- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #10.561
Ben yaşamıyorum ama yulaf önerebilirim. Çok iyi geliyor.Herkese iyi bayramlar.
Her gün yeni bir zorluk ekleniyor adeta, şiddetli kabızlık yaşayan oldu mu? Zorlanmamaya çalıştım çok ama erken doğuma vs sebep olur diye çok korkuyorum ıkınmak gibi bir şey sonuçta:/
Evet, konuşuldu daha önce. Ben sormuştum hatta. Bir haftadır sağ kasığımda ağrı var benim de. 28. haftayı bitirmek üzereyim. Galiba dönemsel bir durum. Evin içinde yürürken bile zorluyor, pilates ve yürüyüşlere bir haftadır ara verdim. Round ligament dedikleri yuvarlak bağlar rahim büyüdükçe kasılıyormuş, sanırım o yüzden hissediyoruz bunu. Şöyle bir bilgi okudum:Kızlar şimdiye kadar yazdınız ama dikkatle okumadım bende olmayınca. Kasıkta hafif ağrı normal mi? 29. Haftadayım. Dün gece çok hareketliydi ve sanki yön değiştirdi gibi hissettim kaburgalarıma doğru baskı oldu ortada toplandı gibi oldu ya da bana öyle geldi bilemiyorum. Sabahtan beri de kasığımda hafif baskı var ama sürekli değil. Paniklik bir durum değil ama dimi? Kaslarım da çok ağrıyor genel bir ağrı da olabilir değil mi. Tecrübesi olanlar yazabilir mi
Cinsiyetle alakası yok bence.. Benimki kız resmen takla atıyor karnımdaKızlar bir arkadaş daha hareketli bebekle alakalı konu açmıştı ama internetten bakıyorum bebekler günün %80 civarı uyuyormuç. Ama benim bebek neredeyse full hareket ediyor. Bu kadarı cidden normal mi? Erkek olmasıyla alakası var mı bu durumun acaba . Çünkü neredeyse hareket etmediği an yok.
Teşekkür ederim, rahatladımEvet, konuşuldu daha önce. Ben sormuştum hatta. Bir haftadır sağ kasığımda ağrı var benim de. 28. haftayı bitirmek üzereyim. Galiba dönemsel bir durum. Evin içinde yürürken bile zorluyor, pilates ve yürüyüşlere bir haftadır ara verdim. Round ligament dedikleri yuvarlak bağlar rahim büyüdükçe kasılıyormuş, sanırım o yüzden hissediyoruz bunu. Şöyle bir bilgi okudum:
"Rahminizin her iki tarafında da iki yuvarlak bağ bulunmaktadır. Hamilelik sırasında rahim büyüdükçe, yuvarlak bağlar onu barındırmak ve desteklemek için gerilir ve kalınlaşır. Bu değişiklikler, rahatsız edici ancak genellikle zararsız olan ara sıra spazm benzeri ağrılara neden olur. Buna yuvarlak bağ ağrısı denir."
Belki ayakları sağdadır canım. Iyi bayramlar.Kızlarr iyi bayramlar. Bebeklerimizle ailelerimizle nice güzel bayramlar görelim inşallahsize şunu soracaktım yaşayan var mı? Yaklaşık 1 haftadır bebek sadece sağ tarafımda hareket ediyor gibi,bunun bir sebebi var mı yoksa normal mi ? Sol uma hiç girmiyormuş gibi hissediyorum
Güle güle kullanın inşaallahHanımlar biz bugün oğlumun bebek arabasını ve yatağını aldık!Hangi marka daha iyi, hangi model daha uygun derken ne zamandır kafamız karışmıştı. Bugün dedemiz arabasını hediye almak istedi. Mağazaya girince biz de yatağını aldık. İki demirbaş eşyayı aradan çıkarmanın mutluluğunu sizinle paylaşmak istedim
İlkle ikinciyle filan alakalı değil. Cinsiyetle de alakalı değil. Neyle alakalı bilmiyorum ama her bebek ve her gebelik farklı onu biliyorum. 3. Gebeliğimi yaşıyorum, öncekilerden çok erken karnım büyüdü ve çok gergin olduğunu hissediyorum son zamanlar. Aldığım nefes yetmiyor. Derin rahat güzel bir nefes alamıyorum. Daha 2,5 ay var ve ne yapacağım bilmiyorum. Çok kilo da almadım, 6-7 filan ama sanki ortadan ikiye çatlayacakmış gibi çok şişmiş ve gergin hissediyorum kendimi.Hayırlı bayramlar kızçeler inşallah seneye bayramı bebislerle geçiririz sağlıkla
Size bişey soracaktım midenin olduğu yerde sağa doğru olarak inşallah tarif edebilmişimdir gerginlik acı böyle sanki karın çok ağır da aşağıya sarkip o bölge geriliyor gibi ağrılarınız oluyor mu çevreye sorunca ilk gebelikte oluyor karın ağırlaştığı için deri tasiyamiyor diye ağrıyor dediler ve karnım çok büyüdü normal mi acaba görenler 6.ayın bittiğine inanmıyor 7 8 gibi duruyor diyorlar 1 buçuk ay oldu doktora gitmeyeli haftaya pazartesi randevu bulabildim ama aklıma çok takıldı bunlar ve doğuma hazırlık sancıları dedikleri sancılar arada yokluyor günde 1 2 şeklinde erken değil mi
Valla bende çok ağırlaştım. Özellikle bu hafta. Daha 2 ay olduğunu bilmek beni bi tık endişelendiriyor. Nasıl geçecek şimdiden böyleyse diyorum. Benimde ikinci. Anlık değişmekle birlikte sürekli bi yerlerim ağrıyor. Her halimize şükür tabi olacak bunlar, yaşam kalitesi düşüyor ister istemez.İlkle ikinciyle filan alakalı değil. Cinsiyetle de alakalı değil. Neyle alakalı bilmiyorum ama her bebek ve her gebelik farklı onu biliyorum. 3. Gebeliğimi yaşıyorum, öncekilerden çok erken karnım büyüdü ve çok gergin olduğunu hissediyorum son zamanlar. Aldığım nefes yetmiyor. Derin rahat güzel bir nefes alamıyorum. Daha 2,5 ay var ve ne yapacağım bilmiyorum. Çok kilo da almadım, 6-7 filan ama sanki ortadan ikiye çatlayacakmış gibi çok şişmiş ve gergin hissediyorum kendimi.
Erken doğum riski yaşamıştım önceki hamileliğimde ve bir dönem kabızlık sıkıntım oldu, aynen dediğin gibi ıkınmaktan ötürü erken doğuracak gibi olmaktan çok korkuyordum her tuvalete girdiğimde ağlıyordum. Ama korktuğum başıma gelmedi çok şükür. Kabızlık erken doğuma sebep olur diye bir şey yok yani öyle düşünmeyin. Sadece insan doğuracakmış gibi hissediyor korkuyor orası ayrı ama bir şey olmaz merak etmeyin. Muzdan, patatesten uzak durun. Kuru Kayısı hoşafı, armut, kivi yiyin.Herkese iyi bayramlar.
Her gün yeni bir zorluk ekleniyor adeta, şiddetli kabızlık yaşayan oldu mu? Zorlanmamaya çalıştım çok ama erken doğuma vs sebep olur diye çok korkuyorum ıkınmak gibi bir şey sonuçta:/
Aynen ya penguen yürüyüşü bı anda yüklendi resmen yatakta dönmek deliksiz uyumak hayal oldu bı ayak tuvaletteyim gece boyu bende 6 7 kilo aldım ve gerginlik çatlayacak hissi yürüyünce daha fazla oluyor dün bayramlaşmadan zor döndüm eve bı an yolun ortasına uzanma fikri mantıklı gelmedi değil yaniİlkle ikinciyle filan alakalı değil. Cinsiyetle de alakalı değil. Neyle alakalı bilmiyorum ama her bebek ve her gebelik farklı onu biliyorum. 3. Gebeliğimi yaşıyorum, öncekilerden çok erken karnım büyüdü ve çok gergin olduğunu hissediyorum son zamanlar. Aldığım nefes yetmiyor. Derin rahat güzel bir nefes alamıyorum. Daha 2,5 ay var ve ne yapacağım bilmiyorum. Çok kilo da almadım, 6-7 filan ama sanki ortadan ikiye çatlayacakmış gibi çok şişmiş ve gergin hissediyorum kendimi.
Bu durum bende özellikle karnımda şişkinlik gaz durumu ya da kabızlık varsa oluyor, yeni fark ettim. Sizde de benzer durumlar etkiliyor mudur acaba?İlkle ikinciyle filan alakalı değil. Cinsiyetle de alakalı değil. Neyle alakalı bilmiyorum ama her bebek ve her gebelik farklı onu biliyorum. 3. Gebeliğimi yaşıyorum, öncekilerden çok erken karnım büyüdü ve çok gergin olduğunu hissediyorum son zamanlar. Aldığım nefes yetmiyor. Derin rahat güzel bir nefes alamıyorum. Daha 2,5 ay var ve ne yapacağım bilmiyorum. Çok kilo da almadım, 6-7 filan ama sanki ortadan ikiye çatlayacakmış gibi çok şişmiş ve gergin hissediyorum kendimi.
Kabızlık yok ama belki de gaz olabilir farkında olmayabilirim. Bu sıralar kısır, sarma gibi şeyler yemiştim, belki onlar gaz yapmış olabilir. Ben de şunu farkettim, küçük tuvaletim gelmiş oluyor mesela ama ben onun farkında olmuyorum. Yani sıkıştığımı hissetmiyorum, bebek baskı yapıyor gibi düşünüyorum, tuvalete girince aaa meğerse tuvaletim gelmiş ondanmış diyorum, bir nebze rahatlıyorum, ama tamamen bir rahatlama hiç olmuyor artık. Belki gazdandır.Bu durum bende özellikle karnımda şişkinlik gaz durumu ya da kabızlık varsa oluyor, yeni fark ettim. Sizde de benzer durumlar etkiliyor mudur acaba?
Bende de bebegimin ayaklari asagidayken oyleydi, mide kismim cok gergin ve rahatsiz ediciydi. Alt kisimlarimda da cok agri oluyordu tekmelerden dolayi. Ayaklari cikacak gibi geliyordu, vajina kemiklerim sizliyordu sanki.Bu durum bende özellikle karnımda şişkinlik gaz durumu ya da kabızlık varsa oluyor, yeni fark ettim. Sizde de benzer durumlar etkiliyor mudur acaba?
Gaz olabilir belki. Benim de idrar sebebiyle surekli tuvalete gitme ihtiyacim oluyoe, ozellikle son gunlerde cok artti. Bebek mi iyice baski yapiyor yoksa hafif bir enfeksiyon mu oldum bilemedim.Kabızlık yok ama belki de gaz olabilir farkında olmayabilirim. Bu sıralar kısır, sarma gibi şeyler yemiştim, belki onlar gaz yapmış olabilir. Ben de şunu farkettim, küçük tuvaletim gelmiş oluyor mesela ama ben onun farkında olmuyorum. Yani sıkıştığımı hissetmiyorum, bebek baskı yapıyor gibi düşünüyorum, tuvalete girince aaa meğerse ondanmış diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?