• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
Kaç mg yaptınız acaba ve sonrasında bebeğin hareketlerinde değişiklik oldu mu? Yok günlerce hareket etmedi vs diyenler olmuş :/
Seker yuklemesi neden bu kadar dert ediliyor ben tam bilemiyorum acikcasi 🙈
Iki gebeligimde de yaptirdim. Once aclik kan sekerime bakildi, sonra sonuca gore 50 gr yükleme yapıldı. Ictigim sivi da zorlamadi. Lab acliginizin sonucuna bakalim, sekeriniz varsa yuklemek zorlayabilir dedi sadece. Bebek hareket etmeyecek bir durum yok yani bence, evde limonata da içebilirsiniz tatli da yiyoruz, bebekler daha cok hareket ediyor hatta. Doktorunuz onerdiyse dert etmeyin derim nacizane.

Iki gebeligimde de yaptirdim. Once aclik kan sekerime bakildi, sonra sonuca gore 50 gr yükleme yapıldı. Ictigim sivi da zorlamadi. Lab acliginizin sonucuna bakalim, sekeriniz varsa yuklemek zorlayabilir dedi sadece. Bebek hareket etmeyecek bir durum yok yani bence, evde limonata da içebilirsiniz tatli da yiyoruz, bebekler daha cok hareket ediyor hatta. Doktorunuz onerdiyse dert etmeyin derim nacizane.
Çok teşekkürler cevap için bana 75 gr mutlaka yaptır dedi. Bebeğimin suyu normal ve açlık şekerim düşük bile ama pcosta gizli şeker olabiliyormuş, biraz hızlı kilo aldım. Bizim ülkede bu tür şeyler çok tartışılıyor gerçekten, aşı konusu da öyle her seferinde bir polemik. Covid yaptırdığımıza bi tık pişman olduk genel olarak ama inşallah benzeri yaşanmaz diyelim 🥲

Yarın 75 gr şeker yüklemem var ama bir videonun altında pek çok kadın bu yüzden çocuğum diyabet hastası demiş. 3 çocuğu varmış, tekinde yaptırmış sadece o diyabetmiş. Karşı çıkan tek doktor Karatay sanıyordum, gerek olmadığını söyleyen başka doktorlar da var. Ne yapacağımı şaşırdım, açlık şekerim aksine düşük çıkıyor normalde
Bu hanim hamileliginde hic tatli da yememis o zaman? Bence doktorunuza guveniyorsaniz onu dinleyin🙏🏼🙏🏼

50 gr şeker yükleme testi ile 2 dilim baklava, 100 gr OGTT ile de 4 dilim baklavaya (bir porsiyon) eş değer glikoz alımı meydana gelmektedir. Bu değerler çoğumuzun günlük hayatında sıklıkla tükettiği miktarda glikoz içeren besinlerdir”
“ Örn: 75 gr yükleme için anne adayına yaklaşık 300 kcal bir enerji verilmekte olup verilen şeker içeriği bir porsiyon tulumba, 1.5 kutu kola veya 2 dilim baklava ile eşdeğerdir.”

Çok teşekkürler cevap için bana 75 gr mutlaka yaptır dedi. Bebeğimin suyu normal ve açlık şekerim düşük bile ama pcosta gizli şeker olabiliyormuş, biraz hızlı kilo aldım. Bizim ülkede bu tür şeyler çok tartışılıyor gerçekten, aşı konusu da öyle her seferinde bir polemik. Covid yaptırdığımıza bi tık pişman olduk genel olarak ama inşallah benzeri yaşanmaz diyelim 🥲
Covid asisi haklisiniz surec itibariyle de farkli bir yerde, ama ozellikle bebeklerine asi yaptirmayan anneleri anlayamiyorum. Orada burada cikan blog yazilarini, youtube paylasimlarini referans gostererek makalede okudum diyorlar. Akademik bir temeli olmasi gerek bana gore. Internet cagiyla birlikte bilgi kirliligi de cok fazla. O yuzden guvendigimiz doktorumuzu takip etmek en güvenilir yol gibi geliyor bana. 💐

Covid asisi haklisiniz surec itibariyle de farkli bir yerde, ama ozellikle bebeklerine asi yaptirmayan anneleri anlayamiyorum. Orada burada cikan blog yazilarini, youtube paylasimlarini referans gostererek makalede okudum diyorlar. Akademik bir temeli olmasi gerek bana gore. Internet cagiyla birlikte bilgi kirliligi de cok fazla. O yuzden guvendigimiz doktorumuzu takip etmek en güvenilir yol gibi geliyor bana. 💐
Bebeklere aşı konusunda hiç şüphem yok doktorumuz ne derse o, çok detaylı araştırınca dediğiniz gibi bilgi kirliliğiyle karşılaşıyorsunuz zaten maalesef. Neyse ki Covid aşısının aksine bunlar pek çok ülkede uzun yıllardır yapılan şeyler sanırım bir zararı olsa yapılmazdı, haklısınız. İçim daha rahat zaten içeceği de içtik bakalım :) Çok çok teşekkürler yanıtlar için

Bebeklere aşı konusunda hiç şüphem yok doktorumuz ne derse o, çok detaylı araştırınca dediğiniz gibi bilgi kirliliğiyle karşılaşıyorsunuz zaten maalesef. Neyse ki Covid aşısının aksine bunlar pek çok ülkede uzun yıllardır yapılan şeyler sanırım bir zararı olsa yapılmazdı, haklısınız. İçim daha rahat zaten içeceği de içtik bakalım :) Çok çok teşekkürler yanıtlar için
Iyi sonuçlar almaniz dilegiyle 🍀

Allahtan okula gidiyor, yardımcı var ama akşam 4-5 saat birlikteyiz. O bile zorluyor yani. Haftasonları upuzun bizim de, eşim de sağolsun hiç çocuk konusunda destekçi değil. Ben de ona gııck oluyorum haftasonları😅 Buna şükür diyelim🤗
Bence haftasonları bol bol program yapın eşinizle. Son çocuksuz günlerde bol bol gezin tozun. O zaman daha rahat geçer belki💐
Bu eşlerin çocuğa bakmak sadece annenin görevi sanması nedir böyle 😒
Birçok kişiden bunu duyuyorum ne kadar üzücü bütün yük annede 😞

Yarın 75 gr şeker yüklemem var ama bir videonun altında pek çok kadın bu yüzden çocuğum diyabet hastası demiş. 3 çocuğu varmış, tekinde yaptırmış sadece o diyabetmiş. Karşı çıkan tek doktor Karatay sanıyordum, gerek olmadığını söyleyen başka doktorlar da var. Ne yapacağımı şaşırdım, açlık şekerim aksine düşük çıkıyor normalde
Canım ben yaptirdim çünkü eğer kontrol altına altina alınmayan bı şeker olursa sonuçlarının daha kötü oldugunu araştırdım bı de doktorumun onerilerine göre hareket ettim 50 mg yükleme yapıldı bana da gözümde çok büyütmüştüm sadece şerbetli su gibi bı seydi tadı ben diyabeti direkt şeker testine bağlamayı doğru bulmuyorum çevremde bütün hamilelik geçiren kadınlar yaptırdı çocukları 15-16 yaşına gelenler var hiçbirinde diyabet yok belki çocuğu diyabet olan kişi o hamileliğinde daha farklı beslendi ya da genlerde vardı babada vs o çocukta denk geldi bı suru sebep olabilir araştırdıkça her şeyin altından başka şeyler cikiyo içinizi ferah tutun doktorunuzun yönlendirmesini dikkate alın sadece bence 🙏🏻

Valla iş tamamen bizde oluyor biz her bebek ağladığı zaman uçuyoruz yanına fırsat vermiyoruz babaya sonra onlarda aa bakan var zaten diye rahat ediyorlar
ben birincide yaşadım aşarı bağlanma oldu ocak ayında doğum yapmıştım soğuktu hiç bir yere çıkamamıştım 40 gün doğumdan sonra saçma bir şekilde aman her şeyi ben yapayım ben edeyim modu vardı sonradan pişman oldum ama iş işten geçmişti

ama bu sefer akıllandım aynı hataları yapmayacağım kendime zaman ayıracağım babasına bırakıp çıkacağım dışarı :) yürüyüş yapacağım kuaföre gitcem arkadaşlar ile buluşacağım filan aklımda olanlar şimdiden kuruyorum kendimi eskisi gibi olma diye :)

Biraz erkegin icinden gelecek ama ipleri bastan iyi mi sikmak lazim bilmiyorum🤷🏻‍♀️ benim oglum dogdugundan beri esimle temel catisma sebebim. Bir sirkette calismayi baska isler icin biraktim, hic de bos duemadim, esnek de olsa calisiyorum. Bu evden calisma durumu da yeterince kiymet gormuyor🥹

Yalnız bu limonatayla çikolatayla kıyaslanamaz bence :) tadarken evet sıradan tatlı bi içecek fakat saf glikoz o

Tabi haklısınız eğer 2 baklavaya eşdeğer ise tantanaya gerek yok :) herkes farklı bi şeu diyor doğru bilgiye bu devirde ulaşmak cidden zormuş
Evet aslinda sorun buradan cikiyor. Kendim de dahil bir tip uzmani olmadan fikir beyan ediyorum 🙈 kafalar karışıyor :) en iyisi doktorumuzu dinlemek🤗

Canım ben yaptirdim çünkü eğer kontrol altına altina alınmayan bı şeker olursa sonuçlarının daha kötü oldugunu araştırdım bı de doktorumun onerilerine göre hareket ettim 50 mg yükleme yapıldı bana da gözümde çok büyütmüştüm sadece şerbetli su gibi bı seydi tadı ben diyabeti direkt şeker testine bağlamayı doğru bulmuyorum çevremde bütün hamilelik geçiren kadınlar yaptırdı çocukları 15-16 yaşına gelenler var hiçbirinde diyabet yok belki çocuğu diyabet olan kişi o hamileliğinde daha farklı beslendi ya da genlerde vardı babada vs o çocukta denk geldi bı suru sebep olabilir araştırdıkça her şeyin altından başka şeyler cikiyo içinizi ferah tutun doktorunuzun yönlendirmesini dikkate alın sadece bence 🙏🏻
Çok çok teşekkür ederim, içime su serptiniz diğer arkadaşlar gibi🙏🏼 Sanırım gerçekten bilinmeyenden korkmak daha mantıklı. Bu bir tanı yöntemi sonuçta. Ben de bir sorun yaşamadım bu arada henüz yaptırmayan arkadaşlar için, çilekli bir içecekti ve alkollu kokteyllere şekerli şurup basarlar ya? Tadı aynı ona benziyor bence 😅 Öyle bir şey içmek gibiydi. Diyabetiniz yoksa şekeriniz hızlıca düşüşe geçiyor zaten bu arada “o kadar glikozu kim içse şekeri fırlar” diye bir şey de yokmuş. Probleminiz yoksa gayet dengeli seyrediyor

Çok çok teşekkür ederim, içime su serptiniz diğer arkadaşlar gibi🙏🏼 Sanırım gerçekten bilinmeyenden korkmak daha mantıklı. Bu bir tanı yöntemi sonuçta. Ben de bir sorun yaşamadım bu arada henüz yaptırmayan arkadaşlar için, çilekli bir içecekti ve alkollu kokteyllere şekerli şurup basarlar ya? Tadı aynı ona benziyor bence 😅 Öyle bir şey içmek gibiydi. Diyabetiniz yoksa şekeriniz hızlıca düşüşe geçiyor zaten bu arada “o kadar glikozu kim içse şekeri fırlar” diye bir şey de yokmuş. Probleminiz yoksa gayet dengeli seyrediyor
Evet öyle . Ben glikoz u içtikten sonra 1. Saatte şekerim 146 iken 2. Saatte hemen 120 ye düşmüştü. Etkisi çabuk geçiyor

Yani gerçekten bana da çok enteresan geliyor. Evin işini hanım yapmalı çocuğa hanım bakmalı . Bu rahatlık nedir anlamıyorum. Bu arada çevremde çocuk ve ev işleri konusunda hanımına çok destek olan insan var. Eşimin de hakkını yiyemem bu konuda . Ama keşke herkes bi laf etmeden kendi çocuğunun sorumluluğunu bilse. Bugün de ben ilgileneyim vs dese.

Back
X