Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    29
Evet, magnezyum kasılma sancı gibi ağrılar için birebir. İnşaallah bir an evvel geçer. Önceki hamileliğimde erken doğum riskim olduğu için düzenli magnezyum alıyordum, kasılma olup da doğum başlamasın diye. Tabi o zaman Progestan falan da alıyordum, ayrıca çok garip ama ben ekstra tansiyon ilacı da kullanıyordum, ki hiç tansiyonla alakalı bir şikayetim olmamasına rağmen. Çünkü meğer aynı ilacın kasılmaları da önlediği tespit edilmiş ve tansiyon hastası olmasa da riskli hamilelerde de kullanılıyormuş. Çok şaşırtıcı değil mi?
Amin 🤲🏻 Ilk defa duydum vallahi, surekli yeni bi seyler ogreniyoruz 🤗 😄

Amin 🤲🏻 Ilk defa duydum vallahi, surekli yeni bi seyler ogreniyoruz 🤗 😄
Canım stres yapma senle günlerimiz yakın benimde kasılmalarım oluyor heleki göbek deliğim sızlıyor aniden soğuktan diye düşünüyorum ben sade maden suyu iyi gelmişti bana istersen onuda dene inşallah biran önce geçer ❤️🤗🤗

Sen perinatoloji icin hangi hastaneye hangi hocaya randevu bulmustun canim? Haftaya ben de khd'ye gidicem sadi konuk'a sonra inş yesil alan acarsa perinatoloji randevusu bakicam.
2 3 hafta takip ettim, sadece haseki.sultangazi hastanesi randevusu acik. Ordan baska yerde gozukmuyor hic. Ordan aldim erkek yasli bi doktor, muayne boyunca konusmadi ama 20 30 dk herseyini inceledi.
Bu doktor bak, sonuc icinde randevu aldim

Eklentiler

• Screenshot_2024-12-05-22-21-49-527_tr.gov.saglik.MHRSMOBIL.jpg
    Screenshot_2024-12-05-22-21-49-527_tr.gov.saglik.MHRSMOBIL.jpg
    69,9 KB · Görüntüleme: 25
Kızlar ya sabahtan uygulamaya giremiyorum hata veriyor silip yükledim tarayıcıdan girdim olmadı az önce girdim şimdi yine hata verdi biraz bekleyince yine girebildim ceza falan yediğim için mi öyle oluyor ama ondan olsa uyarı almaz mıydım ceza aldınız diye hiçbir uyarı bildirim yok sadece giremiyorum

Kızlar ya sabahtan uygulamaya giremiyorum hata veriyor silip yükledim tarayıcıdan girdim olmadı az önce girdim şimdi yine hata verdi biraz bekleyince yine girebildim ceza falan yediğim için mi öyle oluyor ama ondan olsa uyarı almaz mıydım ceza aldınız diye hiçbir uyarı bildirim yok sadece giremiyorum
Bana da oldu bugun bi sure naparsam yapayim giremedim sonra kendiliginden duzeldi bence siteyle ilgili bi sorun bizlik bi durum yok diye dusunuyorum.

Bana da oldu bugun bi sure naparsam yapayim giremedim sonra kendiliginden duzeldi bence siteyle ilgili bi sorun bizlik bi durum yok diye dusunuyorum.
Bikac kez olunca merak ettim ben sürekli girip her konudan yazılanları okuduğum için biraz bağımlı gibi olmuşum 🤭🤭 giremeyince tuhaf hissettim birinden ban mi yedim diye 😅😅

Merhaba değerli anne adayları,

Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfasında hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.

Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.

Yapmanız gereken : Profil sayfanıza girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 15-06-2025

Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.

ANNE ADIYAŞKAÇINCI ÇOCUKSATKESEKALP ATIŞITAHMİNİ CİNSİYETCİNSİYETTAHMİNİ DOĞUM TARİHİBEBEĞİN İSMİ
mercanAyda mercanAyda 22119 EYLÜL5+36+4ERKEK💚30 HAZİRAN
@vervain27115 EYLÜL6+17+6KIZ💜22 HAZİRAN
B brcubrcu0101 3117 EYLÜL5+27+0ERKEK💚BELLİ DEĞİL15 HAZİRANBELLİ DEĞİL
S ssherife 36230 AĞUSTOS5+07+5ERKEK💚BELLİ DEĞİL6 HAZİRAN
@keepcalm863812 EYLÜL7+17+1KIZ💜9 HAZİRAN
Mrve95 Mrve95 2912 EYLÜL4+07+0BELLİ DEĞİL9 HAZİRAN
eleanorancalimon eleanorancalimon 35117 eylül6+16+6KIZ💜16 HAZİRAN
@yildizkadini2911 EYLÜL5+27+2BELLİ DEĞİL8 HAZİRAN
mutlutablo mutlutablo 32114 EYLÜL5+36+4BELLİ DEĞİL21 HAZİRAN
@Hazel93326 EYLÜL6+18+3KIZ 💜13 HAZİRAN
@AngelHeart4128 EYLÜL6+17+1ERKEK 💚15 HAZİRAN
S suara25 2316 EYLÜL5+07+1BELLİ DEĞİL13 HAZİRAN
@Ozlemce163622 EYLÜL6+07+3KIZ💜9 HAZİRAN
@Edos632319 EYLÜL5+06+5BELLİ DEĞİL16 HAZİRAN
@yakamozlugece532110 EYLÜL5+17+1ERKEK 💚17 HAZİRAN
@Papattyaaa3312 EYLÜL6+27+4BELLİ DEĞİL 9 HAZİRAN
@joynss34115 EYLÜL4+45+5BELLİ DEĞİL22 HAZİRAN
@haseku31221 EYLÜL5+66+6BELLİ DEĞİL14 HAZİRAN
@zeyzey231331422 EYLÜL6+46+4BELLİ DEĞİL 29 HAZİRAN
I iremela46 29117 EYLÜL5+26+1KIZ 💜25 HAZİRAN
Canım ekle beni de

Kaçıncı çocuk: 2
Sat: 19 Eylül
Kese: 4+6
Kalp: 6+3
Doğum tarihi: 25 Haziran

18. Haftadan sonra perinatolog detaylı ultrasonda da aynı şeylere bakmayacak mı zaten bunda ne farkı oluyor? Sadece erken tespit edilmesi için mi?
Sonraki detayli ultrasonda kalbin odaciklari beyin loblari iste organlar biraz daha buyudugu icin akcigerde hava vs var mi o bu gibi ince detaylar kontrol ediliyor sanirim, bebegin govdesinde kist var mi gibi gibi. Ama mesela 12.haftada yapilan ultrason kontrolunu perinatolog daha iyi bi cihazdan yaptiginda sadece ense kalinligi degil gerekli organlar olustu mu diye de bakabiliyorlarmis. Mesela bazi bebeklerin ayaklari bacak olmaksizin kalcadan cikiyormus bu erken haftada fark edilebiliyormus elbette boyle bir durum bebegin yasamasina engel degil ancak erken teshis olmus oluyor bi de bebegin yasamasina engel durumlar oluyormus mesela burun kemigi var gozler var vucutta odem yok ense kalin degil beyni var ancak kafatasi yok dolayisi ile gebelik surdurulebilir degil yasamla bagdasamaz gibi, boyle bilmedigimiz nice sey var. Saniyorum ki temel olmasi gereken seylere bakilmasi icin perinatologlarin ya da isin ehli doktorlarin sadece ense kalinligi ve burun kemigi harici daha kapsamli incelemesi daha dogru olur, elbette bu hastaneden hastaneye hekimden hekime de degisebilir. Yeter ki bebekler iyice incelensin, hepsi de saglikli olsun 🤍 bi tane ornek paylasima denk geldim instagramda siz de inceleyebilirsiniz. Hepimizin bebeklerinin saglikli olmasi nasip olsun insallah 🤲🏻

Instagram 12.hafta usg taramasi

13. Haftadan bildiriyorum, bulantılarım da gram gerileme yok 😭 yemek yiyebiliyorum Allahtan ama pişiremiyorum. Prilam içmeye başladım 2 gündür ama acayip sarsıyor yahu. Birde tam oturtamadım saatlerini galiba çok etki etmedi bana. Şu an mesela 3 saat önce falan içtim ama aşırı midem bulanıyor 😭

Kadın doğum doktoru bakıyor ense kalınlığına, perinatoloji riskli gebeliklere bakıyor. İkili test kan ile oluyor. Bana bir hafta sonra sonuç çıkar dediler. Hiç e nabızdan baktın mı kan değerlerinde rutin demir vs bakmışlar mı? Tabi her hastane de bazı şeyler illaki farklı olabiliyor.
Ense kalınlığı görmediği için yönlendirmedi sanırım perinatoloji bölümüne kendi doktorum bütün değerlere baktırdı artı sağlık ocağında da bir sürü kan değerlerine bakıldı sorun görmedi sanırım çünkü folit asit dışında başka bir şey vermedi kapalı kutu gibi insana arada korku sarıyor kalbi atıyor mu diye :KK43:

13. Haftadan bildiriyorum, bulantılarım da gram gerileme yok 😭 yemek yiyebiliyorum Allahtan ama pişiremiyorum. Prilam içmeye başladım 2 gündür ama acayip sarsıyor yahu. Birde tam oturtamadım saatlerini galiba çok etki etmedi bana. Şu an mesela 3 saat önce falan içtim ama aşırı midem bulanıyor 😭
Geçmiş olsun bende 12+6 dayım. Hiçbir gerileme yoo geçen günde buraya yazdım artık iyice tahammülsüzleştim bu aralar bu duruma karşı. Sürekli tiksinme. Sizin gibiyim bende yiywbiliyorum ama o yeme evresine geçmek ve pişirmek çok zorluyor çok hızırsuzum. Şimdiye kadqr ilaç almayı red ettim masıl olsa kusmuyorum 3 aydan sonra geçer almayayım idare edeyim dedim. Ama 2 hafta daha devam ederse bende ilaca başlayacağım. Çğnkü tadım tuzum kalmadı :KK43:

Sonraki detayli ultrasonda kalbin odaciklari beyin loblari iste organlar biraz daha buyudugu icin akcigerde hava vs var mi o bu gibi ince detaylar kontrol ediliyor sanirim, bebegin govdesinde kist var mi gibi gibi. Ama mesela 12.haftada yapilan ultrason kontrolunu perinatolog daha iyi bi cihazdan yaptiginda sadece ense kalinligi degil gerekli organlar olustu mu diye de bakabiliyorlarmis. Mesela bazi bebeklerin ayaklari bacak olmaksizin kalcadan cikiyormus bu erken haftada fark edilebiliyormus elbette boyle bir durum bebegin yasamasina engel degil ancak erken teshis olmus oluyor bi de bebegin yasamasina engel durumlar oluyormus mesela burun kemigi var gozler var vucutta odem yok ense kalin degil beyni var ancak kafatasi yok dolayisi ile gebelik surdurulebilir degil yasamla bagdasamaz gibi, boyle bilmedigimiz nice sey var. Saniyorum ki temel olmasi gereken seylere bakilmasi icin perinatologlarin ya da isin ehli doktorlarin sadece ense kalinligi ve burun kemigi harici daha kapsamli incelemesi daha dogru olur, elbette bu hastaneden hastaneye hekimden hekime de degisebilir. Yeter ki bebekler iyice incelensin, hepsi de saglikli olsun 🤍 bi tane ornek paylasima denk geldim instagramda siz de inceleyebilirsiniz. Hepimizin bebeklerinin saglikli olmasi nasip olsun insallah 🤲🏻

Instagram 12.hafta usg taramasi
Rabbim türlü türlü imtihanlar veriyor. Tüm bebekleri annelerini muhafaza eylesin. Sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin. Teşekkür ederim açıklama için ❤️

Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfasında hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.

Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.

Yapmanız gereken : Profil sayfanıza girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 15-06-2025

Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.

ANNE ADIYAŞKAÇINCI ÇOCUKSATKESEKALP ATIŞITAHMİNİ CİNSİYETCİNSİYETTAHMİNİ DOĞUM TARİHİBEBEĞİN İSMİ
1 1zeyzey 34219 EYLÜL4+66+3BELLİ DEĞİL 25 HAZİRAN
Surayaldz Surayaldz 2315 EYLÜL6+46+4ERKEK 💚12 HAZİRAN

1 1zeyzey 34219 EYLÜL4+66+3BELLİ DEĞİL 25 HAZİRAN
Surayaldz Surayaldz 2315 EYLÜL6+46+4ERKEK 💚12 HAZİRAN
Merhaba :) şimdiden teşekkür ederim.
Kaçıncı çocuk: 1
SAT: 29 Ağustos
Kese: 5+4
Kalp atışı: 6+4
Tahmini doğum: 5 haziran

Kızlar gece çok kötü sancım oldu sol kasığımda , sol bacağımı kaldıramıyordum ağrıdan çok korkuttu beni bir saat felan sürdü sonra kesildi lekelenme vesaire de görmedim doktora gitmeli miyim

Hazır mısınız hanımlar Tablomuz oldu. 🥳🥳🥳🥳
Beni etikleyerek bastaki tabloya gore herkes yazsin hadi bakalim bekliyorum herkesi tek tek not alip duzenli sekilde ekleyecegim ♥️
Kaçıncı çocuk: 2
Sat:18 Eylül
Kese: 5+6
Kalp atışı: 6+3
Tahmini doğum: 25 haziran
🥰Teşekkürler mutlutablo mutlutablo 'cuğum❤️

Kızlar gece çok kötü sancım oldu sol kasığımda , sol bacağımı kaldıramıyordum ağrıdan çok korkuttu beni bir saat felan sürdü sonra kesildi lekelenme vesaire de görmedim doktora gitmeli miyim

İlk trimester dönemlerin de oluyor rahim genişliyor vücut kendini hazırlıyor kanama olmadığı sürece sorun yok diyor doktorlar yakın zamanda doktor kontrol var mı ?
Çok huzursuz olduysanız randevu alıp gidip görün bebişinizi içiniz rahat eder :)

X