :) dolayısıyla sizde bundan alıp kullanabilirsiniz diye düşünüyoeum. File vs şart değil bence. Yine de tecrübeli arkadaşlar yorumlar :)

Filede bebek suyun içine batmadan yatıyor daha güvenli oluyor bana göre.

File al canım. Üstüne yatırıp rahatça yıkıyorsun. Büyüyünce filesiz de olur ama ilk aşamada file şart.

Bunu hic gormedim kullanmadim 😅 Benim ki katlanandi file ile kullandim cok rahatti file ile tek basima yikayabildim hergun panik olmuyo insan tutuyor file die 😄

Ikea ürünlerini sadeliği ve işlevselliği nedeniyle tercih ediyorum aslında. Sadece fileyi takmakta sorun çıkar mı ondan emin olamadım. Eskiden file mi vardı, kardeşimi kucağıma yatırıp yıkıyordum ki o zaman kendim de çocuk sayılırdım daha. Ama şimdi o cesur çocuk kendi bebeğini filesiz yıkayamayacakmış gibi hissediyor :KK70: Herhalde küvetin cinsine, büyüklüğüne vs. bağlı olarak file takmada sıkıntı çıkmaz değil mi?

Kaç gün kaldınız ki hastanede 😁 valla dogumdan sonra ilk öncelik gaz olunca kimse üstüme bakmadı değiştir demedi ben kendimi iyi hissedince degiştridim işte hastane kişi hepsi farklı oluyor 😘
Sezaryen oldugu icin 2 gece kaldim ☺️ ay gazdi tuvaletti yurumeydi evet onlar onemli seyler , degistirmistik acaba kim akil etti hatirlamiyorum hemsiremi yoksa birisi mi ama hastane onlugu ile degildim direk gecelik tac falan toparlanmistim kizimi oyle aldim kucagima emzirmeye 🥰

Ikea ürünlerini sadeliği ve işlevselliği nedeniyle tercih ediyorum aslında. Sadece fileyi takmakta sorun çıkar mı ondan emin olamadım. Eskiden file mi vardı, kardeşimi kucağıma yatırıp yıkıyordum ki o zaman kendim de çocuk sayılırdım daha. Ama şimdi o cesur çocuk kendi bebeğini filesiz yıkayamayacakmış gibi hissediyor :KK70: Herhalde küvete bağlı olarak file takmada sıkıntı çıkmaz değil mi?
Arkadasim sungere yatırıp yikiodu soyle sipsak☺️ kuvetin içine koyuuodu sonra boşta böyle yıkıyomuş bana da önermişti de ben fileyle rahat etmiştim ama fikir olsun size de die yolluyorum 👍

Eklentiler

• IMG_1028.webp
    IMG_1028.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 59
Kullanmadım ikea küvet ama benzer görüntüde klasik bebek küveti kullandım. Denemeniz gerekir her file her küvete olmuyor çok gergin oluyor bazısı o kadar gergin olunca da bebeği taşa oturtmuş gibi havada duruyor mesela. Birazcık gevşek olması lazım ki bebek hem güvende dursun hem biraz da suyun içine değsin azıcık sırtı. Yani denemeden bilemeyiz şu an.
Evet işte bundan korkuyorum. Küveti alıp fileyi kullanamazsak ilk dönemler sıkıntı çekebiliriz. Dediğiniz gibi biraz da suya girmesi lazım, yoksa ne anladım ben o yıkanmadan. Teşekkür ederim fikir için!
Arkadasim sungere yatırıp yikiodu soyle sipsak☺️ kuvetin içine koyuuodu sonra boşta böyle yıkıyomuş bana da önermişti de ben fileyle rahat etmiştim ama fikir olsun size de die yolluyorum 👍
Süngerli hiç duymamıştım. Bir inceleyeyim, teşekkürler!

Arkadaşlar bir de e-bebek'ten emzirme sütyeni aldım. Hepsi çok küçük geldi gözüme, ben de gittim 100 beden aldım. Cup çeşitliliği de yoktu, onu da gittim bulabildiğim en büyük beden olduğu için B cup aldım. Göğüslerimin yarısı açıkta kaldı. Rezil bir görüntü ve işlevsizlik :KK70: Dün iadeye götürdüm, iç çamaşırı diye almadılar. Aman dikkat edin, sizler de benim gibi şuursuz satın almalar yapmayın diye yazmak istedim. E-bebek etiketi yerinde dursa da, kutusuyla götürseniz de geri almıyor :(

Arkadaşlar bir de e-bebek'ten emzirme sütyeni aldım. Hepsi çok küçük geldi gözüme, ben de gittim 100 beden aldım. Cup çeşitliliği de yoktu, onu da gittim bulabildiğim en büyük beden olduğu için B cup aldım. Göğüslerimin yarısı açıkta kaldı. Rezil bir görüntü ve işlevsizlik :KK70: Dün iadeye götürdüm, iç çamaşırı diye almadılar. Aman dikkat edin, sizler de benim gibi şuursuz satın almalar yapmayın diye yazmak istedim. E-bebek etiketi yerinde dursa da, kutusuyla götürseniz de geri almıyor :(
Ben dagi den aldım çok rahat güzel görünüyor. Bakabilirsiniz sizde

Küvet ikea, içindeki filemsi şeyi sheinden aldım.
Küvete geçirme yerlerinin fotosunu da ekliyorum.

Eklentiler

• IMG_20250413_151724.webp
    IMG_20250413_151724.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_20250413_151404.webp
    IMG_20250413_151404.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 51
Ayy ben demiştim e bebekten almıştım ilk gebelikte diye 🙈 ama 100 sırt ölçüsü b memeyi kapatan ölçü. Cok minik kalmıştır b cup.
Ben mesela suwenden 80/85 - E normal sütyenleri aliyorum. E cup anca kapliyor yani memeleri.
Şimdi burada bulduğum emzirme sutyenlerinde cup bilgisi yok, sadece m-l-xl diye gidiyor. Magazada yumruk ölçüsüyle az cok test ettim xl aldim bi tane. Evde denedim oldu sonra yine gittim aldım farkli renklerden.

Ayy ben demiştim e bebekten almıştım ilk gebelikte diye 🙈 ama 100 sırt ölçüsü b memeyi kapatan ölçü. Cok minik kalmıştır b cup.
Ben mesela suwenden 80/85 - E normal sütyenleri aliyorum. E cup anca kapliyor yani memeleri.
Şimdi burada bulduğum emzirme sutyenlerinde cup bilgisi yok, sadece m-l-xl diye gidiyor. Magazada yumruk ölçüsüyle az cok test ettim xl aldim bi tane. Evde denedim oldu sonra yine gittim aldım farkli renklerden.
Ben LCW den aldim iş görür bence fena degil

Back
X