• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    136
İki gündür her akşam oluyor :KK43: yatılı misafirim var bu hafta. Gündüz işteyim akşam da bir şey yapmıyorum ama misafir var diye uzanamkyorum oturuyorum. İşte de oturuyorum yoruluyorum. Acaba ondan mı dedim bende. Kafama takıldı :KK43:
Ben dinlenemediğimde olduğunu anladım. Bende gün içinde işte oluyorum eve gelince mutlaka uzanıp yatıyorum öyle olduğunda olmuyor. Olsun misafiriniz gidince bol bol dinlenirsiniz.

Benim o sütler hep damladı ya, mochi vardı galiba öyle bişey almak işe yarar mı acaba? Sağmak bana çok zor geldi saat başı emzir sonra sağ 🥲
Ebenin tavsiyesi ile mochi aldım aylar sonra ama ben çok kullanmadım. Sen rahat ettiysen olur sanırım. İlk zamanlar süt kanallarının açılması biraz uğraştırıcı yoğun olduğundan ama sonrası daha rahat. Uğraştırıcı oluyor ama ağrıdan iyidir 🙈 Bana zor gelen kısmı dezenfekte etmek oluyor 🥹

Benim ilk bebeğim olacak inşallah, normalde hiç bilmiyordum böyle şeyleri çok teşekkür ederim 🙏🏼😌 sanırım bi tane bulundurmak her türlü faydalı olacak
İlkte hep bir bilinmezlik oluyor çok normal 😊 Herkese tavsiyem emzirme, göğüs bakımı vs bebek bakımı konusunda bir kurstur bir şeydir artık ne bulabiliyorsanız katılmanız. İnsan sudan çıkmış balık gibi oluyor doğumdan sonra.. Mastitmiş, angojmanmış vs bilmiyordum bunları, öncesinde de hastanedeki ebeler demedi. 3. Gün bebek kontrolü için gittiğimde sert mi göğüsün dedi ebenin biri.. Bilmem ki dedim. Ben yeni doğum yaptım ondandır diye düşünürken. Süt birikmiş sağılması lazım dedi. Bilmediğin şey zor oluyor diyeceğim o.. Sonra emzirme danışmanı ile destek aldım.

Renkli dopleri radyoloji uzmanı yapti evet. Ayrıntılı ultrason icin hastane dışında bir yere yönlendirecekmis. Siz fetal dna yaptirdiniz mi?
bana ya ikili test yada fetal dna yaptır dedi. Bende fetal dna yaptırdım. Ense kalınlığı fln bunlara kendi baktı o yüzden heralde radyoloji uzmanına görünmedim.

Merhaba bende 1.58 boyundayım. . 55 kilo ile hamilemkaldım şimdi 14+4 te 56 kiloyum💃
Yanlış hatırlamıyosam siz yeter ki yiyim 50 kilo almaya bile razıyım demiştiniz dimi şimdiden soyluyorum çok geç olmadan dileginizden vazgeçin 🙈 çok şükür ben nerdeyse hiç olmadi denecek kadar mide bulantısı yaşadim o da ilk 2-3 haftaydi iştahım hep yerindeydi insan 2 kilo alınca bile ileriki aylari düşünmeye basliyo inşallah çok çok abartı kilolar almadan sadece bebislerimize kilo aldırarak tamamlariz bu süreci 🙏🏻

Ebenin tavsiyesi ile mochi aldım aylar sonra ama ben çok kullanmadım. Sen rahat ettiysen olur sanırım. İlk zamanlar süt kanallarının açılması biraz uğraştırıcı yoğun olduğundan ama sonrası daha rahat. Uğraştırıcı oluyor ama ağrıdan iyidir 🙈 Bana zor gelen kısmı dezenfekte etmek oluyor 🥹
Ben de hiç kullanmadım. İlk zamanlar sütün dolması, ağrısı, o kemik ağrısı baya zordu şimdi konuşunca hatırladım 🥹

Yanlış hatırlamıyosam siz yeter ki yiyim 50 kilo almaya bile razıyım demiştiniz dimi şimdiden soyluyorum çok geç olmadan dileginizden vazgeçin 🙈 çok şükür ben nerdeyse hiç olmadi denecek kadar mide bulantısı yaşadim o da ilk 2-3 haftaydi iştahım hep yerindeydi insan 2 kilo alınca bile ileriki aylari düşünmeye basliyo inşallah çok çok abartı kilolar almadan sadece bebislerimize kilo aldırarak tamamlariz bu süreci 🙏🏻
Ahaha evet bendim o ve geri alıyorum :)))) mide bulantılarım durdu şükür. Ama ekstra bir iştahım yok , gebelikten önce nasıl besleniyorsam öyle devam ediyorum. Ama bir kaç ay sonra ne olur bilemiyorum🤣 herkes iştah açılıyor vs diyor da . Görcez🤭

Mochi nedir ilk kez duydum. Süt pompasının markası mı yoksa başka bir işlevi var mı? Bende kalkan kullanmıştım ama sevmemiştim yatarken hep yan geldi biriken sütler döküldü, konforlu olmadı.

Mochi nedir ilk kez duydum. Süt pompasının markası mı yoksa başka bir işlevi var mı? Bende kalkan kullanmıştım ama sevmemiştim yatarken hep yan geldi biriken sütler döküldü, konforlu olmadı.
Manüel süt pompası aslında.. Göğüste biriken sütü toplamak için. Manüel bir vakumlama sistemi var. Göğüse yerleştiriliyor o akan sütü içinde biriktiriyor. Pompaların hiçbiri yatmaya gelmiyor. Oturur vaziyette ya da ayakta iken oluyor.

Eklentiler

• IMG_8890.webp
    IMG_8890.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 13
Aa gerçekten mi🥹 ben doktora bi gideyim o zaman
Doktora gidin diye söylemedim :) Bir çok kişi kasık ağrısı / batması olduğunu belirtmişti çoğu kez.
Buradan şunu anlıyorum, olması da olmaması da normal :)
Doktora sırf bunun için gitmeye gerek var mı bilmiyorum. Normal kontrolünüz sırasında da sorabilirsiniz
Sevgiler

Manüel süt pompası aslında.. Göğüste biriken sütü toplamak için. Manüel bir vakumlama sistemi var. Göğüse yerleştiriliyor o akan sütü içinde biriktiriyor. Pompaların hiçbiri yatmaya gelmiyor. Oturur vaziyette ya da ayakta iken oluyor.
Nette e bebekte Elektrikli gördüm onları araştırıyorum bende ilk zamanlar ne kadar sağarsam o kadar çoğalıyor benim

Back
X