• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
Okurken yoruldum cidden :)
Her şeyi kitabına göre yapmaya çalışırsanız hem beden hem de ruh olarak çökersiniz.
Akışına bırakın, bebeğiniz size zamanla neyin nasıl olması gerektiğini öğretiyor zaten.
Her annenin ve yavrusunun hikayesi başkadır. Sizinki de size özel olacak..
Ama değişmeyen tek şey tüm çocuklar mutlu anne görmek ister.. mutlu geçirilen zamanları hatırlarlar.. o yüzden saçı süpürge etmeyi değil, mutlu olmak için önce kendinize değer vermeye odaklanın bu süreçte
Siz iyi olursanız, evladınız çok daha iyi olur
Yıllar sonra kavuşunca biraz mükemmeliyetçi olmaya çalışıyorum galiba 🤭
Ben ve eşim ailelerimizden pek memnun değiliz diye mi korkularimiz bilemiyorum biz hep keşkelerle büyüdüğümüz için bebeğimiz hiç keşke demesin hep iyiki desin istiyoruz iyiki olabilmeyi kafamda canlandırınca da sanki kendimden vazgeçmek zorundaymışım gibi hissettim ama dediğin gibi mutlu anne baba mutlu çocuklar 🤗
Eşimle dün akşam uzun uzun konuştuk o biraz rahatlattı beni işi gücü boşver ikiniz iyi olun sabahları birbirinizle baş edin akşamlar bende o iş emziremezsen o bile dert değil mamayla hallederiz dedi akşam ben gelince oğlumu alırım sen ister uyu ister yemek ye duş al temizlik yap yemek yapamazsan da takma ya ben yaparim yada dışarda yeriz bebek bize ayak uydurup birbirimize alisincaya yapabilecek zamanın oluncaya kadar, hafta sonları da dışarı çık ne yapmak istersen öyle yap benim olduğum yerde bebişi hiç düşünme diye biraz moral verdi
inşallah sözde kalmaz kolaylıkla atlatırız ilk 3 ay gözümü korkutan 40 günü annemle olacaz geri kalanı da halledecez inşallah sonrası zaten alışılır kolay olur 🥰🙏🏻

Her şeyinin dört dörtlük olmasına gerek yok ki, onunla sağlıklı iletişim kurabilen ebeveynleri olmalı hepsinden önce. hem en güzel çocukluk anıları ailece mutlu geçirilen günlerden oluşuyor. Elimizden geleni elbette yapalım ama ne kadar mutlu olursak onlar da o kadar güzel hatırlayacak bu zamanları🤗
Cevabın için çok teşekkür ederim 🤗 mükemmel olmayı kenara bırakmaya çalışacam o zaman daha kolay olacak inşallah ☺️
Hadi inşallah ya normalimin çok dışında olunca garipsedim yarın doktor da bakacak ekstra bir şeye gerek olmaz umarım🙄
Sıkma canını İnşallah gerek kalmaz en fazla kolesterol yükseltecek yiyecekleri azalt diyecektir ve kan demir takviyelerini yükseltecektir umarım ona bile gerek kalmaz herşey yolundadır 🤗

Kızlar ya önceki gün sağlık ocağında tahlil yaptılar. Ferritin hemoglobin sodyum düşük, kolesterol ve trigliserid bayağı bir yüksek çıktı. Yarın da doktor kontrolüm var ama endişendim biraz kolesterol niye yüksek çıkar ki. Bugüne kadar tahlillerim hep normaldi. İlk defa böyle görüyorum
hamilelikte yüksek olabiliyormuş, bakılmazmış hatta gibi bir bilgi kalmış aklımda.

Magnezyum icen arkadaslar, bacaginizda kramp oluyor mu? Maden suyu iyi gelmis gibiydi ama gece kramplari basladi yine🥲

Magnezyum icen arkadaslar, bacaginizda kramp oluyor mu? Maden suyu iyi gelmis gibiydi ama gece kramplari basladi yine🥲
Magnezyum 5.aydan sonra benim elim ayağım oldu diyebilirim aksatmadan her gün alıyorum bı de Kızılay'ın erzincan serisini içiyorum her gun maden suyu olarak en yüksek magnezyum değeri ondaymis çok şükür ağrı kramp problemlerim çok büyük ölçüde azaldı bir de iki günde bir kalsiyum bir de suda eritilenlerdeb

Kızlar sizinde moralinizi bozmak istemiyorum ama buraya yazınca biraz iyi hissediyorum diye yazmak istiyorum
Ben galiba şimdiden lohusa depresyonuna girdim 🙁
Doğumda çok sancı çekecek miyim kaç saat sürecek doğum eve dönünce bebeğe nasıl bakacağımı falan biliyorum emzirmek altını değiştirmek kişisel bakımını yapmak bunları çok iyi yaparım kendimden eminim ama ağlayınca nasıl sustururum gazkolik olursa nasıl baş ederim uykusuzluk en korktuğum şey eşim sabahlari seslenip uyandirirsa bile tüm gün heyheylerim tepemde ve dehşet baş ağrılı oluyorum kendi istegimle uyanmadigim süreçlerde aksi birine dönüşüyorum bebek olunca uykusuzluk olacak sürekli yat kalk olacak beynim kaldıracak mı 40 gün annemle olacaz ama ya sonrası duş yemek uyku üçlüsü ve kendime zaman ayiramama kendimden vazgeçmek zorunda kalmak çok korkutuyor beni nasıl baş edecem bunlarla becerebilecek miyim bu kadar isteyip yıllarca tedavi olduktan sonra mucizeme kavusmusken bunları düşündüğüm için kendimden utanıyorum ona haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor sonuçta o da bana muhtaç herşeyi benden bekleyecek ya yetezsem 😣😟
Benim de benzer şeyler hissettiğim çok oldu ilk bebeğimde. O zaman insan saçını başını yolmak istiyor. Kendi kendime kaldığımda hüngür hüngür ağladığım dönemleri biliyorum. Ama bu düşünceler bizi canavar bir anne yapmaz, hepsi çok insani. Bunu aklımızdan çıkartmayalım. Size şu anlık duayı tavsiye ederim. İnsan duaya sığınınca, Allah'tan isteyince içi ferahlıyor. Çünkü daha bebek doğmadı ve şimdiden yapılacak elimizden gelen başka bir şey yok. Allah'ım bana kusursuz bir evlat ver, doğum sürecimi ve sonrasını kolay eyle, bebeğimin gelişiyle aileme daimi bereket ve huzur da getir. Amin!

Doğum için güzel bir ebe yardımıyla çok kolaylaştığını söyleyebilirim. Bunu iki sefer deneyimlemiş biri olarak şiddetle ebenin önemini vurgulamak istiyorum. Hastanenizdeki ebe sistemini bir araştırın. Olmadı, şimdi özel ebe/doula kiralamak çok yaygın öyle tercih edebilirsiniz. Size ebeniz çeşitli nefes yöntemleri gösteriyor, her dalganız geldiğinde akupunktur noktalarınıza masajlar yapıyor, bileklerinize sakinleştirici koku sürüyor, kuş/yağmur/Kuran sesi açıyor. Doğum denilen öyle 1-2 saatle kucağınıza alacağınız kısa bir olay değil, uzun bir süreç. Bu süreçte bir ebe yardımı sizi çok rahatlatır.

Uyku düşkünlüğü bende de var. Ben anne olmadan önce acayip derin uykum olurdu. Hatta öyle ki bir gün kapıları telefonları çalmışlar yarım saat, artık beni bayıldı/öldü filan sanmışlar halbuki ben uyuyormuşum. 🫠 Ama anne olunca bebeğin en ufak kıpırtısında uyanır olmuştum. Evet aşşşırı yorucu ama beni bezdiren bir durum değildi bu. Tabii ki yanımda annem yardımcı olduğu için gece kalkmalarım ya da gündüz uyuma imkanım çok kolaylaşıyordu ve emzirirken mutlu oluyordum. Ama çok bunaldığım dönemler de elbette oldu, her zaman ponçik değil hayat. Ev kalabalık oluyor mesela ya da siz misafirlikte oluyorsunuz, o anlar benim için çile gibiydi, az biraz düzen oturtmaya çalışmışım hooop her şey yine tepetaklak oluyor. Alışma süreci epey uzun oluyor.

Bir de beni ayıplayacaklar düşüncesi uzun süre benden gitmemişti ve bu sebeple hep istemediğim şeyleri yaparken bulmuştum kendimi. Ama gerçekten güvendiğiniz tecrübeli isimler (anne/kayınvalide/abla) dışında diğer konu komşunun akrabanın sözlerine kulaklarınızı mutlaka tıkayın, elalem hakkımda kötü düşünür düşüncesini kafanızdan atın. Ben bunu biraz geç başarabildim ne yazık ki.

Çok geçmiş olsun. Hastanede misiniz? Başlarda sızlama normal demişti doktorum benim de olmuştu zaten kasılmaları engellemek için size ilaç verirler o ilaçlar rahatlatıyor. Serum antibiyotik vs de verilmiştir onlar rahatlamanız için. İnşallah sağlıkla haftalarını doldurunca kucağımıza alırız.
Canim uzun süredir yoktun. Nasılsın? Nasil gidiyor?

Ya yük gibi görmek istemiyorum ama uzun uğraşlar sonucu artık salmıştım olmazsa da Allah'ın var bı bildiği diyip çok kasmadan akışına bırakarak rahat ve özgürce kendi istediğim gibi yaşamaya başlamıştım ki miniğim bu kadar özgürlük yeter diyip geldi çok şükür 🥰
Birde herşeyin en iyisi olsun istiyorum hicbirseyi eksik olmasın her istediği her ihtiyacı dört dörtlük olsun istiyorum galiba bunları yapamazsam korkusu da sarmış olabilir evet her şekilde büyüyecekler ama güçlü ve güzel bı aile olarak iyiki siz anne babamsınız diyebilecek şekilde büyüsün istiyorum bu da fazla sorumluluk yüklüyormuş gibi geliyor ve kendimden vazgeçecek gibi görünüyor ondan korktum herhalde 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Ama çevreme ve burdaki arkadaşlara bakınca ikinci üçüncü çocukları var demekki oluyormuş bebişlerimiz herşeye değiyor ki ikinciye cesaret ediliyor inşallah bizde miniklerimizde sağlıklı olalım da gerekirse birlikte ağlar yine kalkar devam ederiz rabbim dertlerini göstermesin 🤲🏻🌸🌸🌸
Her şey dört dörtlük olsun isteği gerçekçi değil. Bebeğin altını aç, yemeğini yedir, uyut vs bu "bize tam bağımlı dönem" 3-4 sene sürüyor, haydi olmadı 5 sene sonra okul süreci, sendromlar psikolojik sıkıntılar, vs çok inişli çıkışlı dönemler geliyor. Boşuna kendinizi mükemmelliyetçilikle yormayın. Bu bizim kendimizi ve bütün imkanları seferber etmemizle ilişkili bir durum değil. Siz canınızı vermiş olabilirsiniz belki ama ergenlik çalkantılarıyla duymayı asla tahmin etmediğiniz lafları da yeri gelir duyarsınız bu da hayatın sonu değil. Biz hiç annemizden babamızdan nefret etmedik mi? Bizim çocuklarımız da her zaman bizi yanlarında istemeyecekler, banane yapmasaydın ben mi istedim senden kendini harap etmeni diyip geçtikleri de olacak belki... Ah çok mükemmel anne olacağım hiç kızmayacağım vs düşünceleri çok ütopik. Yeri gelir kısıtlarsınız, engellersiniz, yeri gelir bağırırsınız, çağırırsınız. Ama ne kadar kızsanız da onu çok sevdiğinizi bilir çocuğunuz. Bu dengeli sağlıklı bir çocuk yetiştirmek için yeterli bence.

Kızlar bugün korkarak tartıya cıktım. Başlangıçtan bugüne 16 kilo almısım :110:
Hiç üzülmeyin. Çevremde hamileliğini 20-30 kg alarak tamamlayan birçok kadın var. 6 ay - 1 sene içerisinde hepsi eski haline döndü. Bu işin doğasında bu var. Kilo almamak için gıdasından kesenleri, aman şeker yemeyeyim diye meyve dahi yemeyenleri anlayamıyorum. İçimizde büyüttüğümüz evlatlarımıza protein, vitamin, kalsiyum sağlamak gibi bir görevimiz var. Bir arkadaşım geçen gün övünerek ilk trimesterda devamlı istifra ettiği için kilo almadığını, bu yüzden de çok şükür fit kalabildiğini söyledi. Bunu anlamakta zorlanıyorum... Ben de en son 10 kg almıştım, birkaç haftadır tartılmıyorum, muhtemelen 3-5 daha almışımdır. Veririz, su akar yolunu bulur. Çocuğum sağlıkla büyüyorken hiç bunları dert edemem. Siz de sakın üzülmeyin, tasalanmayın :KK39:

Kızlar ya önceki gün sağlık ocağında tahlil yaptılar. Ferritin hemoglobin sodyum düşük, kolesterol ve trigliserid bayağı bir yüksek çıktı. Yarın da doktor kontrolüm var ama endişendim biraz kolesterol niye yüksek çıkar ki. Bugüne kadar tahlillerim hep normaldi. İlk defa böyle görüyorum

Bir akşam önce yediğiniz yemek bile kolesterolün yüksek çıkmasına sebep olabiliyor. İlk defa böyle bir şey yaşadığınıza göre bu ihtimal yüksek. Zaten kontrolünüz varmış, doktor da içinizi rahatlatır inşallah :KK39:

Son düzenleme:
1 ay önce kramplar ve bacak ağrılarım vardı. Kullandığım multivitamin tam ihtiyacı karsilamiyor zaten uzerinde de %25 karşıladığı yaziyor
Doktorla konuştum ek magnezyum alabilirsin bir sakıncası yok günde 2 hatta 3 bile alabilirsin dedi. İhtiyacına göre adete/ icecegin güne kendin karar ver, eğer ishal olursan alımı durdurman/azaltman anlamina gelir dedi.
Geri kalan yüzdeyi tamamlayacak bir magzumyum aldim, kalsiyum da var içinde. Duzenli icmiyorum aklima geldikce belki 3 günde bir. Ama uyku kalitem cok artti.

1 ay önce kramplar ve bacak ağrılarım vardı. Kullandığım multivitamin tam ihtiyacı karsilamiyor zaten uzerinde de %25 karşıladığı yaziyor
Doktorla konuştum ek magnezyum alabilirsin bir sakıncası yok günde 2 hatta 3 bile alabilirsin dedi. İhtiyacına göre adete/ icecegin güne kendin karar ver, eğer ishal olursan alımı durdurman/azaltman anlamina gelir dedi.
Geri kalan yüzdeyi tamamlayacak bir magzumyum aldim, kalsiyum da var içinde. Duzenli icmiyorum aklima geldikce belki 3 günde bir. Ama uyku kalitem cok artti.

Ben gebelikten önce gece çok kez kramplarla uyanırdım. Gebelikte hiç yaşamadım. Kullandığım multivitaminin olumlu anlamda etkili olduğunu düşünüyorum. Elenatal 2 tavsiye etti doktorum, günde bir tane alıyorum. Şimdi sizin için baktım, 57 mg magnezyum varmış içinde. Doğumdan sonraki 6 ay da Elenatal 3 ile devam edeceğiz. Belki fikir olur kramp sıkıntısı çekenlere :KK39:

Hiç üzülmeyin. Çevremde hamileliğini 20-30 kg alarak tamamlayan birçok kadınlar var. 6 ay - 1 sene içerisinde hepsi eski haline döndü. Bu işin doğasında bu var. Kilo almamak için gıdasından kesenleri, aman şeker yemeyeyim diye meyve dahi yemeyenleri anlayamıyorum. İçimizde büyüttüğümüz evlatlarımıza protein, vitamin, kalsiyum sağlamak gibi bir görevimiz var. Bir arkadaşım geçen gün övünerek ilk trimesterda devamlı istifra ettiği için kilo almadığını, bu yüzden de çok şükür fit kalabildiğini söyledi. Bunu anlamakta zorlanıyorum... Ben de en son 10 kg almıştım, birkaç haftadır tartılmıyorum, muhtemelen 3-5 daha almışımdır. Veririz, su akar yolunu bulur. Çocuğum sağlıkla büyüyorken hiç bunları dert edemem. Siz de sakın üzülmeyin, tasalanmayın :KK39:

Bir akşam önce yediğiniz yemek bile kolesterolün yüksek çıkmasına sebep olabiliyor. İlk defa böyle bir şey yaşadığınıza göre bu ihtimal yüksek. Zaten kontrolünüz varmış, doktor da içinizi rahatlatır inşallah :KK39:
Ay bende çok kilo aldım vs diye sıkıyorum canımı ve normal besleniyorum abartmadan yiyorum gece asla yemiyorum vs 9 kg almışım gözüküyor bu zamana kadar ve daha 14 hafta var 12 kg ile falan bitirsem diyordum ama imkansız sanırım. Birde vücut ödem vs tutuyor çok zor. Vermeyi düşünmüyorum ama doktorum kilo konusunda takıntılı o biraz canımı sıkıyor her kontrolde tartıya çıkmak işkence oldu🫠😄

Ay bende çok kilo aldım vs diye sıkıyorum canımı ve normal besleniyorum abartmadan yiyorum gece asla yemiyorum vs 9 kg almışım gözüküyor bu zamana kadar ve daha 14 hafta var 12 kg ile falan bitirsem diyordum ama imkansız sanırım. Birde vücut ödem vs tutuyor çok zor. Vermeyi düşünmüyorum ama doktorum kilo konusunda takıntılı o biraz canımı sıkıyor her kontrolde tartıya çıkmak işkence oldu🫠😄
Halbuki biraz halden anlasa sizin de bütün modunuz değişir... Yiyin, için, keyfinize iyi gelecek şekilde beslenin. Şu an tat dokularımızdan hayatımızda hiç olmadığı kadar verim aldığımız bir dönemdeyiz. Besinler normalden daha lezzetli geliyor. Var bunun da bir hikmeti mutlaka. Tabii gidelim gecenin bir körü 1,5 porsiyon mantıyı gömelim demiyorum ama kilo artışına takılarak da kendimizi, çocuğumuzu, çevremizi üzmeyelim. İnsan kendine şefkat göstermezse modunu düşüren, tadını kaçıran çok oluyor zira. :KK200:

Halbuki biraz halden anlasa sizin de bütün modunuz değişir... Yiyin, için, keyfinize iyi gelecek şekilde beslenin. Şu an tat dokularımızdan hayatımızda hiç olmadığı kadar verim aldığımız bir dönemdeyiz. Besinler normalden daha lezzetli geliyor. Var bunun da bir hikmeti mutlaka. Tabii gidelim gecenin bir körü 1,5 porsiyon mantıyı gömelim demiyorum ama kilo artışına takılarak da kendimizi, çocuğumuzu, çevremizi üzmeyelim. İnsan kendine şefkat göstermezse modunu düşüren, tadını kaçıran çok oluyor zira. :KK200:
Evet keşke ama öyle olmuyor maalesef o yüzden tedirgin oluyorum istemsizce. Ya tabi ki gecenin bir körü en gazla bir tost yerim açlığı bastırsın ye ama onu bile yemiyorum yani😅😅 ay artık zaten şeker vs de geçti o yüzden normal akışa dönüp bende takmamayı düşünüyorum 🤍

Benim de benzer şeyler hissettiğim çok oldu ilk bebeğimde. O zaman insan saçını başını yolmak istiyor. Kendi kendime kaldığımda hüngür hüngür ağladığım dönemleri biliyorum. Ama bu düşünceler bizi canavar bir anne yapmaz, hepsi çok insani. Bunu aklımızdan çıkartmayalım. Size şu anlık duayı tavsiye ederim. İnsan duaya sığınınca, Allah'tan isteyince içi ferahlıyor. Çünkü daha bebek doğmadı ve şimdiden yapılacak elimizden gelen başka bir şey yok. Allah'ım bana kusursuz bir evlat ver, doğum sürecimi ve sonrasını kolay eyle, bebeğimin gelişiyle aileme daimi bereket ve huzur da getir. Amin!

Doğum için güzel bir ebe yardımıyla çok kolaylaştığını söyleyebilirim. Bunu iki sefer deneyimlemiş biri olarak şiddetle ebenin önemini vurgulamak istiyorum. Hastanenizdeki ebe sistemini bir araştırın. Olmadı, şimdi özel ebe/doula kiralamak çok yaygın öyle tercih edebilirsiniz. Size ebeniz çeşitli nefes yöntemleri gösteriyor, her dalganız geldiğinde akupunktur noktalarınıza masajlar yapıyor, bileklerinize sakinleştirici koku sürüyor, kuş/yağmur/Kuran sesi açıyor. Doğum denilen öyle 1-2 saatle kucağınıza alacağınız kısa bir olay değil, uzun bir süreç. Bu süreçte bir ebe yardımı sizi çok rahatlatır.

Uyku düşkünlüğü bende de var. Ben anne olmadan önce acayip derin uykum olurdu. Hatta öyle ki bir gün kapıları telefonları çalmışlar yarım saat, artık beni bayıldı/öldü filan sanmışlar halbuki ben uyuyormuşum. 🫠 Ama anne olunca bebeğin en ufak kıpırtısında uyanır olmuştum. Evet aşşşırı yorucu ama beni bezdiren bir durum değildi bu. Tabii ki yanımda annem yardımcı olduğu için gece kalkmalarım ya da gündüz uyuma imkanım çok kolaylaşıyordu ve emzirirken mutlu oluyordum. Ama çok bunaldığım dönemler de elbette oldu, her zaman ponçik değil hayat. Ev kalabalık oluyor mesela ya da siz misafirlikte oluyorsunuz, o anlar benim için çile gibiydi, az biraz düzen oturtmaya çalışmışım hooop her şey yine tepetaklak oluyor. Alışma süreci epey uzun oluyor.

Bir de beni ayıplayacaklar düşüncesi uzun süre benden gitmemişti ve bu sebeple hep istemediğim şeyleri yaparken bulmuştum kendimi. Ama gerçekten güvendiğiniz tecrübeli isimler (anne/kayınvalide/abla) dışında diğer konu komşunun akrabanın sözlerine kulaklarınızı mutlaka tıkayın, elalem hakkımda kötü düşünür düşüncesini kafanızdan atın. Ben bunu biraz geç başarabildim ne yazık ki.
Yaa çok güzel yazmışsınız demekki ilk kez anne olan herkeste bu duyguların olması olağanmış buna çok sevindim yanlız değilmişim 🤗🥰
Dualarin sakinleştirici gücüne inanıyorum hatta huzur bulduğum ferahladığım bikac ayet keşfettim bu süreçte sürekli onları dinleyip okuyorum 🌸
Ebe konusunda da devlet hastanesinde sürecim ilerlemesine rağmen gebe okulundaki hemşire ve ebeler çok güzel ilgileniyorlar hatta biriyle çok güzel enerjimiz tuttu bana hep yanımda olacağını o an orda olmazsa bile çağırırsam geleceğini söyledi bu da bana rahatlatıcı artı oldu
Uykuyu çok sorun ediyorum dediğiniz gibi uykuda kalmışlığım olmuştu annemle eşim yakın olmadıkları için halam ve kuzenim kapıya dayanmıştı 🤦🏻‍♀️🤭 ama inşallah annelikle birlikte o reflekste yüklenir bende bebeğimin sesine hemen kalkabilirim baş ağrısız şekilde 🤲🏻
İki ablam var ikincisini şuan nötrledim ne derse tamam diyip geçiyorum çünkü kötü etkiliyordu negatif ve pinpiriklenme dışında işime yaramıyordu şuan büyük ablam ve annem yardımcı olacak gibi görünüyor
Dediklerinizi aklımın bı ucuna yazdım tavsiyeleriniz ve cevabınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun 🤲🏻🥰🌸🌸🌸

Her şey dört dörtlük olsun isteği gerçekçi değil. Bebeğin altını aç, yemeğini yedir, uyut vs bu "bize tam bağımlı dönem" 3-4 sene sürüyor, haydi olmadı 5 sene sonra okul süreci, sendromlar psikolojik sıkıntılar, vs çok inişli çıkışlı dönemler geliyor. Boşuna kendinizi mükemmelliyetçilikle yormayın. Bu bizim kendimizi ve bütün imkanları seferber etmemizle ilişkili bir durum değil. Siz canınızı vermiş olabilirsiniz belki ama ergenlik çalkantılarıyla duymayı asla tahmin etmediğiniz lafları da yeri gelir duyarsınız bu da hayatın sonu değil. Biz hiç annemizden babamızdan nefret etmedik mi? Bizim çocuklarımız da her zaman bizi yanlarında istemeyecekler, banane yapmasaydın ben mi istedim senden kendini harap etmeni diyip geçtikleri de olacak belki... Ah çok mükemmel anne olacağım hiç kızmayacağım vs düşünceleri çok ütopik. Yeri gelir kısıtlarsınız, engellersiniz, yeri gelir bağırırsınız, çağırırsınız. Ama ne kadar kızsanız da onu çok sevdiğinizi bilir çocuğunuz. Bu dengeli sağlıklı bir çocuk yetiştirmek için yeterli bence.
Evet her ne yapsalar yapmadıkları gelirdi gözüme haklısınız en iyisi akışına bırakmak hata da yanlış da biz insanlar için sağlıkla ve mutlu büyüsünler de herseyleri mükemmel olmasın artık bende böyle düşüneyim ki doğumdan sonra her şeyi dört dörtlük yapmayı beklemeyeyim kendimden arada hatam ve eksiğim olsun dimi ama 😅🤗🤗

Ben gebelikten önce gece çok kez kramplarla uyanırdım. Gebelikte hiç yaşamadım. Kullandığım multivitaminin olumlu anlamda etkili olduğunu düşünüyorum. Elenatal 2 tavsiye etti doktorum, günde bir tane alıyorum. Şimdi sizin için baktım, 57 mg magnezyum varmış içinde. Doğumdan sonraki 6 ay da Elenatal 3 ile devam edeceğiz. Belki fikir olur kramp sıkıntısı çekenlere :KK39:
Benimkinde 75 mg varmış %20 karsiliyormus. Ben %25 hatirliyordum.
Yetmedi bana 🤷🏻‍♀️ ilave ile rahatladim.
Benim ilacim femibion 2. Ben de dogumdan sonra femibion 3 ile devam edeceğim

Eklentiler

• 17429086360054407817652641049018.webp
    17429086360054407817652641049018.webp
    56,3 KB · Görüntüleme: 11
Back
X