Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    144
Evet, konuşuldu daha önce. Ben sormuştum hatta. Bir haftadır sağ kasığımda ağrı var benim de. 28. haftayı bitirmek üzereyim. Galiba dönemsel bir durum. Evin içinde yürürken bile zorluyor, pilates ve yürüyüşlere bir haftadır ara verdim. Round ligament dedikleri yuvarlak bağlar rahim büyüdükçe kasılıyormuş, sanırım o yüzden hissediyoruz bunu. Şöyle bir bilgi okudum:

"Rahminizin her iki tarafında da iki yuvarlak bağ bulunmaktadır. Hamilelik sırasında rahim büyüdükçe, yuvarlak bağlar onu barındırmak ve desteklemek için gerilir ve kalınlaşır. Bu değişiklikler, rahatsız edici ancak genellikle zararsız olan ara sıra spazm benzeri ağrılara neden olur. Buna yuvarlak bağ ağrısı denir."

Cinsiyetle alakası yok bence.. Benimki kız resmen takla atıyor karnımda

Teşekkür ederim, rahatladım

Belki ayakları sağdadır canım. Iyi bayramlar.

Bende de oluyor.ilk aylar kabız oluyordum , şimdi 1 haftadır yine öyleyim çok kötü akşamları çok şişkinlik yapıyor.Ben çareyi fitilde buldum.

Hayırlı bayramlar kızçeler inşallah seneye bayramı bebislerle geçiririz sağlıkla
Size bişey soracaktım midenin olduğu yerde sağa doğru olarak inşallah tarif edebilmişimdir gerginlik acı böyle sanki karın çok ağır da aşağıya sarkip o bölge geriliyor gibi ağrılarınız oluyor mu çevreye sorunca ilk gebelikte oluyor karın ağırlaştığı için deri tasiyamiyor diye ağrıyor dediler ve karnım çok büyüdü normal mi acaba görenler 6.ayın bittiğine inanmıyor 7 8 gibi duruyor diyorlar 1 buçuk ay oldu doktora gitmeyeli haftaya pazartesi randevu bulabildim ama aklıma çok takıldı bunlar ve doğuma hazırlık sancıları dedikleri sancılar arada yokluyor günde 1 2 şeklinde erken değil mi

Hanımlar biz bugün oğlumun bebek arabasını ve yatağını aldık! Hangi marka daha iyi, hangi model daha uygun derken ne zamandır kafamız karışmıştı. Bugün dedemiz arabasını hediye almak istedi. Mağazaya girince biz de yatağını aldık. İki demirbaş eşyayı aradan çıkarmanın mutluluğunu sizinle paylaşmak istedim

Güle güle kullanın inşaallah

İlkle ikinciyle filan alakalı değil. Cinsiyetle de alakalı değil. Neyle alakalı bilmiyorum ama her bebek ve her gebelik farklı onu biliyorum. 3. Gebeliğimi yaşıyorum, öncekilerden çok erken karnım büyüdü ve çok gergin olduğunu hissediyorum son zamanlar. Aldığım nefes yetmiyor. Derin rahat güzel bir nefes alamıyorum. Daha 2,5 ay var ve ne yapacağım bilmiyorum. Çok kilo da almadım, 6-7 filan ama sanki ortadan ikiye çatlayacakmış gibi çok şişmiş ve gergin hissediyorum kendimi.

Valla bende çok ağırlaştım. Özellikle bu hafta. Daha 2 ay olduğunu bilmek beni bi tık endişelendiriyor. Nasıl geçecek şimdiden böyleyse diyorum. Benimde ikinci. Anlık değişmekle birlikte sürekli bi yerlerim ağrıyor. Her halimize şükür tabi olacak bunlar, yaşam kalitesi düşüyor ister istemez.

Erken doğum riski yaşamıştım önceki hamileliğimde ve bir dönem kabızlık sıkıntım oldu, aynen dediğin gibi ıkınmaktan ötürü erken doğuracak gibi olmaktan çok korkuyordum her tuvalete girdiğimde ağlıyordum. Ama korktuğum başıma gelmedi çok şükür. Kabızlık erken doğuma sebep olur diye bir şey yok yani öyle düşünmeyin. Sadece insan doğuracakmış gibi hissediyor korkuyor orası ayrı ama bir şey olmaz merak etmeyin. Muzdan, patatesten uzak durun. Kuru Kayısı hoşafı, armut, kivi yiyin.

Aynen ya penguen yürüyüşü bı anda yüklendi resmen yatakta dönmek deliksiz uyumak hayal oldu bı ayak tuvaletteyim gece boyu bende 6 7 kilo aldım ve gerginlik çatlayacak hissi yürüyünce daha fazla oluyor dün bayramlaşmadan zor döndüm eve bı an yolun ortasına uzanma fikri mantıklı gelmedi değil yani
Allah yardımcımız olsun inşallah bebişler iyi olsun bı sıkıntı alameti olmasın ağrılar da bişey olmaz bunca ay dayandık biraz daha dişimizi sıkacaz

Bende 30+1 oldum 2 haftadır sanki
çatlayacak gibi şiştim karnımın üstü taş penguen yürüyüşü yüklendi . Kiloda almadım sadece 1 kilo aldım şeker sorunundan ama sanki 20 kilo almış gibi hissediyorum. 2 adım atsam kalbim küt küt. Geceleri zor uyuyorum ne tarafa dönsem batıyor sanki. Daha vaktimiz var Allah yardımcımız olsun kızlar. Zamanında ve sağlıkla gelsin inş bebişlerimiz.

Bu durum bende özellikle karnımda şişkinlik gaz durumu ya da kabızlık varsa oluyor, yeni fark ettim. Sizde de benzer durumlar etkiliyor mudur acaba?

Herkese mutlu sağlıklı bayramlar dilerim.

Uçakla önce ailemin yanına, 2 gün dinlenip de arabayla (3 saat) eşimin ailesinin yanına geldik. Seyahat yormadı bence aslında ama bugün biraz ayakta kaldım galiba. Belim tutuldu, eğilip kalkarken canım acıyor. Korkmalı mıyım bilemedim.

Bu durum bende özellikle karnımda şişkinlik gaz durumu ya da kabızlık varsa oluyor, yeni fark ettim. Sizde de benzer durumlar etkiliyor mudur acaba?
Kabızlık yok ama belki de gaz olabilir farkında olmayabilirim. Bu sıralar kısır, sarma gibi şeyler yemiştim, belki onlar gaz yapmış olabilir. Ben de şunu farkettim, küçük tuvaletim gelmiş oluyor mesela ama ben onun farkında olmuyorum. Yani sıkıştığımı hissetmiyorum, bebek baskı yapıyor gibi düşünüyorum, tuvalete girince aaa meğerse tuvaletim gelmiş ondanmış diyorum, bir nebze rahatlıyorum, ama tamamen bir rahatlama hiç olmuyor artık. Belki gazdandır.

Bende de bebegimin ayaklari asagidayken oyleydi, mide kismim cok gergin ve rahatsiz ediciydi. Alt kisimlarimda da cok agri oluyordu tekmelerden dolayi. Ayaklari cikacak gibi geliyordu, vajina kemiklerim sizliyordu sanki.
Şu an 1 2 haftadir baş aşağı pozisyonda. Cok daha rahat hissediyorum, tekmeler mide kismimda artik

Gaz olabilir belki. Benim de idrar sebebiyle surekli tuvalete gitme ihtiyacim oluyoe, ozellikle son gunlerde cok artti. Bebek mi iyice baski yapiyor yoksa hafif bir enfeksiyon mu oldum bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…