- 22 Kasım 2023
- 367
- 152
- 23
- 28
- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #10.681
Yaa gerçekten mi. Konuştuğum insanlar bana hep diyor ilerleyen zamanlarda nefes nefese kalacaksın, kaburgaların batacak vs ben şimdiden yaşıyorum ya 9. Ay nasıl geçiyor acabaBu ben
Durağa gitmem gerekiyordu bugün 3 sokak var aramizda durakla 5 kez dinlendim karnımın üst kısmı çok geriliyordu otobüste ayakta duramayinca bulduğum ayakalti boşluklara atım kendimi zor yetiştim annemlere şimdi de yatak döşek yatıyorum
Şimdiden böyleysek Allah yardımcımız olsun çok zor geçecek bu 2 buçuk ay
Valla ben çok zorlanıyorum ya ama benim işim masa bası değil bugun 600 km git gel araç kullandım mağazaya gitmek için hala şehirdısına gidiyordum belki ondandır dayanamıyordum . Home office geçiyorum ama bu sefer dediğin gibi 8-5 pc basında yemek içmek nasıl yapacagım bilmiyorumMaşallah diyeyim kendimezorlanmıyorum şuanlık araç ile gidip geliyorum masa başı olunca
şimdilik wc sorununda yok inşallah son haftalara kadar çalışırım evden çalışma yapamıyorum ya beceremiyorum evden zor geliyor saat yemek kavramım uymuyor
Evden çalışacaksan bence dayanmaya çalış canım doğum sonrasına izni aktarmak daha mantıklıKızlar calısan hamile anneler nasıl dayanıyorsunuz banada yol gösterin . haftaya 32 hafta çalışabilir raporu alırım diyordum ama zor yürüyorum.Ayaklarım gün içinde şişiyor. Tuvaletim geldi mi penguen gibi tuvalete zor yetiştiyorum. Erken doğum riskim var iş yerim evden devam et mağazalara gitme dedi yarın son kez ziyaretim olacak mağaza ama evden bile çalışabilecek miyim bilmiyorum maddi olarak 1 ay daha maas yatsa süper olacak. Evde bir sürü yapılacak iş var allah yardımcımız olsışun
büyüdüğünde canım. Biz oğlumun sünnetini 9 yaşında yaptırdık. Kolay geçti. Doktor her yaşta olur demişti.Erkek bebek bekleyenler, sünneti ne zaman düşünüyorsunuz? Doğar doğmaz yaptıranlar var, bu konuda fikirleriniz neler?
Çoğu doktor 40 ı çıkınca öneriyor . Bende 40 ı çıkınca yapmayı planlıyorum. O şekilde yaptıran arkadaşlarım baya memnun kalmış. Bebek uyurken yapılmış ve bebek uykudan uyanmamış bile dediler . Yine araştıracağım ama doktor yazılarını da okudum erken zamanda daha iyi demişlerErkek bebek bekleyenler, sünneti ne zaman düşünüyorsunuz? Doğar doğmaz yaptıranlar var, bu konuda fikirleriniz neler?
Ben de acaba 40'ı çıkmadan yaptırsak mı diyorum ama bir yandan da bebekle ilk zamanlarımız kendi içinde zaten zor olacaktır, bir de sünnetten kaynaklanabilecek potansiyel sorunları eklemesek mi diyorum. Bilemedim. Konuya hakim olanlar aydınlatırsa çok sevinirim ben de.Ben kırkı cikmadan düşünüyorum yeğenimi de o vakitler yapmıştılar rahat geçmişti çabuk iyileşti ve 40a kadar acıyı daha az hissediyorlarmış diyorlar ne kadar doğru bilemiyorum
Şimdiye kadar çok güzel geçiyordu hamileliğim. Ctesi günü 30 haftalık olacağım ve bu hafta bir anda acayip yorulma olayı yüklendi bünyeme. Ptesi iş başo yapacağım ve kara kara düşünüyorum nasıl gideceğimi. Dediğiniz hibi azıcık yürüdüm mü karnım inanılmaz geriliyor ve devam edemiyorum . Bu hafta çok ağırlaştoğomı da hissediyorum. Hep son aylar zor derlerdi de abartı sanıyordumbenim gibi şimdiden market, avm gezemeyen var mı? Az önce bi yarım saat gezmişimdir şiddetli kasık ve bacak ağrısıyla çıkıp oturmak zorund kaldım. Normalde evde de sık sık ayaktayımdır ama aralıksız kalınca mı oldu bebek yük mü bindirdi ne oldu anlamadım ama diğer insanlar böyle olmuyordu sanki ya. Ben şimdiden elendim, ayakta çok duramıyorum
Biz bu sebeple yaptirmadik. Acikcasi cok zordu ilk gunler, bir de sunneti araya katamadik. Kadin dogum doktorum pek desteklemiyordu zaten. Sonradan cocuk doktorumuz da en iyisi yeni dogdugunda yaklasimindaydi. Artik buyudugu zamanlara kaldi. Aslinda sunnet kulturel geliyor, babasi da ben de pek gonullu degiliz ama cevre baskisi gibi sebeplerle ileride zorluk yasamasin diye yaptiririz gibi.Ben de acaba 40'ı çıkmadan yaptırsak mı diyorum ama bir yandan da bebekle ilk zamanlarımız kendi içinde zaten zor olacaktır, bir de sünnetten kaynaklanabilecek potansiyel sorunları eklemesek mi diyorum. Bilemedim. Konuya hakim olanlar aydınlatırsa çok sevinirim ben de.
Ben de gezemiyorum. 29. haftadayız. Birkaç gün önce beşik ve araba almaya gittiğimizde max. 15-20 dk gezinebildim. Gözüm hep bir tabure aradı, en sonunda bir sandalye bulup oturdum. İlk baktıklarımızı almak durumunda kaldık. Aradan çıktı diye çok sevinip buraya yazmıştım hatta :) Pilatese yazılmıştım, 1 haftadır hiç yapamadım kasık ağrısından. Neyse ki ders videolarını gönderiyorlar, belki sonradan tamamlarım. Günlük yarım saat yürüyüş rutinini de hiç oturtamadım yine aynı sebepten.benim gibi şimdiden market, avm gezemeyen var mı? Az önce bi yarım saat gezmişimdir şiddetli kasık ve bacak ağrısıyla çıkıp oturmak zorund kaldım. Normalde evde de sık sık ayaktayımdır ama aralıksız kalınca mı oldu bebek yük mü bindirdi ne oldu anlamadım ama diğer insanlar böyle olmuyordu sanki ya. Ben şimdiden elendim, ayakta çok duramıyorum
Değil mi? İlk zamanların kaosuna bir de sünnet eklemek... Neyse yarın sabah kontrolümüz var. Soracağım soruları yazıyordum şimdi, bunu da ekleyeyim. Doktorun cevabını sizlerle de paylaşırım.Biz bu sebeple yaptirmadik. Acikcasi cok zordu ilk gunler, bir de sunneti araya katamadik. Kadin dogum doktorum pek desteklemiyordu zaten. Sonradan cocuk doktorumuz da en iyisi yeni dogdugunda yaklasimindaydi. Artik buyudugu zamanlara kaldi. Aslinda sunnet kulturel geliyor, babasi da ben de pek gonullu degiliz ama cevre baskisi gibi sebeplerle ileride zorluk yasamasin diye yaptiririz gibi.
Büyüyünce de zor değil artık. Sadece iğne vurulurken acı oluyor ama 1 dk kadar. Sonra tv de oyun oynuyorlar sünnet yapılırken. Sonrasında ağrı olmuyor. Olur ise de ağrı kesici içiyorlar. 1 hafta sonra da en geç ayaklaniyorlar. Ben de hiç istememistim ama 9 yaşında geçen yıl yaptırdım.Biz bu sebeple yaptirmadik. Acikcasi cok zordu ilk gunler, bir de sunneti araya katamadik. Kadin dogum doktorum pek desteklemiyordu zaten. Sonradan cocuk doktorumuz da en iyisi yeni dogdugunda yaklasimindaydi. Artik buyudugu zamanlara kaldi. Aslinda sunnet kulturel geliyor, babasi da ben de pek gonullu degiliz ama cevre baskisi gibi sebeplerle ileride zorluk yasamasin diye yaptiririz gibi.
Bu sekilde yapilan yerleri gormustum. Genel anestezi olmak zorunda degilse sevinirim aslinda ya. Anestezi olayi beni korkutuyor. Cocuk cerrahi mi yapiyor?Büyüyünce de zor değil artık. Sadece iğne vurulurken acı oluyor ama 1 dk kadar. Sonra tv de oyun oynuyorlar sünnet yapılırken. Sonrasında ağrı olmuyor. Olur ise de ağrı kesici içiyorlar. 1 hafta sonra da en geç aydınlanıyorlar.
Evet canım çocuk cerrahı yapıyor. Lokal uyuşturuyor canım. Belden altı sadece. Çocuklar oyun oynarken oluyor bitiyor zaten. Biz de yanında oturduk sohbet ettik.Bu sekilde yapilan yerleri gormustum. Genel anestezi olmak zorunda degilse sevinirim aslinda ya. Anestezi olayi beni korkutuyor. Cocuk cerrahi mi yapiyor?
Cok iyi, vakti zamani gelince darisi basimiza olsunEvet canım çocuk cerrahı yapıyor. Lokal uyuşturuyor canım. Belden altı sadece. Çocuklar oyun oynarken oluyor bitiyor zaten. Biz de yanında oturduk sohbet ettik.
Gerçekten rahattı çok şükür. Korktuğum gibi olmadı hiç. Çayımızı içerek oturduk beraber. Oğlan da futbol oynadı tv de. 15 dk falan sürüyor zaten. Inşallah canım hayırlısı olsun.Cok iyi, vakti zamani gelince darisi basimiza olsun
Kendi mi istedi peki? Özel değilse sebep neydi ? Sanırım bu yaşlarda okulda arkadaşlarindan duyuyorlarBüyüyünce de zor değil artık. Sadece iğne vurulurken acı oluyor ama 1 dk kadar. Sonra tv de oyun oynuyorlar sünnet yapılırken. Sonrasında ağrı olmuyor. Olur ise de ağrı kesici içiyorlar. 1 hafta sonra da en geç ayaklaniyorlar. Ben de hiç istememistim ama 9 yaşında geçen yıl yaptırdım.
Arkadaşları sünnet oldu tabi tek tek en son oğlum kaldı. Kendi itiraz etmedi. Biz de yaptırdık ama eşim sünnetsiz olmaz dedi. Evet canım kendisi bilir tabiki. Hayırlısı olsun.Kendi mi istedi peki? Özel değilse sebep neydi ? Sanırım bu yaşlarda okulda arkadaşlarindan duyuyorlar
Biz de sağlık sorunu söz konusu olmadıkça vücudu hakkındaki kararları kendinin vermesi taraftariyiz.
Merhaba Ben bugün oldum. Hep 28.hafta diye bildiğimden tam gününde gittim. Sorunuzu öncesinde görseydim sizin için sorardım. Arayıp sorabileceğiniz bir yer varsa öyle yapabilirsiniz.Merhaba,
Kan uyuşmazlığı iğnesi olacaklardan bilgi rica ederim.
Doktorunuz en son kaçıncı haftaya kadar olabileceğini söyledi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?