• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    141
Kızlar yenidoğan ve 1-3 ay olarak kaç tane kıyafet aldınız? Tulum, zıbın, ya da alt üst takım kaçar tane aldınız bedenlerine göre? 1-3 ay alayım dedim o bile aşırı küçük göründü gözüme. Hangi bedenden kaç tane ne alacağıma karar veremiyorum.

Birde kıyafetler çok pahalı değil mi? Bir tane tulum en uygunları 300 tl civarında el kadar şey. Müslin battaniye beğendim 700-800 civarı. Hastane çıkışı tulum, bir parça şey, azıcık süslü gösterişliyse 1000 civarı. Kutu setlerden bahsetmiyorum bile. Kızımda çeşit çeşit almıştım bunda hem çok pahalı geliyor hemde karar veremiyorum
Yenidoğan 3-4 parça yeter bence, sonrası hep 3-6 aylık olabilir. 3 ay da 4-5 parça yeter gibi. Yetmezse sipariş veririz direkt düşüncesindeyim.
Her şey pahalı malesef artık ona diyecek bişey yok🥲

Ah evet, bebek büyüdükçe baskı artıyor. Ben de o kadar çok tuvalete gidip el yıkıyorum ki ellerim kurudu çatladı artık, devamlı kremliyorum. Fakat işte bu idrar kaçırma olayı idrara sıkışmamışken oluyor. Alerjik olduğum için çok hapşırıyorum, kuvvetli hapşırdığımda mutlaka kaçırıyorum son günlerde :oops:
Bende günlük Ped koyuyorum işe giderken ne olur olmaz diye önlem 🥹😅 ıslak kalmayım diye

Kızlar yenidoğan ve 1-3 ay olarak kaç tane kıyafet aldınız? Tulum, zıbın, ya da alt üst takım kaçar tane aldınız bedenlerine göre? 1-3 ay alayım dedim o bile aşırı küçük göründü gözüme. Hangi bedenden kaç tane ne alacağıma karar veremiyorum.

Birde kıyafetler çok pahalı değil mi? Bir tane tulum en uygunları 300 tl civarında el kadar şey. Müslin battaniye beğendim 700-800 civarı. Hastane çıkışı tulum, bir parça şey, azıcık süslü gösterişliyse 1000 civarı. Kutu setlerden bahsetmiyorum bile. Kızımda çeşit çeşit almıştım bunda hem çok pahalı geliyor hemde karar veremiyorum
Yenidogan 3 aya kadar 11li hastane çıkışı set aldım 2 alt üst takım aldım zaten yaz olacağı için hastaneye veya dışarıya cikmalarda giydiririm diye 2 tane yeterli olur setin içinde 1 tulum var bikac tane daha alırım evdeyken zıbın ve tulumla geçiririz burası çok sıcak ben bile şort atlet takılırken bebişi giydiremem herhalde ve dediğin gibi 1 3 ay olanlar çok küçük 3 ay sonrasına 6 9 ay alınabilir kıyafetin kalıbına bağlı olarak benim aldıklarım hep kış ve seneye ilkbahara uyumlu olacak şekilde büyük aldım
Pahalılık maalesef hepimizin sorunu muslin battaniyeler burda çeyizcilerde metreyle satılıyor 100 lira gibi bişey metresi kumaş alıp kendim çift kat battaniye yapacam ve oldukça indirim takip ediyorum Trendyol Hepsiburada ve çiçeksepeti uygulamalarından aynı satıcıyı karşılaştırınca uygulamalar arası fiyat farkı çıkıyor aynı ürüne bende uygun olandan alıyorum böyle böyle tamamlayacaz inşallah geçen de e bebekte 3 al 2 öde vardı çok uyguna geliyordu şimdi yüzde 30 indirim var onlara da bakabilirsin

@

Ben yenidoğan set almıştım 10 lu 1.500 dü 1 ay önce. Başka bir şey almadım daha. İlk oğlumdan kalanları giydiririm dedim. Gerçi mevsimleri tutmadığı için yine yazlık almam gerekecek.

Kızlar 28. Haftada bebişlerinizin kilosu neydi ? 1200 benim doktor normal dedi ama şimdi baktım millet 1500 falan yazmış😂 boyu da 1 hafta gerideymiş. Benim bebiş minyon olcak herhalde. Bende eşimde zayıf ve kısa sayılırız ( ben 1.56, eşim 170 ) gerçi kime çekcek😂😂

Kızlar 28. Haftada bebişlerinizin kilosu neydi ? 1200 benim doktor normal dedi ama şimdi baktım millet 1500 falan yazmış😂 boyu da 1 hafta gerideymiş. Benim bebiş minyon olcak herhalde. Bende eşimde zayıf ve kısa sayılırız ( ben 1.56, eşim 170 ) gerçi kime çekcek😂😂
Bence gayet iyi canım maşallah. 🧿

Benim de 1200 kilosu cnm doktor geriden geliyor demedi boyunu bende merak ettim şimdi hiç konusu geçmedi sormak aklıma gelmedi 😂

Benim de 1200 kilosu cnm doktor geriden geliyor demedi boyunu bende merak ettim şimdi hiç konusu geçmedi sormak aklıma gelmedi 😂
Uyluk kemiği ölçülüyor bacak boyu için de . Ultrason kağıdında FL diye geçiyor. Ben 28 haftalığım o ölçüm 27 çıktı . Eski ultrason kağıtlarıma baktım hep uyumluymuş

Hiç endişe etmeyin, anormal bir durum olsa doktor söylerdi. Her çocuk kilolu ve uzun olacak diye bir şey yok. Hepsi kendi güzelliğiyle doğacak inşallah :KK200:

Ben yenidoğan boyunda 2 tane zıbın takım (alt, üst, şapka, eldiven var, battaniye yok; 400 lira civarındaydı) aldım. 1 tane de arkadaşım hediye getirmiş. İlk etapta zaten hastane de kendi zıbın takımını giydirecek, etti 4. Yenidoğan setlerinden hiç almadım. Aldığım zıbınları müslin örtülerle kombinlemeyi düşünüyorum başlangıçta. Trendyol'da 4 kat çok güzel müslin örtüler buldum. 1 ay önce 300-400 lira civarındaydı, bugün 700 olmuş çok şaşırdım... (Bu arada izlediğim ebeler oğlan çocuklarına en küçük bedenden çok fazla almayın diyor. Kızlara göre erkek çocukları hızlı büyür, yenidoğan kıyafetleri elinizde kalır diyorlar. Bebek bezinde de aynı şekilde en küçük boydan az az almak, stok yapmamak lazımmış, 2 bedene hızla geçiliyormuş.)

Bunlar dışında hep 3 ve 6 aylık bodyler aldım (Carter's kolsuz ve yarım kollu 5'li body setlerini 1200 liradan aldım. Civil'den aldıklarım parça başı 150-200 lira). Kısa kollu ve kolsuz bodylerle yazı geçiririz diye düşündüm. Olur da akşamları serin olursa giydiririm diye bunlara çok uygun fiyata patikli altlar aldım (3 tanesi 300 lira). Yelek olayına hiç girmedim. Babaannesi çılgınlar gibi örüyor :)))

Aslında en çok tavsiye edilen, kısa şortlu tulumlar. 3-4 tane de onlardan aldım. Dışarı çıkarken giydirilebilecek çok sevimli kıyafetler. Miny Center, Patsan, Caramell ve Nono Baby markalarından 300-700 lira arasında değişen fiyatlarla istediğim gibi ürünler buldum.

Umarım fikir verebilmişimdir. Fiyatlar konusunda çok haklısınız, pahalılık akıl alır gibi değil. Ürünlerin devamlı pahalanması da göz korkutuyor. Buldukça gördükçe beklemeden almak lazım galiba. En azından ben öyle yapıyorum:KK39:

Baştan topuğa ölçüm mümkün değil artik bu haftalarda. Boyu saptamak için FL x 7 yapiliyor
Ve ya en basitinden ölçümlerin olduğu görüntüyü chatgbtye yukleyip boyu hesaplatilabilir.
Ayrica şu anki olcumlerine göre ortalama 39 haftalik dogdugunda orantı kurarak kg/cm hesaplamasi istenebilir

Hiç hamile kıyafeti almamıştım.Artık normal lastikli pantolonlarimda beni kurtarmaya yetmiyor. Önümüzde bayram dedim ,görselini attığım kot elbiseyi aldım.Hem yumuşak hemde çok güzel.Ben elbiseyi çok beğendim. Kumasi boyu vs..Biraz pahalı belki ama benim gibi hiç almayıp bayramda ne giyeceğim diyenlere fikir olsun.

Kilosu haftasıyla uyumlu olmasa gerilik çıkardı, yani demek ki haftasıyla uyumlu👍

Baştan topuğa ölçüm mümkün değil artik bu haftalarda. Boyu saptamak için FL x 7 yapiliyor
Ve ya en basitinden ölçümlerin olduğu görüntüyü chatgbtye yukleyip boyu hesaplatilabilir.
Ayrica şu anki olcumlerine göre ortalama 39 haftalik dogdugunda orantı kurarak kg/cm hesaplamasi istenebilir
Bir tek perinatoloji doktoru boyunu söylüyor. Aletlerinden dolayı o da. Diğer doktorlar söylenmiyor dediğiniz gibi.

Evet doğru. Uyluk kemiği ölçülüp 7 ile çarparak boyu hesap ediyorlar

Kızlar, aldığım 6 takım kıyafet var hepi topu 1 yenidoğan 3 0-3 ay 2 tane de 3-6 ay. Şimdi ben bunları nasıl yıkayacağım? Bebek giysileri diye programı var makinanın ama 95 derece kıyafetler çekmez mi? Elde yıkamada mı yıkamalıyım? Bir de bunlar çok küçük nasıl ütüleyeceğimi şaşırdım 😅 Deneyimli anneler fikir verebilir mi acaba

Back
X