Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    145
Evet evet sanki aniden oldu. Ben de pazartesi 30 oluyorum demek ki bu sıralar olan bir şey bebek artık ağırlaşıyor ama doğuma kadar en az iki katına çıkması beklendiğini düşününce etrafımdakiler ne kadar sakin geçirmiş meğer diye düşünüyorum

Ayynenn 15-20 dk kırmızı çizgi galiba sonrası yok Alışveriş konusunu iyi ki halletmişim diyorum gerçekten şu an gözüm asla kesmezdi.. Pilates normalde yapıyorsanız belki daha kolay gelebilir ama ilkse zaten önermiyorlar pek sanırım

Kızlar hastanelerden suit oda fiyatı alan oldu mu ? Ben bu ay gittiğimde konusacagım .
çok haklısın canım psikolojik hiç iyi değilim sanırım beni bu durum tetikliyor destek almam lazım.evden biraz deneyeceğim.yoksa dediğin gibi küçücük bırakıyoruz yavrularımızı . Erken doğum riski var ama kesinliği konusunda doktorum net konusamıyor plansentadan kaynaklı beklemez diyor umarım bekler en azından 36 görürüz. Sanada kolaylıklar versin rabbim umarım dayanırsın 37 ye kadar.

Kamuda masa başında çalışıyorum. 37. Haftaya kadar çalışmak isterim ama olur mu bilmiyorum. elimden geleni yapacağım ama çok zorlandığımı hissettiğim an çekileceğim. Bu hafta özellikle ağırlaşmaya başladığımı hissediyorum. Hayırlısı bakalım hepimiz için inşallah

Benim de erken doğum riskim var. Inşallah beklerler yavrular canım.

İyi yapmışsınız, aradan çıkmış. Ben de alışverişimi çok büyük ölçüde tamamladım. Neredeyse tamamını da online yapmıştım zaten. Tek tük kalanları da yine online hallederiz diye düşünüyorum. Ya da bazı şeylerimiz de eksik oluverir :) Pilatesi ben uzun zamandır yapıyorum aslında, vücudum artık yıllar içinde epey alıştı. Hoca da son haftaya kadar yapabileceğimizi söylüyor hep ama benim bir iki haftadır sağ kasığımda ağrı var, o sebeple riske atamıyorum. Kaş yapayım derken göz çıkarmayayım mantığıyla askıya aldım.

Erkek bebek bekleyenler, sünneti ne zaman düşünüyorsunuz? Doğar doğmaz yaptıranlar var, bu konuda fikirleriniz neler?
Oğlumu tam 7 günlük sünnet ettirdik çok memnun kaldık. Hastanenin ilk ay içinde sünnet ettirenlere kampanyası vardı, öyle olmasaydı o kadar küçükken yapılabildiğinden haberimiz bile yoktu diyebilirim. Sonra araştırınca küçükken yaptırmanın çok faydasını okuduk, cerrahla da konuşunca tam 7 günlük olarak tarihi kararlaştırdık. Sadece o bölgeye Emla krem sürdüler ve işlemi başlattılar. İnanılmaz kolay bir süreç oldu, bizi ve bebeği zorlayan hiçbir durum yaşamadık. Yaptığımız tek şey bandajı 1 haftada kendiliğinden düşene kadar her gün o bölgeye ilaç sürmek. Şimdi de erkek, yine aynı şekilde 7 günlükken düşünüyoruz.

Son düzenleme:
Sünnet için İstanbul'da olanlara Çocuk Cerrahı Alp Gence'yi öneririm. Medipol Koşuyolu ve Çamlıca'da yapıyor diye biliyorum. Kendisi sünnet alanında meşhur bir doktor. Hatta çok sonrasında hiç alakasız bir hastanede muayene sırasında sünneti kimin yaptığını soran doktora, daha biz cevap vermeden önce, yoksa Alp hoca mı demişti doktor. Sanki imzasını atıyor, sünnet etme tarzı bile Alp hoca olduğunu belli ediyormuş, öyle milimetrik güzel, demişti doktor

Eğer bebek doğum kilosu 3 kg yu geçmiş olursa hemen yaptırmakta hiçbir sakınca yok. Eğer daha az kiloda doğarsa doktorumuz 3 kg olmasını bekleyip öyle yaptığını söylemişti, en sağlıklısı o yöndeymiş. Biz oğlumu doğum kilosu yeterli geldiği için 7 günlükken yaptırdık, çok kolay bir süreç oldu. Sünnetten kaynaklı eklenen herhangi bir sorun ya da zorluk olmuyor, biz yaşamadık. Sadece bandajı kendiliğinden düşene kadar yaklaşık bir hafta her gün o bölgeye bir ilaç sürüyorduk, o kadar. Bizi zahmete sokan ya da bebeği huzursuz eden hiçbir durum olmadı.

Merhaba,
Kan uyuşmazlığı iğnesi olacaklardan bilgi rica ederim.
Doktorunuz en son kaçıncı haftaya kadar olabileceğini söyledi?
Dün sordum bunu ama net bir cevap vermedi bana 28.haftam geciyor randevu bulamadim dedim haftaya bana gel dedi(özel) demekki 29 a kadar sıkıntı yok daha ilerisi için bilgim yok tabi

Kızlarr size bir şey danışacağım. İlk doğumum olacak. Bulunduğum şehirde ben ve eşim dışında kimsemiz yok ailelerimşz uzakta. Annem doğumuma gelecek sağolsun. Ama en fazla 20-25 gün kalabilecek . Annem diyprki sonrasında da birlikte bizim eve dönelim diyor. Annemin sorumlulukları var çünkü ve bizim ev çok çok küçük o yüzden o kadar kalabilirim diyor . Birlikte dönelim 1-1,5 ayda bizde kalalım diyor. Bana da cazip geldi aslında çünkü biraz kaygılı bir insanım ve ilk dönemlerinde tek kalırsam üstesinden gelir miyim korkusu var . Ama bi taraftanda eşimden ayrı kalmış olacağız o süreçte . Eşim çpcuğunu göremicek. Bende ilk kez eşimden ayrı kalmış olacağım. Aynı zamanda da kayınvalidemlerde annemlerle aynı şehirde. Haklı olarwk onlarda da kalmamı isteyecekler gidersem . Minik bir bebekle bi o ev e bi diğer eve göçebe gibi aşırı düzensiz bir süreç geçirerek hem ben hem bebek daha mı fazla yıpranırız diye düşünüyorum. Benim gibi herkesten uzakta yaşayan ve ilk doğumu olacaklar nasıl yönetmeyi planlıyor acsba ? Bu arada normalde ben düzenden yanayım ve kendi evim en rahat en huzurl uyer benim için. Fakat çocuk büyüten çoğu arkadaşımdan aynı şeyi duydum, ilk aylar çok ağır geliyor psikolojikmende çok etkileniyorsun ve ne kadwr fazla destek alırsan o süreci o kadwr kolay atlatırsın diyorlar. Eşim gündüzleri çalışıyor , akşamları destek olabilecek bana. İşi çok yorucu ve yoğun. Gündüzleri çalışıp gecede sen uyuma bebeğe bak diyemem açıkçası . Elbette yardımcı olacak elinden geleni yapacağından çok eminim ama akşam 7 de ancak evde olabiliyor . Uyuyana kadwr ilgilenir ama sonrasında onunda biraz uyumaya dinlenmeye ihtiyacı olacaktır, sabah kalkıp işe gidebilmesi çalışabilmesi için.
Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın, ilk olunca bir bilinmezlikte hissediyor insan kendini. Her taraftan ayrı bir ses çıkıyor , yaşamadığın içinde neyin bana bebeğe iyi geleceğini bilemiyorum .

Yaşamadan yine bilemeyeceksin. Bu tamamen sizin deneyiminiz olacak. Şu bir gerçek ki ilk zamanlar desteğe çok ihtiyaç var. Benimde annem 10 gün kalabilmişti, babama tanı konmuştu o süreçte. Kayınvalidemde bana gelirsen bakarım, ben gelemem demişti. Gitmedim. Çok ama çok zorlanmıştım, yemek yapmayı geçtim, olanı yiyecek vakit bulamıyordum. Eşim ne yapacağını bilemiyordu, yaptığı yapmadığı herşey gözüme batıyordu. Sürekli kavga ediyorduk.
Size tavsiyem gittiğinizde rahat edebilecekseniz hiç bi iş yapmadan sadece bebekle ilgilenebileceğinizi düşünüyorsanız, size ve bebeğe ait oda olacaksa, bir süre gitmekte fayda var. Benim meme yaram vardı evde açık duruyordum sürekli (2 ay) örtünce aşırı acıyordu, sürekli süt akıyordu, o yüzden gidemedim. Kayınvalidemde görümcem vardı küçük o zamanlar, kendime ait odam da olmayacaktı.
Ama eşiniz yemek temizlik yapabiliyorsa, bu konularda becerikliyse ve size iyi bakabileceğini düşüyorsanız kendi eviniz daha rahat olur tabi. Bence en mantıklısı, ilk zamanlar eve düzenli kadın gelmesi yemeği temizliği yapması. Benim eşim istemedi ve zaten güvenilir birini bulmak da çok zordu. Dilerim en rahat şekilde atlatırsınız atlatırız

Herkesin vücudu farklı oluyor kimseyle karşılaştırma yapma yoksa şaşıp kaliyo insan onda olmamış niye bende oluyor diye ben doğum öncesinde de olması gereken kilonun 15 kilo üzerindeydim doktor 20 kilo ver dedi 5ini verdim hamile kaldım ordan kalan 15 e birde 7 kilo eklenince vücudun ilk kez çıktığı kilolar kemikler taşımıyor ve bebekte tüm kalsiyumu magnezyumu çektiği için kasılmalarımız vücut agrilarimiz gayet normal oluyor ben çok fazla ödem de tutmuştum balon gibiydim tuzu kestim ödem gidince eşim bu durumunda neyin zayıflaması peşindesin çocuk gelismeyecek diye fırça attı 6 yıllık karısınin siskinligini kilosunu ayiramiyor garibim
İnşallah 4 ay sonra (lohusalığı da eklersek) artık bizde rahatız bebislerle gezmeler tozmalar bizi bekler çoğu gitti azı kaldı diye kendime moral veriyorum ben

Kendinize bu kdar yüklenmeyin. Bırakın biraz da erkekler düşünsün geçimi. Bizim de borç var şu an baya ama ben yine de çalışmayacağım. 32 yi iple çekiyorum. İşim de bazı günler masa başı, rahatım aslında bazı günler yoğun ayakta kalıyorum, tuvalete sık gidemiyorum dışarda oluyorum. Ama işe gidip gelmek, sabah kalkmak bile yorucu. Geceleri konforlu uyuyamıyorum. Çalışırken yürüyüştü, uykuydu beslenmesiydi kendime kaliteli zaman ayıramıyorım.
Kapı süsü, hediyelik yaptırmayacağım. İnstagramda gördüğüm olmazsa olmaz gibi dayatılan çoğu şeyi almayacağım. Kıyafet çok minimalist takılıyorum. Bi ilaç birde hastane masrafım çok Onun yerine sürece odaklanmayı tercih ediyorum. Hamilelikte ruh halimiz, hayat kalitemiz de çok önemli. Sonrasında bebeğin huyunu sakinliğini de etkilediğini düşünüyorum. İnsan başına her zaman gelen bir olay değil, 7-8 doğurmuyoruz biraz prenses olalım nolcak. Süreç yeterince zor bence. Güzel anneler kendinize yüklenmeyin huzurlu anne, huzurlu bebek diyorum ama iş ortamında stresli değilim, sadece fiziksel olarak eforlu oluyor diyorsanız belki bu da iyidir doğumu kolaylaştırır. İşin birde bu tarafı var tabi

Ben annemle olacağım için zaten yaptıracaz bari aradan çıksın olabilecek bi sorunda tecrübeli biri yanımda olsun diye galiba o zamanları tercih edecem ama bebeğe bağlı olacak kolik falan olursa mecbur alışma sürecinden cook sonraya erteleriz

Gunaydinlar kizlar 30+0 dan merhaba son 8 hafta diye geri sayim baslatiyorum kendimde sunnet konusmussunuz benim arkadasim dogumdan bir gun sonra yaptirdi cok rahat gecirdiler sureci , alti aylikken oldugunda lokal anestesi ile daha cok aglamis zorlanmisti sonrasinda ama bence de bebekten bebege de degisiyordur surec en iyisini yine dr lar ve anneler bilir

kızlar çok ağırlaştığımı hissediyorum bu hafta yatakta dönmek kalkmak oturmak her şey zorlaştı gibi bebişte hiç durmuyor kımıl kımıl arada sancı giriyor normal mi acaba kontrolüme daha bir hafta var. bu arada 32 de izne ayrılanınız var mı bende düşünüyorum gibi

Bende son 2-3 gündür öyle hissediyorum. Ayrıca benim bebeğimde kıpır kıpır sanırım normal bu durum

Selamlar hissettikleriniz cok normal dogumdan sonra karar verin bu surece isterseniz ama anneninizin yaninda olmak elbet iyi gelcek siz de toparlanmis sekilde donmus olursunuz bu durumda tabi es te dusunuluyo ama oncelik sizin ve bebeginiz sagligi kendinizi zorlamanin anlami olmaz yipratabilir benim ilk 20 gün annemle kv dönüşümlü kalmıştı saolsunlar sonra hep gidip geldiler düzeni kendim kurdum kendim yıkadım kendim çıkardım dışarı yemeği yaptım bi şekil bazen aç kaldım bazen bebek ağladı ben ağladım banyo yapamadım vs eş desteği hiç olmadı zaten biri gelsinde tutsun banyo yapiim diye beklediğim oluyodu ilk başlarda yani ama sonra düzen oturuyo bi şekilde Su akar yolunu bulur doğumdan sonra bakarsınız durumunuza gönlünüz nasıl isterse öyle yaparsınız en iyi şekilde geçer bu süreç umarım hepimiz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…