Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    144
Merhaba ben magvital 365 mg kullanıyorum hap şeklinde değil suda eritiyorsun içiyorsun

Hastanenin attigi dogum cantasi listesi. Paylaşmak istedim;

Doğum çantasında anne için bulunması gerekenler şunlardır:

En az 2 adet gecelik,
En az 2 adet pijama takımı,
Bir tane sabahlık veya hırka,
Kullanılacaksa: Lohusa takımları ve lohusa tacı
En az 2 adet emzirme sütyeni veya emzirme atleti,
Göğüs ucu yaralarına karşı: göğüs ucu kremi ve göğüs kalkanı,
1 adet terlik,
3 çift çorap,
Lohusa külotu veya hijyenik pedler,
En az 4 adet külot,
Kirli çamaşırlar için poşet,
Diş macunu ve fırçası,
Makyaj malzemeleri, nemlendirici krem, toka ve tarak,
Hastanede duş alınacaksa: havlu, şampuan ve saç kurutma makinesi,
Kağıt havlu ve ıslak mendil,
Fotoğraf makinesi veya kamera,
Şarj aleti,
Nüfus cüzdanı ve gebelikte yapılan tetkikler,
Taburcu olunduktan sonra giyilebilecek kıyafetler.
Doğum çantasında anneler önden düğmeli gecelikleri ve pijama takımlarını tercih edebilir bu sayede emzirmek daha kolay olacaktır. Aynı zamanda doğum sonrası yaşanan yoğun kanamalar için pijama altları çoğaltılabilir.
Doğum çantasında parfüm, deodorant gibi ürünlerin bulunması anne ve bebek için önerilmez, annenin ten kokusu bebeği sakinleştirecek, rahatlatacak ve bağlılığı sağlayacaktır.

Doğum Çantasında Bebeğin İhtiyaçları

Doğum çantasında bebek ihtiyaçları en az annelerinki kadar önemlidir. Bebek kıyafetlerinin temizliği, biberon, emzik gibi ürünlerin steril işlemleri önceden hazırlanmalıdır.

Doğum çantası bebek ihtiyaç listesi için hazırlanması gerekenler:

3 adet alttan çıtçıtlı body,
2 adet alt üst takım,
2 adet tulum,
1 adet 5’li hastane çıkışı takımı,
2 adet şapka ve eldiven,
En az 5 adet ağız mendili,
Yenidoğan ıslak mendili,
En az 10 adet en küçük boy bebek bezi,
Mevsimine göre 2 adet kalın veya ince battaniye,
Pişik kremi,
Kirli kıyafetler için poşet,
1 adet müslin battaniye.
Hastane Doğum için bebek çantası hazırlama işini tamamladıktan sonra bebeği hastanede taşımak için portbebe ve arabada güvenli seyahat için oto koltuğu da gerekmektedir.
Anne ve bebek ihtiyaçlarının ayrı olarak yerleştirilmesi tavsiye edilir, günümüzde doğum çantası için özel kese ve organizatörler satılmaktadır. Doğum çantası listesi belirlendikten sonra tüm ihtiyaçlar ayrı şekilde keselere konulabilir ve her kesenin içinde eşyanın kime ait olduğu yazılabilir.
Doğum çantasında mutlaka bulunması gerekenler yukarıda belirtildi ancak her ihtimale karşı kulaklık, laptop gibi teknolojik aletlere de ihtiyaç duyabilirsiniz.

Lens kullanan varsa unutmayalim

Merhaba ben magosit kullanıyorum günde 1 kere bir de Kızılay'ın erzincan serisini tavsiye ederim günde 1 tane içiyorum magnezyum değeri en yüksek maden suyu oymus doktorum tavsiye etmisti adım attirmayan bı siyatik ağrısı çekiyodum çok şükür ikisini kullanmaya başladığımdan daha kaliteli geçirmeye başladım hamileligimi hapın görüntüsünü aşağıya koyuyorum umarım kullanabileceğiniz bi haptir şimdiden geçmişler olsun

Eklentiler

• IMG_20250403_120503.webp
    45,7 KB · Görüntüleme: 6

Aslında yıllar önce bir kaybım olmuştu. Ona bağlı iç kanama geçirirken işyerinde fenalaştım, apar topar en yakındaki hastaneye yetiştirdiler. O kadar hazırlıksızdım ki... Olabilebileceğim en kirli halimdeydim, öyle söyleyeyim. O gün tam beş farklı doktor gelip vajinal muayene gerçekleştirmişti. Defalarca, biri gidiyor öbürü geliyor, ben o pozisyonda kımıldamadan duruyorum saatlerce... Bir ara doktorlardan özür dilediğimi, hazırlıksız olduğum için kusuruma bakmamalarını rica ettiğimi hatırlıyorum. Bunların şu an hiçbir önemi yok, siz rahat olun demişti bir doktor. Çok efendi bir tanesi de ben size hiç bakmıyorum, ekrana bakıyorum, nolur üzülmeyin demişti. O gün bile geçtiyse bir şekilde bu da geçer diyelim :)

Ne tatlısınız fotoğrafını da eklemişsiniz :)

Diğer tüm kızlara da teşekkür ederim
Kızılay Erzincan serisini not ettim
İlaç için de doktoruma danışıp hemen başlayacağım

Hepinize sevgiler

Merhaba,
Kan uyuşmazlığı iğnesi olacaklardan bilgi rica ederim.
Doktorunuz en son kaçıncı haftaya kadar olabileceğini söyledi?

Merhaba,
Merhaba ben pazartesi sabah 28. hafta sonu iğnemi olmam gerekiyordu ama akşam yediğim portakallı kek alerji yaptığı için doktor alerjimin bitmesini beklememi söyledi.7 martda indrect Coombs testim negatif çıktı. Dün testi tekrarladım sonuç çıkmadı daha. Doktor 32 haftaya kadar vurula bilir diyor. 2 çocuğumda da 28 haftada vurulmuştum

O an bir kargasa ortamı oluyor zaten kaka maka dusunemiyorsun bişey yapsanda görmüyorsun zaten onlar alttan hallediyor boşuna stres yapmayın o konuda

Merhaba,
Merhaba ben yarın 28+5 te kan uyuşmazlığı ignesi olucam doktorum özellikle 28.haftaya ayarlamisti son randevumuzda bana hiç hafta aralığı verilmemişti sağlık ocağı kendi doktorum hep 28.haftada yapilacak herhangi bi kanama vs durumu olmadıkça demişlerdi

Teşekkür ederim bilgileriniz için genel bilgi hep 28. Hafta yönünde. Ancak benim doktorum neredeyse 32. Haftada yapacak. Çok çok endiseliyim

Teşekkür ederim bilgileriniz için genel bilgi hep 28. Hafta yönünde. Ancak benim doktorum neredeyse 32. Haftada yapacak. Çok çok endiseliyim
Peki testi yaptırdınızmı? 7 martla yaptırdığımı doktorum istedi. Ama dün kendim tekrar kan verdim. Doktoruma sordum kendin bilirsin dedi. İğneni biran önce vurulsamda rahatlasam artık.

Erkek bebek bekleyenler, sünneti ne zaman düşünüyorsunuz? Doğar doğmaz yaptıranlar var, bu konuda fikirleriniz neler?

Peki testi yaptırdınızmı? 7 martla yaptırdığımı doktorum istedi. Ama dün kendim tekrar kan verdim. Doktoruma sordum kendin bilirsin dedi. İğneni biran önce vurulsamda rahatlasam artık.
Ne yaptilar ne yapmadilar hiçbir fikrim yok. Yurtdisindayim. Kan aliyorlar sorun varsa arariz deniyor. 1 hafta geçti aramadilar. Hadi dedim bir arayip sorayım bebeğin rhesus testi ne cikti rh negatif mi pozitif mi ona bakilacakti. Pozitifmiş.
Aramadilar ya ben de kendimi avutuyordum negatif heralde diye. Antikor testi yaptilar mi bilmiyorum

Erkek bebek bekleyenler, sünneti ne zaman düşünüyorsunuz? Doğar doğmaz yaptıranlar var, bu konuda fikirleriniz neler?
Ben kırkı cikmadan düşünüyorum yeğenimi de o vakitler yapmıştılar rahat geçmişti çabuk iyileşti ve 40a kadar acıyı daha az hissediyorlarmış diyorlar ne kadar doğru bilemiyorum

Evet gerçekten sağlık olsun da gerisi hiç önemli değil. Yeri geliyor basur kabızlık tedavisinde doktorlar zorlu müdahaleler sonucunda dışkıyı tahliye edebildikleri için kendileriyle gurur bile duyuyorlar. O yüzden tuvaletmiş, kılmış, tüymüş, temizmiş, pismiş bunlar basit şeyler.

Ben kırkı cikmadan düşünüyorum yeğenimi de o vakitler yapmıştılar rahat geçmişti çabuk iyileşti ve 40a kadar acıyı daha az hissediyorlarmış diyorlar ne kadar doğru bilemiyorum
Bana da mantıklı geliyor aslında. Henüz hiç araştırmadım gerçi

benim gibi şimdiden market, avm gezemeyen var mı? Az önce bi yarım saat gezmişimdir şiddetli kasık ve bacak ağrısıyla çıkıp oturmak zorund kaldım. Normalde evde de sık sık ayaktayımdır ama aralıksız kalınca mı oldu bebek yük mü bindirdi ne oldu anlamadım ama diğer insanlar böyle olmuyordu sanki ya. Ben şimdiden elendim, ayakta çok duramıyorum

Bu ben
Durağa gitmem gerekiyordu bugün 3 sokak var aramizda durakla 5 kez dinlendim karnımın üst kısmı çok geriliyordu otobüste ayakta duramayinca bulduğum ayakalti boşluklara atım kendimi zor yetiştim annemlere şimdi de yatak döşek yatıyorum
Şimdiden böyleysek Allah yardımcımız olsun çok zor geçecek bu 2 buçuk ay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…